Коремът вече се надува, АПРИЛче вътре ще лудува!

• 30 280
  • 783
  •   2
Отговори
# 345
че съм много зиморничава, и дето се бъзикам че зимата някой ако тръгне да ме изнасилва ще се откаже  Joy
И аз така  Joy като ескимос съм. На ММ като му кажа "студено ми е" и лошо му става вече,постоянно го карам да увеличава парното.Той по тениска с къс ръкав и видимо почва да се поти,а аз с клинове, панталони,една блуза,втора блуза,грейка... и пак квича "студено ми еее"  hahaha
А живи и здрави с бебето,как ще изтрайва не знам,като парното няма да спира през цялата зима изобщо ...  Whistling

# 346
Привет мамчета  Hug
Добре дошли на новите момичета!    bouquet
Maya не мисля, че е твърде рано. Аз минах днес ранната ФМ, а се водя 11 г.с. и 3 дни, така че спокойно  Peace
И така момичета..ранната ФМ за мен си беше истинско преживяване. Толкова вълнуващо.  Да се похваля - бебоците получиха отличен 6 на ФМ  Laughing И засега са момче и момиче  Hug
Разбира се не е окончателно, тъй като още е рано да се каже със 100% сигурност, но засега са така. Не мога да ви опиша колко сме щастливи с таткото. Най-вече защото бебета засега са здрави и си имат всичко.
Честити добри новини и на всички мами, минали прегледи и ранна ФМ.
Ейми - страхотни са тази шапчица и терлички! Ех, как искам и аз така да мога да плета  Crazy
didka каква е тази ФМ в 9-та г.с.?  newsm78

# 347
Бодита за бременни не знам дали има, но аз с първата бременност просто си купих обикновени, но 2 размера по-големи и ми бяха много удобни.

Имайте също предвид, че по време на бременността се ускорява обмяната на веществата и все едно имаш вътрешно отопление, та най-вероятно дори и по-зиморничавите ще установят, че няма да имат нужда от толкова много дрехи, колкото обикновено.

А като се родят бебетата, е добре да не се свикват на много горещо, колкото по-рано започне каляването (в разумни граници, разбира се), толкова по-добре и по-малко ще боледува после. Повечето майки в началото сме склонни да пренавличаме децата, тъй като ни е набит страх, че иначе "ще изстине", в последствие новородените често дори се изриват от претопляне. Със сина ми в началото доста ме беше страх, но тъй като и двамата с мъжа ми сме били ужасно болнави, навличани и зиморничави, реших, че по-добре да рискувам и да настине веднъж, откокото да боледува непрекъснато както сме били ние. За мое учудване, се оказа, че има нужда от значително по-малко катове дрехи, отколкото очаквах.

# 348
  • София
Честити добри новини на всички, минали Фм! Нямам търпение и за моята:)
Днес с майка ми обикаляхме по задачи и едвам се сдържам да не гледам бебешкуте работи, дала съм си период на въздържание до ФМ-то.
Иначе ми излязоха кръвните, само Мpv ми е с 0.6 над горната граница и имам гъбички (очаквано). Чакам само да си видя кръвната група, че не я помня Wink

# 349
Здравейте мили момичета, напоследък нямам никакво време да пиша заради работата, която точно сега се утрои и факта че постоянно ми е лошо и се влача като парцал!

Хиляди благодарности на онези момичета, които ми обясниха преди няколко дни предимствата и недостатъците да те изражда или не докторът, който те следи  Hug В процес на мислене съм, ще видя дали ще го сменям моя след като ми направи първата ФМ. Засега ще си стоя при него защото отзивите са че е много добър ехографист. Но още не ми е пуснал кръвни, а му казах че съм анемична, бутна ми само едни стандартни витамини, затова съм разочарована.

Добре дошли на всички нови мамчета и поздравления на всички минали ФМ!
Maceto85, да знаеш че много ти стисках палци и много ме усмихна като писа че всичко е наред  Hug

Един въпрос: Моята ФМ ще е в 11 седмица, по-точно ще съм на 10 седмици и 4 дни, как ви се струва, не е ли твърде рано?  newsm78 Да искам ли нов час или няма смисъл?

А има ли такива, които излязоха от фазата на гаденето? Питам, за да се успокоя че тази парцалена фаза наистина има край  Sad

За списъци още няма да мисля аз, само едно знам със сигурност- никакви шишета и биберони няма да купувам  Naughty
Засега се моля само бебочко да расте и бързо бързо да дойде времето когато ще си показваме снимки на пухкави розови ревльовци!

# 350
  • Варна
Здравейте, вчера най-накрая се записах на ЖК. 12 седмица съм, термин 6 април. Много се вълнувах, АГ-то вече си е сменила апарата и вече е с 3Д. Много добре се вижда всичко и го гледахме бебенцето как маха с ръчички и си клати главата, а много ми е смешно, че главата му е почти колкото тялото Simple Smile Утре съм на ФМ и БХС

The Mum, и аз като теб нямах стаж за първата бременност и много се чудихме дали има смисъл да се водя, защото вече бях към 5-6 месец. Баща ми е счетоводител и ме записа, че работя в една фирма, то даже беше 1-2 месеца преди да родя. Подадох документи за социално майчинство и взимах по 100лв. на месец и в момента, в който станаха 12 месеца откакто съм на трудов договор, от НОИ започнаха да ми изплащат по 340лв. Само където имам спомен, че първите месеци не се плащаха само здравните осигуровки, а и някакви други към 100лв. беше някъде и после като влезнах в майчинство се плащат само здравните. Ще питам баща ми и ще ти кажа със 100% сигурност, ако те вълнува

Помощта от 2880лв. също я взех, само че бях бакалавър тогава. Те в социалните за всичко се правят и постоянно гледат за какво да те върнат, за това много не ги слушайте, ако ви кажат, че нямате право на помощта. Единственото условие е да си студент редовно обучениe, когато подаваш документите (а документите могат да се подадат до 6м. след като сме родили, т.е. не е задължително в момента на раждане да си студент) и акта за раждане на бебето и това е всичко. Няма значение дали си платена поръчка или държавна, никъде не го пише, нито в уверението от университета, нито в молбата за социалните.Сега записах магистратура и се надявам пролетта пак да взема помощта. Изплащат я на един път, за сега няма нов закон, а единствено предложения, така че докато изберем ново правителство, докато гласуват нов закон, че да влезне в сила, ние вече ще сме родили и ще сме я взели, така смятам Simple Smile

За първите дрешки, аз сега от вас разбирам, че първо се взимало шапчица. Аз си бях казала, че няма да купувам неща до 7-8  месец, обаче като разбрах, че е момиченце и после ходих в мола и много харесах едни чорапогащници, много са сладки и бяха намалени естествено и аз как да не ги купя. И тя се роди с ръцете напред, то с краката трудно ще излезне, ама има нещо вярно значи

# 351
Момичета,нали 4 месец пише ,че е от 14 до 17 седмица?Аз ли съм в заблуда или по нагоре мацката?
Именно, де. Първи триместър е до 13-та включително /аз съм я навършила/, а втори от първия ден на 14-та. Аз лунарните никога не съм ги гледала, че много ме объркват. Всеки си го смята както му е удобно. Peace
Пък за студеното - Ада е писала, ама те сега като ви ударят хормоните и може да не ви е толкова студено, колкото по принцип.  Whistling
И за каляването ми е взела думите от устата. Много е важно /+каляващите процедури/! Моят основен принцип винаги е бил детето /колкото и да е голямо/ да е облечено с толкова дрехи, колкото и аз. Синът ми не, че не е боледувал въобще, но поне до сега са били само два пъти. Peace

# 352
  • София
ако ми кажете че има някъде и боди за бременни ще съм много щастлива, че съм много зиморничава,

1 приятелка ми каза, че имало и бодита за бременни. Изобщо всякакви неща за бременни имало на Пиротска в малкия ЦУМ на 2-ри етаж. Тя оттам се беше почти изцяло обзавела и си беше накупила и бодита и клинове и много готини роклета и панталони някакви.

# 353
Здравейте и от мен! След 25 мин тръгвам за преглед и направо ще се пръсна от вълнение! Нямам търпение вече! После ще пиша какво е станало. Стискайте палци!!!!!  Two Hearts newsm18
Как можах да се приготвя 30 мин по-рано! После нищо чудно,че когато доки ми мери кръвното е 140-150  tooth

# 354
Здравейте, момичета!
Ние вчера си направихме първата покупка за бебето. Бях си казала, че след ФМ ще вземем нещо дребно, ей така, за наш кеф Simple Smile И вчера предоставих това удоволствие на бъдещия батко, който избра една жълта залъгалка Grinning И тъй като четох покрай вас за тези шапчици, че това трябва да е първата покупка.. реших, че този път и аз ще взема шапчица, та към залъгалката и една жълта шапчица взехме, нищо, че май трябваше да е бяла. Grinning
Ейми, имаш златни ръце, честно. Определено доста те бива. Страхотни са нещата! Heart Eyes
Васе, аз не знам дали има значение всъщност Rolling Eyes Носих ДВД диск иначе.
Таз сутрин съм рано-ранила и като примерна мОма, съм замесила тесто за мекици!  Flutter
Ако не бях с мобилен нет,което затруднява качването на снимки,щях да ви нахраня едно хубаво!   Crazy
(абе в тая тема,май не е много хубаво да си говорим за храна  Joy )

Май- май Joy Щото такива като мен, дето са в болничен, само се чудят какво да правят.. и каквото и да се публикува тук, трябва да се пробва Mr. Green Вече правих соленките на Рози, днес ще спретна сладкиша на Дидка.. сега и мекици ме караш да правя Mr. Green

И аз съм зиморничава, а това е голям проблем вкъщи, щото ММ пък все му е топло, даже и зимата е все по къс ръкав Tired Аз затворя терасата, той след мен я отвори.. и така нон- стоп. Сега, обаче, хич не ми е студено, а обратното, все ми е топло, та ми е малко странно... С предната бременност си умрях от студ, особено от ноември- нататък. Tired
Дейзи, страхотни новини! Дано са познали пола на бебчетата, тъкмо ще си имате от двата пола. Много се радвам. Hug
Арлена, има, има. Аз бях доста зле с гаденето, в болница лежах заради повръщане.. Но си мина от раз. Някъде към 10- 11 г.с. ми мина, след това ми се гадеше от време на време, но за кратко. А последната седмица всичко ми е супер, нямам почти никакви оплаквания, ама да не дърпам дявола за опашката с това хвалене...

# 355
Привет!

ame-lee - като за начинаещ се справяш страхотно! Явно ти се отдават тези неща  Peace

Ади - целият ти пост за кърменето -  newsm74

The mum - и аз така с ММ  Mr. Green Направо плува в пот, аз азсъм се обошулила на дивана и треперя  hahaha Днес нали си е студенко и направо съм се вледенила! Утре ще си обувам ботушите!

Докато бях бременна, постоянно правеха безплатни курсове в The Mall, организирани от списание 9 месеца, както и от още едни, на които главно пробутват няккави марки козметики, шишета и други. Тъй като предварително бях наясно с тези неща и не обръщах внимание, а само на общата информация за раждането и отглеждането. Постоянно канеха разни лекари , заболекари психолози и ми беше интересно. Записвах си някои неща, които ми се видяха полезни и така. Освен това с майчетата от старата отчетна тема си правихме срещи там и се запознахме на живо. След това миткаме по магазините и на кафенце. Беше страхотно и приятно преживяване! Станахме си близки и с някои от тях си продължаваме да си поддържаме връзка и до ден днешен  Peace

За каляването. Моята госпожица се роди в разгара на лятото, а у дома стайната температура беше 32 градуса(много ни е топла къщата, особено лятото), а майка ми като викна: "обличай го , та обличай го, то това е новородено!" Еми какво да ви кажа, беше постоянно прегрята и в пъпки! Доктора ми каза, че новороденото много по-лесно може да се прегрее от колкото да простине! За справка в родилното бяхме на климатик на 25 градуса!  ooooh!

За покупките ще се включа по-нататък, но само да кажа, че за мен повивалника е незаменима вещ!

Да ви се похваля, че от 2 дена не съм повръщала! Само ми се гади, но има напредък!  Моля, се това да ми е най-лошият период и за напред само по-добре да става! Gaida on the road, също не съм я мяркала, а знам, че беше и тя зле с  Sick Стискам палци на всички вече да ни минава!  Praynig

Спорен ден на всички!

П.С.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
Леле, ще кандидатствам за рекордите на Гинес за моите километрични постове  Blush

# 356
За каляването- моят син е роден през февруари. Когато се роди зимата си беше доста студена. Вкъщи сме го гледали на не повече от 24 градуса. Не съм го навличала - обличала съм го с боди с дълъг ръкав и гащеризон или ританки и блуза  и чорапки. Никога не сме имали проблеми. Не съм го прегрявала, не съм го и простудявала Simple Smile На разходка не съм го извеждала само, когато е имало мъгла, дъжд, много силен вятър или температурата е била много под нулата, иначе разходка не сме пропускали въпреки студа и снега. Първата ни разходка беше, когато той стана на 10 дни.
Сега, за разлика от мен, хич не е зиморничаво човечето, но на мен това ми беше и целта. И на него, като на баща му, все му е топло. Laughing

# 357
  • София
Хареса ми мнението "с колкото дрехи съм аз, с толкова и то". Усещам, че и моите ще натискат бъдещото отроче да ходи с грейка посред пролет Simple Smile

Момичета, излезе ми кръвната - както си знаех, 0-. Лекарката каза, че при това положение ще трябва и на мм да му взимат. Има ли някакви рискове?
Майка ми, макар и раждала преди 25 години, ми каза че имало риск при втора бременност само, ама знам ли....

П.п. Franseto, ти ако пишеш дълго, аз през 10 минути... Simple SmileSimple SmileWink да има за четене, хи хи

# 358
franceto, много ми стана мило, че се сети за мен! Тук съм. Чета, но не пиша по много, защото обикновено е от телефона. Още ми е лошо, умерено, но вече доста време продължи. С първата бременност си направих една сметка, че за 1 мес. ми е минало, но самото състояние беше по-остро. Сега се надявах, че ще мине за същото време, т.е. вече трябваше да ми е минало, но за съжаление  - не...И затова напоследък почнах да се оплаквам, някак вече се изтощих. Вярно, не съм на легло, не съм влизала в болница, но ходя и на работа, и с малката се гледаме понякога, пътувам...много съм изморена...

falichka къде е? Нали правило помня, че тя беше куклената актриса? Не можах да отида на Ръкоплещенето, защото пътувахме, но се надявам да е минало успешно!!!

Моето дете от бебе не го навличах особено, и сега резултатът е, че и в най-люта зима ми ходи без чорапи на ледения под (над празен партер сме)  Mr. Green Само се караме! Аз се обличам по-дебело нея  Simple Smile

По въпроса за първите покупки, като я доведохме малката вкъщи след родилното, дядото веднага скокна - "Ами шишета, имате ли шишета?!?"  - "Ми, не, не ни трбяват...."И той (това си е неговата форма на загриженост) веднага се втурна и се върна с пълен комплект шишета и накрайници. Ееее, колко месеци ги плакнах и стерилизирах тези шишета (щото нали така трябва!), но всъщност до  6-8 месечна възраст почти не влязоха в употреба. Детето си пиеше само мляко от мама, шише не призна.

От две три седмици имунната ми система е на мах, направо съм безсмъртна. По принцип имам хронична хрема, спря, имам фарингит и не пия студено и газирано. Сега упоявам бебо с кока-кола всеки ден....не се хваля с това де, но заради гаденето почнах да я пия...искрено се надявам, че няма да навредя на детенце...

# 359
Ро3и и аз знам че при първата няма проблем,а при втората има. А кажи защо е така  newsm78
За писането- не бой се,и аз пиша по 100 поста (добре че има и други теми та се разсейвам и по тях)  Crazy
Нашата къща и през лятото е хладна,без климатик  Mr. Green редовно съм с дълъг ръкав вътре,докато вънка е 40 градуса  ooooh! Абе цирк!

Да ви питам, вие усещате ли някакво трептене? Дали е бебо или на мен вече ми е толкова скучно че си внушавам?  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт