"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 252
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Супер! А коя е страницата, която трябва да харесаме?

https://www.facebook.com/pekazh?fref=ts

# 361
  • Русе
На български? Страхотно! Веднага отива към коледното пазаруване!

# 362
 "Бард"ме изненадаха приятно! обикновено превеждат книга за 6 месеца, а сега няма даже да има и 2 такива! явно наистина  Мартин се готви в средата на другата година да издава шеста книга и ще е тъпо да не е излязъл още наръчника, когато се появят вече спойлерите за "Ветровете", затова сега бързат.

# 363
  • Варна
"Бард" ще ме изненадат още по-приятно, ако цената е поносима. Не че няма да си я купя, предполагам ще барнат някое луксозно издание с цветни илюстрации, но ако цената е приемлива, ще имат и по-големи продажби. Помня "Последният герой" на Пратчет беше около 25 лв. навремето, така че ако се спрат до около 35, ще е много добре. Вече точа лиги като разгонен пекинез...  Grinning

# 364
Хм, има рисунка на Орис Баратеон, но за съжаление черно-бяла, не може да се види цветът на очите. И все пак, прилича на същински Робърт, не изглежда като Таргариен. Явно силният ген на Баратеоните се дължи на майката на Орис, която и да е тя, а не на дъщерята на краля на бурите. Това при положение, че все пак е копеле полубрат на Егон Завоевателя, защото за това пък се казва, че било само слух. Не видях и да се разкрива нещо за произхода на името на фамилията, дали е валирианско? newsm78
Пак повече внимание за Старк и Ланистър и информация за пустите Таргариени до втръсване, а настоящият кралски род отново е подценен. Протестирам! Laughing

# 365
  • Русе
Аз си оправих четеца и съм на първите таргариенски крале в момента, интересно е. Чувствам се общо взето като Тирион в младостта му до началото на поредицата, който често се е каширал нанякъде и ги е изучавал на спокойствие.

Сега остава тия дни някоя Кейтлин да ме завлече нейде да ме забърка в големите разправии... Rolling Eyes

Скрит текст:
...от които да изляза като депутат Laughing

# 366
  • Варна
Хихи, Коронис, само с четене депутат не се става, трябва баща ти да е еквивалента на Тивин Ланистър.. Wink

Аз май ще изчакам излизането на новата книга на български, а дотогава ще се заема сериозно с Кралицата, да сколасаме до 10.12.

# 367
А какво е 'Кралицата'? Къде четете?
Е, миналата година ме изненадаха с Хобит за рождения ми ден, сега пък с исорията на Вестерос Simple Smile. Започвам да си харесвам рд-то Simple Smile.

# 368
  • Варна
А какво е 'Кралицата'? Къде четете?
Е, миналата година ме изненадаха с Хобит за рождения ми ден, сега пък с исорията на Вестерос Simple Smile. Започвам да си харесвам рд-то Simple Smile.

Новела на Мартин, мисля, че миналата година излезе. Хвърля поглед върху историята на Таргариен. На английски я четем, и започнахме превод на български, но още не е завършен.
Скрит текст:

Това е темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=781893.0;topicrefid=20

# 369
Има ли линк към английския текст на цяло или само от темата четете?
Мерси за линка към темата.

# 370
Колкото повече чета за Дорн, толкова повече искам да се изнасям... натам  Laughing

Сега сериозно,
в главата за Предела, в частта за нашествието на андалите пише, че един от кралете поискал помощ от Чадата и цитирам "засипал със злато горска вещица, която му обещала да вдигне армия от мъртви срещу нашествениците" !!!

В статията за Староград също има доста материал за размисъл  Thinking

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 10:49 от Бумър

# 371
И аз чакам с нетърпение "World of Ice and Fire : The untold history of westeros", но съм почти сигурна че цената ще мине 50 лв, защото навсякъде - в Англия, в Германия, в САЩ цената ѝ е много, много висока (книгата е 336 страници, с илюстрации и е с твърди корици). В САЩ е $50, в Германия е EUR 37,20  и съответно и в Англия цената ѝ е £30. Така че не е редно да се заблуждаваме , че в България ще я пуснат на ниска цена.

Колкото до шестата книга от "Песен за лед и огън" се твърди че до 2 години ще излезе, но няма никаква официална информация Sad

# 372
  • HH
В Германия е 42 евро, иначе в Талия я има за 37 в момента, но е някаква промоция. Аз днес пак ще мина да видя дали я има налична.

# 373
  • София
И аз чакам с нетърпение "World of Ice and Fire : The untold history of westeros", но съм почти сигурна че цената ще мине 50 лв, защото навсякъде - в Англия, в Германия, в САЩ цената ѝ е много, много висока (книгата е 336 страници, с илюстрации и е с твърди корици). В САЩ е $50, в Германия е EUR 37,20  и съответно и в Англия цената ѝ е £30. Така че не е редно да се заблуждаваме , че в България ще я пуснат на ниска цена.

Колкото до шестата книга от "Песен за лед и огън" се твърди че до 2 години ще излезе, но няма никаква официална информация Sad

Ако ще и 100 лв. да я направят я взимам веднагически  Mr. Green
просто нямам търпение

А иначе ужким догодина лятото трябва да излезне шестата книга, ама нещо напоследък...  newsm78

# 374
Издателствата тук обикновено се съобразяват с покупателните възможности на Българина., които определено не са като на Запад. ако направят книга  над 40 лева никой няма да я купи. Най скъпата цена  37 лева (за художествена книга) -досега съм виждал за последната трилогия на Реймънд Фийст за империята и при това - ако вземеш и трите книги заедно (а сега говорим само за една книга). Обикновено еврото го обръщат в левове, така че можем да очакваме цена от порядъка на 35 лева. Пък и издателите броят брой печатни  коли (около 30-35 лева), коректури, оформление на корици корици, брой страници -не вярвам да мине 40 лева, даже това е много.

иначе ако говорим за научна книга цените достига и до 150 лева  - например за "Българска Митология," или  "Строителите на съвременан България" 3 том - 60 лева,, ама с Художествената литература цените рядко минават 30 лева.

Общи условия

Активация на акаунт