"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 200
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Поведението на Ерис е шокиращо. Държи се така, сякаш Регар не съществува, нищо чудно, че е бил меланхолично дете. Ерис маниакално се стараел да завъди наследник, въпреки наличието на жив такъв. На всичкото отгоре и слухове, че сам наредил да убият децата на Елия, за да не допусне нечистокръвен Тарг да седне на престола. Знаем, че не го е направил, но явно би го направил в полза на Висерис.

# 421
  • Варна
Ерис знаел ли е за смъртта на Регар? Малко ми е мътна поредността на събитията там.

# 422
Аз напълно изключвам Нед Старк като баща на детето на Ашара.Нед един такъв с чест... щеше да каже на баща си че чака дете и да се ожени за Ашара въпреки уговорения брак. Най-вероятно детето е било от Брандън. но дали е оживяло? интересен въпрос! Склонен съм да допусна че  - да и Денерис е дъщеря на Брандън и Ашара и братовчедка на Джон,ане негова леля

# 423
Ако търсите интересно представена теория(въпреки, че е меко казано, малко вероятна):
https://www.youtube.com/watch?v=CXGBP4SVwcc&index=1&list=WL
Не обръщайте особенно внимание на клипа, а вижте най-горният коментар на потребителя "modestymaltese". Самият коментар има 104 отговора, който за мен бяха едно от най-интересните четива, който съм чел в близките месеци(свързани с поредицата).

едит: Ако не ви излиза самият коментар най-отгоре цъкнете "all comments", и би трябвало да се появи.

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 16:12 от Lynxxx

# 424
  • Варна
Аз напълно изключвам Нед Старк като баща на детето на Ашара.Нед един такъв с чест... щеше да каже на баща си че чака дете и да се ожени за Ашара въпреки уговорения брак. Най-вероятно детето е било от Брандън. но дали е оживяло? интересен въпрос! Склонен съм да допусна че  - да и Денерис е дъщеря на Брандън и Ашара и братовчедка на Джон,ане негова леля

Няма как.
Тогава въпросът би бил къде е Ашара? Защо е допуснала да й отнемат детето? Детето на Ашара би трябвало да е около година по-голямо от Денерис. Може ли да се запази тайната в такъв случай?

Защо Дани е типичен Таргариен ако е дете на Старк и Дейн?

# 425
За Нед не е имало уговорен брак, Брандън е бил определен за Кейтлин.

Родът Дейн също са от Първите, техният род е по-древен и от Старките.
Регар не е извън подозрение според мен, защото Конингтън е танцувал с нея  Wink но ще е много натегнато и изсмукано от пръстите Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 16:53 от Бумър

# 426
 че колко му е е двама-трима банди...пардон рицари да отнемат детето на една безпомощна жена. При това жена, която не може да се бие с меч като Лиана, или да прави фокуси-мокуси кат Мел а фина и нежна като Ашара? Двама-трима наемници  пратени от Варис (например) биха свършили чудесна работа биха отделили майката от детето, биха я накарали да мисли че е убито и тя би се самоубила или дори би била "самоубита". А  никой от нас не знае дали Ашара няма капчица драконова кръв и тъкмо тя да се е предала. Освен това може Ашара може да е имала син - Егон или дъщеря - Денерис. Баристан забелязва че Денерис е пълно копие на Ашара освен в очите, (на Ашара са сини) съвсем спокойно може да има драконова кръв в рода й и да е прескочила в Дени. Особено ако е дете от Регар. Но пък всичко ме кара да се съмнявам че Брандън Старк е бил възлюбеният на Ашара и когато го изгарят тя се самоубива.

е то ако гледаме един танц....много несериозно ми се вижда. Все пак не са се целували, камо ли да ги сварят  в леглото

# 427
 тоя Регар ако накрая се окаже че е ръсел деца наляво и надясно - като Робърт - много ще ми падне в очите. Имах го за много по фин човек.

# 428
Защо Дани е типичен Таргариен ако е дете на Старк и Дейн?
Случва се нали им ровихме по портретите, понякога косата е различна, но не винаги

Не знам дали е случайно, (при чичо няма такива неща)
но са родени през 283 СЗ
Джон Сноу
Роб Старк
Дъщерята на Хоуланд - Мийра

детето на Ашара това е грешно всъщност, тя се самоубива тогава, а детето трябва да е родено през 282, защото турнира е 281-ва

През 282 е роден и Егон "възкръсналия"

Денерис е родена през 284

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 16:58 от Бумър

# 429
  • Варна
  Баристан забелязва че Денерис е пълно копие на Ашара освен в очите, (на Ашара са сини) съвсем спокойно може да има драконова кръв в рода й и да е прескочила в Дени.

Точно обратното, единствено цветът на очите им е еднакъв. На Ашара са виолетови като на повечето Дейн, иначе е тъмнокоса, на Дани е сребърна като Трагариен.
Дейн май въобще нямат сребристи коси, само очите им са като на валирийците.

# 430
Ако търсите интересно представена теория(въпреки, че е меко казано, малко вероятна):
https://www.youtube.com/watch?v=CXGBP4SVwcc&index=1&list=WL
Не обръщайте особенно внимание на клипа, а вижте най-горният коментар на потребителя "modestymaltese". Самият коментар има 104 отговора, който за мен бяха едно от най-интересните четива, който съм чел в близките месеци(свързани с поредицата).

едит: Ако не ви излиза самият коментар най-отгоре цъкнете "all comments", и би трябвало да се появи.

Lynxxxx, мерси много!!!
Звучи налудничаво в началото, но е много интересно и предизвиква много нови въпроси. Обяснява Кингсгарда и някои други неща....Много ще се радвам да го обсъдим.

# 431
  • HH
Не знам дали е случайно, (при чичо няма такива неща)
но са родени през 283 СЗ
Джон Сноу
Роб Старк
Дъщерята на Хоуланд - Мийра

Не коментирахме ли преди време, че Мийра и Джон може да са разменени или близнаци?

# 432
Теорията, че Денерис е дете на Ашара вече ми се струва прекалена. Тогава какво е станало с Раела? Ами спомените на Визерис, които е разказвал на Денерис? Няма шанс. Някои фенове задълбават прекалено на дълбоко.
Иначе аз вярвам, че нейното дете е от Брандън. Дали е умряло или не - не знам, както и дали тя се е самоубила. Интересно ми е как го знаят, след като тялото не е било намерено? Някой я е видял да скача ли?
Стана ми интересно за Ерис обаче. Не е искал нечистокръвен Таргериен на трона? Защото са били наполовина Мартел или защото е смятал, че Регар може да не е негов син? Все трябва да има причина за държанието му към Регар. И защо той не е предприел нещо по-рано. От това, което си спомням, хората са харесвали Регар и са щели да го подкрепят.
А описанието на Елиа и Лиана доста се разминават с тези в книгите. Защо според вас е така? Аз не можах да се сетя за причина.
Ох, нямам търпение да излезе вече на български и да си я почна като хората.

# 433
Защото са деца на Елия Мартел, в този смисъл "полукръвни".  Ерис е развил силна параноя след като е бил в тъмница 6 месеца, явно е бил изтезаван и бит. Виждал е в Регар съперник, а не син, и много от поддръжниците на Ерис са знаели, че ще си изгубят позицииите, ако Регар го наследи, и са имали интерес да застанат на страната на Ерис, а не на Регар. Ерис е вярвал, че турнира в Харенхол е организиран за да се срещнат лордовете които планират преврат заедно с Регар.

Доколко можем да вземем това за чист монета обаче...Авторът показва невежество по много важен въпрос и според мен лъже, за да не си изгуби главата. Книгата е писана докато Тайуин Ланистър е бил жив.
"Никой не знае кой е погубил принцеса Ренис и бебето Егон. Вероятно Ерис е дал заповедта, защото искал Висерис да седне на трона след смъртта на Регар." Shocked
Е то е обществена тайна кой ги е убил. Чак в Дорн знаят. Ако лъже за това, доколко можем да му вярваме изобщо?

# 434
  • София
тоя Регар ако накрая се окаже че е ръсел деца наляво и надясно - като Робърт - много ще ми падне в очите. Имах го за много по фин човек.

не губи надежда  Laughing
важното е какво ще каже Мартин по случая, всичко останало са фенски трактовки, които нямат край...

Общи условия

Активация на акаунт