"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 111
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Не, не се страхува Санса от Петир, просто му няма доверие, освен още не знае какво представлява той.

# 496
според мен е очевидно от горните цитати (особено от първия), но явно за теб не е, така че не виждам смисъл да споря. Всичко е въпрос на лична интерпретация - как тълкуваш думите на един герой към друг.   за мене "гърлото й се стегна" е равносилно на "изпита ужас", а "радвам че  си  тук - не си пролича"  е равносилно на "според  мен предпочиташ да ме няма", но ти явно не го виждаш така, затова пак казвам - спирам спора дотук.

# 497
Изпита ужас от възможността за брак, не от Петир.
Това, че е изненадана че го вижда не е равносилно, че иска да е далеч.

Чете се каквото пише, а не се интерпретира в стил свободно съчинение.

# 498
не съм съгласен.  Написаното е различно за всеки.   Ако пуснеш на забавен каданс една голова ситуация на левскари и цесекари и ги попиташ "има ли дузпа" ще получиш два диаметрално различни отгвора. Когато става въпрос не за точни науки аз хуманитарни дисциплини или за художествено произведение всеки човек има своя истина.. това е така защо моралът е абстракция и всеки си го тълкува според собствените ценности. в този смисъл няма нещо такова като  "чете се каквото се напише". Ако беше така днес нямаше да има форум и толкова обсъждания по Мартин, защото всичко щеше да е ясно. За едни от нас Нед старк е герой, мъж с чест, за други - наивник,  всеки гледа през собствената си призма. Ако питаш Мартин той може да го вижда по трети начин.

# 499
 не ми се търсят по-стари неща (как Санса се чудеше кое ли лице му е истинското - това на лицемер и убиец или грижовното и бащинско). според мен Санса определено НЕ харесва Петир. Пък някой друг може да мисли иначе. Свобода на мненията.

# 500
Санса ще поднесе сладки кексчета на Питър, чакам с нетърпение.  Twisted Evil
Няма да има сватба с Хари по никой начин, Кутрето блъфира.

# 501
 аз пък си мисля че или Сандор или Двойката Бриен -Джайм ще цъфнат точно на сватбата и работата ще се омаже.Залагам на Сандор, който преосмисли живота си чрез двете малки момичета Старк, но и Джайм който иска да докаже че брат му не е виновен не е за подценяване. Именно оттам може да дойде развръзка ако той узнае някои от мръсните тайни на Петир. в този смисъл още известно време допускам че Санса ще е  "изповедникът" на Петир после ще намерят някой зъл и корав мъжага пред когото тя да се разприказва (Сандор или Джайм) и Кутрето ще го отнесе.

# 502
Джейми и Бриен са при лейди КС, която няма да ги пусне да си тръгнат. Чудя дали Кат няма да размени Джейми за брат си. Или ще накара Бриен да убие Джейми с Oathkeeper?...И ето го Светлоносец, Джейми в ролята на Ниса Ниса, и накрая една безкрайно объркана Мелисандра която остава без Азор Ахай за пореден път.

# 503
Петир няма никаква причина да будалка Санса, плановете му за Хари според мен са напълно достоверни. Дали ще се осъществят обаче... едва ли. Зимата идва. С нея и Другите.

# 504
 Тоя Мартин ми се иска да го набия с една бухалка здравата, за да почне да пише по-бързо или поне да каже някакав официална дата за "Ветровете.." а не да треперим дали няма да умре като Джордан или толкин (толкин е дописван цели десетилетия след това от сина му). Някой знае ли къде да го намеря.
П.С. извинявам се за спама ама Мартин ми къса нервите. Сега всеки ден отброявам дните до 14 декември.

# 505
  • Варна
Джейми и Бриен са при лейди КС, която няма да ги пусне да си тръгнат. Чудя дали Кат няма да размени Джейми за брат си. Или ще накара Бриен да убие Джейми с Oathkeeper?...И ето го Светлоносец, Джейми в ролята на Ниса Ниса, и накрая една безкрайно объркана Мелисандра която остава без Азор Ахай за пореден път.

Не са при лейди КС. Джайм тръгва с Бриен и могат да хванат, която посока пожелаят, Wink

Петир няма никаква причина да будалка Санса, плановете му за Хари според мен са напълно достоверни. Дали ще се осъществят обаче... едва ли. Зимата идва. С нея и Другите.
   И аз мисля, че не будалка Санса, но когато има толкова подробно разписани планове, обикновено не се осъществяват.

Санса ще поднесе сладки кексчета на Питър, чакам с нетърпение.  Twisted Evil

Санса е типичната "принцеса в кулата", чакаща принца на бял кон да я освободи. Абсолютно пасивна.
Мартин обича да разбива шаблона, притеснява ме това, че този шаблон вече е бил разбиван. Laughing
Например в Шрек, веднъж е разбит, когато не рицар, а чудовище отива да спаси Фиона и втория път в четвъртата част, когато тя самата взима нещата в свои ръце. Санса вече осъзнава, че няма "истински" рицари и е въпрос на време да поеме нещата, но как ще го измисли Мартин, не се наемам да пророкувам. Надявам се само да не я убие скоропостижно. Confused

# 506
 Аз точно затова очаквам да цъфне Сандор - кой е по подходящ от един наемник с изгорено лице който мрази рицарите, да спаси бившата годеница на принца.....

" - О  - какъв рицар си ти?
-Уникален"
Шрек!

# 507
  • Варна
Тоя Мартин ми се иска да го набия с една бухалка здравата, за да почне да пише по-бързо или поне да каже някакав официална дата за "Ветровете.." а не да треперим дали няма да умре като Джордан или толкин (толкин е дописван цели десетилетия след това от сина му). Някой знае ли къде да го намеря.
П.С. извинявам се за спама ама Мартин ми къса нервите. Сега всеки ден отброявам дните до 14 декември.
Отговаря понякога (не знам дали лично) на коментарите тук: grrm.livejournal.com

# 508
  • Варна
Аз точно затова очаквам да цъфне Сандор - кой е по подходящ от един наемник с изгорено лице който мрази рицарите, да спаси бившата годеница на принца.....

" - О  - какъв рицар си ти?
-Уникален"
Шрек!

Аз не се и съмнявам, че ще цъфне и евентуално ще й помогне да избяга или най-малкото ще й отвори очите за Петир.
Но оттам нататък къде би могла да отиде Санса? Няма къде.
Има няколко варианта - отива в Свободните градове, където пак не е в безопасност;остава в Долината като дъщеря на Петир и поема Харънхъл; обявява се за Санса Старк и веднага я оженват за някой лорд...

# 509
 Санса според мен няма да се жени повече. евнтуално би могал да стане наследничка в Долината иил в Зимен Хребет но това зависи от равръзките на Станис, Джон, мандърли, Тирион, Петир, Сандор и още няколок човека.

Общи условия

Активация на акаунт