"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 965
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Коронис.. newsm20

# 46
Аз обичам да чета подробни мнения и теории, така че нямам проблем с това. Grinning
Damn, личи си, че съм чела книгите само по един път Grinning От доста време ми се иска да препрочета главите на някои от героите  - Джайм, Аря, Джон, Санса, Теон,  но имам толкова много насъбрани други книги за четене, че просто не им идва реда.
Ако наистина Тивин го е организирал, то съм склонна да повярвам на историята с любовната отвара, защото иначе не биха могли да бъдат сигурни, че Роб ще се поддаде.
Сериалът аз продължавам да го гледам, но много се дразня на тези промени и изкривявания на историята. Прекарвам около 70 - 80 процента от времето за гледане в критикуване и възмущаване Grinning

# 47
Пффф, сериала е толкова далеч от представите ми за героите в книгата, че чак не си струва да го коментирам  ooooh!

# 48
Не мога да се сдържа и да не се включа в тази тема, защото обожавам да нищя тази книга и героите й.  #Crazy
По въпроса за Роб ще трябва да се съглася, че той постъпи изключително неразумно, поддавайки се единствено на страстта си (предполагам тук всички сме съгласни, че за любов и дума не може да става), от гледна точка на това, че като крал той е длъжен да мисли първо за това, което е най - добре за народа, за битката и тн.

Тук в защита на Роб искам да кажа, че вероятно е бил подпомогнат от майката на Джейни (набутали са му някой афродизиак Mr. Green) В семейството на Джейни по майчина линия има майги, та затова си мисля, че не е съвсем спонтанно това "влюбване".
Беше много странно, че вълчището на Роб не одобряваше родата. Ще ми се да разберем защо.

# 49
 коронис - свалям ти шапка. smile3525
Направо засенчи Мартин!

# 50
  • Русе
Ако можех да засенча Мартин, в момента нямаше да циркулирам между работните програми и този форум, а да си лежа на Карибите и подбирам между свой вариант на 800-те жени на Роб с надеждата да не свърша като него Laughing

Aludra - вълчището надушва помислите на хората. Който мислеше лошото на Роб, вълкът му го усещаше и му ръмжеше и се зъбеше. Затова толкова се звери на възрастните Уестърлинги (но на младите не, забележи, тъй като те не бяха посветени в плана и единият от тях дори умря в опит да защити Роб и вълка) и на Фрей при посрещането.

# 51
  • HH
И аз не харесвам някои от филмовите герои - примерно Церсей и Санса. Но за сметка на това лорд Белиш е много на мястото си.

В главата ми се върти една идея, подозирам че е безумнна. Може да се лъжа, но дали този Любовен елексир, който е част от плана на Тивин, да ожени Роб за Джейни, е първия път когато Тивин прибягва до майги? Церсей казваше, че баща и я е взел в КЧ, за да я отдели от брат и. Ако баща  им наистина е подозирал нещо, какво му пречи преди това да е опитал да ги раздели и по друг начин. Дебело подчертавам, че нямам ясен спомен, кога точно майги е предсказала на Ц., как ще умре. Вярно, че тя предсказа на другото момиче смърт, но това и аз мога да го предскажа...

# 52
  • Варна
Aludra - вълчището надушва помислите на хората. Който мислеше лошото на Роб, вълкът му го усещаше и му ръмжеше и се зъбеше. Затова толкова се звери на възрастните Уестърлинги (но на младите не, забележи, тъй като те не бяха посветени в плана и единият от тях дори умря в опит да защити Роб и вълка) и на Фрей при посрещането.

Напомня ми Хрътката и теорията, че той замества вълчището на Санса.

Цитат
Едно псе ще умре за теб, но никога няма да те излъже.
Цитат
Кучето, знаеш ли, подушва лъжата. Огледай се и помириши добре.

# 53
Коронис,
евала за търпението да систематизираш всичко за недоразбралите книгите пък и за останалите  Peace

Ето затова уважавам Тивин, просто е перфектен в Играта, но човешките слабости му изядоха главата.

Няма смисъл да се отвличаме да плюем сериала, чичо обясни неведнъж че това са различни видове послания...
Аз лично използвам сериала като източник на допълнителна информация недоизчистена в книгите, като Ренли и Лорас, като изчерпването на златните мини на Ланистърите или като визуализация на мотивите на Петир  Flutter

# 54
  • HH
Бумър, за изчерпаните мини ме скастриха в края на миналата или началото на тази тема  Laughing

ПП: Джон май ни се обиди. Rolling Eyes

# 55
Аз пък намирам Церсей и Санса за интересни герои както в книгата, така и във сериала. Много ми харесва как Мартин е измислил историята на Санса, просто е брилянтно. Типичното красиво момиченце, което си мечтае за балове, рокли и смели и красиви рицари, които да се грижат за нея. И на пръв поглед е на път да получи всичко това, но какво става, когато красивият принц се окаже психопат, който се гаври с теб при всеки удобен случай? В началото Санса е доста повърхностна и според нея външният вид отразява и вътрешността.Когато отива в Кралски Чертог и става свидетел на всички предателства, на цялото лицемерие тн., а особено след смъртта на Нед и сблъскването й с реалността по най - бруталния начин, тогава започва да става интересен персонаж. Всичко, което е мислила се оказва напълно погрешно и трябва да се нагажда според ситуациите, за да оцелее. Не мога да разбера защо някои хора я намират за скучен герой, за слаб човек, след като тя преживява не по - малко от Аря, но просто по различен начин.

# 56
  • Варна
Не мога да разбера защо някои хора я намират за скучен герой, за слаб човек, след като тя преживява не по - малко от Аря, но просто по различен начин.

Защото е пасивна, а Аря е активна.
Но точно затова и двете оцеляват, всяка там, където е. Е, не без чужда помощ и двете.
Ако Санса беше отведена от Йорен, а Аря останала при Церсей, и двете щяха да са мъртви вече или най-малкото с доста по-лоша съдба..

# 57
Всяка се пригажда към ситуацията, в която е поставена. Вярно е, че нито едната, нито другата би успяла да се нагоди кой знае колко добре, ако бяха с разменени позиции. Не мога да си представя Аря в позицията на Санса, така е, но това не значи, че на Санса й е по - лесно. Тя беше пасивна в Кралски чертог, но след това покрай Кутрето започна да се активизира и осъзна, че трябва да прави това, което ще е в нейна най - голяма полза. Това обаче нямам идея до къде точно ще я отведе, само се надявам да не се стигне до по -...интимни отношеиня с Петир, защото от това треперя само като се замисля Grinning

# 58
  • Варна
Това обаче нямам идея до къде точно ще я отведе, само се надявам да не се стигне до по -...интимни отношеиня с Петир, защото от това треперя само като се замисля Grinning

И аз.. Намирам го за извратено.
Но ми се струва, че рано или късно Петир ще се пробва.  Sick
Поне обстоятелствата около нейния брак, донякъде ще го спрат.. ако спи с нея ще легитимира брака й. Thinking

# 59
Изключително извратено, но то и цялото държание на Петир е такова, а най - гадното е, че не е откровено извратено, а някак си покритно, което ми го прави още по - страшно Grinning Докато четох направо съм тръпнала над Санса все едно ми е роднина Grinning Но, да, нека се надяваме, че желанието му да омъжи Санса, за да изпълни плановете си ще поукроти нагона му :S

Общи условия

Активация на акаунт