"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 270
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
За Кралския събор си трябва поне един брат на Бейлон, а щом няма обявен каст, няма да има такъв. Няма причина да не обявят каста, а както казах, стана твърде късно. Сцените сигурно ще са с Яра и Бейлон, който трябва и да мре този сезон. А той ще мре, беше споменат с пиявиците, няма как.

Като заговорихме за каст, наскоро търсеха  мъж на средна възраст, с мощно телосложение с руски или източноевропейски акцент (или способен да го имитира), с бръсната глава или плешив. Явно Денн ще се подвизават още.

# 271
За Кралския събор си трябва поне един брат на Бейлон, а щом няма обявен каст, няма да има такъв. Няма причина да не обявят каста, а както казах, стана твърде късно. Сцените сигурно ще са с Яра и Бейлон, който трябва и да мре този сезон. А той ще мре, беше споменат с пиявиците, няма как.

Като заговорихме за каст, наскоро търсеха  мъж на средна възраст, с мощно телосложение с руски или източноевропейски акцент (или способен да го имитира), с бръсната глава или плешив. Явно Денн ще се подвизават още.
This one?
Верно вече  е малко дъртичък, ама и те,  както са я подкарали тази сага - към края ще имат нужда от потомството на Дънкан Маклауд, за да си завършат сериала, а ние - я сме живи, я не ...  Laughing

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 23:43 от Banshee

# 272
  • Варна

Като заговорихме за каст, наскоро търсеха  мъж на средна възраст, с мощно телосложение с руски или източноевропейски акцент (или способен да го имитира), с бръсната глава или плешив. Явно Денн ще се подвизават още.
This one?
Верно вече  е малко дъртичък, ама и те,  както са я подкарали тази сага към края ще имат нужда от потомството на Дънкан Маклауд, за да си завършат сериала, а ние - я сме живи, я не ...  Laughing

Не знам, видях само обявата за кастинга.
Снимките за тези сцени ще са на 5 ноември в Ирландия, но предполагам вече са намерили човек. Надявах се да става дума за Сигорн, макар че сериалните Денн нямат нищо общо с оригиналните. Thinking

П.П. Сега се сетих, че беше уточнено, че "средна възраст" означава около 40 години. Grinning

# 273
  • HH
дано поне Мартин ни зарадва с излизане на Ветровете.

2017-та ставам на 30, таман ще ми дойде навременно за подарък Laughing

Както е тръгнало няма да се изненадам, ако излезе за моята 30 годишнина... през 2019.

# 274
Младият Владимир Кулич би бил перфектния Виктарион. Simple Smile

# 275
  • Варна
Утре ли трябваше да излезе Пътеводителя в светът на Мартин? Thinking

Попаднах на много интересен факт от него:
Цитат
Maegor the Cruel killed his wife Tyanna, cut out her heart w/ Blackfyre and threw it to the dogs!
Излиза, че Тъмен пламък - меча на Блекфирите може да се окаже Светлоносеца. Макар да не е ясно точно каква жертва е направил Мегор като е убил жена си. Но не знаем и Нисса - Нисса колко е била скъпа на Азор Ахаи. Mr. Green

# 276
Толкова реалистично описва смъртта ... Ако беше класик, щяхме да го учим в училище.

# 277
  • Варна
Страхотен е Мартин, умее да държи в плен читателите, но доста неща при него не са реалистични. Аз и не държа да са, все пак това е фентъзи.

Давам пример способността на Тирион да да се премята и да ходи на ръце, което е невъзможно физически за джудже.
Както и изгарянията на Хрътката, така както ги е описал, са почти несъвместими с живота и абсурд ако някой все пак оживее, да успее да функционира нормално.

Аз си намирам откъси от предстоящата книга за Света на Мартин, има много интригуващи неща. Ровя се в отношенията Болтън - Старк. Доста смразяващи са. newsm43

Има място в Дредфорд наречено Розовия павилион, предполагам се досещате защо е наречено така. Както и защо Болтън са наречени Червените крале. Има записани два случая в които Болтън са изгаряли Зимен Хребет до основи.

Друг интересен факт е, че Старките са се наричали кралете на Зимата преди да започнат да се наричат крале на Севера. Хмммм....
На съвестта им лежат доста затрити родове, както и изгонването на Блекууд от земите им във Вълчия лес.
Има и една интересна война между Старките и Краля варг (на чиято страна са се сражавали и горските чеда).

# 278
   Интересни фейсчета Mr. Green

# 279
 къде ги намирате тия откъси? кажете да ги прочета и аз!
П.С. как е на английски заглавието на "пътеводителя"?. Да го потърся в замунда.

не виждам кое му е нереалистичното - сестра ми е на десет години - а прави кълбо? защо едно джудже да не може?

# 280
  • Варна
не виждам кое му е нереалистичното - сестра ми е на десет години - а прави кълбо? защо едно джудже да не може?

Проблемът не е в ръста, джуджетата имат твърде къси крайници и не биха могли да се справят с някои неща.

Специално затова, Мартин е признал, че не е бил запознат с този проблем, когато е писал книгата.

П.П. По-късно ще постна линкове с откъси от The World of Ice and Fire - George RR Martin

# 281
Сестра ти на 10, а ти на 32  Joy
Добре  Whistling

# 282
  • Варна
Сестра ти на 10, а ти на 32  Joy
Добре  Whistling

Щом 40-годишните според него са безнадеждно стари, сигурно е още тийн. Thinking

Кралете на зимата, трудно се чете обаче:
Скрит текст:

# 283
Е това беше ясно още от умозаключенията, характеристиките и епитетчетата.
Само се чудя защо му трябваше да лъже, така и карфиците с прозрения в цялата плява се обезсмислиха Grinning 

ще ги пробвам Кралете на голям монитор

# 284
Не знам за другото, но специално смъртта и хората на прага на смъртта описва плътно и реалистично и с невероятен детайл.

Общи условия

Активация на акаунт