Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 136 387
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте , след стотици левове за козметика и пилинг , срещнах едно клипче във фейса за измиването със сода ..... реших да пробвам и определено има ефект , като ползвам и избелващата серия на SVR . Едно от двете действа при мен Simple Smile

Би ли дала линка на клипчето.

# 496
Здравейте, момичета. Някоя от вас ползвала ли е крема на ISIS pharma glyco a 12% ? Ефективен ли е? Чудя се дали да си го купя или този турския 4%.

При мен и от двата крема нямаше никакъв ефект.

При мен ISIS pharma glyco a 12% ми запушваше порите. Още след първите дни цялата станах в ситни пъпчици. Сякаш поизбистри тена, но трябваше, да се боря с пъпчиците. Ако имаш възможност първо го пробвай.

# 497
Момичета, а как в ежедневието прикривате петната?
 Дайте идея за добър покривен фдт или друго, от което сте доволни.
Аз съчетавам два ФДТ -на .Единият е Even better на Клиник,втрият е VITACOLOR на KRIOLAN.Първият е слабопокривен,а вторият е много плътен,от втория слагам на гъбката колкото една капка и допълвам с Клиник,цветовете им също добре се балансират като са смесени ,иначе само Клиник ми розовее,само Криолан ми е по бежов.Аз също държа да имам добра покривност,защото имам ясно изразена линия на пигментацията и където косата скрива лицето кожата е не пигментирала и без ФДТ е доста неприятен контраст.
Предполагам,че пигментацията ми е от слънцето,започна преди около 3 години и бях като петниста хиена.Отначало започнах да мажа Уайт Обджектива на Биодерма,доста ми редуцира петната,вече не бяха толкова драстични,но ме дразни,че е във флакон с помпа и не мога да го употребя целия.Смених с Even Brighter  на Eucerin,дневния,поне 2 години съм с него,но сега ще се върна назад да ви изчета,защото вашия опит и отзиви за други продукти силно ме заинтригуваха.Много се бях запалила за лазерен пилинг,но поне в клиниката бяха коректни да ми кажат,че тена няма да се избистри съвсем дори и след 3 процедури,и засега се отказах.
Казаха ми,че за моята суха кожа химическите пилинги не са добро решение,ще я изсушат още повече.
Пишете,че през летните месеци нанасяте крем с висок фактор на няколко часа.Може ли да споделите преди повторното нанасяне почиствате ли лицето,сваляте ли остатъците от предното мазане?Някак не мога да си представя да ходя напред,назад,лицето се поти,праши и пак отгоре да намажа нов крем без да сваля стария? Thinking

# 498
Здравейте!
От години се боря с проклетите пигментни петна, похарчих стотици левове за козметика, правих Ай Пи Ел процедури, пробвах домашни маски... Преди няколко седмици си направих пилинг с ТСА киселина, доста агресивен беше и след като се обелих петната се бяха заличили. Много се зарадвах но за кратко, след около 10-тина дена започнаха да се появяват и отново са налице в целия си "блясък". Предимно по челото са, има по-големи и по-малки и са пръснати навсякъде. По останалата част от лицето сякаш нямам или поне не си личат толкова.  Предполагам, че причината е хормонална, въпреки, че започнаха да ме тормозят когато бях на около 30 и нямах проблеми с цикъла. Или поне не виждам друга причина освен хормонална защото лицето не го излагам на слънце и от години се мажа с фактор 50 всеки ден. Отделно ми излизат и пъпки и от тях остават петна, че и белези.

Нямам възможност да изчета темите, ако може да ми препоръчате нещо ефикасно за мазане, пиене, ядене и т.н. Някой от вас преборил ли се е или поне да е постигнал видимо подобрение? Аз честно казано вече не искам да се гледам в огледалото без грим, не излизам без фондьотен и коректор и изобщо се отчаях...

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 13:13 от y_em

# 499
Здравей! При мен положението се подобри, когато спрях да използвам перманентно 50 - ти фактор и си дадох почивка от избелващи продукти. Минала съм всичко, що е за пигментни петна - много от продуктите на мелабел, на филорга домашния пилинг, терапията с витамин с, уайт обджектив, глико а, скинорен..., мезотерапии, микродермаабразио. Съвсем леко, до никакво подобрение. Миналата зима си дадох почивка - не съм мазала нищо, пари за мазила не съм давала. От това лято нямам нови петна. Стоях на плажа с шапка, под чадър. В момента мажа експигмент 4% - има резултат. Засега се състои в бели участъци, в рамките на самото петно и разкъсване на петното. Използвам от месец и половина, и мисля да мажа до края на февруари. Ако не се изчистят напълно ще продължа догодина. Слагам 50- ти фактор  само върху участъците, които мажа с експигмент. Важното е каквото и да избереш да ползваш, да го насяш редовно, и то 3 месеца или колкото е указано на продукта без да се отказваш, за да има ефект, или за да го отхвърлиш. Надвам се, да съм ти била полезна. В края на февруари ще пиша отново какъв е крайният резултат.

# 500
Errica, благодаря за отговора  Hug

Сега се разрових да прочета за експигмент - съдържал хидрохинон, някъде бях чела, че е вреден newsm78 Ще чакам за отзиви в края на февруари. Откъде го купуваш?

Може би наистина трябва да разредя мазането с кремове, за да си почива кожата, но дори и да не слагам всеки ден фактор, съм принудена да се клепя с фдтен, него няма как да го избегна...

# 501
Съгласявам се, че много покривен фдт стои като маска. Аз ползвам бб крем на микса в момента, но съм много доволна от Miracle skin на гарние. Той е самонагаждащ се и пасва на всякакъв тен.В момента за петна мажа вечер с Биокарите-уж био крем. Поизбеляха, но ефекта започва да се вижда след ок месец мазане иможе човек да се откаже. Бих сложила картинка, но пиша от доста несъвършен телефон
http://www.pazaruvam-bg.com/index.php?id_product=518&controller=product
Това ли е?Звучи добре.

Да, да, точно този е.

# 502
Момичета, а как в ежедневието прикривате петната?
 Дайте идея за добър покривен фдт или друго, от което сте доволни.
Аз съчетавам два ФДТ -на .Единият е Even better на Клиник,втрият е VITACOLOR на KRIOLAN.Първият е слабопокривен,а вторият е много плътен,от втория слагам на гъбката колкото една капка и допълвам с Клиник,цветовете им също добре се балансират като са смесени ,иначе само Клиник ми розовее,само Криолан ми е по бежов.Аз също държа да имам добра покривност,защото имам ясно изразена линия на пигментацията и където косата скрива лицето кожата е не пигментирала и без ФДТ е доста неприятен контраст.
Предполагам,че пигментацията ми е от слънцето,започна преди около 3 години и бях като петниста хиена.Отначало започнах да мажа Уайт Обджектива на Биодерма,доста ми редуцира петната,вече не бяха толкова драстични,но ме дразни,че е във флакон с помпа и не мога да го употребя целия.Смених с Even Brighter  на Eucerin,дневния,поне 2 години съм с него,но сега ще се върна назад да ви изчета,защото вашия опит и отзиви за други продукти силно ме заинтригуваха.Много се бях запалила за лазерен пилинг,но поне в клиниката бяха коректни да ми кажат,че тена няма да се избистри съвсем дори и след 3 процедури,и засега се отказах.
Казаха ми,че за моята суха кожа химическите пилинги не са добро решение,ще я изсушат още повече.
Пишете,че през летните месеци нанасяте крем с висок фактор на няколко часа.Може ли да споделите преди повторното нанасяне почиствате ли лицето,сваляте ли остатъците от предното мазане?Някак не мога да си представя да ходя напред,назад,лицето се поти,праши и пак отгоре да намажа нов крем без да сваля стария? Thinking

Аз ходя с един флакон мицеларна вода на работа. Мажа преди да тръгна от там, като преди това чистя с миц.вода. На плажа/в планината не се чистя, само мажа. Знам, че е вредно за порите, ама ...

# 503
Някой пробвал ли е Alma Lasers, Harmony XL Pro в Еволюшън център, който се намира в мол Парадайс или IPL в Дермавита?

# 504
Чудя се дали да не пробвам този турския Експигмент, но чувам противоречиви мнения за него. Чувала съм, че ефекта бил временен, ако го има изобщо и след прекратяването му проблема се възобновява отново и ако наистина е така не виждам смисъл от използването му, иначе не е толкова отровен колкото го описват, защото процента хидрохинон е най много до 4% и съм чувала, че се продава свободно във Турция без рецепти, ако не се прекалява и се нанася само във проблемните зони смятам, че не е проблем, но колкото помага не знам.  newsm78

# 505
  • София
Чудя се дали да не пробвам този турския Експигмент, но чувам противоречиви мнения за него. Чувала съм, че ефекта бил временен, ако го има изобщо и след прекратяването му проблема се възобновява отново и ако наистина е така не виждам смисъл от използването му, иначе не е толкова отровен колкото го описват, защото процента хидрохинон е най много до 4% и съм чувала, че се продава свободно във Турция без рецепти, ако не се прекалява и се нанася само във проблемните зони смятам, че не е проблем, но колкото помага не знам.  newsm78

Аз мисля да го спирам,ползвам го повече от два месеца..Не ми го понася кожата и това е,ефекта е минимален,но го има Peace

# 506
Да споделя нещо ново и от мен. В аптеката ми препоръчаха ето този крем:
http://www.laroche-posay.com/products-treatments/Pigmentclar/Pig … PF-30-p11835.aspx

на края на първата опаковка най-дразнещото петно доста се изсветли, но не е изчезнало, де. Може би и като цяло са станали по-бледи, но не мога добре да преценя. Ползвам го и за ежедневен крем, тй като хидратира добре. Но не е препоръчителен за чувствителна кожа.

Успоредно с това, обаче, пия куркума и кориандър. Щото били полезни за изчистване на организма, отслабване и влияели върху кожата.

Така де, една от 2те мерки действа, или и двете, не мога да кажа със сигурност коя Simple Smile

# 507
Направих си една лазерна процедура за премахване на петна, предстои ми втора. Правиха ми я локално не на цялото лице. След нея се повлия само най-тъмното петно, другите изглеждат все същите. Мажа се с избелващия крем на Биодерма и с крем с 50 фактор на Юриаж. Чудя се дали да не се подложа и на химичен пилинг. Предложиха ми го в самото начало, но се страхувам да не навреди на кожата ми. В същото време ако лазера не даде очавания резултата се чудя дали да не премина към пилинга и то още сега март месец, докато слънцето още не е станало съвсем силно.

Правили ли сте такива процедури IPL + пилинг?
Какви са резултатите, трайни ли са?
Гледах, че в Дерма Вита правят избелващ пилинг, който обаче е средно дълбок, силно излющващ и доста скъп 350 лв на процедура, нямам представа колко са необходими и дали това няма да навреди повече на кожата ми.

# 508
  • София
Да споделя нещо ново и от мен. В аптеката ми препоръчаха ето този крем:
http://www.laroche-posay.com/products-treatments/Pigmentclar/Pig … PF-30-p11835.aspx

на края на първата опаковка най-дразнещото петно доста се изсветли, но не е изчезнало, де. Може би и като цяло са станали по-бледи, но не мога добре да преценя. Ползвам го и за ежедневен крем, тй като хидратира добре. Но не е препоръчителен за чувствителна кожа.

Успоредно с това, обаче, пия куркума и кориандър. Щото били полезни за изчистване на организма, отслабване и влияели върху кожата.

Така де, една от 2те мерки действа, или и двете, не мога да кажа със сигурност коя Simple Smile

А как точно пиеш куркумата и кореандъра?

# 509
va_ni, по една чаена лъжичка от двете ги смесвам с 4-5 лъжици кисело мляко. И двете подправки си ги купувам смлени. Но понеже доста се разрових в мистериозното им действие, някъде четох, че за да се усвои куркумата, й трябва мазнина, другаде - черен пипер. Та, понеже предполагам, че в млякото има мазнина, от няколко дни добавям и щипка-две чер пипер. Като цяло, комбинацията я дават като много полезна за много неща и по тоя повод реших, че ако не помогне, поне няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт