Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 136 382
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • София
va_ni, по една чаена лъжичка от двете ги смесвам с 4-5 лъжици кисело мляко. И двете подправки си ги купувам смлени. Но понеже доста се разрових в мистериозното им действие, някъде четох, че за да се усвои куркумата, й трябва мазнина, другаде - черен пипер. Та, понеже предполагам, че в млякото има мазнина, от няколко дни добавям и щипка-две чер пипер. Като цяло, комбинацията я дават като много полезна за много неща и по тоя повод реших, че ако не помогне, поне няма да навреди.

Благодаря ти  bouquet

# 511
Направих си една лазерна процедура за премахване на петна, предстои ми втора. Правиха ми я локално не на цялото лице. След нея се повлия само най-тъмното петно, другите изглеждат все същите. Мажа се с избелващия крем на Биодерма и с крем с 50 фактор на Юриаж. Чудя се дали да не се подложа и на химичен пилинг. Предложиха ми го в самото начало, но се страхувам да не навреди на кожата ми. В същото време ако лазера не даде очавания резултата се чудя дали да не премина към пилинга и то още сега март месец, докато слънцето още не е станало съвсем силно.

Правили ли сте такива процедури IPL + пилинг?
Какви са резултатите, трайни ли са?
Гледах, че в Дерма Вита правят избелващ пилинг, който обаче е средно дълбок, силно излющващ и доста скъп 350 лв на процедура, нямам представа колко са необходими и дали това няма да навреди повече на кожата ми.

Аз бих повторила лазера ако кожата ти няма нужда от цялостно излющване. Обикновено петната не изчезват от една процедура. А и имай предвид, че вероятността да се появят отново е голяма, без значение как са третирани. Пилингът прави цялата кожа фоточувствителна след обелването, може и нови петна да се появят.

# 512
Letsgo ти подлагала ли си се на подобни процедури? Ако да какъв ефект постигна?
Аз съм алергична към слънцето и винаги съм добре предпазена и лято и зиме, при мен петната се появиха след употреба на медикаменти. От тогава до сега два пъти съм пускала хормони и всичко ми е в норма в момента, затова тая надежда, че като приключа с процедурите, ако имат ефект и петната изчезнат - да не се появят отново. Аз съм склонна към образуване на лунички и с тях съм свикнала, но тези големи петна, които се сливат и са с големината на монети, направо ми бодат очите в огледалото  Sad

# 513
Анбибиан, аз правих три пилинга преди години. В рамките на един месец правих по един на седмица. Четвъртия не направих, защото не видях резултат. Тогава борех белези от стискане, не бяха дори кой знае какво. Падна голямо белене, но белезите си останаха. По принцип само аз си ги виждах, но след това кожата ми стана фоточувствителна и същото лято ми излезнаха петна. Всъщност то си беше почти лято, април месец. Преди това не съм имала никакви проблеми със слънцето. Кожата ми е матова и за нула време прави страхотен тен. Платих около 400 лева тогава - мисля 2007. До ден днешен съжалявам, защото докторката каза тогава, че не късно за такива процедури и проблем няма. А аз реших да и се доверя защотото е доктор, а тя реши да ми вземе парите.

В началото на зимния сезон се интересувах от лазарен пилинг, но не се престраших да се доверя, както и от пилинг амелан. За пилинга амелан докторката ми каза, че трябва да се мажа след това ако не се лъжа 3 месеца с кремче, което допълнително трябваше да заплатя, както и че не ми гарантира, че кожата ми ще се повлияе. Отказах се, защото по принцип исках да направя процедура за да не се мажа всеки ден. 

# 514
anbibian, имам едно слънчево петно, което съм третирала с лазер, с избелващи кремове, с пилинг /локален/, сега с третиноин... От лазера избледня доста, но правих процедурата края на март. Като дойде време за втората вече слънцето беше прекалено силно и не я направих. От един избелващ крем Yellow cream също чувствително се повлия, но не се заличи на 100%. Преди това го бях излющила напълно с голям процент кислородна вода, но пак потъмня. Резултатът от все третиране е, че вече е много по-светло отколкото беше, но не изчезва. От месец използвам третиноин и пада голямо белене. Петното изсветля, но пак си е там.
Говорила съм с дерматоложка, която също има едно голямо петно. Каза, че го е третирала с какво ли не, вкл. лазер, но винаги се връща.
След като твоя проблем е на хормонална основа може и да имаш успех. Стискам ти палци  Peace

# 515
  • Бургас
Здравейте , след стотици левове за козметика и пилинг , срещнах едно клипче във фейса за измиването със сода ..... реших да пробвам и определено има ефект , като ползвам и избелващата серия на SVR . Едно от двете действа при мен Simple Smile

Би ли дала линка на клипчето.

не мога да го намеря , но нямаше нищо особено , към измиващия гел добавяте с пръсти малко сода и търкате Simple Smile

# 516
Това добавяне на сода към измивни гелове не винаги е добра идея. Смесва се киселина с онова, все пак си е химична реакция. Някои кожи може и да реагират. Ph-то на козметичните продукти е съобразено с нуждите на кожата. А, защо просто не използвате содата самостоятелно с малко вода?

# 517
В момента при Гала д-р Катя Паскова хвали някакъв неаблативен лазер. Вълните били с по-голяма дължина и не причинявали повърхностно изгаряне като аблативния лазаер, който явно ние сме използвали. Използвал се за петна, лифтинг, стрии и т.н.
Лазерът е ResurFX by Lumenis.

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 10:46 от Letsgo

# 518
Здравейте, моля ви за мнение относно лазерите в Jewel skin  и Hill Clinic  за белези от акне за сравнение и дали някой има опит с тях и д-р Сияна Живкова като дерматолог.В първият е Емакс , Хил клиник е Е-матрикс.До сега съм си правила отдавна при д-р Паскова един лазер- резултат никакъв и д-р Денкова два пъти с минимален резултат на цяло лице и доста агресивен беше като разбрах, че сега предлагат нов по щадящ кожата лазер без странични последствия.От агресивния ми излезнаха малко допълнителни белези малки така, че много внимателно с лазерите.Хубавото е, че вече има не агресивни такива.

# 519
Аз ползвах този в Хил Клиник. Той си е от агресивните. В смисъл причинява повърхностно изгаряне, макар и слабо. Доволна съм по отношение на заличаване на капиляри. Относно петната вече писах. За белези нямам идея как е.

# 520
Здравей! При мен положението се подобри, когато спрях да използвам перманентно 50 - ти фактор и си дадох почивка от избелващи продукти. Минала съм всичко, що е за пигментни петна - много от продуктите на мелабел, на филорга домашния пилинг, терапията с витамин с, уайт обджектив, глико а, скинорен..., мезотерапии, микродермаабразио. Съвсем леко, до никакво подобрение. Миналата зима си дадох почивка - не съм мазала нищо, пари за мазила не съм давала. От това лято нямам нови петна. Стоях на плажа с шапка, под чадър. В момента мажа експигмент 4% - има резултат. Засега се състои в бели участъци, в рамките на самото петно и разкъсване на петното. Използвам от месец и половина, и мисля да мажа до края на февруари. Ако не се изчистят напълно ще продължа догодина. Слагам 50- ти фактор  само върху участъците, които мажа с експигмент. Важното е каквото и да избереш да ползваш, да го насяш редовно, и то 3 месеца или колкото е указано на продукта без да се отказваш, за да има ефект, или за да го отхвърлиш. Надвам се, да съм ти била полезна. В края на февруари ще пиша отново какъв е крайният резултат.

Errica, имаш ли вече впечатления от експигмента? Дали е удачно да се ползва март  newsm78

# 521
Впечатленията ми от експигмента са, че досега от всичко използвано е с най- добър резултат, но не и с напълно премахване. Аз мажа от 10-11 декември, само вечер. Имам едно прекъсване за седмица, защото го забравих, както и едно от десет дни заради силното слънце този месец. Мислех да го спра след като мине февруари, но сега, след десетдневната пауза забелязах, че петната продължават да се разкъсват и затова ще мажа сутрин и вечер до 15 март.
Третирам 3 петна, доста големи. Не са с очертана, а с размита граница. Не са супер тъмни, имат по-тъмни, и по-светли зони. Двете са под очите, а другото е над устната, но то не е толкова забележимо. И трите се повлияха с различен успех. Над устната от едната страна е напълно изчезнало, а от другата е силно разкъсано, с видими бели учасъци около 50 процента е повлияна тази част. Над устната оценявам повлияването на 80 процента. Под едното око е изчезнало напълно на 50 процента, като остатъка е със слабо разкъсване. Повлияване около 60 - 70 процента. Под другото има само разкъсване - точно посредата се е образувало едно бяло петно, което е разделило на две старото - 20 процента повлияване.
Предполагам с редовно мазане сутрин и вечер биха се махнали досега, но имам малко детете, което трябва да изведа на разходка и предпочитам да не рискувам. Кожата ми е матова, тънка. Петната са много стари, като са затвърдени от неправилно използване на избелваща козметика. При използване на лек тониран крем обаче не се забелязват. Дано да съм ти от полза.

# 522
Аз съм ползвала и този с 2% и този с 4% . Първоначално има леко подобрение, но при мен петната се върнаха с двойна сила  Grinning Даже и там където нямах...Ако е скорошно и малко петно може да помогне, но при упорита пигментация...

# 523
Аз съм ползвала и този с 2% и този с 4% . Първоначално има леко подобрение, но при мен петната се върнаха с двойна сила  Grinning Даже и там където нямах...Ако е скорошно и малко петно може да помогне, но при упорита пигментация...

При мен пигментацията е от години  Sad Петната ми са дребни и пръснати, едва ли ще мога да мажа само тях, със сигурност ще засягам и нормална кожа. Сигурно и при мен ще се върнат. След пилинга, който направих преди 6 седмици се върнаха.

# 524
Много дами се оплакват от връщане в изходно положение, че и допълнително влошаване на всичкото отгоре след ползване на експигмент и след пилинг процедури. Докторката също ме предупреди, че след пилинга дори и да има резултат, е възможно кожата ми пак да пигментира. Имам две приятелки с много бяла кожа, които се повлияха чудесно след IPL процедури и нямаха проблеми след това. Явно е до тип кожа.

Общи условия

Активация на акаунт