Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 136 359
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Сега не е време за продукти и процедури,които да направят кожата ти фоточувствителна.

Защо да не е време, аз си мислех, че до края на март може, все пак слънцето още не е силно, а и има доста облачни дни  newsm78

От седмица се мажа с един лосион с витамин С,Е и други съставки за избелване, мислех да го спирам в началото на април, но нещо почнах да се размислям...

# 541
  • София
Важи най-високият фактор. От миналото лято ползвам това - http://images.reallyree.com/wp-content/uploads/2015/02/clarins-u … pf50-review-3.jpg, изчаквам малко и отгоре нанасям лека пудра или компактен фдт, когато искам по-добро покритие (кожата ми е смесена). Защитата ми харесва заради липсата на мазно и тежко усещане - много е ефирен, но пък е без цвят и трябва да слагам поне малко грим отгоре. Тази година мисля да опитам флуидът с цвят на Ла Рош, ако някой го е ползвал приемам съвети... и за шапки също  Crazy.

# 542
Рецепта няма.Купих си го от един био магазин едно малко шишенце с пулвелизатор,а също се сещам,че пих и астаксантин от май до юли ( тази добавка прави естествена защита срещу слънцето,но отвътре навън)

В смисъл, продава се такова масло - комбинация от моринга и черен пипер? Дай линк към сайта на магазина, от който си го купила, моля  Praynig

# 543
  • Бургас
Аз го купих от реален магазин,но ето това е маслото (дано да успея да копирам линка)
https://zelenapateka.alle.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B … 0%BD%D0%B3%D0%B0/

# 544
А аз, която втора година мажа Glyco-A, чак преди седмица се светнах за една простичка истина, която ме е спирала да постигна успех с крема: мажа толкова по малко, че тези 30 мл ми стигат за цяла зима, че и доизмазвам след това. Както бях доволна, че ми излиза достъпно като цена и не ме боли от киселината, така се оказа, че не слагам достатъчно, че да действа. Оттогава започнах щедро да мажа и, надявам се, скоро ще кажа как е. Боря петна от пъпки от тази зима, както и целя освежаване.
За гърба, където имам и пъпки, мажа "Ахромин". Ами какво да кажа - доволна съм много! Светна!

Събирам отзиви за нощния крем с лек пилинг ефект с манука Ziaja Manuka tree. Жаки го похвали в една тема, но други отзиви не прочетох. Имате ли опит с него?

# 545
Моля за отзиви ,ако някой е ползвал http://finohealth.eu/produkti/cosmetics-singuladerm/face-care/pi … ntation/xpert-ilb,че тази козметика не е много коментирана.

# 546
Случайно попадам на темата, а нямам време да чета всичко.Мисля, че няма да се сърдите, ако споделя опит.Преди много години започнаха да ми излизат петна и лишеи на лището. Отидох при една лекарка, невероятна.Като ме гушна и ме заоглежда-1 час. Мнението й- имам проблем или със стомаха или с хормоните. Тогава ми се подуваше корема и т.н.т. и реших, че е това. Предписа ми едни крумове - Sensibio/пиша по спомен/. Помогнаха, но ми бяха скъпи. Тогава ми замени с крем - Woiff Basis Creme/Halbfett/ Много ми помогна. Ползвам го и до днес/вече нямам петна...рядко/.Опаковката е като паста за зъби. След около 5,6 години откриха, че имам Хашимото, а после аденом на Хипофизата. И се оказа, че тази лекарка е била права, но аз тогава не си изследвах хормоните. Днес всичко е на ред. Имам само....бръчки и рядко някое червено петънце при силен стрес. Peace

# 547
Привет момичета и аз се боря с пигментните петна,които при мен излизат само лятото от слънцето.Миналото лято бях със слънцезащитен на Нюкс и бях много доволна почти не избиха петна,а вчера в Бюти Зон ми предлагаха някакъв на Галеник,но може би трябва мостра,че си е цифра.Обясняваха ми,че е единствен по рода си и в градски условия защитава до 8часа.
А иначе есента се мазах с едно масло от моринга и черен пипер и и повлия добре на някой мънички петанца.
Може ли линк към въпросната фотозащита?  bouquet

# 548
  • Бургас
Извинявам се объркала съм се не е Галеник а Кларинс ето този
http://slyncezawiten-krem.pazaruvaj.com/clarins/uv-plus-anti-pol … l-1oz-p276827841/
А Нюкс е този
http://www.enzo.bg/nuxe/sun-slncezasshiten-krem-za-lice-spf-50/

# 549
Благодаря ти Elia, зная го Clarins, ползвала съм 3 + опаковки, не знам да имат тестери на него  Rolling Eyes , питай ако нещо те интересува (хубавото е че има дълъг срок на годност- 18 месеца след отваряне Peace)
----
Този също е хубав, има тонирана версия в светъл цвят, би покрил светли петънца:
http://www.farma.bg/apivita-suncare-antispot-face-cream-spf50-se … vender-50mil.html
Отначало се усеща доста по-тежък от Clarins, но реално не омазнява кожата както аптечните UV кремове (дори тези за мазна кожа), имам ч-вото дори, че леко ми изсушаваше кожата Confused (но моята е суха).
Изтеглен е от реалните аптеки, но сигурно ще го пуснат за топлия сезон, има и тестери.

# 550
  • Бургас
Аз напоследък съм много доволна от козметиката на Нюкс сега съм с нощния Детокс (от 1 седмица и някак много избистрено и изчистено ми става лицето),а дневен пак Нюкс Мервиланс (или нещо такова),измиващо пак тяхно и скоро май няма да сменям козметиката:)

# 551
Борбата ми с пигментните петна приключи за сезона, затова се включвам с отзиви за експигмента, който използвах през изминалата зима. Резултатът е добър, но напълно изчистване няма. Въпреки това е най - доброто средство засега, което съм използвала. Разликата с многобройните други продукти които измазах е в избледняване и разкъсването на петната, както и образуването на видими бели пространства вътре, в самото петно или намаляване на петното наполовина. При останалите продукти които съм използвала имаше само леко цялостно изсветляване. За превенция и поддържане на резултата ще пия астаксантин, а за мазане пудрата на Биодерма, СС на Биотерм, слънцезащитния на  Филорга, Сити блок на Клиник. Следващия продукт за пигментни петна който ще пробвам ще бъде на Фитокод, надявам се до есента вече да е на пазара. Целта ми е напълно изравняване на тена, както и изхвърляне на тонираните кремчета и тези с SPF.   

# 552
Борбата ми с пигментните петна приключи за сезона, затова се включвам с отзиви за експигмента, който използвах през изминалата зима. Резултатът е добър, но напълно изчистване няма. Въпреки това е най - доброто средство засега, което съм използвала. Разликата с многобройните други продукти които измазах е в избледняване и разкъсването на петната, както и образуването на видими бели пространства вътре, в самото петно или намаляване на петното наполовина. При останалите продукти които съм използвала имаше само леко цялостно изсветляване. За превенция и поддържане на резултата ще пия астаксантин, а за мазане пудрата на Биодерма, СС на Биотерм, слънцезащитния на  Филорга, Сити блок на Клиник. Следващия продукт за пигментни петна който ще пробвам ще бъде на Фитокод, надявам се до есента вече да е на пазара. Целта ми е напълно изравняване на тена, както и изхвърляне на тонираните кремчета и тези с SPF.   
Ако успееш да задържиш резултата от Експигмента(което ти пожелавам от сърце!),значи,че хидрохинонът при теб не дава вторична пигментация.И ако решиш да довършиш започнатото,бих ти препоръчала за следващата зима друг един крем с хидрохинон,а именно немския Пигманорм.Няма разкъсване на петната при него,няма намаляване,има изчезване до степен лека,почти невидима сянка.
Фитокод отдавна говорят,че разработват анти-пигментен,даже се бях записала за тестерче преди години.На каква основа е?Анти-пигментният на Биофреш не действа.Четох,че създателката на Фитокод е автор на серията Биороза на Биофреш.Аз харесвам и ползвам и Биороза,и Фитокод.Последните рядко,защото не знам къде се продават,докато Биороза е навсякъде.

# 553
Същото се постига и с третиноин. Използвам от два месеца Акнелиз 0,1%, който ми идва силен и го разреждам 1:1 с дневен крем. По принцип го ползвам през ден, но понякога и през по-голям период.  От петното остана нещо като бледа сянка и в долния край по-тъмна линийка, приличаща на капиляр. Мина през изсветляване и разкъсване. Преди третиноина един месец използвах серум с 2,5% ретинол. Още с него започна избледняването.
Не знам още колко време ще продължа да използвам третиноин. От него кожата се обновява, съответно бели по-често. Може би още две седмици до месец.

# 554
LilaC, Letsgo много благодаря за съветите! Имам предвид, че доста момичета се оплакаха от вторична пигментация, но ще бъда изненадана ако не ме споходи. Ако бъда пощадена ще си взема Пигманорм наесен. Акнелиз също ще проуча откъде да си взема. От процедурите се отказах категорично, затова продължавам напред с мазилата.

На Фитокод използвам флуида от серята Ред Аут от около два месеца, като след него само на петънцата слагах Експигмент(вечер). През деня пак флуид + слънцезащита. Има много хубаво освежаване и избистряне на тена, както и изчезване на лека червенина по бузите(според мен наченки на розацея) и няколко капилярчета като точици. Флуида дори започнах да го мажа и по крачетата, толкова ми хареса като действие. Преди седмица близо спрях Експигмент и започнах да нанасям и крем Ред Аут върху флуида, а през деня и пудрата на Биодерма върху двата продукта. Какъв ще е резултата от комбинацията флуид - крем ще видя чак след месец най - малкото. Дамата от магазина ми обясни, че работят най - добре заедно. По принцип и двата продукта имат някакъв избелващ ефект. С тези, купих и други продукти които работят и ми харесват, та затова искам като излезе крема им за пигментни петна да си го взема. Не зная какво ще съдържа, ще има ли фактор, писах им и ми отговориха, че ще пуснат крема в скоро време.  

Общи условия

Активация на акаунт