Отговори
# 270
А за мазане може да се разреди в лъжица зехтин - няколко капки от маслото. За вътрешен прием разредено масло се слага в чаша вода.

# 271
  • Бургас
Дъщеря ми сега кашля и капвам на салфетка масло от евкалипт.Лятото пък пак с това масло гоним комари.
Клеева вода има в пчеларските магазини предполагам?Трудно я пием клеевата тинктура.

# 272
Чудесна тема! Записвам се да я следя.

Моята рецепта е:
За имунната система (а повярвайте пробвала съм какво ли не) установих, че най-добре ми действа котешкият нокът и то на един определен производител, пия го от началото на есента докъм края на зимата, през останалите месеци почивам.
При настинки и подобни неразположения - сок от 2 лимона, смесен с гореща вода и 1 с.л. истински мед (не от магазина). Пие се докато е горещо и течността трябва да напълни една голяма чаша за чай.
За уропътищата - мечо грозде, червена боровинка, всъщност билките тук са доста...

# 273
Майка ми е правила бъз в буркани, но и е за първи път, и не знам това ли трябва да се получи, шупнало е, сместта ферментира. Развалено ли е, да го изхвърлям ли? Направо си шупка, като го разбъркам.
Благодаря за отговорите

# 274
Пробвай го, ако на вкус става, просто го прибери в хладилника и го дръж там, докато го изконсумирате. Това ще спре ферментацията. Ако вкусът е развален, плесенясал - не става. Иначе ферментацията е съвсем естествен процес и не е свързан с разваляне, а с превръщане във вино, после в оцет. Виждала съм да се продава оцет от бъзак. Имам бъзово вино, правено от мен лично.

# 275
Нещо повече за бетаглюкани да знае някой?Лични впечатления?Може ли да се ползват целогодишно?

# 276
# 277
Нещо повече за бетаглюкани да знае някой?Лични впечатления?Може ли да се ползват целогодишно?
Когато ги споменах тук беше след като четох едно момиче, което се излекувало от рак с бета-глюкан. Но не мога да ти кажа дали всички бета гклюкани са еднакво качествени или да ти препоръчам марка. На нашия пазар има на Валмарк и Имунобор. Този на Имунобор е доста по-голямо количество, но на по-добра цена. Има и в iherb. На опаковката на Имунобор пише да се взима 1 капсула до 3 пъти на ден за възрастни, за деца по 1 капсула до 2 пъти на ден. Някъде бях чела, че с лечебна цел се взима по 2000 мг. на ден, което е доста повече от тази доза.  
Също ми попадна, че има хора, които го взимат през зимата, за да не се разболеят от грип (това бяха коментари за този на Имунобор).

# 278
Бета-глюкани има и в Суперенергийната храна на Аквасорс. Чувала съм много добри отзиви от хора, които много бързо са се възстановявали след операция.
Вкъщи пием шейкове с нея Simple Smile

# 279
  • София
Майка ми е правила бъз в буркани, но и е за първи път, и не знам това ли трябва да се получи, шупнало е, сместта ферментира. Развалено ли е, да го изхвърлям ли? Направо си шупка, като го разбъркам.
Благодаря за отговорите
хвърляй и вземай от читава билкова аптека, сушен; почти без пари е, а ои ти трябва много малко

# 280
Когато ги споменах тук беше след като четох едно момиче, което се излекувало от рак с бета-глюкан. Но не мога да ти кажа дали всички бета гклюкани са еднакво качествени или да ти препоръчам марка. На нашия пазар има на Валмарк и Имунобор. Този на Имунобор е доста по-голямо количество, но на по-добра цена. Има и в iherb. На опаковката на Имунобор пише да се взима 1 капсула до 3 пъти на ден за възрастни, за деца по 1 капсула до 2 пъти на ден. Някъде бях чела, че с лечебна цел се взима по 2000 мг. на ден, което е доста повече от тази доза.  
Също ми попадна, че има хора, които го взимат през зимата, за да не се разболеят от грип (това бяха коментари за този на Имунобор).

Само да добавя: това е един доста добър продукт и фирмата е много, много добра. Не правя реклама, просто обичам качествените и проверени неща. Става и за вегани!

http://apteka.framar.bg/30033396/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B3 … D0%B3%D0%B0%D1%80

# 281
Бета-глюкани има и в Суперенергийната храна на Аквасорс. Чувала съм много добри отзиви от хора, които много бързо са се възстановявали след операция.
Вкъщи пием шейкове с нея Simple Smile

Привет,

искам да те питам за тези прехвалени храни на Аквасорс - наистина ли са толкова добри, колкото ги рекламират? Знаеш ли дали може да се ползват от бременни?

# 282
Всъщност до колкото помня фатаморгана е дистрибутор на Аквасорс.

# 283
  • София
Не забравяйте, че всяко ненавременно и неправилно дозирано стимулиране има сериозен йо-йо ефект.
Напр., в общи случай неуместната стимулация се явява, като да гипсираме здрав крайник - нали се сещате  какво става с него след обездвижването! Почти същото е при неумеснтото стимулиране, но с по-сериозни и по-трудно възстановими 'повреди'.
Там е и доголяма стапен умението на лечителя - да прецени има ли нужда и колко точно е тази нужда. изв, но пак ще дам пример с гипсирането /обезвижването/ - преставете си, че вместо 20 дни обездвижите крака за 2 месеца - картинката изобщо няма да ви хареса, а е възможно да ви ужаси дори.
Не се увличайте в това 'стимулиране'!

# 284
Записвам се да ви следя. Благодарности на всички, които споделят рецептите и мненията си!

Исках да попитам за водораслите - знам, че са пълни с антиоксиданти и оттам самите те оказват положително въздействие върху организма. Водят ли се те също имуностимулатори?
Отделно  как стои въпросът с антиоксидантите (не стандартните витамини, а другите) - приемът им помага ли на организма да боледува по-малко? Имате ли някакви наблюдения?

Общи условия

Активация на акаунт