Препарати за съдомиялна - 7

• 99 941
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Извинявам се, ако е коментирано, не съм чела темите отдавна! Търся таблетките Gruen Green, преди ги намирах в Карфур, от къде мога да купя в София?

# 211
  • София
Да се похваля с новата си помощница: http://www.tehnomix.bg/bosch-sps-40-e-28-eu Пожелавам си да ми служи дълго и безаварийно.
 Joy
Имам въпрос: от кой гел сте доволни?
Засега се заредих с Fairy Platinum, а към миялната ми подариха Finish powerball. Взех от солта и гланца на Лидл и заредих в миялната. Касиерката сподели че ползва от техните таблетки и била доволна. Аз ги разгледах, но имаше 2 вида и реших и за тях да се допитам до вас първо. Това което запомних е, че едните бяха 40бр. а другите 60бр. Моля споделете от кои ползвате и сте доволни.
Надявам се да не съм досадна с въпросите си, но както казват хората - Не питай старило, а патило. Та и аз така.
 Laughing

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 23:32 от anita7

# 212
  • София
Аз си ползвам  обикновенните на лидл, дето не са 100 в 1 Simple Smile значи ще да са по-голямата бройка... доволна съм до толкова да не търся други за момента...
Мислех за страшно замърсени/загорели да взема фери платинум, но още не съм стигнала до там, т.е. не изпитвам кой знае каква нужда... всъщност само заради грил тигана ги исках.

# 213
Извинявам се, ако е коментирано, не съм чела темите отдавна! Търся таблетките Gruen Green, преди ги намирах в Карфур, от къде мога да купя в София?

май само в Карфур се намират Thinking

# 214
От два дена и аз съм със съдомиялна  Beko. подариха ни комплект Финиш куантум. Мият си,но съм я пускала 4 пъти. Но като свършат ми се виждат скъпички да купувам пак тях.Имаме лидл в града.Техните таблетки добри ли са.Всеки ги хвали и кое по - добро да взема- обикновени или w5. сол и гланц не съм добавяла.Трябва ли? водата ни е с  твърдост 4 и малко.Изследвали сме я в лаборатория. Когато е измила и трябва да извадя съдовете например по тиганите с керамично покритие и по обикновените тенджери и тигани има капки.Не са изсушени както трябва или какво е това.По стъклени чаши и чинии го нямам този проблем.И кога трябва да почиствам съдомиялната с препарата.? Благодаря предварително. Дълъг ми стана поста,но като съм новобранец имам въпроси.Simple Smile

# 215
  • София
Да при тази твърдост няма никакво съмнение, че ти трябва сол... за гланца вече си преценяваш.
Таблетките на лидл все са си W5 просто има  обикновенни и  не нам колко в едно, обикновенните на мен повече ми харесаха, но с тях вероятно ще ти се наложи и гланц да  сложиш. Гланца все пак пмага и при сушенето, така че с него сигурно ще спрат да ти остават капки, въпреки, че по пластмаса и тефлони е нормално да остават  капки.

# 216
За лидълските таблетки и аз съм чела добри отзиви. Вече са ти казали - сол задължително. Гланцът при мен е настроен на 3 и всичко ми е сухо, освен пластмасата и тефлона, но оставям вратичката на миялната отворена и изсъхва за половин час.

# 217
Да при тази твърдост няма никакво съмнение, че ти трябва сол... за гланца вече си преценяваш.
Таблетките на лидл все са си W5 просто има  обикновенни и  не нам колко в едно, обикновенните на мен повече ми харесаха, но с тях вероятно ще ти се наложи и гланц да  сложиш. Гланца все пак пмага и при сушенето, така че с него сигурно ще спрат да ти остават капки, въпреки, че по пластмаса и тефлони е нормално да остават  капки.

Благодаря.     

За лидълските таблетки и аз съм чела добри отзиви. Вече са ти казали - сол задължително. Гланцът при мен е настроен на 3 и всичко ми е сухо, освен пластмасата и тефлона, но оставям
вратичката на миялната отворена и изсъхва за половин час.

И на вас Благодаря. ок ще пробвам така. А кога трябва да се почиства   съдомиялната и имам препарат за измиване.Той какво е предназначението му.Слага се вместо таблетка или  двете?

# 218
  • София
Евентуално преди първата употреба и после... при вашата твърдост може би е добре 1 път месечно или най-много на два.
Пуска се празна пералнята, на интензивна програма, препарата - според описанията се слага... да изчисти самата машина, вкл. от котлен камък.

# 219
Един малко тъпичък въпрос, след като заредих миялната със сол - голяма дилема беше първо водата, после солта или обратно - на следващото зареждане/досипване трябва ли и вода да долея или само солта да добавя?

# 220
Един малко тъпичък въпрос, след като заредих миялната със сол - голяма дилема беше първо водата, после солта или обратно - на следващото зареждане/досипване трябва ли и вода да долея или само солта да добавя?

Сипваш само сол. От отвора за солта ще излезе вода. Доколкото знам, това е нормално. Сипваш, докато се напълни. Веднага пускаш миялната, за да се изчисти, ако има разпиляни парченца сол в самата миялна, тъй като солта е абразив.

# 221
Много благодаря. А водата защо не се харчи, нищо не разбирам... Може би автоматично се допълва? Вероятно първоначално сипаната вода си стои, а се употребява само солта?

# 222
Как не се харчи водата?!?  newsm78

Според мен водата минава от там и се ползва нужната сол. Знам, че не трябва да остава без сол, защото се разваля йонообменника /каквото и да е това... GrinningThinking

# 223
Знам, че ставам досадна, но се зароди следният въпрос - след като в началото сипваме вода и сол, защо после досипваме само сол? Под "харчи" имам предвид водата от отделението за сол.

# 224
Евентуално преди първата употреба и после... при вашата твърдост може би е добре 1 път месечно или най-много на два.
Пуска се празна пералнята, на интензивна програма, препарата - според описанията се слага... да изчисти самата машина, вкл. от котлен камък.

сега се разрових тук - там и вижте какво намерих.

Вода, която е с обща твърдост 0-6 dH се смята за мека, до 17 dH – средно твърда и над 18 dH – за много твърда.  Нашата е 4 и малко някъде,значи водата ми е мека и това означава ли че пак трябва да се слага сол. Между другото във вкнижката на съдомиялната пише също че твърда вода е над 6 dH

Общи условия

Активация на акаунт