Препарати за съдомиялна - 7

• 99 211
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Ами може и да е грешна тази моя информация но лично мен ме успокои и аз не плакна нищо. Хихихи. А относно приплакване аз нямах предвид току що използвани съдове. Например често ми се случваше ММ да пие черен чай, останало един пръст на дъното и я зарязал на терасата. Аз я намирам чак вечерта. Изливам чая и под течаща вода я изплаквам но този чай такъв ръб е оставил.

# 541
  • София
Чаши не плакна, често заварвам зарязани и недопити по 1 пръст кафета, чайове и сокове на балкона. Дори чаши от айрянк какао не плакна почти никога.
Остатъците от храна ме притесняват да не ми запушват дупките на перките Wink

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 09:37 от Angel_Dust

# 542
Не плакна нищо, само обирам най-големите остатъци, ако има такива. За две години филтъра е бил все чист и перки вадихме веднъж, но нямаше нищо по тях. На 2-3 месеца пускаме профилактика с препарат за почистване и това е. Препаратите са кауфландски - основно прах.

# 543
И според мен няма нужда от плакнене на съдовете , само остатъците се избутват.
Иначе за проблема може да пробваш да измиеш перките и да видиш дали излиза вода от дупките . И едно почистване с препарат може да направиш .

# 544
Днес нямах време да обикалям и си купих Хайтман 12 в 1. Гледах, гледах и само за този се ориентирах дали се добавя допълнително сол и гланц, затова го взех. Отделно почистих филтъра и всичко, което успях да разглобя- имаше си затлачено. Пуснах на 55 градуса. Като краен резултат, не само съм доволна, ами преоткрих чудото на миялната машина. Дори нарочно сложеният мазен тиган се изчисти и за голяма изненада- кафявите кръгове от кафе по чашите. 
Благодаря на всички за съветите, взела съм ги предвид. Ще го потърся този Фейри за следващия път. На първо четене го видях в интернет и ми се струва, че препаратите доста са поевтинели, откакто съм купувала за последно.

# 545
  • София
По колко сол се добавя, знаете ли?

# 546
  • София
По колко сол се добавя, знаете ли?
Колкото поеме резервоара. Зависи от машината, може и 1кг. да отиде, ако е от големите.

# 547
Тази седмица в Кауфланд има промоция на препарати собствена марка-К-класик. Моля за отзиви. Имам спомен,че някоя от вас беше много доволна. Агресивни ли са? Преди време някои от съдовете ми си изпатиха от таблетки "Медикс" ,та сега не смея много-много да експериментирам.

# 548
Тази седмица в Кауфланд има промоция на препарати собствена марка-К-класик. Моля за отзиви. Имам спомен,че някоя от вас беше много доволна. Агресивни ли са? Преди време някои от съдовете ми си изпатиха от таблетки "Медикс" ,та сега не смея много-много да експериментирам.
при мен са добре. аз супер замърсени и загорели съдове нямам. за абразивността не мога да кажа, защото на мен всичко ми е "поломено" от FINISH. просто по зле съдовете няма как да станат. но пък и аз пущам вече само на дълга програма и високи градуси, за да съм сигурна, че всичко е разтворено както трябва, а и използвам прах, не таблетки.

# 549
Има ли гел за съдомиялни и доволни ли сте от такъв? След като кауфландския гланц ми остави лилави следи по дуралекса, сега и таблетките им ми издраскаха една тефлонова тава и й падна цялото покритие. Та, не ми се рискува дори с прах за съдове.
Още нещо, има ли как по-бързо да изпразня резервоара за гланц, че не ми се чака да ми съсипе и останалите съдове?

# 550
Има ли гел за съдомиялни и доволни ли сте от такъв? След като кауфландския гланц ми остави лилави следи по дуралекса, сега и таблетките им ми издраскаха една тефлонова тава и й падна цялото покритие. Та, не ми се рискува дори с прах за съдове.
Още нещо, има ли как по-бързо да изпразня резервоара за гланц, че не ми се чака да ми съсипе и останалите съдове?

по принцип тефлона не се мие в съдомиялна, поне това знам аз

# 551
........
по принцип тефлона не се мие в съдомиялна, поне това знам аз

+1

Magairlin + гланцът не би трябвало да е виновен или проблемен. Ползвам го от много отдавна и нямам никакви грижи. По-скоро таблетките си смени.

# 552
На етикета на тавичката изрично пише, че се ползват до 230 градуса и стават за миялни. А и съм я слагала и преди това в машината. Точно затова я взех. Ще опитам с друг препарат.

# 553
Има гел , Финиш и Сомат - и двата съм използвала и съм доволна . Всичко ми измиват и тенджери и тави , събирам ги цял ден и я пускам на отложен старт през нощта , на програмата на 70° за 2.5 часа .
А и аз също мия тефлон в миялната - никакви проблеми няма , просто не се изсушава добре.

# 554
Има гел , Финиш и Сомат - и двата съм използвала и съм доволна . Всичко ми измиват и тенджери и тави , събирам ги цял ден и я пускам на отложен старт през нощта , на програмата на 70° за 2.5 часа .
А и аз също мия тефлон в миялната - никакви проблеми няма , просто не се изсушава добре.
Къде сипваш гела? На мястото на таблетките ли?

Общи условия

Активация на акаунт