Новата книжна игра очакваме, четем, перем и обилно изплакваме - 16 тема

• 26 052
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • в огледалото на живота
Аууууу! Джордж Клуни
Що бе Кали,прекрасен е тоз момък....мммммммм........ Heart Eyes
И аз така получих сърцетуп като мишока ти..... Laughing

Мижи
,благодаря за прекрасното оформление   Hug

Лита
,честит празник на патеричка   bouquet
Много Вяра,повече Надежда и нестихваща Любов ти желая   Hug

Успех на малчо и по-малко болести  Peace

# 16
  • Benelux / Varna
Добър ви ден, девойки!!!!

Мижж, мерси за новата темичка!   bouquet

Честит празник на Лита и нейното малко съкровище! Да сте живи и здрави!  bouquet

Кали от де я извади таз емотиконка, направо паднах! #Crazy, много,много ми допадна!

Една историйка от днес, който му се чете да надникне:
Скрит текст:
Напоследък все се сблъскавам с неща, които будят в мен недоумения. И се питам в моя ли телевизор е грешката или незнам?
 Сега ще ви разкажа какво ми се случи днес: нали съм в нов курс, с нови хора- всички сме чужденци, в класа ни имаме украинка , но сме всякакви народности и аз нямам проблем с това никакъв. Та тая украинка още от самото начало иска напористо да ми стане приятелка, ама аз не съм от тия хора - все си мисля, че трудно допускам хората до себе си ( така си мисля за себе си де, незнам отстрани как е), както и да е, приемам желанията й за нормални, от източна европа сме, може би си мисли, че сме по-сходни характери и по-сходни навици, традиции, разбирания. Та какво ме изуми днес: утре ще ходим на една сбирка от общината, ще пием кафенце и ще си говорим с белгийци свободно, не като в клас, това се организира всеки петък и който има желание ходи. Общината черпи със сладкиши, кафе, чай - целтта е в неформална обстановка да си говорят чужденците с местното население, продължава около 2 часа. След това аз ще ходя на посещение на една приятелка в болницата, но между двете събития имам 2 часа свободни. Украинката ме попита дали бих искала да пием кафенце в мола и да се разходим там, аз с удоволствие се навих, все пак в МОЛА е, да ви замола Simple Smile Може ли кифлата да отърве! Днес обаче излизайки от курса, аз се заговарям с момиче от курса, което е индийка и се оказа, че живее до нас, съседи сме и я питам дали иска да дойде утре с нас на сбирката в общината и а сега просто да повървим заедно до дома си. При което украинката видимо се ядосва и дори не го скрива. След което аз я питам дали остава уговорката ни за утре в мола, при което тя започва да увърта, за мен лично това не е никакъв проблем, все ми е тая, но така като си мисля над случката единственото, което ме притеснява и озадачава е : Възможно ли е хората да са толкова нетолерантни и така да се делят хората и дори да не се скрива неприязънта им към другите? Разбрах, че проблема, е че поканих индийката на събитието сутринта, но просто не мога да проумея - как е възможно подобно отношение към другите, различните от теб и  тук не говорим само за националитет! Още повече че и ние самите сме чужденци в тая държава, че не сме нищо по- различно от индийката! Направо съм потресена ! Директно попитах индийката, дали и тя смята, че украйнката е ядосана, заради това и тя ми сподели, че е усетила негативното отношение към себе си! Повървяхме и си поговорихме за хората от цял свят и как не е нормално да се делим и да смятаме, че едни са повече от други. Аз кафе може и да не пия утре с украинката, но пък традиционен индийски хляб ще опитам! Защото явно момичето насреща усети моята подкрепа и пожела да ми приготви такъв хляб, за да го опитам! И все пак съм потресена!

# 17
Цоп и аз, благодаря за Клунито, ка пъ изпрахте консервативно баш него бе!  bouquet

# 18
Добър деееен !  Hug

Мижче , много мерси за новата тема  Hug   bouquet  Връщам се да прочета отначало  Hug

Петенце , да те питам , книжката стигна ли вече при теб , че с тези пощи ......  ooooh!   Hug

Деска ,има ли развитие за пратките ти ?

# 19
  • София
Цоп и аз, благодаря за Клунито, ка пъ изпрахте консервативно баш него бе!  bouquet

Аз по перача в подписа ми по- си падам, ако трябва да сме честни  Laughing
Нищо, че не чИте   Mr. Green Няма да го върна  Joy

# 20
Да ти изям перача , Мижче  Laughing  Мнооооого мъжествен , супер е  Peace

# 21
  • София
Ау,Мижжж,благодаря за новата тема!
Харесва ми Hug
За протокола-утре пращам.Което значи в събота или вторник някой ще се похвали.
Лита,честит празник на теб и на твоето момиче!Жива и здрава да е и само да слушка.
Относно яслата,всичко през което ще минеш е нормално.

# 22
Зори,
Скрит текст:
много добре те разбирам! И аз не знам какво е това делене между хората и много се дразня, когато усетя, че има нещо подобно от дадена страна  Sad на мен ми е много интересно да се запознавам с хора, които са по-различни от нас. Особено пък, ако и ти сама с и в чужда държава.Остави я тая украинка да си гледа работата  Laughing Hug И аз смятам, че трудно допускам хората до себе си, а ако пък ми се натискат така... най-много да я разкарам доста грубо  Joy

# 23
  • София
Доживях да кажа запис piasyk!

Нямам време за нищо  ooooh!! Гиговче, имам да ти пращам три книги, но не съм сигурна дали ще успея днес..., май не  Embarassed.

# 24
Зори, за съжаление е пълно с такива недоразумения. Важното е, че ти не си такава  Hug

# 25
  • София
Зори,

Скрит текст:
... много лесно се потрисаш  Hug
Всякакви хора има. Аз я разбирам донякъде украинката - в чужда страна естествено е донякъде да търси контакти и близост с хора, които са й близки като националност, манталитет, култура, език.
Аз не деля хората. Всъщност деля ги. На такива, които ме кефят, и на такива, които не  Laughing За жалост напоследък все по-рядко срещам хора от първата категория  Rolling Eyes
Не съм била в мулти-етническа среда  и не зная как бих се чувствала и държала, затова и не съдя хората  Hug
Общуването ми с чужденци е само на ниво европейски народи - италианци /най-вече  Laughing  Те са си като нас едно към едно  Laughing /, немци, чехи, украинци и руснаци.
Сега се сещам за един случай - моля, не ме замеряйте с камъни и не се потрисайте  Hug  - бях един път на опашка след едно индийско семейство. Ами да ви кажа миришеха си , не на нечисто, а с някаква особена, тежка миризма...  Rolling Eyes Ами не съм сигурна дали ще мога да понеса близко общуване с моето хипер-обоняние  Embarassed Извинявам се, ако засегна някого с нетолерантност  Blush

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 15:44 от mijjjka

# 26
Олеле Вени, не бързай че съм за -тру -пана Sunglasses Laughing
Когато можеш   Wink

# 27
  • София
Наре, още вчера я получих книжката, мила!  Hug Аз писах в предишната темичка за това. Много ти благодаря още веднъж за прекрасните подаръчета!  Hug Много ме трогна картичката (и посланието, толкова мило  Heart Eyes ) и съм си я сложила на бюрото в офиса и като си я погледна, се усмихвам!  Grinning  Шоколадите също са страхотни!  Hug Hug Hug Не очаквах въобще и много ме изненада!

Мижжжка, много добре казано.  Peace  Зори, интересна тема за размисъл. Имам какво да кажа по темата, но би ми се получило много дълго, а сега нямам възможност, имам много задачи.  Hug

Венка, липсваш напоследък. Защо си толкова заета?  Hug Какво четеш?

# 28
  • София
Зори,
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Тази украинка да не е била с обратни наклонности и да те е харесала? Логично ми се струва подобно поведение, ако се базира на тази ми догадка. Не я изключвай като вариант. Не го казвам на шега.

# 29
  • Benelux / Varna
Понеже вече една година почти ежедневно се срещам с хора от всякакви националности, това поведение ме озадачи, досега такова нещо не съм усещала и виждала по между ни, а сме наистина от цял свят събрани хора, даже се е случвало да не знам къде се намират на картата съответните държави и кой им е майчиният език. Всички са ми се стрували добронамерени, може би именно защото се чувстват чужденци в тази страна. На мен лично ми е приятно да общувам с различни националности, да научавам нещо ново за страната им, нравите им.

Мижжж, това другото ,  Joy си е въпрос основно на хигиена, така си мисля де! Нямаш си на идея например как миришат холандци и белгийци примерно след 30 минутно каране на колело до работа/ Не се трае, вярвай ми, гледаш го добре облечен, с костюм, с възможности, сутринтта сигурно се е къпал, обаче да въртиш педалите сутрин 30 мин и вече като стигнеш на работа си е страшна работа!  Wink

Кали, паднах, де е сега тоя ми ти мишок и аз да го ползвам  hahaha Joy, ни вярвам, аз не давам вид на по разкрепостен човек, напротив, даже съм консерва  Blush, пък и ако ме видиш в какъв вид се довлачвам рано, рано сутрин, едвам се надигнала, без грим, съвсем лежерно-спортно, не не,,,напълно изключвам,,,, но ме развесели  Joy, леле сега ще трябва да внимавам да не се объркам някоя сутрин да си сложа червило! Ще ви държа в течение  Joy Joy

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 16:03 от zornitsa

Общи условия

Активация на акаунт