Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 28

• 51 523
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Първоначалната сума най-вероятно ще е 30 лв. или поне на мен толкова ми взеха за първичния преглед. Най-общо протича като УЗ преглед и разговор - обясняваш какво сте направили до момента и защо сте там. След това в зависимост от плана за действие, ще се ориентираш какво да правиш и кое колко струва. Хормони предварително съм 99% сигурна, че няма да ти искат, така че не се притеснявай. Иначе да, в Надежда работят по ФАР, но за целта трябва да подадеш документи. И да имаш основания за подаването на документи Simple Smile
Кой лекар ще те поеме?
    bouquet  за теб Cristi ! Мисля,че Райков ще ме поеме. Четох,че е нов сравнително. Някоя от вас ще помогне ли с повече инфо за него? Много исках да бъда при Персенска или Шефкетова,но ме отрязаха-нямат свободни часове и точка.

# 76
До колкото знам др Райков вече не работи в клиниката.

# 77
stefa ще ти се обадят около седмица предварително и ще ти кажат за кой лекар ти е потвърден часа. На мен ми го отложиха с около 3 дни.

# 78
  • София
До колкото знам др Райков вече не работи в клиниката.

Сега вече става интересно! Добре,че сте тук иначе ще си живея в заблуда до ноември.
 Hug, macherie и amini  !

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 15:00 от stefa

# 79
 Моля, нека по-опитните дадат малко повече информация за първичния преглед. И на мен ми предстои такъв,чакам си часа.
 Някъде четох, че при попълването на някакви формуляри още в самото начало, можело да се посочи мейл, на който да се изпращат копия на всички изследвания,които се правят в клиниката?По кое време се дава този мейл за обратна връзка?
 Какви са изискванията при правене на спермограма, ние не сме правили до сега,но може ли да се пусне веднага след първичния преглед, за да не се губи време - мога ли аз да си го изискам това , ако мога така да се изразя,или е неудачно да се намесвам в работата на лекаря?
Може ли съвет от някой - преди  спермограма  се съблюдава въздържание ,но колко дни?Има ли изискване по кое време на денонощието се прави изследване за спермограма - примерно да е само сутрин?
 Embarassed

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 15:46 от Анонимен

# 80
Първичният преглед минава като всеки нормален преглед - сядате, говорите и начертавате план. Всички изследвания се пускат или на определен ден от цикъла ти (за теб) или след предварително записване (спермограма), така че няма как да ги пуснеш същия ден, те ще ти кажат кога. Съобразяват се, ако сте от друг град и се налага пътуване. Т.е на първия преглед се налага да носиш само кураж, усмивка и списък въпроси с всичко, което те интересува.

# 81
  • София
Здравейте момичета, имам нужда от вашата помощ.
 На кои ден от месечния цикъл се прави проследяване преди биопсия и колко такива проследявания се правят преди самата биопсия? Hug Hug

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 16:11 от Мaksy

# 82
  • В сърцето на любимия човек
Час за спермограма може да запазите предварително като имате предвид, че часовете са след обяд. Въздържанието е от 3 до 5 дни като то се отнася не само за секса, а и за алкохол. Ако са приемани антибиотици трябва да се изчака да минат поне 2 седмици от последния прием.

Др. Райков напусна клиниката на 01.08. Пациентите му са разпределени между останалите лекари.

# 83
Удачно ли е сама да звънна и да си запазя час за спермограма ,който да кореспондира с часа на първичния преглед?Не изпреварвам ли така лекаря,защото аз не знам каква точно да бъде спермограмата?Четох, че може да е Хало,разширена...не е ли твърде самонадеяно от моя страна сама да запазвам час? А дали преди прегледа при лекаря да я запиша или след това?То нали всички казват,че има огромни закъснения и разминавания с часовете?

# 84
gerda1, не бързай. Изчакай лекарят да каже какво и кога.

# 85
Здравейте момичета, имам нужда от вашата помощ.
 На кои ден от месечния цикъл се прави проследяване преди биопсия и колко такива проследявания се правят преди самата биопсия? Hug Hug
Няколко дни преди предполагаемата ти овулация трябва да ти е часа - около 10-12 ден. За биопсия трябва да се докаже овулацията (или да се предизвика с медикаменти, ако този цикъл е ановулаторен) и 5 дни след нея е самата биопсия.

# 86
  • В сърцето на любимия човек
Герда - Не мисля, че е проблем, даже напротив- спермограмата и половите хормони на 3-ти ден от месечния цикъл са основни изследвания и дават база за разговор на първичния преглед къде може да е проблема при двойката. Ако решите да не ги правите предварително ще Ви бъдат назначени още на първия преглед и след това ще трябва да се запази час за коментара им и евентуални следващи изледвания. Възможно е веднага след прегледа Ви да няма свободен час за СГ (часовете за сг са от понеделник до петък) и тогава ще се наложи да пътувате отново само за това.

# 87
Герда - Не мисля, че е проблем, даже напротив- спермограмата и половите хормони на 3-ти ден от месечния цикъл са основни изследвания и дават база за разговор на първичния преглед къде може да е проблема при двойката. Ако решите да не ги правите предварително ще Ви бъдат назначени още на първия преглед и след това ще трябва да се запази час за коментара им и евентуални следващи изледвания. Възможно е веднага след прегледа Ви да няма свободен час за СГ (часовете за сг са от понеделник до петък) и тогава ще се наложи да пътувате отново само за това.

И аз съм на това мнение както казва пънче-мънче,ние с ММ отидохме с всички изследвания направени и така си спестих доста.  bouquet

# 88
Някой може ли да ме посъветва каква спермограма да се пусне!?За колко време я правят? Резултатът от изследването къде ще го получа(видя)?
На кой телефон е най-удачно да се звъни за час само за спермограма.
Аз ще се обадя и ще запазя час за спермограма,но нещо по-специално по телефона трябва ли да обяснявам? Държа спермограмата да се прави в клиниката,в която ще се прави консултацията.
Тъкмо ще разгледам клиниката и ще придобия впечатление.
Благодаря за помощта.  bouquet

# 89
Някой може ли да ме посъветва каква спермограма да се пусне!?За колко време я правят? Резултатът от изследването къде ще го получа(видя)?
На кой телефон е най-удачно да се звъни за час само за спермограма.
Аз ще се обадя и ще запазя час за спермограма,но нещо по-специално по телефона трябва ли да обяснявам? Държа спермограмата да се прави в клиниката,в която ще се прави консултацията.
Тъкмо ще разгледам клиниката и ще придобия впечатление.
Благодаря за помощта.  bouquet

Ние пуснахме разширена спермограма,записах си часът по телефона,резултатът излезна след пет или шест дни не помня ще попиташ и те ще ти кажат.Всичко това го направихме в клиника Надежда и когато ми дойде часът бях със всичко готова назначихме с докторката лапаро +хистеро и сега съм на пункция.Успех ти желая  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт