Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 28

• 51 654
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм се изследвала и за хламидии и за мико/уреоплазми , микробиологии , и какво ли още не -всичко е ок .Специално за кръвоснабдяването съм в другата графа - по скоро съм склонна към кървене защото INR ми е над горна граница и два път едва ме спасиха от кръвоизливи .Сега съм се хванала за имуологията и се моля там да е проблема , защото смятам това да ми е последния опит .
Dandiela и аз гоня последния влак , не съм запозната с тези фоликули , при мен са ок ,аз забременявам много лесно , но предвид липсата на краен резултата - май това няма значение.

# 436
Здравейте, искам да ви питам някоя от вас почвала ли е стимулация с ТСХ над 2,00??? Тъй като аз вече съвсем се обърках  Thinking Първо ми казват, че не е желателно, а след това, че не е проблем newsm78
Колко над 2, а и зависи дали си на терапия или без тироксин стойността е толкова? Ако е до 2.5 Начев разрешава стимулация, като при всички случай след + тест се прави контрола на ТСХ и ФТ4 и според стойностите се преценява дали да се назначи лечение или не.

Стойността при мен е 2,49 след блокаж. Много ти благодаря за бързия отговор Пънче  Hug

# 437
  • В сърцето на любимия човек
Щом си го изследвала след блокажа, твърде вероятно е стойността да е била под 2 преди блокиращата инжекция, така че си е съвсем добре  Peace Лекарят ти със сигурност е взел това предвид  Peace
Бъди спокойна и успех   bouquet

# 438
  • Варна
Момичета, някоя от вас дали има представа, при положение че сме правили Кариотип, има ли смисъл и от Кросмач тест?  newsm78
Нещо не мога да схвана разликата между двете изследвания, а съм наясно, че едното е генетично, а другото - имунологично...  Rolling Eyes

# 439
Кариотипът е дали вие двамата ще сътворите потенциално проблемен ембрион. Кросмач тестът е дали тялото ти ще отхвърли какъвто и да е ембрион, резултат от твоя мъж.

# 440
  • София
Red violet, багодаря за информацията.  bouquet
Ще говоря с д-р Стаменов и ще си запиша час при имуноложките. Бързам, защото съм на 38 год., а и се оказа, че не пукам фоликулите, така че няма как да се случи без инвитро. Sad

Защо да няма как - с една инжекция прегнил от 6 лв. ....
Друг е въпросът на кой в клиниката му се занимава с това. ...

# 441
  • София
да се изкажа и аз за тсх-то.
аз винаги съм била с тсх около 2.3.
ходила съм на ендокринолог, но нормален, не Начев и подобни.
другите щитовидни работи са ми в норми.
с тая стойност направих доста опити и стимулации, та и една бременност износих.
разни съфорумки от други държави също са споделяли, че никой не им иска тсх под 2 или под едно, само да е в референтните стойности.

# 442
разни съфорумки от други държави също са споделяли, че никой не им иска тсх под 2 или под едно, само да е в референтните стойности.

Може и да си права, но когато не става, сме длъжни да проверим всичко  Confused

# 443
  • София
не знам дали съм права, само споделям как е било при мен и какво съм чула от други  Rolling Eyes
аз успях на 8 трансфер, след него имам още един неуспешен, скоро се надявам на десети.
за себе си се убедих, че понякога причини няма, просто си се получава някога. след първите опити правих какви ли не изследвания, сега отказвам почти всичко.

# 444
Крос мач е тест, показващ имунологичната съвместимост между двама партньори, и ако липсва  може да обясни последващи аборти (но според мен само при правилно тълкуване на конкретния случай има смисъл да се прави , има случаи, в които може да има индикации, че е безсмислено - има друго живородено дете, или  загубените бременности не са от един и същи партньор - затова коментирайте с лекуващия лекар дали има смисъл да се прави). Има и някаква връзка с изграждането на антитела и терапията е активна имунизация. Проблемът не е в това само да се направи, най-лесната работа, но както в диагностиката, така и в лечението има много неясни неща, подлежат на  различно тълкуване, въобще на мен ми се вижда малко тъмна Индия.

Има случаи, в които и Прегнилът не помага за пукането на фоликула, ЛУФ-синдром се зове  Wink

ТСХ-то Начев ми е казвал около 2, когато няма терапия, чак пък малко над 2 да е проблем, не вярвам.  Всъщност проблемът е, че по време на стимулация ТСХ се покачва доста, а и с бременността също и може да стане причина за спонтанен аборт.

# 445
  • София
Някой друг има ли леко лоши впечатления от имуноложката, като мен? Една надменност имаше в нея, въобще не ми допадна  Thinking Разпитва ме за минали заболявания, обяснявам аз, ама това не било страшно и някакви такива неща. Аз си знам дали беше страшно, при положение,че не можех да дишам, и изпитвах адски болки при всяко преглъщане. И се споглежда с другата жена, която седеше до нея, не знам каква беше, и някакви усмивки не на място.

# 446
Дори и за мен крос-мач теста остава малко тъмна индия ,дори и за лекарите се оказва така .Изчетох почти всичко , което открих в нета и на български и на английски . Според мен за да се позитивира трябва да има поне едно раждане от същия мъж ,така казва и имуноложката .Според Сигридов обаче ако е положителен не би трябвало да имам дете от този мъж. Вече и аз не знам , ама предвид липсата на открити други причини за моите абори  , съм се хванала за товаа .Така или иначее лечението са почти еднакви - вливки на Ivig и фраксипирин !

# 447
  • София
Red violet, багодаря за информацията.  bouquet
Ще говоря с д-р Стаменов и ще си запиша час при имуноложките. Бързам, защото съм на 38 год., а и се оказа, че не пукам фоликулите, така че няма как да се случи без инвитро. Sad

Защо да няма как - с една инжекция прегнил от 6 лв. ....
Друг е въпросът на кой в клиниката му се занимава с това. ...
И с прегнила не ги пукам.... Иначе Стаменов така ме почна началото на лятото като му се появих отново.

# 448
  • София
ivankaka, не винаги фоликулите се пукат с прегнил. Ако можеше само така с по 6лв изобщо нямаше за фонда да се одобряват жени с ЛУФ синдром.

# 449
Red Violet, от сърце ти желая успех, но моето мнение е, че трябва да се има едно наум с имунолозите (получават се разминавания в становищата им с тези на др. лекари, и интересното е, че обикновено според тях трябва да се прави изследване, съответно лечение, а като резултат и разходи със спорен изход).

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 11:05 от inca

Общи условия

Активация на акаунт