Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 28

• 51 650
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Dandiela, и аз вчера така разбрах от доктора, че ако след пункцията от 350лв. има оплождане и се стигне до трансфер се плаща още само 600лв. В разговора не спомена цена на оплождане, методи и т.н. Ето тук сега идва моето объркване. Ако има други момичета правили скоро инвитро на ЕЦ да споделят и те.

В тези 600 лева влиза и оплождането  bouquet

# 421
  • Перник
Момичета, трансфер на замразени ембриони 450 лв ли е? Зависи ли от броя на ембрионите?

# 422
  • София
Nevena,Estralar
Крос мач теста е Имунологично изследване и няма нищо общо с генетиката .Прави се кръв от двамата и се търси реакция на жената към алоантитела на мъжа =т.е отхвърляш ебмриона , носещ генетичен материал точно от този мъж.Прави се обикновено при трансплантация на органи да се търси съвместимост между донор и реципиент- принципа е същия. Обикновено  кросмач се позитивира при наличие вече  на едно дете от този мъж или при загуба на плода в много напреднал месец. Рядко е положителен , но ето на мен се случи  - води до поредица спонтанни аборти в началните месеци , освен тази причина друга за сега не ми открита !!!

Red violet, дали да не настоявам да ни го направят и на нас този крос мач?!
Имам 2 спонтанни бременности, първото родено и след него мисед в 7-8 г.с.? Замисли ме...

# 423
Ами не знам дали си готова да дадеш 270 лв  за това изследване ! Аз имам едно раждане и два спонтанни след това в 7-8 г.с като първия беше заради кухо яйце !Може при теб да е било случайност  , но ако искаш се допитай до имунолог , за да   си по спокойна при следваща бременност! По мнение на имунолога - рядко се случва, но при мен понеже нямаше открита друга причина го направихме !

# 424
  • София
Ами готова съм да давам почти всеки месец по 1000лв. за инвитро вече, за едни 270 ли няма да съм....  Joy

Значи мога да си го самоназнача при имунолозите? Как се преодолява този проблем?

# 425
Здравйте, искам да ви питам каква е точната процедура при трансфера? Предстой ми пункция и ако всичко е наред този път...След трансфера бях чела някъде, че е хубаво да се лежи. Притеснението ми нараства много. А знам, че може и заради стрес да не се получават нещата.

# 426
Аз чакам да ми дойде редът за първичния преглед - може ли да ме отхвърлят за инвитро продцедура от Клиника Надежда, защото Антимюлеровият ми хормон е почти до долна граница? Има ли изисквания за време през МЦ и други неща,когато съм правила изследването му? Той е 1,1 ng/ml. при  граници за детеродна възраст 1,00-8,00; менопауза <0.4? Доста ми е притеснено, моля, споделете мнение.

# 427
  • София
не, няма да те отхвърлят.
при мен дори и не са го мерили.

# 428
Момичета, благодаря за подкрепата. Вече си мисля, че д-р нещо пропуска, и какво примерно биха ми предложили като вариант -изследвания имам предвид след неусп. опити?

# 429
Dandiela , защо се хвърляш на инвитро ?Според мен ,ако нямаш проблем със забременяването, ми се струва прибързано.Специално аз го отхвърлям, при наличието  на едно дете в семейството, като опция -но това е лично решение .Можеш да си запишеш час при доц.Балтаджиева , тя ще те насочи какви изследвания имаш нужда ,но според мен при един спонтанен аборт не трябва да се бърза  със скъпи изследвания .Поняко просто има генетична грешка и се изхвърля от организма - без да има причина , а съм и 100 % убедена , че ако се направят всички изследвания , които аз направих на една нормално бременна жена ,няма да излязат идеални .Ето аз имам ПАИ 4Г/5Г , това е генетично ,имам го от както съм се родила , сега всички лекари ми казват че трябва аспирин и фраксипирин при следваща бременност - е как аджеба износих предния път  3,5 кг бебе до термина  newsm78

# 430
Здравейте, искам да ви питам някоя от вас почвала ли е стимулация с ТСХ над 2,00??? Тъй като аз вече съвсем се обърках  Thinking Първо ми казват, че не е желателно, а след това, че не е проблем newsm78

# 431
  • София
А преди колко време е била успешната ти бременност? Защото с годините кръводаряването се влошава. Също така ако ембрионът се захване на не добре кръвоснабдено място в матката - това може да е причина за аборт.
Които сте с повтарящи аборти - изследвали ли сте хламидии-кръвно изследване?

# 432
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте, искам да ви питам някоя от вас почвала ли е стимулация с ТСХ над 2,00??? Тъй като аз вече съвсем се обърках  Thinking Първо ми казват, че не е желателно, а след това, че не е проблем newsm78
Колко над 2, а и зависи дали си на терапия или без тироксин стойността е толкова? Ако е до 2.5 Начев разрешава стимулация, като при всички случай след + тест се прави контрола на ТСХ и ФТ4 и според стойностите се преценява дали да се назначи лечение или не.

# 433
  • Пловдив
Dandiela, и аз вчера така разбрах от доктора, че ако след пункцията от 350лв. има оплождане и се стигне до трансфер се плаща още само 600лв. В разговора не спомена цена на оплождане, методи и т.н. Ето тук сега идва моето объркване. Ако има други момичета правили скоро инвитро на ЕЦ да споделят и те.

В тези 600 лева влиза и оплождането  bouquet
Хм...всеки път се чудя за тези цени..и всеки път получавам различни отговори от момичетата тук. Аз направих няколко пункции, за да стигна до трансфер. На първата нямаше Я, на втората извадихме хубава, оплоди се, но заради лоша МБ се наложи да я замразим. Платих си 250 за оплождането и 450 за замразяването. На следващата пункция пак нямах нищо и на последната преди трансфера извадихме две, но само едната се оплоди. Смесеният ми трансфер струваше 800 лв. Така и не попитах за 250 за оплождането на прясната като предварително си реших, че малко ще го отложим, защото се охарчихме до стотинка с този дълъг път до трансфер. Та....дали в тези 800 лв. влиза оплождането на прясната ми? Някак ще ми е по-добре ако знам, че не вися с тези 250 лв.

# 434
  • София
Red violet, багодаря за информацията.  bouquet
Ще говоря с д-р Стаменов и ще си запиша час при имуноложките. Бързам, защото съм на 38 год., а и се оказа, че не пукам фоликулите, така че няма как да се случи без инвитро. Sad
А когато инвестираш толкова емоции, време и хиляди левове за процедури е по-добре да се презастраховаш. Освен и хламидиите да пусна отново, но на мен ми е малко вероятно да са дошли по въздуха, ама знае ли човек...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт