Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 28

• 51 652
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
В интерес на истината не знам какво точно се определя с него, но предвид че се прави с кръв на двамата родителя и след като видят че имам генетека на абортивния материал останалите лекари, освен Шефкетова казват че кросмач тестът е излишен, аз прецених че е генетичен. Иначе правих и имулогичен пакет в Надежда...

Аз също правих такъв пакет.  Но този тест е част от разширената имунология

# 406
Моля някой да ми разясни какво точно е излишно изследване. Аз съм при Шефкетова и съм супер доволна, че пускаме всички възможни преди първи опит инвитро в клиниката (имам един в друга клиника). Генетика, биопсия, имунология, естествено, базовите варианти, но пак е нещо. Не смея да поискам разширените да не ме направят на пух и перушина, но аз съм на принципа "не ме щадете откъм изследвания, за да съм спокойна, че ако не стане, е било лош късмет".
Неви, аз бих го направила преди да си тръгна. Щом не е изследвано досега и щом е имунологично, а не генетично, прежали една игла във вената, виж резултатите и тогава си тръгни и с това изследване в папката при друга клиника. Може това да е твоят шанс за успех.

# 407
  • София
Estlar, Много ти благодаря, че не ме нападна, а напротив окуражи.
Решението да си тръгна е в следствие на натрупани много фактори, за много краткото време в което бях пациентка на болницата.
Току- що, във връзка с този дискусия си изясних и един от основните поводи да сменя клиниката. Всичко е лично мнение и усещане, не искам нито да се налагам, нито да ядосам някой.
Точно, че аз, а предполагам и други не съм разбрала какво представлява това изследване. На мен ми беше казано- "записвате си час при ГЕНЕТИЦИТЕ, в това съм сигурна, но си го спомних преди малко и правите кросмач тест" и ми записа наименованието на изследването с химикал на хвърчащ лист... На мен ми обостри вниманието точно тази липса на обяснения и информация и затова реших да питам и другите лекари с които се срещам ( д-р Сигридов и доц. Савов от Майчин дом) дали е нужно това изследване. Защото в един момент не говорим само за кръв от вената, а за 260 лв. и най- вече за отношение казвам- правиш, без въпроси. Това не е моят начин на действие... Естествено че искам да направя всички НУЖНИ изследвания преди следващ опит, но искам информирано да знам какво ми предлагат, защо и т.н.
По въпроса за кросмач теста, както казах мислих че е генетично, защото д-р Шефкетова ме прати при генетици и защото когато питах Сигридов да го правя ли той ми каза, според мен не, но отиди при доц. Савов той е човека за генетичните неща. Савов разгледа всичко с което разполагам ( както казах генетичния резултат от абразиото ( първото), каза че добре би било да имам такова изследване и след второто абразио, но така или иначе е сигурен че проблема не е генетичен. Интересното е че точно след като ми каза това, аз, убедена че кросмас теста е генетичен го питам има ли нужда от него и той с цялата си съвест ми казва не. Т.е. лекарите го разглеждаха отново като справка за генетичен проблем или аз съм възприела отношението им като такова  newsm78.
И след всичко написано може да се окаже, че само д-р Шефкетова е била права и това изследване няма нищо общо с генетиката, но не е ли редно да се опита да го обясни още първия път когато го назначи, а не аз месеци наред да се лутам и чудя какво и защо ....
Извинявай те за дългия пост, аз много се въздържам да пиша по принцип, но явно нещо отприщи събраното в мен Simple Smile))

# 408
Моят 3 опит приключи отново с резултат 0.001.Е вече се отчаях и обезверих тотално. Как може нищо да ни няма, според изследванията, и след 4 инсета и 3 икси-та да няма нито един полож. резултат???

# 409
Съжалявам мила, поплачи си и продължава,й нспред. Знам колко ти е трудно. Успех следващия път.

# 410
Здравейте момичета! Чета ви тайничко от доста време и сега събирам смелост да ви пиша. Излишно е да ви казвам колко е хубаво, че ви има!
Вчера мина и моя дългоочакван първичен преглед при Др. Стаменов. При нас на кратко причина за стерилитет все още не е открита след 3 години ходене по прегледи и изследвания в други болници. Доктора ме иска на 9-10 ден и да пробваме инвитро на ЕЦ. Знаете ли с как протича и с какви разходи е свързано то? Пункция, оплождане, хормони?

Mishoko, съжалявам мила. Почини си малко, горе главата и не се отказвай. Хубавите неща ставали бавно.  

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 11:06 от АНИ-82

# 411
  • София
.... Хубавите неща ставали бавно.... 
мда, при нас отне доста години и 8  трансфера.
понякога без особена причина не се получават нещата.
по-лесно е когато има причина и тя се премахне.

# 412
  • В сърцето на любимия човек
...да пробваме инвитро на ЕТ. Знаете ли с как протича и с какви разходи е свързано то? Пункция, оплождане, хормони?

Mishoko, съжалявам мила. Почини си малко, горе главата и не се отказвай. Хубавите неща ставали бавно. 
Здравей,
като отидеш на преглед по преценка на д-р Стаменов ще ти назначи ЛХ и Естрадиол. Те са по 18лв + 3лв взимане на кръв. Ще ви назначат и вирусология, която е 55лв на човек.
Ако се налага Цетротид, той е 60лв, Прегнил-а е 6лв.
Пункцията (350лв) се заплаща преди да те качат и след като лекаря се увери, че фоликула не се е спукал преждевременно. Оплождането 250лв(и ако имате ИМСИ и МАКС 100лв+200лв) се заплащат при първото следващо посещение.

# 413
Здравейте, и моят опит този месец се провали.
Горе главата на  всички все някога ще стане.

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 14:44 от kеtti

# 414
Благодаря за бързия отговор пънче-мънче.
Остава само да се надявам на качествена яйцеклетка този месец и всичко да мине по най-добрия начин.
Успех на всички момичета!

# 415
  • София
...да пробваме инвитро на ЕТ. Знаете ли с как протича и с какви разходи е свързано то? Пункция, оплождане, хормони?

Здравей,
като отидеш на преглед по преценка на д-р Стаменов ще ти назначи ЛХ и Естрадиол. Те са по 18лв + 3лв взимане на кръв. Ще ви назначат и вирусология, която е 55лв на човек.
Ако се налага Цетротид, той е 60лв, Прегнил-а е 6лв.
Пункцията (350лв) се заплаща преди да те качат и след като лекаря се увери, че фоликула не се е спукал преждевременно. Оплождането 250лв(и ако имате ИМСИ и МАКС 100лв+200лв) се заплащат при първото следващо посещение.
Да добавя към Пънчето и към кръвните също пълна кръвна картина още към 20 лв.
Аз последния път платих 350 лв. за пункция и после 600 лв. за трансфера. Оплождането явно влиза към тези 600лв.
Успех, момичета!  bouquet

Мишоко, съжалявам за неуспеха!  Hug

# 416
Dandiela, и аз вчера така разбрах от доктора, че ако след пункцията от 350лв. има оплождане и се стигне до трансфер се плаща още само 600лв. В разговора не спомена цена на оплождане, методи и т.н. Ето тук сега идва моето объркване. Ако има други момичета правили скоро инвитро на ЕЦ да споделят и те.

# 417
Nevena,Estralar
Крос мач теста е Имунологично изследване и няма нищо общо с генетиката .Прави се кръв от двамата и се търси реакция на жената към алоантитела на мъжа =т.е отхвърляш ебмриона , носещ генетичен материал точно от този мъж.Прави се обикновено при трансплантация на органи да се търси съвместимост между донор и реципиент- принципа е същия. Обикновено  кросмач се позитивира при наличие вече  на едно дете от този мъж или при загуба на плода в много напреднал месец. Рядко е положителен , но ето на мен се случи  - води до поредица спонтанни аборти в началните месеци , освен тази причина друга за сега не ми открита !!!

# 418
  • София
Red_violet, благодаря много за разясненията, явно аз съм била в много голямо заблуждение   bouquet

# 419
  • В сърцето на любимия човек
Да, забравих за ПКК, мерси Dandiela   bouquet
Всъщност сега се сетих, че когато говорих с администраторките колко ще ни струва на нас ин-витро на ЕЦ, първоначално ми казаха 950лв.
Тъй като ние първо ще замразяваме и едва когато имаме 2 хубави ембриона ще правим смесен трансфер, ми казаха цените разбито. Затова написах цената на оплождането, която явно влиза в оставащите 600лв. Извинявам се, ако съм подвела някого   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт