Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 28

• 51 672
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Имам въпросче, биопсията ми се оказа добра, въпреки това Стаменов иска да ми сложи лепило и ме вика на 10-ия ден от цикъла. Аз обаче не искам да губя пореден месец, за това дали е възможно да започна с леката стимулация с хапчета, а лекарството да ми се постави преди или след пункция?
Беше ми първата биопсия и изобщо не съм наясно какво, кога..

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 13:43 от Иля

# 391
Може, ако искаш да замразяваш. Обсъди го с него.

# 392
Момичета колко време преди първи IVF опит дават да се попълнят информираните съгласия? Или ги дават след започване на стимулация? За една позната питам. Тя си взе заповедта през април и са и казали, че ще се обадят за есента да попълни съгласията, заповедта е в клиниката.

# 393
  • София
минала ли е на преглед изобщо  newsm78
то ще и изтече заповедта, да вземе да се обади и да си уточни подробностите.
съгласието го дават като започне опит някъде.

# 394
минала ли е на преглед изобщо  newsm78
то ще и изтече заповедта, да вземе да се обади и да си уточни подробностите.
съгласието го дават като започне опит някъде.

Тя е пациентка на клиниката, минала е преглед, занесла си е заповедта, някакви изследвания прави (изписани от Стаменов). За последно е ходила през юли и тогава са и казали да чака да и се обадят за стартиране на опит и преди това да популни информирано съгласие. Непосредствено преди опита ли се попълва? Аз в Щерев попълвам непосредствено преди пункцията, когато си правя и консултациите.

За първи опит става въпрос.

# 395
  • София
и преди пункция може да се попълни.
нещо според мен не са се доразбрали  Rolling Eyes
нямам наблюдения да се обаждат за започване на опит, който ще прави опит си е негова грижа да се информира.

# 396
и преди пункция може да се попълни.
нещо според мен не са се доразбрали  Rolling Eyes
нямам наблюдения да се обаждат за започване на опит, който ще прави опит си е негова грижа да се информира.

Да, явно нещо не са се доразбрали. Те август почиваха, после тя търпеливо изчака да мине септември и сега вече не я свърта. Май най-добре да се обади, че верно тая заповед е с давност Wink !
Мерси Бамбара Wink

# 397
Момичета колко време преди първи IVF опит дават да се попълнят информираните съгласия? Или ги дават след започване на стимулация? За една позната питам. Тя си взе заповедта през април и са и казали, че ще се обадят за есента да попълни съгласията, заповедта е в клиниката.
На мен ми дадоха да ги попълним когато започнах стимулация, в манипулационната акушерката ми ги даде с инжекциите.Изненадах се, че и ПКК ми искаха когато започнах опита.Информацията ми е от преди 2 седмици.

# 398
Имам стимулация с клостилбегит. Единствения страничен ефект е , че съм адски изнервена. Отделно страдам от панически атаки и генерирана тревожност от близо 4 години. Все още не могат да кажат причината за това, че не мога да имам дете, тъй като с приятеля сме здрави. Дали пък от стреса не се получават нещата? Опитвам се да съм спокойна, но ми е много трудно. Тази седмица ми предстой пункция, дано този път се получи.

# 399
Момичета,  назначиха ни крос мач тест. Някоя, минала по този път да сподели подробности.  Казаха,  че вземат кръв от двамата и това е. 

# 400
  • София
Момичета,  назначиха ни крос мач тест. Някоя, минала по този път да сподели подробности.  Казаха,  че вземат кръв от двамата и това е. 
Здравей,
Кой и защо ти го назначи ? Искам да те предупредя, както и всички останали момичета, че д-р Шефкетова след 2-я ми аборт веднага каза крос мач тест, без нищо друго. Без да пита за семейна анамнеза, без да вземе предвид, че първия ембрион е изследван в Геника и не показва никакви генетични отклонение, без да ми предложи на втория абразивен материал да се направи генетично изследване - нищо. Щом излязох от упойка и вика "крос мач тест" и отказа да обсъждаме каквото и да е било друго. Мен това много ме усъмни и потърсих други мнения, ходих в друга клиника, ходих и в Майчин дом на безплатна консултация при доцента- всички са категорични- няма причина да се прави това изследване....
Отдавна исках да напиша за това си разочарование от д-р Шефкетова. Подобно получих и от д-р Райков докато работеше в Надежда и затова сменям клиниката....
Успех на всички. Дано не ви се налага, но винаги поставяйте под въпрос нещата които ви казват след евентуален аборт и ивнаги искайте абразивния материал да се изпрати за генетично изследване- спестява доста чуденки в последствие !!!

# 401
Реших да потърся що е то крос-мач тест и ми излизат имунологични изследвания, а не гентични  newsm78 Да не би това да са имали предвид, неви?

# 402
  • София
В интерес на истината не знам какво точно се определя с него, но предвид че се прави с кръв на двамата родителя и след като видят че имам генетека на абортивния материал останалите лекари, освен Шефкетова казват че кросмач тестът е излишен, аз прецених че е генетичен. Иначе правих и имулогичен пакет в Надежда...

# 403
Реших да потърся що е то крос-мач тест и ми излизат имунологични изследвания, а не гентични  newsm78 Да не би това да са имали предвид, неви?

Точно имунологично изследване е. Назначи ми го след 4 мисед в ранните седмици. Не са ме кюретирали, извървявам и приключва.

# 404
  • София
Може грешката да е моя, не споря. Исках само да наблегна, че според мен на Шефкетова и е редовно да иска това изследване, дори и без да е нужно. Не искам да изключвам вероятността аз да съм изключение...

Общи условия

Активация на акаунт