ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 923
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Здрасти, Ру!
Здравейте всички!  Simple Smile

Едва отлепихме тази сутрин, натрупаването си казва думата, добре че следва почивка.
Гушкан е все така въодушевена, с нетърпение ходи на у-ще за сега. Домашните ги пише в стаята си (която още не сме дооправили съвсем, последно решихме да сменим двете бюра и за нея да е по-малкото, от стаята на сестра и') самичка и бързо. Изобщо не ми се налага да я посещам, подканям... дано е все така.  Simple Smile

Подложките за тоалетна ги има и в DM.

Добри, при вас пак зле свършена работа. Голям пропуск, че не сте го коментирали на РС.
Сега няй-веротно пак дето със СОП ще го отнесе, ще наскочат нетолерантни родители... това очкавам за съжаление.

Home raider, от Библиотеката не си ли хареса нищо? Вмънала съм и няколко нови предложения, споменати в миналата тема и др.
Там всичко е препоръчано, както вече писах... някои от тях лично ние сме чели, други по препоръка съм набавила за Гушкан.  Simple Smile
Жас, ти е дала добри насоки.  Бих добавила Незнайко, Приключенията на Моливко и Сръчко, "Красимир и Владимир" (и трите са в библиотеката), както и останлите книги на  Е. Успенски. Поредицата Боско също, просто ти прецени според детето си.

Жас, радвам се за вас, че сте си вкъщи и се подобрява момчето!  Hug

Dive, съжалявам за лошите отзиви и при вас.

Нонич, и на моята не и' се оцветява вече, но и' казхах, че няма да продължи още дълго, скоро така ще ги започнат...  Wink

# 76
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Confused нямаше как да го коментираме, като нищо не казаха тогава

ще има още една РС  Rolling Eyes другата седмица, но от нас няма кой да отиде  Confused
не смятам, че детето е виновно за каквото и да е, пише, не говори, майка му е до него и помага, не отнемат вниманието на учителката повече от необходимото.

не познавам толкова добре другите родители за да мога да предположа техните реакции.

за мен проблема е в училището и в това, че не бяхме информирани за да подготвим децата.  Tired

# 77
  • sf
 Hug
Ученикът е закаран. Поиска да отиде с къси панталони. Като гледам как са облечени другите деца, може и за луда да ме обявят  hahaha
Ще има родителска среща в четвъртък.

# 78
  • София
Dive, много неприятна ситуация. Не знаехте ли коя е учителката като записвахте детето? Къде смяташ да го местиш? За съжаление, за него ще е отново стрес Sad

Сутринта ми се стори доста судено, а като тръгна детето и магла падна тук. Вече се вижда слънчицето и смятам да изведа другото зверче малко.

# 79
  • Варна
Кати, знаехме - но ни я смениха! Нашата учителка е в много дълъг болничен, който не се знае дори до кога е и дали ще се върне изобщо след него Sad Сегашната е уж заместничка, но не се знае нищо... Ще изчакам и другата седмица и ще ида да говоря с директорката (и тя е нова Rolling Eyes). Изобщо напоследък хаосът в училището не ми харесва. Бяхме в ПГ там миналата година - съвсем различно беше.

# 80
  • Sofia
Confused нямаше как да го коментираме, като нищо не казаха тогава
за мен проблема е в училището и в това, че не бяхме информирани за да подготвим децата.  Tired
Тъй де, това имах предвид, че на е станало дума изобщо.
Пък аз ептен не ги знам родителите, но то си е общонароден манталитет.
Разбира се (не особенно де, че това е моето, както и на много други мнение, но... повечето не го разбират), не че детето и майка му са виновни. То би трябвало да е ресурсен учител, а не тя, но вероятно няма такъв?!  Thinking

А при нас пък не е сигурно, че обявената за 25и РС се отнася и за нас... ние скоро сме били имали... Ама нито пари за английски учебник (не, че аз драпам за английския  Crossing Arms) събрахме, нито за застарховката, нито извънкласни занимания са предложени... Всеки сам да се оправя, да пита...   ooooh!  Close

Кати, при нас вчера беше по-студено, днес е като онзи ден. Вчера ни излизаше пара от устите.  Mr. Green  Абе сутрините са като на ранна пролет/напреднала есен.  ooooh!

# 81
  • София
ама това е Нина! Това е Нина!   Simple Smile Беше "другарката" Страшникова, която ми преподаваше математика в нашето училище от 1ви до 3ти клас. А аз в началото не я познах. Не на секундата, де, но знам, че сега е в това училище и бързо се окопитих. И без това исках да я срещна. Ужасно готино беше. А класната на Криси каза - а аз сега уча на Нина дъщеря й и нали знаете, последва едно такова кокетно кикотене. Женска ни работа.
Обаче наистина ми стана мило и същевременно шокиращо как помни тая жена, как ме позна, при положение, че беше толкова отдавна, в друго училище, а и сега не знаеше, че моето дете е там.

Много мило ми стана. Чак ми се доплака. На приятелка детето е записано при класната, която е учила нея самата.

Dive, неприятно, но по-добре сега вместо по-късно. Стискам палци.

# 82
Донси, едно съседче сутринта беше тръгнало с пола и голи краката  Simple Smile

Добри, наистина е било добре да се коментира на РС. Предполагам, че са го пропуснали, защото има родители, които не биха приели дете със СОП в класа. Но и сега при желание може да се говори с децата (от страна на учителката и родителите) и да им се обясни защо идва майката. Все пак не са в детската градина и според мен ще разберат.

Дайв, много неприятно. Дано намерите най-доброто решение за детето. Ако имаш контакт с някой друг родител от класа, понякга помага да обмените инфо.

Жас, добре дошли   Hug

Моята госпожица направо ме учудва засега. Хич не се изморява. Вчера за пръв път не я водих на тренировки след училище. Заспа в десет (още от осем започнах да давам зор да ляга) и днес в 7. 30 сама се събуди.Явно тренингът от ПУК си казва думата.

# 83
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Hug
Ученикът е закаран. Поиска да отиде с къси панталони. Като гледам как са облечени другите деца, може и за луда да ме обявят  hahaha
Ще има родителска среща в четвъртък.

като изключим празника, всеки ден е бил с къси панталонки и тениска с къс ръкав. два дена с яке за дъжд, днес с едно поларче, само за сутринта  Hug

"може за луда да ме обявят"  Laughing добре дошла в клуба  Hug

я да сондирам мнения Blush

Скрит текст:
вчера видях момченце, което с молива бодеше децата по ръцете. удари силничко и моя. казах му да спре и предупредих, че ще кажа на майка му.
днес ѝ казах, като подчертах, че е синът ѝ е по-дребен и ако моят се опита да се предпази може да го събори. не от желания да го бие, а просто защото е по-едър.
дали не трябваше да кажа госпожата да си говори с нея? вчера не можех да не се намеся, госпожата разделяше две момичета и не го видя, а той държеше молива като нож и замахваше.

# 84
Сутринта при нас беше 10С, на Калини си е студено и ходи с една дебела жилетка, която отвътре е с полар. (то си е като яте, просто горната част е плетена).

За децата със СОП, аз не мисля че зависи от родителите и дали биха, или не биха "приели" такова дете в класа.
В класа на Калина няма, но в "А" паралелка, която е с английски език има едно дете със СОП. Не знам дали и в други класове няма.
Въпросното дете цяло лято го гледам на площадката пред нас, а и често и извън нея се засичаме. С умствено развитие на не повече от 4годишно дете е, физически на 5-6годишно.
Не знам дали ходи с майка си в училище, или е оставено само.

st. Dobri, с тези остри моливи, ако реши да се цели другаде освен в ръцете, може да стане сериозна беля. Като нищо може да бръкне в окото на някое дете, дори и по невнимание.
Обърни внимание на учителката и да внимава за детето.

# 85
Ох, с тези моливи и аз съм на тръни - днес й видях единия от влезлите в употреба- освен,че е останал на 1/3, е като карфица подострен.
Имат Домашен бит и техника и отворих първия урок - стори ми се за ножица, та сложих една с дълъг инструктаж и обяснения как се внимава, защото сега има много деца около нея. Тя използва ножица от 3-годишна, но напомнянето е просто наложително.

# 86
При нас вече има предложение за екскурзия. Обикновено много ме дразнят туроператорите с безумните си цени, но факта , че е на 6.10. днес не ме ядоса толкова. Така ще си реша проблема с гледането на 6.10., че точно тогава не мога да отсъствам от работа. Макар че цял ден ще съм на тръни. Аз досега не съм го пускала в ДГ . Предполагам  , че на него ще му е интересно. Вие пускали ли сте децата на екскурзии, морета и зелени училища досега?

# 87
  • София
Ех защо и в нашето училище не организират нещо за 6 октомври  Praynig. Ако не ни предложат ще трябва да я водя с мен на работа  Confused.
Моята на всички еднодневни екскурзии е ходила + два лагера.
Ми учат се да са по-самостоятелни. Полезно им е според мен.
Установихме с моята приятелка, чието дете е в същия клас, че децата, които бяха в детската градина - пет броя, си играят само те и не се запознават с други деца.

# 88
  • sf
При нас организират на 6ти екскурзия до Рилския манастир.
Честно да си кажа- притеснява ме пътуването  Rolling Eyes не физически, той е свикнал да пътува, а относно безопасността и май няма да го пусна. И без това и аз съм почивка, ще се наспим и ще мързелуваме  Joy

# 89
Не са предлагали за сега нищо.
Калина е ходила само веднъж, с децата от класа миналата година в парка.
Не знам дали ще иска да отиде сама на екскурзия, ако пожелае вероятно ще я пусна.

Общи условия

Активация на акаунт