ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 916
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Момичета,  успех на всички дечица. Сигурна съм, че ще се справят прекрасно с ученето, затова им пожелавам най-вече да намерят добри приятели и сплотен клас.
Дребния още е в предучилищна, но ми е приятно да Ви следя.

Имам един въпрос. Като ги записвахте в училището искаха ли подпис на двамата родители. Спомням си, че при отписване на каката ни искаха подписи на двамата, а това може да е проблем за нас догодина и трябва да го реша от сега.

# 91
  • София
Екскурзии - ходил е на еднодневни такив ав ДГ, много му харесваше. Аз, разбира се, бях ан тръни целия ден, но последния път имаше вече тел., та поне успях да го чуя набързо 1 път. На лагер и зелени училища не съм пускала, аи не бих на този етап.

Уф, добре, че казахте за моливите. Винаги ме е било страх от тези подострени моливчета, но не смеех да си кажа страховете, че все някой ме обвинява за прекалено загрижена майка-орлица. Комуникацията с родитлеите за децата им винаги ми е била много трудна и съм я избягвала  Rolling Eyes По-скоро бих казала на учителката, въпреки че и опитът ми от ДГ с тях не е много добър - все има извинения за въпросното дете или убеждаване, как те много зорко бдят. Но в ситуация, като описаната, бих направила забележка на детето също на момента.

Има го този момент с познатите деца. Боби са 3 момчета, бяха заедно 4 г. в ДГ и сега пътуват заедно имай са си нон стоп заедно и сега. Попитах го вчера научил ли е имената на всички - не, сприятелил ли се е с някой друг - не  Rolling Eyes Млако ме притеснява това, аи няма отношение и към момичетата.

Не сме се подписвали и двамата родители, аз ходя обикновено и подавам док. от мое име.

# 92
  • sf
И при нас не са искали подпис и от двамата. Това да не е паспортна служба  hahaha

# 93
Пак искам да се допитам до вас.
Ще купя аптечка за класа, ще сложа в него риванол, бинт, лепенки, имам спрей, ще попитам и в аптеката, но ако ми помогнете с идеи, ще съм ви благодарна. Може би нещо противоалергично?

Не знам защо тази сестра така небрежно се отнася към задълженията си.

# 94
И при нас не са искали подпис и от двамата. Това да не е паспортна служба  hahaha

Като отписвах дъщерята от училище, не ми дадоха документите й докато не отиде и баща й, защото той можело да е против и да стане голям проблем. При положение, че я отписвах от кварталното за да я запиша в СМГ, за което се беше явила на 5 състезания, ама знаеш ли!?

# 95
  • Sofia
Гушкан до сега не е била на екскурзия в ПГ например, до преди това си беше вкъщи.
Сега ако се случи, ще го мисля, но не съм особенно предразположена. За сега ми е твърде рано дори, още не се познават достатъчно добре деца и учител.

Ама я ме светнете какво му е на този 6.10. мислих, мислих... не го измислих. Неучебен ли е и защо?  newsm78

Тино, по лекарствата хич ме няма, нали рядко позлваме, не съм компетентна.

Аз тръгвам за чедото.  Grinning  Ух... три дни ще си е само мое (в къщи де).  newsm44 smile3508

# 96
  • Варна
NinoТino, и аз не съм много запозната с лекарствата, но мисля че е добре да вземеш Урбазон. Ако има алергично детеце от ужилване на насекоми (пчели например) е най-доброто и сигурно спасение. На тази възраст много дечица не знаят дали са алергични... Хубаво е да има такава аптечка - ще предложа и за нашия клас да направим, ама как ще я опазим от ръчичките - не знам... А като гледам госпожата едва ли ще иска да я пази... Нещо с ключалка ще трябва да е Thinking
Момичета, благодаря за подкрепата  Hug Ще се въздържа от действия още малко, пък да видим...
Сега се затръшка девойката да ходела на балет... Обясних й, че е стара вече за това, но тайно преглеждам възможности. Ако има варненки да дадат съвет къде да гледам, ще съм много блаогдарна Simple Smile

# 97
  • sf
Шести е неучебен ден заради изборите на пети.  Mr. Green

А тази медсестра,дето не си върши работата, шеф няма ли си  newsm78 Как така няма да си изпълнява задълженията, пък ще я държат на работа  Rolling Eyes

# 98
Шести е неучебен ден заради изборите на пети.  Mr. Green

А тази медсестра,дето не си върши работата, шеф няма ли си  newsm78 Как така няма да си изпълнява задълженията, пък ще я държат на работа  Rolling Eyes

Оф, не знам и аз. Има подадена жалба към столична, откъдето е назначена. Но нищо. Тя не е на подчинение на училищното ръководство и въпреки забележките, не се съобразява. Ще го решаваме този въпрос.

Ето, Dive каза за Урбазон. С което съм напълно съгласна, но това по-скоро ми се струва, че трябва да седи при сестрата, а в аптечката неща, за по-леки случаи.

Ще видим и ще ви пиша.

Dive,
добра идея - за съхранението на аптечката ще се помисли, ще взема етажерка и ще я позиционираме там. Или ако има класната шкафче с ключ, не може да няма.

# 99
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашата класна няма шкаф с ключ, а да се оставят медикаменти така е малко страшно.

малчо повръща от притеснение, на лагера дадох на треньора лекарства за повръщане, хомеопатични - вомитусхил, пак от притеснение понякога му трябва нещо за затягане  Blush прахчетата смекта вършат работа.

# 100
  • В светлината на слънцето
А дали учителката ще е съгласна да съхранява лекарства в класната стая? Замислих се също дали по закон е позволено, щом има деца. newsm78 Помня, че в ДГ беше абсолютно забранено да се носи дори хапче, което детето трябва да изпие в еди колко си часа. Thinking
Dive, много неприятна ситуация. Може би е наистина по-добре да преместиш в друг клас или училище, сега е моментът. Децата все още не са свикнали с новите другарчета и обстановка, и по-леко ще преодолее промяната. Тоест няма да я усети така, както ако е вече вътре в нещата. Така предполагам де. Thinking
Острите моливи и мен винаги са ме притеснявали много. В класа на каката не е имало инциденти, силно се надявам и при него да няма. Класната е много доволна от класа и каза, че децата били много послушни, кротки и възпитани. Не са имали проблеми досега. Но нищо не се знае, като се окопитят малко може и да се покаже някой скрит талант.
За 6-и нищо не са казвали. Неучебен ще е, но не знам дали ще им организират нещо. При нас по принцип има много екскурзии, зелени, бели и сини училища, но вероятно е още рано за оферти. Иначе каката ходи на екскурзия още в първи клас - до Боровец мисля беше, и остана много доволна. После ходиха до пещерата Съева дупка и до музея на щрауса, който е някъде там. Имаше и до Крушунските водопади, до някакви други интересни местности, до кораба Радецки и т.н., но тези ги пропусна по разни причини. Ще видим какво ще имат тази година. Simple Smile
Деца от ДГ в класа няма, поне не от неговата група. Познава едно момиченце, което е сестричка на момиче от класа на каката, и това е. Но още първия ден вече си намери най-добър приятел, а снощи се похвали, че имал и още приятели.

# 101
Колко е хубаво в темичката Simple Smile Много е уютно  Hug
За първата седмица толкова впечатления за нас родителите, а какво остава за децата ни Simple Smile И още веднъж доказваме, че ние сме много по шашнати и превъзбудени от първокласниците  Laughing

Simantro, успя ли да разбереш ли как стоят нещата във вашето училище във връзка със спешната помощ?

NinoТino, при нас сестрата каза, че нямала право да им дава никакви лекарства. Общо взето само може да промие рана, да залепи лепенка и ей такива напълно елеменарни работи. Но иначе в аптечката мисля, че трябва да има реванол, кислородна вода, бинт, лейкопласт, пудра за спиране на кръвотечение и ей такива работи. Но ако няма проблем да им дават лекарства, може да сложеш и основни такива.

Мен всеки ден по 2 пъти ме очудват учителките. Едната учителка му дава награди, а другата не била доволна и му шари тетрадката с червено .. незнам какво да мисля  Confused Разговарям с детето, искам да разбера знае ли какво е объркал, но детето ми дава толкова логично обяснение, че стигам до извода, че е право

Скрит текст:
1. Чертичките му не били наклонени. Питам го за защо не ги пише наклонено, а той ми каза, че учителката казала, чертите да са прави, но за него изправени и прави явно е едно и също и ги прави изправени  Rolling Eyes . 2. В модела няма точка след чертичката, но нашия слагал точки. Питам го защо, а той ми казва, че същата госпожа казала ако не слагат пръстче между чертичките, да слагат точка  newsm78 и той затова слагал точки, защото не слагал пръстче. И грешките му са ей такива, от неправилно разбиране. А като си говорили за Житената питка, той не участвал, защото приказката дето я четам в къщи е по различен вариант от тази в училище  Rolling Eyes

За храната - кетъринг, малограмажна и въпреки всичко няма време да изяде всичко, защото разполагат с 15 минути за обяд  Rolling Eyes

За парите - не са ни искали допълнително парички, освен за помагалата.

Шкафчета - имат си едни тесни, без вратички, но са им напълно достатъчни.

Има ли деца, които ходят на занималня? Интересно ми е дали има дежурна учителка ако родителя закъснее.

# 102
  • sf
При нас занималнята е до 18ч, предполагам,че след това ще оставят детето при охраната  Thinking

На 23ти ще го водя на Манту, най-сетне  Rolling Eyes

# 103
Много ви благодаря, за лекарства категорично не става дума, просто да не пропусна някои от нещата за ПП. Това в стаята. Иначе искам да знам и ще проуча какво може да има в стаята на мед. сестрата. Не искам да се филмирам изобщо, нито да задълбавам, но смятам, че е въпрос на здравна култура да има елементарни неща за справяне с обичайни ситуации.

Вчера на събранието на настоятелството ни информираха, че учителите имат сертификати за ПП, та мисля, че няма да има проблем с аптечката за ПП и учителката каза, че трябва да си я имат.

Но ще се поинтересувам в дълбочина за нещата.

# 104
  • В светлината на слънцето
Моят още не ходи, ще тръгне от октомври. Учителката от занималнята мисля, че стои до 18 часа, дано не бъркам, след това събират децата от всички занимални (при нас всеки клас до четвърти клас си има собствена занималня, понеже училището е малко и има възможности) в една стая (за отдих) или ако са прекалено малко на брой, остават при охраната.

Общи условия

Активация на акаунт