ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 899
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Hug
я да сондирам мнения Blush

Скрит текст:
вчера видях момченце, което с молива бодеше децата по ръцете. удари силничко и моя. казах му да спре и предупредих, че ще кажа на майка му.
днес ѝ казах, като подчертах, че е синът ѝ е по-дребен и ако моят се опита да се предпази може да го събори. не от желания да го бие, а просто защото е по-едър.
дали не трябваше да кажа госпожата да си говори с нея? вчера не можех да не се намеся, госпожата разделяше две момичета и не го видя, а той държеше молива като нож и замахваше.

Моата щерка/ вече е 6 клас/ има белег на лицето именно от това, че в първи клас едно дете и забоде молив в бузата. И там си остана оцветено, като бенка, но е леко синкаво...
Та в този ред на мисли, отивам аз снощи да вземам Алекс от занималня и той ми се оплака че две деца са го удряли. Успях да говоря с едното дете и баща му - детето ми казва " ама аз леко го удрях, той Мартин / другото момче / го удряше силно" . Добре питам - синът ми направи ли ти нещо? - Не, ама защото Мартин го удряше, та реших и аз" . Питах и госпожата - тя не видяла точно какво е станало. Но този Мартин е два пъти колкото Алекс / и на дължина, и на ширина / Според Александър - бил поискал само топката. Те не му я дали - топката е обща за игра. Вероятно им е казал нещо, макар и да отрича. Незнам. Леко ми е свито църцето за днес.

# 106
  • София
NinoTino, може да добавиш Фенистил на мазило. Урбазонът ми се струва малко крайно - пък и не е ли с рецепта?

Откраднах от вашата идея с морковите, де що имах моркови в къщи ги изчистих и ги нарязах на пръчици, и ги връчих в една кутия на децата. Щом искат да черпят, да черпят с моркови, аре!  Crossing Arms

На въпроса за екскурзиите, в детската градина съм ги пращала само на еднодневни. Не съм се притеснявала. За себе си помня, че почнаха да ме пращат на лагер във втори клас, моите са момчета, значи от четвърти може да тръгнат.

Тъй като и аз съм в лагера на майките с апокалиптични фантазии какво може да стори едно дете с молив в ръка, има една статия, която от време на време препрочитам, като изперкам съвсем.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 12:29 от Узи

# 107
NinoTino, може да добавиш Фенистил на мазило. Урбазонът ми се струва малко крайно - пък и не е ли с рецепта?

Разбира се, аз подчертах, че без лекарства, това не е наша работа.  Grinning

# 108

Та в този ред на мисли, отивам аз снощи да вземам Алекс от занималня и той ми се оплака че две деца са го удряли. Успях да говоря с едното дете и баща му - детето ми казва " ама аз леко го удрях, той Мартин / другото момче / го удряше силно" . Добре питам - синът ми направи ли ти нещо? - Не, ама защото Мартин го удряше, та реших и аз" . Питах и госпожата - тя не видяла точно какво е станало. Но този Мартин е два пъти колкото Алекс / и на дължина, и на ширина / Според Александър - бил поискал само топката. Те не му я дали - топката е обща за игра. Вероятно им е казал нещо, макар и да отрича. Незнам. Леко ми е свито църцето за днес.
Леле Дари, дано не се повтаря повече тази ситуация  Hug
Аз за сега съм много доволна от училище,учителки и т.н. казвам го защото това беше резервният ни вариант за училище и бях малко резервирана ( не му се носеше много добра слава на това училище) Сутрин децата се водят в 7,50ч. след това имат закуска (безплатната такава) и в 8,20ч започват часовете и в 12ч обядват в стола ,купона е 2лв.
 Моят синковец не е от най-обяснителните. Казва,че му харесва и толкоз. А какво учат,какво пишат си остава мистерия за мен Smile Днес ще му взимам тетрадките ,та ще се осведомя . Относно приятелите в клас - те са 5 деца от групата им в ДГ и засега играят заедно, но предполагам с времето ще се сприятелят и с другите.
И в нашият клас има детенце със СОП , момченцето е хиперактивно , много симпатично,чете и пише без проблем ,но не се спира на едно място, лесно раздразнително е, постоянно си говори негови си неща ... надявам се децата да бъдат по-толерантни към него. Вече обясних на Марти защо съученикът му е такъв,дано ме е разбрал правилно.
Рапорт даден Smile
Морена , благодаря за темата и за страхотния списък с книги  bouquet

# 109
Много пишете, едвам ви изчетох Simple Smile
Морена, благодаря за темата и за посрещането   bouquet
НиноТино, на мен ми звучи добре цената за шкафчетата. Аз също мисля да повдигна въпроса по-сериозно на следващата родителска среща, въпреки че май нямаше голям ентусиазъм сред родителите да се събират допълнително пари.
Зa закуските доколкото разбрах, се предоставят по различни програми - едната е на Социалното министерство и включва баници, кифли и т.н., а другата - на МЗХ и предлагат моркови, ябълки и пр.
St. Dobri, ние също имаме детенце в класа, което според мен е със СОП. Майка му не е с него на училище, но предполагам има асистент. На дъщеря ми все още не й не направило впечатление детето да е по-различно и аз нищо не съм й казвала, за да не я настройвам по някакъв начин. Ще изчакам реакцията й, но тя знае, че има хора с дефицити в една или друга област и едва ли ще се впечатли особено. На нас също нищо не са ни казали за това дете предварително.
Аз имам особен казус с учителката по английски и моля за съвет. Вчера се появила за първи път и за "добър ден" наказала едната редица (т.е. 1/3 от класа). Дъщеря ми в злополучната редица, естествено. Тя твърди, че нищо не са правили, децата от предните чинове се въртели, но тя не. Учителката ги накарала да стоят прави с гръб към другите деца и им казала, че им е сърдита. Побеснях направо. Обясних й, че може се случва да бъдат наказани, но ако е безпричинно, трябва да попита защо. Разбрахме се да не си изгражда впечатление за учителката само от една среща, но вътрешно ми се искаше да я разкъсам на парченца. Надявам се малката да не е усетила колко се ядосах на учителката. Днес пак имат английски и ако отново се е държала зле учителката, мисля да говоря с класната. Или пък да опитам със самата учителка да говоря? Как бихте постъпили? На мен не ми се струва нормално подобно поведение.
Поздрави и успех на всички.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 13:59 от Ronique

# 110
  • София
Мацки за 2 часа нечетене 3 страници Laughing Докато реша какво да пиша и ми изфирясва от главата...
Много неприятни случки, точно от това и мен ме е страх....агресивни деца, уж случайно нанесени удари, а понякога наистина са случайни...Простоо дано се пазят и учителката очите й да са на 6, но няма да е като в ДГ...там определено повече бдяха ми се струва...
Днешния ден - оки, все още и харесва, но е доволна, че ще почива защото щяла да се наспи, не е по ранното ставане, а в ДГ я водех към 8,45...но пък става без мрънкане ...закуската може би е една идей по-малко от обикновено...
Днес под листчето с домашна работа /всеки ден се качва на едно табло/ учителката моли родителите да обърнат внимание на децата си и да им обяснят коя тетрадка за какво е...Аз явно си мисля, че всички родители са ангажирани с децата си и вълненията им като тук присъстващите...но явно не е така....Има деца без подвързани учебници и етикети...определено не опира до средства, присъствайки на 2 РС и събирайки пари за шкафчета и боядисване... newsm78
От ДГ е ходила на екскурзия..но бяха по 2 учителки на една група, лелка и въобщеее...СЕга не знам, тя повръща като пътува, но ако е някъде на близо, може би ще я пусна....ако е далече по-скоро не....заради повръщането...Давам кокулин...но самата тя няма да се чувства добре...
Домашното имаме - редовете, като гледам се увеличиват с всеки изминал ден, ако първия беше по 1 ред, сега вече са по три...но така и трябва... Laughing
Днес и в нашия клас е имало наказано дете в ъгъла, но само то...защото се е лигавило, говорило в час ...всъщност то е едно от първите дечица, което се прояви...но чак днес вече е бил наказан, след много, много забележки...поне Кати така каза...

# 111
  • Sofia
Момичета за темата, моля! Пак заповядайте! Simple Smile

Донси, благодаря за вниманието и инфото!  Hug

Взехме се  Wink, Всичко е ок!
Госпожата рече да сме оставели децата да почиват, явно имаше предвид емоционално само. Щот' домашни да искаш... Верно че са много леки, ама по този повод стават досадни в даден момент. Ще ги разпръснем за почивните дни. Днес се прибра и с две от помагалата. Ще снимам след като сложа Гушкан да спи, да ви покажа и тях, а и домашните.
Онази 4стр от уч. тетр №1 по МАТ е сред домашните и, добре че вече стана дума за нея иначе сега аз щях да ви питам.

За нищо, Рони, нормално е!  Simple Smile
По твоята дилема... според мен направо с "англичанката" да говориш, все пак тя отговаря за себе си.  Това винаги много съм го мразила - заради един, да го отнасят няколко. Не е могла да излъчи един и хайде...  Close

# 112
  • София
St. Dobri - нашето детенце със соп (дцп) също е с майка си. Има си собствено специално място. На нас ни казаха за него на РС на 10.09, за да подготвим децата - майка му се представи и каза, че е очаквала да има психолог на РС. Бях писала, много ми беше объркано и некомфортно, тъй като не знаех какво представлява детето и какво ни очаква, много страшни неща си представях Sad. Обясних на моето дете (което е много, прекалено много е чувствително), че имат съученик, който няма да може да се справя добре колкото тях, да му помагат и пазят. Миналият ден ми каза, че детенцето написало буква печатно и си вдигнало ръчичката да покаже, че е готово и всички много се зарадвали и пляскали.. Като цяло не стояло много в час по 1-2 часа. За сега при нас всичко върви нормално...по принцип до колкото разбрах детето не е за масово училище Sad , просто са им дали шанс да опитат...

# 113
Уау - нова тема и 8 изписани страници  Grinning

Запис.

Морена   bouquet благодаря за темата. И за справката за домашните.

Узи  Laughing купон си е при вас  Wink

Дъждец благодаря за книжките   bouquet ( и за сайта). Да споделиш дали са ви харесали.  Peace(

Жасмин браво на вас - вие сте герои.

# 114
  • sf
Говорих с учителя по физическо /Тренера, както го нарича Виктор/ да има едно наум ако се задъха или кашля много при тичане. Добре реагира, не направи физиономия и не показа раздразнение  Joy
После чаках моичкия към 20мин  ooooh! не си намирал маратонките, къде били, ами някъде под чиновете - той се е събул някъде си, някой ги е ритнал и айдееее  Joy казах му да ги оставя под чина. Тръгна си с бялата тениска за физическо. Питам къде е тази, с която отиде , не знаел , не помнел да е отишъл с друга  Joy
И още-  казва : "не си ми сложила нещо си там по математика и нямах домашно" . Аз възразявам, не е възможно да съм забравила. Прибираме се, вадя нещата от раницата, отварям папката и той : "Аааа ето го , аз мислех ,че го няма". Аз вече бясна: "Ти провери ли , търси ли го?" . "Ами-не" "Еееее как тогава разбра,че го няма" "Ами не знам" . В такива ситуации побеснявам направо.

# 115
  • Sofia
Ох, Донси...  Laughing, твоичкият те взел за мезе днес.  Joy
Иначе на твое място и аз бих се ядосала.  Mr. Green

ФеяHug

# 116
  • София
Здравейте и от мен!

Моят човек още е на училище, но днес ще бъде и на футбол - баткото ще го вземе след занималнята, тоест от 16 до 17ч .Много иска да ходи, но той иска и на много други неща, не знам как ще жонглираме.

За екскурзиите - синът ми е бил само веднъж от детската градина, но те и само веднъж организираха за всички 4 години и то в 4та група. Иначе ходи всяка зима на ски на Витоша и го няма по цял ден в продължение на седмица. Като са сами с други деца се научават да се справят. Тоест, ако има екскурзии, заминава задължително. За лагери - зависи от продължителността, мястото, а и дали ще има от неговите приятели.

Вчера ми сподели (най-после), че му харесва много в училище. Учебният час му минавал като за минутка. Той винаги държи да е пръв във всичко, от което се опитвам да го отуча. Засега му се поличава, обаче. Даже си е подострил моливите и от двете страни, за да, ако му се счупи от едната, да не губи време да го остри  Joy Което ме води към темата за острите моливи - аз съм му взела от острилките с по-дебели гърла и самите върхове остават тъпи и дебели. Така и аз съм по-спокойна.

NinoTino, много добра идея за аптечката. Урбазон не ви трябва, не вярвам някой да послее да бие инжекция. А да не говорим колко деца правят алергична реакция и към него. Според мен вземи и спирт, както и Неомицин (това е антибиотичен спрей за рана), веднага предотвратява инфекции и почиства раната. Иначе още марли, може и Дефламол, ако някое дете се изгори. Родителите ми са фармацевти, пиши, ако мога да помогна с нещо.

Трябва ли да съм постигнала някакъв брой постове или страници или теми, за да бъда приета във ФБ групата? Не че нещо, но да знам има ли смисъл да чакам или няма да стане скоро.

# 117
  • София
Хайде и аз да се запиша най-накрая в новата тема!

Morena, много ми хареса оформлението!  bouquet
От списъка с книгите съм респектирана, не че не следя читателските теми, но така събрани накуп вдъхват страхопочитание.

Първокласничката е доста уморена след първата седмица. Тя не ходи на занималня и всеки следобед спи по около 2 часа и въпреки всичко се уморява. Домашните пише с голямо старание, както се казва "с изплезен език", дано остане все така. Много харесвам класната и, надявам се да се разбират и занапред.

# 118
Трябва ли да съм постигнала някакъв брой постове или страници или теми, за да бъда приета във ФБ групата? Не че нещо, но да знам има ли смисъл да чакам или няма да стане скоро.
Не, разбира се, ще се радваме да те видим там, но трябва да пишеш на Мирама / Марийз/, тъй като тя е администратор, за да те добави, защото групата е заключена.
Моята съм я пускала сама само на еднодневна екскурзия от ДГ и мисля, че още й е рано за самостоятелни нощувки, а и тя не иска.

# 119
  • sf
Аз писах , ама не ме щете явно  hahaha

Днес Викторчо е волна птица, ще пише домашни в неделя. Сега играе навън, а аз му издирвам варианти за още един спорт, по възможност в квартала  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт