ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 855
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Дъщеря ми днес я пуснах с гумени ботуши,едва ли ще и е комфортно,но в този дъжд няма как,пък и после е на балет и не се знае пак колко ще вали.Нашата чанта тежи6кг в понеделник като носим всичко.Другите дни е хубаво,но пон и петък аз не мога да я нося,та камо ли дете.

# 256
  • София
Сутринта бяхме на Манту, издържА геройски и не плака, въпреки че в колата го беше хванало шубето на отиване и мрънкаше.
В петък трябва пак да отидем, за да се види резултатът. Тогава ще се вземем от училище по обяд.

В това време сложихме маратонки, но той първо няма да излиза никъде, второ - в училището са с пантофи и не го мисля.

И нашата раница, с всичките учебници вътре, е адски тежка. Добре, че всичко си седи в училището. Не виждам как моя син, който е 20кг, ще може да я носи  Tired

# 257
Оказа се, че съм объркала програмата днес на Калина. Simple Smile
Сложила съм нещата за понеделник, а то днес си е вторник. Simple Smile
Е, поне ми отпадна тревогата със спорта и че не и бях сложила гуменки.

# 258
  • СОФИЯ
Не остава време да пиша, но пък редовно ви чета  Hug
Носят ли децата някакви дребни играчки на училище? Тази сутрин открих скрити в раниците играчки и естествено ги оставихме в къщи, но след много обяснения... Аз твърдях,че вече сме големи и това не е детската, а те ми обясняваха как в междучасието можели да си поиграят малко,  по цял ден пишели, пишели и нямали време за "нищо" (т.е. нямат време за игра)  Confused

# 259
  • София
Mirama и аз така, де факто носи два учебника, които не му трябват, а един който му е трябвало не го е носил.
Лошото е, че тези учебници (музика, рисуване, труд) искам да останат в кутиите в клас, а той все не ги оставя там.
Иначе днес е имало неразбории, с прибирането от дядо, но нещата са се наредили. Беше много доволен от деня и така.

# 260
HI,на нас ни казаха без никакви играчки,защото вече са големи.Но пък много от децата носели телефони,смартфони и таблети,което също са си играчки  ooooh!
Относно тежестта на чантата...Ние до сега сме получили само Буквар + Тетрадка по БЕЛ и учебник по Математика + Тетрадка по математика.Другите учебници оставали в училище  Rolling Eyes Но пък от друга страна няма да ни тежи чантата още повече Peace
Екипа за физическо също ще стои в училище и периодично ще се взима за пране  Peace

# 261
На нас ни казаха, че че може някакви тихи игри или книжки за оцветяване.
За тежестта на чантите-ние всеки ден мъкнем всичко необходимо за часовете, защото нямаме шкафчета. На мен ми е трудно да нося, за детето не знам....

# 262
Здравейте, дами, много пишете, ей Simple Smile
Днес беше потоп при нас, заведох малката с гумени ботуши, но като влезе в училище се преобу с маратонки. Едва ли ще излизат навън предвид времето, та мисля, че ще е добре.
HI, първия ден дъщеря ми си беше сложила няколко Magno Man-a, но каза, че ще ги извади, ако и други деца носят играчки. Оказало се, че никой не се е подготвил и тя ги оставила в чантата. Аз не бих я спирала да носи нещо дребно, за да се занимават, тъй като през междучасията си седят в стаята.
Много съм доволна, че една активна майка от нашия клас е намерила чудни шкафчета, в които да си държим поне нещата по рисуване и физическо. Дано и другите родители се съгласят.
Поздрави и хубава седмица Simple Smile

# 263
  • София
Мисля си все по-често, че трябва да има и преглед при психиатър задължително при профилактичните, особено за родители.
Напълно подкрепям  Mr. Green

Моите хора пък, снощи си навили часовниците за 7:00 часа. Обаче единият блял и го навил за 4:00. И в 4:00 като се раззвъня оня ми ти часовник, всички се събудихме, с изключение на виновния. Мъжът ми стана да го изключи, а на сутринта нашият човек ни лук ял, ни лук мирисал.  Whistling

# 264
Морена много ужасно е било вчера в София. Да мисля да говоря с майката следващия път лично на мен да ги говори тези неща, но подозирам че няма да има смелост, защото след като днес повиших тон тя като някакво котенце взе да мрънка.
Чувствам се гузна след постъпката си макар че знам че бях права. Все едно аз се изложих пред другите майки.

Тук за 1 часа се изсипа ужасен дъжд, а аз през това време бях на кафе с малкия с триколката. Добре че един татко дойде да забере жена си та и аз с тях тръгнах. Дъжда спря точно преди децата да тръгнат за стола и съм доволна, че няма да се намокри.

# 265
При нас тази година е забранено да се носят играчки, но според дъщеря ми в междучасията ако не са навън, нямало какво да правят. Тя каза, че някои носят дребни играчки и в петък взе сапунени балони. Питала госпожата дали може да ги извади навън и станало голяма забава.
Чак пък големи не мисля, че са. При нас не видях нищо, с което да се занимават през междучасията-чинове и стая.

Аз пак започнах да се ядосвам. Оказа се, че тази програма най-вероятно била фиктивна. Защо аджеба ми пращат фиктивна програма. Не стига че си плащам, а не мога да разбера как е структуриран деня на детето ми. Ще потърпя още малко и ще звъня да разпитам.

# 266
Аз пак започнах да се ядосвам. Оказа се, че тази програма най-вероятно била фиктивна. Защо аджеба ми пращат фиктивна програма. Не стига че си плащам, а не мога да разбера как е структуриран деня на детето ми. Ще потърпя още малко и ще звъня да разпитам.

Най-добре звънни, ако имаш притеснения. Спорред мен, програмата не е фиктивна, имат си точно хорариума часове, които са по нея. Това, което мен ме подразни, е че нашият клас е 19 деца (трябваше да е 18), от които 1/3 са нови, имаме 6 нови деца, а уж трябваше да са 4. Докато настигнат нашите като знания, ще тъпчем на едно място. Вие колко нови деца имате?

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 14:56 от Анонимен

# 267
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета Hug
Мисля, че нещата вече са отминали като емоция при нас. Вчера дори отиде да покара колело с баща си във въпросното паркче, без да се притеснява и вълнува дали мамата и детето й ще са там. За щастие децата наистина имат способността бързо да отхвърлят негативните случки от ума си.
В този ред на мисли, по повод изплезения език - аз съм много против всякакви забележки или опити за намеси на родители към чужди деца, освен ако не става дума за опасна ситуация. Особено пък за един изплезен език. То даже звучи смешно. Не знам с какво би помогнало на нейното дете подобна намеса и постоянно пъхане под крилото. А и не мисля, че е особено полезно. Това - от гледна точка на нейното дете. От другата гледна точка, смятам, че е абсолютно недопустимо да опитва да възпитава, порицава или каквото и да е друго дете, което не е нейно. Naughty Ох, имам чувството, че лошото време май трудно понася на нервите на разни пациенти... ooooh!
Сега с по-положителните неща. Grinning
Ученикът продължава да ходи с ентусиазъм и голямо желание на училище. Вчера още по пижама си написа съвсем сам домашните, без никакви подканяния. Днес стана без проблем и тръгна с усмивка. На обяд (ще ходи на занималня от следващия месец), баба му го прибрала, отново ухилен до ушите и доволен. Да ви призная - наистина не очаквах това от него. Цяло лято не даваше да се издума за училище и твърдо не искаше да ходи, а сега изведнъж се оказа, че страшно му харесва. Grinning
Днес тръгна с гумени ботуши, но все пак е само до обяд и не е проблем да изкара с тях. Те отвътре са с някаква материя, която не запарва краката. Иначе ходи с маратонки, неговите са кожени и добре изолират, дори когато е по-хладно. С ботуши - само като е мокро.
Играчки май никой не носи. Поне не е казал. А и мисля, че ако някой носеше, той също щеше да пожелае да занесе нещо дребно. Явно не са на такава вълна.
Още не са имали физическо (програмата ще е готова едва следващата седмица), така че не сме се сблъсквали челно с този час. Иначе има гуменки за салона, които са с... връзки - неговият ужас. Та ще видим как ще се преобува. Thinking
Общо взето, нещата засега вървят добре и дано такова да остане настроението до края на първи клас. Peace
Жаси, ти най-добре си знаеш, но да си кажа и аз - по-добре го задръж у дома, много му е рано да се връща на училище след операцията.  Thinking
Kally, браво на героя за Мантуто. Peace Ох, и на нас ни предстои тази емоция, но изчаквам да мине суматохата при личната педиатърка и тогава ще го водя.
Май нямаме нови деца в класа. newsm78 Но то и класът не е малък - 26 деца са. За сметка на това класът на каката прогресивно расте от ден на ден. Тя обаче е нещастна, защото новите попълнения са все момчета и "нито едно момиче бе, мамо, много несправедливо". Laughing

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 14:51 от lulumba

# 268
Май нямаме нови деца в класа.

В нашето ЧУ регламентът е следният - имахме 4 ПУК-а (предучилищни класа) от по 14 деца всеки. Тези деца след това се разместват, като формират 4 първи класа, като в 1 първи клас има деца от всеки ПУК (това разместване не е добро, децата тъкмо са си създали приятелства и ги слагат в различни класове). И във всеки първи клас приемат по 4 нови деца, така че класовете да станат по 18 деца, а не по 14, както са били.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 14:59 от Анонимен

# 269
Жаси, май са 4 при нас.  Така беше казало детето.
А имате ли шкафчета за всички деца? Гледах при нас, че са точно 18 шкафа.
Имаме 5 часа спорт, 2 танци, 3 тенис  Mr. Green Като двата пъти тенисът е наклонена черта рисуване, самоподготовка или БЕЛ. Мен ми е ясно за самоподготовката, че са български или  математика. Но искам да знам кое след кое следва и дали реално ще има толкова часове спорт. Иначе нямам нищо против да са толкова, стига втория срок да не ни затрупат с изпуснатото от този. И изобщо силно се надявам да има баланс между сроковете, а не този да смятат 1плюс2 и да пишат лули и втория да ни излезе през носа, особено когато децата са по-изморени тогава.
едит:сега като се замисля, най-вероятно в тези 5 часа спорт ще влезе тенисът, а на негово място ще останат български, самоподготовка и рисуване.

Общи условия

Активация на акаунт