ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 860
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Аз за едно плезене не бих говорила с никой. Децата нон-стоп правят някакви неща. Не може за всяка дреболия да се говори с този и онзи. Все пак и самото дете трябва до известна степен да се опита да се справя самО с конфликтите. Вече ако става въпрос за нещо по-сериозно, тормоз и т.н. е друга работа. Първо бих говорила с учителя.

Аз съм на абсолютно същото мнение. Предни път, когато въпросната майка и' е направила забележка е било, защото Стефи предложила на нейното момиченце да седни на другия първи свободен чин, че само той бил свободен от първите чинове. Според майката защо Стефи щяла да и казва къде да сяда, да казвала на другите деца.

Днес и Стефи ще е за първи ден на стола. Дано да и' хареса.
Пролетен дъждец а тя ако завали няма ли да стои в у-ще или и се налага да излиза. И аз мислех да давам чадър, но си мисля че ако завали за бързо ще прибяга до автобуса за обяд.

# 241
  • София
Благодаря на всички за пожеланията!:-)
Бебето е момче!:-)
А има ли такива,които не им дават домашни!?

# 242
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Инка, честито ви бебче  bouquet Да расте здравичко и обградено с много любов Heart Eyes
Донсита, радвам се, че ти е минало след случката с раницата. наистина добре, че младежът не е пострадал!
Жаси, аз не бих пуснала детенце толкова скоро. Той мисля е достатъчно напред и с материала и със социалните контакти. Здравето преди всичко!
Мимка, много странно ми е поведението на тази жена... Плезила се била... И?! Как някои хора не виждат гредата в окото си, но забелязват трънчето в нечия пета... Децата не се плезят просто така - или е в отговор на провокация или е за да се направи майтап (моята в ДГ обичаше да се прави на маймунка понякога или на коте и така се в вживяваше, че изплезения език беше най-малкото нещо Sunglasses). Дано се спре до тук.
Лулу, как е малкия? Чак аз се ядосах като те четох! Мисля си все по-често, че трябва да има и преглед при психиатър задължително при профилактичните, особено за родители.
За домашните - ние нямахме за уикенда, т.е. беше си написала всичко. Всяка вечер преглеждам тетрадките, но досега не съм намирала нещо ненаписано. Снощи се обади класната, да каже че всички помагала са раздадени и да си комплектоваме папките. Разпитах я за ученичката - каза, че е доволна, работела си, стараела се, не пречела на дисциплината, но понякога ставала в час Rolling Eyes Не да се разхожда, ами да покажела на някой нещо, да си вземела нещо от шкафчето... такива работи. Говорих след това със щерката и тя беше искрено изумена, че не бива да прави така!  Shocked И накрая каза: "Окей, бе маме, няма вече! А в междучасията ще мога ли да ставам? .... че ми е много твърдо столчето..."
Иначе от математиката и госпожата в школата е във възторг! Сторило й се, че е там само половин час - много забавно ѝ било Laughing На мен също много ми хареса учителката!

# 243
mimka_8, аз бих говорила с родителката да си сдържа нервите рано сутрин. Да не прави забележки на детето ми, ако има нещо да се обръща към мен. Още повече, че вижда теб заедно с детето.

# 244
  • Стара Загора
И аз да споделя, че днес съм възмутена от.... системата може би. При нас не пущат родители по коридора. Аз съм по принцип за това. Смятам, че децата се оправят сами и могат да намерят коя им е стаята. Но понякога например се налага да се говори с госпожата, а тя е в класната стая. Както например днес - исках просто да говоря с нея във връзка със служебна бележка, която ми изискват на работното място. А и да попитам въобще за първокласника - синът ми ходи следобед на занималня и реално аз нямам контакт с нея. Обяснявам на лелката на входа - така и така искам да влезна за да говоря. Тя - не може госпожо. Добре казвам - кога мога да се видя с нея. Тя- ами наобяд. Е казвам аз- не идвам да го вземам, защото съм на работа и той ходи на занималня. Тя - ами обадете и се да излезе и да говорите. В същото време виждам, че има един двама родители, които са в коридора. Питам - добре, а тези родители? Тя - Не слушат госпожо, не слушат! Тръгнах си, не говорих с госпожата - реших че не е наложително точно днес, пък и докато се разправяхме с лелката вече наближи 8. Научена съм че ако има правило, то се спазва. Така уча и децата. Но вече съм убедена че или аз съм сбъркана , или цялата ни система е такава.
Извинявам се за дългия пост, но още ми горчи....

# 245
  • София
Добро утро и от мен!

Такъв дъжд се излизва, че всеки момент чакам Ной да мине по улицата. Само се притеснявам, че няма да ме вземе на лодката  Joy

Ученикът продължава да се държи все едно цял живот си ходи на училище - става, облича се, взима си чантата и тръгва. Записах го на футбол, да видим как ще е. Сега, като е лошо времето, сигурно ще са в салона. Но тогава нямат ли и втора смяна физическо там?  newsm78 Много ми е интересно как ще стане тази работа. Аз си притеснявам, че екипът му е само с тениска, да не му стане студено.

С какви обувки пускате децата в това време? Досега все съм му взимала някакви кожени тип маратонки, но тази година много държи да си ходи с обикновените маратонки, ама не знам дали топлят достатъчно, да не му замръзнат краката. Иначе вода не пропускат. В детската беше лесно - слага си пантофите и е готов.

Много неприятно когато възрастните решат да се разправят с децата. Дори една забележка да е, по-правилно е да се говори първо с родителя. В 90% от случаите, проблемът не е това, което изглежда. Просто през призмата на децата нещата изглеждат по-различно. Аз лично бих реагирала доста остро на всеки опит детето ми да бъде поучавано пред мен.

# 246
Морена, благодаря за клипчето! Имало надежда за някои лекари
Скрит текст:
(само свалянето на температурата над 38 смятам за ненужно)

Мимка, няма да излиза през деня, но не знам ако е валяло много дали я успяла да стигне суха от бусчето до сградата. При нас заваля много силно сутринта, сега утихна.

Ръш, моята ходи с тънки кожени спортни обувки. Може би днес не беше много удачно, ама свърши вече Rolling Eyes

# 247
  • Варна
Дари, за мен проблемът е в онези, които си позволяват да не спазват правилата! А ти спокойно можеш да се обадиш по телефона на учителката след занятията. Не виждам друг начин за контакт с нея, след като дори сутрин не излиза да вземе децата от входа. Лелката портиерка пък как си представя учителката да остави 20+ деца, за да дойде на входа да си говорите?!
feel_the_rush, мойта девойка е с маратонки в момента. Има и едни кожени кецки, но са ѝ малко големки още - купих ги онлайн и малко съм я надценила...
Какъв дъжд, девойки?! Тука само прекапва...

# 248
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile
При нас така напоително си вали и е студено... абе гадно време, по никое време.
На Гушкан малко не и' се ставаше днес иначе всичко е ок.
Днес са до 12.50ч.

Мимка, споделям мнението на Мирама и останалите, малки са децата и не му влиза работата на някой чужд да я 'възпитава', особенно в твое присъствие.
Пък за мястото на сядане си е директно на учителката работа.

Дари, образователната ни система (ако нея имаш предвид) е тотално сбъркана. Иначе правилото е много добро, заради сугурността на децата, но както обичайно не важи еднакво за всички - това вече една друга система, но пък то у нас всичко е на едно дередже.  ooooh! Sick
При нас охраната пуска с пропуск - това е начинът.

feel_the_rush, моята е с кожени маратонки за сега, докато дойдат (поръчала съм) гумените ботуши.  

Радвам се, че съм ви била полезна с клипчето.  Hug
Дъждец, аз си спомням, че каза "до 38 да не се сваля". Аз така процедирам... цял живот.  Simple Smile
А докторът за съжаление не е в СФ.  Mr. Green

О, Dive, ако знаеш пък вчера късния следобяд какъв черен облак ни захлупи, такова нещо не бях виждала до сега.  Shocked

Ей така се появи

Някъде над Люлин

И нашият изглед... над цяла София

# 249
  • sf

Такъв дъжд се излизва, че всеки момент чакам Ной да мине по улицата. Само се притеснявам, че няма да ме вземе на лодката  Joy
Аз ще се маскирам като хипопотамка и ще ме вземе   hahaha
Отложих си една задача заради това скапано време и ще се видя в чудо да я вместя до края на седмицата , ама хич не ми се излизаше.  Tired
Виктор е със спортна обувка, тип маратонка, подходяща е за това време. Само с анцунг е, без яке, но той няма къде толкова да ходи.
Следобяд е на Манту  Tired

# 250
  • София
Аз за едно плезене не бих говорила с никой. Децата нон-стоп правят някакви неща. Не може за всяка дреболия да се говори с този и онзи. Все пак и самото дете трябва до известна степен да се опита да се справя самО с конфликтите. Вече ако става въпрос за нещо по-сериозно, тормоз и т.н. е друга работа. Първо бих говорила с учителя.

Аз съм на абсолютно същото мнение. Предни път, когато въпросната майка и' е направила забележка е било, защото Стефи предложила на нейното момиченце да седни на другия първи свободен чин, че само той бил свободен от първите чинове. Според майката защо Стефи щяла да и казва къде да сяда, да казвала на другите деца.

Днес и Стефи ще е за първи ден на стола. Дано да и' хареса.
Пролетен дъждец а тя ако завали няма ли да стои в у-ще или и се налага да излиза. И аз мислех да давам чадър, но си мисля че ако завали за бързо ще прибяга до автобуса за обяд.

И аз подкрепям мнението на Пролетен дъджец. Уф, как ме вбесяват такива родители, които се мислят за нещо повече от другите. Ама ти не й ли отвърна подобаващо?

Отвратително време. Тази сутрин младежът тръгна натоварен като магаре Sad Много багаж, много нещо, че и чадър. Дано не се е намокрил от бусчето до сградата, но съм спокойна, че поне се преобува. Ще видим как ще го посрещна с малката следобяд ако продължи така да вее и да вали.

# 251
  • на Мелмак
Морена - изумителни снимки , особено първата .
И ние с мъжа би тичахме вчера под дъжда на прибиране от магазина , но сега като го видях  Shocked

Моето гардже малко трудно стана днес , но за сметка на това половин час се контеше пред огледалото да си сложи фишуто от униформата - на мен не се е метнала - аз е съм такава  Crazy
Закуси и хукна към колата за у-ще.
Днес за първи път ще е на занималня , ще видя как ще се чувства .
Ще чакам и отзиви за нашият стол , защото 1/3 от раницата е с храна - ябълка , банан , кутия с краставички и моркови и два двойни сандвича - засега не желае да ги замени с друго.
Не поиска да си сложи маратонките днес , а е с обувки тип балеринки Rolling Eyes
Добре поне , че съм сигурна , че няма да излиза навън.

# 252
Леле, Морена, много буреносни снимки!
При нас вчера на няколко пъти валя за по 5 мин и после пак слънце. Сега вали като изведро и духа силно.Аз събирам смелост да изляза, че имам работа Crazy

За температурата в Германия свалят над 39.5 при деца (не бебета). 38 не я водят висока.

# 253
И при нас днес е мрачно, силен вятър , но дъжда още няма. Ходи със спортни кожени обувки, не са плътни, но и времето все пак не е чак тооооооолкова студено. Нагоре е с анцунг, без яке, потник и тънка блузка с дълъг ръкав.

СМП и за според мен е самоподготовка, всеки ден 1 час по БЕ, 1 час по Математика и 2 ч. - занимания по интереси, другото оставащо време- отдих/ стол, тоалетна, малки междучасия/- поне при нас е така.

За сега ентусиазмът не е спаднал, харесва му, но не ходи на занималня и това е основната причина според мен да ми сподели,че училището е страхотно и е в пъти по- хубаво от детската градина. Към момента общува само с едно момиченце, с което стои на чин и сякаш се притеснява да се заговори с другите деца, поне това виждам аз сутрин за петте минути.

# 254
  • Перник
Добрах се до новата тема. Не съм ви изчела, признавам си, твърде много пишете  Embarassed

Кратък отчет след първата седмица в училище - на Калоян му харесва. Седи с приятел от детската градина. Ходи на занималня. Яде сандвич, който си носи от вкъщи. Има стол, но според него храната е "гадна". Платихме първия ден, получих кутийката непипната, пробвах - пилешко бутче с картофи, не ми се видя "гадно", но Калоян и вкъщи не си пада по готвена храна, въпреки моите усилия  Sad Закусва вкъщи задължително. Може би и заради това не харесва безплатната закуска, която им дават сутрин -  просто не е гладен. Пише си домашното в занималнята, но го карам да се упражнява и вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт