ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 866
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Възможно ли е да го водиш за 2-3 часа и към 10:00 - 11:00 да го взимаш? Така е, със сигурност знаят нещата, които учат в момента, но сега е важно децата да се опознаят и да свикнат едни с други. След 10-ина дни ще му е по-трудно да се впише. Не че няма да може, разбира се.  Peace

Мисля, че няма да стане - училището е далечко, в Бояна - трябва някой да го кара с кола, а и са целодневно, от 9 до 16.30. Успокоението ми е, че той вече познава половината клас, беше там на предучилищна.

Пролетен дъждец, стана ми интересно, ние пък нямаме СМП (да не е СИП?). Можеш ли да качиш програмата да я погледна?

# 226
......... Утре ще си идва сам и няма да я видя, но в сряда ще й подшушна, да му каже да накланя тетрадката наобратно.

Имаш предвид да я накланя леко наляво ли? Нашата г-жа им е казала и тя го спазва. И като и кажа че забравя да напише ченгелчетата с наклон, тя ми казва "ама нали си накланям тетрадката". Я кажете това с накланянето на тетрадките дали е актулано, защото чух че вече не трябвало така да ги учат.

За домашното - засега имат домашно само в тетрадките и г-жата с червен химикал им пише образците. Дано за напред ясно г-жата да ги кара да отбелязват домашната, че моята забраванка най-вероятно няма да запомни.

# 227
  • Sofia
При нас пък са 5 часа седмично Математика, всеки ден по 1, но единият е СИП де.
Пък БЕЛ са 8 - четири дни по 2 часа.

Интересно какво ли ще излезе това СПМ?  newsm78 Ако е грешка и е СИП, много ми се вижда.
Гушкан като я взема и веднага ми казва домашното, в автобуса ги показва. Страницата е отбелязана и помни, ако не е всичко на нея за домашно. Както се оказа с уч. тетрадка по МАТ, не са били целите страници, та онези задачи, които коментирахме тук (на стр.4) не ги е правила, само писането беше.

# 228
  • у дома

Математика са 4 часа седмично, по 2 не се слагат в един ден.

Предполагам,че те са в частно училище и при тях часовете по математика по програма са двойно повече,та няма как да е само 1 час дневно.

# 229
Предполагам,че те са в частно училище и при тях часовете по математика по програма са двойно повече,та няма как да е само 1 час дневно.

Да, имаме всеки ден по 2 часа математика. Това СМП дали пък не е самоподготовка?

# 230
Благодаря за сверения часовник, момичета! Hug
Остава да се надявам, че всичко е свършено в занималнята и наистина няма друго, защото колкото и да гледах не видях нищо оградено, написано, подчертано и т.н.
Хайде, лека нощ от меня! Heart Eyes

# 231
При нас не съм чула за накланяне на тетрадките.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 14:05 от Пролетен дъждец

# 232
  • София
Излезе ни програмата. Някой да има представа какво може да СМП? Има го на много места, а математиката ни е само 1 час на ден, а трябва да е два newsm78

Самоподготовка Laughing

# 233
Здравейте!
При нас госпожата отбелязва с червена буква Д това, което е за домашно и освен това си имаме затворена група във Фейсбук, където пише всеки ден по кой предмет какво са правили, какво е домашното и ако има някакви по-специфични неща и искания за следващия ден.  Peace
За накланянето на тетрадката нищо не са ни казали.  newsm78
Успешна учебна седмица!

# 234
  • на път
......

Може би  наистина е самоподготовка, но пък много ми се вижда.
....

Не е много  newsm78 - всеки ден по 1 час и в петък нямат.
Моето дете не донесе домашни, но прегледахме тетрадките и упражнявахме чертичките в група, по големина и в редуване с точки. Малко слажно са ги групирали и тя се е пообъркала в ритъма на повтора.

# 235
Нашето домашно го отбелязва госпожата - с нарисувана къщичка, ако е в уч. тетрадка, а на другите тетрадки - с червено модел на ченгелчетата.
Как са с адаптацията вашите ученици? Уж беше посвикнала, но днес след три дни ваканция, дали заради ранното ставане, дъжда или друго, пак плака. Сега ми е толкова притеснено... Дано се е успокоила.

# 236
Моят ходи с голямо желание. Може би защото с повечето деца беше заедно и в двете години предучилищна и са си приятелчета.
Малката постоянно гледа какво прави батко ѝ и драска чертички и ченгелчета в една тетрадка. Усещам как догодина ще ѝ е много лесно  Laughing

# 237
Добро утро, успешна нова седмица.
Добре дошла и на Есента Simple Smile

Стефи с желание стана да ходи на училище. Снощи си е легнала в 20.30 часа, цял ден е играла на воля на село и беше много изморена.

Тази сутрин като отидох да я заведа, стана леко напрегнато с една мама. Лично пред мен тя започна да прави забележка на Стефи /това се случва за втори път/, че се плезила на дъщеря и'. Боже побеснях, кажете нормално ли е за такива неща да се прави забележка и още повече, че тя лично директно на Стефи говори. Стефи пак се притесни. Според мен ако наистина детето не се е почувствало добре е редно майката да разговаря с мен или чрез г-жата. Аз лично никой път няма да отида да се разправям директно с децата. Вие как бихте постъпили, сега съжалявам че съм повишила тон. Понеже сме в малък град и се познаваме добре, лично това дете за мен не е хич "възпитано" и се държи ужасно. Затова предполагам, че Стефи е била провокирана да го направи това. Извинявайте че рано сутрин споделям това с вас.

# 238
  • sf
Моят засега ходи с желание. Даже сутринта се беше събудил, докато возих кака му и като се върнах си играеше в леглото  Joy После закусва, пи какао, зяпаше тв, та едва не закъсняхме.
А времето е гнусно, гнусно, направо думи нямам  Sick

Смятам,че ако даден родител има забележки към някое дете, то те трябва да се направят посредством учител или другия родител, но не и директно към детето. Особено като са малки. Вече след 7-8 клас май директното скърцане със зъби действа най-добре  Thinking
Днес за първи път ще яде в стола. Дано му хареса,че ще ме улесни. Но вчера каза "май няма да ми хареса"  Crossing Arms

# 239
Аз за едно плезене не бих говорила с никой. Децата нон-стоп правят някакви неща. Не може за всяка дреболия да се говори с този и онзи. Все пак и самото дете трябва до известна степен да се опита да се справя самО с конфликтите. Вече ако става въпрос за нещо по-сериозно, тормоз и т.н. е друга работа. Първо бих говорила с учителя.

Щерката вчера едвам заспа в 22ч, но днес се събуди сама. Пак я пратих без чадър и дъждобран и се чувствам много безотговорна   smile3538 Като погледнах навън не валеше и хич не се усетих, че ще се изсипе като излезем.

Общи условия

Активация на акаунт