ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 867
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • sf
Днес нали си е национален празник, как има деца, които са ходили на училище?
Аз ли нещо съм в грешка...

Майката, която спомена ,че детето е било на училище , не живее в БГ.

# 211

Майката, която спомена ,че детето е било на училище , не живее в БГ.

Peace
Той моят май не е и точно 'наборче', на 6 г. тръгват първи клас  Crazy
Много се притеснявах, защото знам местният език на някакво ниво, което е далеч от перфектно и няма да съм му в голяма помощ. Но засега я карат доста лежерно  Laughing

lulumba, не знам какво ви се е случило и малкият юнак се е изплашил, но дано няма последствия и бързо го преодолее  Hug

# 212
  • Sofia
Честита Независимост!

Инка, честито ви бебче, живо и здраво да е! Леко да се гледате и много да ви радва! На теб - бързо възстановяване!  Hug

Мария, добре дошла!  Grinning

И ние сме спретнати за утре.
Дадох малко допълнително домашно (в стария учебник по математика), защото беше написала набързо и без да се старае в уч. терадка.  С един 'художнически замах' пише, все едно рисува... храс, храс и готово.  Whistling
И нашите имат ФВ утре, приготвихме екипа, написах му етикетите. В салона ще са най-вероятно.
Гушкан се пляцика в банята, след малко я изкъпвам, вечеря, пускам два епизода (по десетина мин.) "Вълшебният молив" и ляга.
А! Взехме и стола вчера  от Икеата(който забравихме миналия уикенд  Laughing ) и подложка за бюрото и бавно и славно организираме стаята и'.  Grinning

# 213

radhika, в кое училище учите? Много странна ми се струва на мен тази организация.

Джиджа, в Немското училище град Русе учи детето ми.

# 214
  • у дома

Светле, бях я забравила тази книга, ще й хвърля едно око.

Аз съм ти много благодарна,защото я търсех поне от 4-5 години и беше сякаш неоткриваема и ти изведнъж я изнамери и снима  Hug - даже забележи,че в торента стои твоя ник на сканирал... Аз даже все още не съм си я намерила на хартиен носител  Crossing Arms

# 215
защото я търсех поне от 4-5 години и беше сякаш неоткриваема

Наистина я няма, аз я търсих на пл.Славейков, звънях и в издателството (Анубис) и накаря я намерих в Столична библиотека. Мерси, че си ме отбелязала в торента, нямаше нужда!  Hug

Ох, аз се чудя кога да пускам малкия на училище, дали да не го задържа и тази седмица... Не може да яде нищо освен сладолед и мляко, там ще стои гладен по цял ден. А и си е опасно, може да прокърви раната. Досега четох разни теми за махането на сливици и много се наплаших, до 20-я ден трябвало да се ядат каши, защото твърдата храна можела да отвори раните на гърлото.  Sad

# 216
Привети, момичета и честит празник!
Инка, да ви е здраво и късметливо бебчето!
lulumba, donsita, нервички сте похабили тези дни, но пък всичко е минало и надявам се, забравено...Чудя се аз дали бих реагирала по-различен начин от lulumba и мисля, че не бих...Дали въобще някой ще се отзове на подобно обаждане и дали агресивна жена, като тази би се трогнала, след като явно е била убедена в правотата си?!
Ние кръстихме децата в събота и вече сме с комплект християнчета! Wink Слава богу, времето беше прекрасно и всичко мина според очакванията! Днес направихме нещастен опит да превърнем детската стая в ученическа, но имаме такова необятно количество играчки, че сме възмутени от самите себе си - хем сме купували, хем не сме изхвърляли...Да можете да ми подскажете къде може да дарим някакво количество от играчките?
Нашият син твърди, че не помни да има домашно и аз 100 му преглеждах тетрадките и не видях да пише нещо - вие как разбирате за домашните на децата? Те ли ви казват или някъде си пише? Аз на него не мога да разчитам да ми каже, та се надявам и госпожите да са на това мнение и да пишат в тетрадките...
Жасмин, аз бих си задържала детето в къщи - няма нужда от излишни рискове, а и сега учат неща, които той със сигурност знае!
Добре дошли на новите момичета! Hug
Отивам кротко да си страдам за края на отпуската и истинското начало на ада - ставане преди 6... Tired
Спокойна нощ и успешна седмица! Heart Eyes

# 217
Моят нищо не ми казва, намирам листи със задачи в чантата. Преди малко намерих бележка, че днес следобяд ако съм имала желание, да го запиша на извънкласни дейности. Има народни танци, музика, пинг - понг, зумба и още нещо си. Той ходи три пъти седмично на карате, обаче можеше поне да видя за какво става въпрос, ей ядосах се. Утре ще говоря с класната.

# 218
Морена, ние имаме същия стол Simple Smile

Жасмин, и аз бих го задържала вкъщи.

Марини, при нас има папка, в която са листите за домашно. Но по английски имаше в тетрадката да преписва думи и беше забравила. Чак днес се сети, като я накарах да напише няколко думи.

Донсита, като във филм е било. Има един епизод на Франклин, където си губят раниците в реката Grinning

Инка, да ви е живо и здраво бебчето!Честито!

# 219
При Калина, всяко дете си отбелязва домашното като загражда номера на страницата в съответната тетрадка.
Просто отварям и проверявам къде имат домашно. Simple Smile

# 220
  • sf
При нас учителката ми казва какво е домашното, когато го взимам наобяд. Няколко пъти видях,че е оградено и в тетрадката/помагалото.
При кака му всеки ден изнасяха на табло домашното и ние си го преписвахме.

# 221
  • София
Ох, аз се чудя кога да пускам малкия на училище, дали да не го задържа и тази седмица... Не може да яде нищо освен сладолед и мляко, там ще стои гладен по цял ден. А и си е опасно, може да прокърви раната.

Възможно ли е да го водиш за 2-3 часа и към 10:00 - 11:00 да го взимаш? Така е, със сигурност знаят нещата, които учат в момента, но сега е важно децата да се опознаят и да свикнат едни с други. След 10-ина дни ще му е по-трудно да се впише. Не че няма да може, разбира се.  Peace

Нашето домашно беше написано в тефтера за комуникация с учителя. Но домашното от занималнята не беше нанесено. А пък единият льольо се бише забравил тефтера в училище. За момента отчитам плюс, че ги записах в един клас - барем поне единият носи бележките от госпожата.

# 222

Приготвихме раницата за утре, само се чудя как да я обличам.
Утре имат спорт, но ако салона е зает играят навън.
За утре го дават голям студ, вятър и т.н. Ако са в салона, не успяхме да намерим гуменки, които да и стават. Все са някакви широки, а крака на Калина е слаб и тесен. Утре пак ще обиколим няколко магазина.

Мирама, аз не намерих навреме гуменки за физическо. По-точно, купените ЗА физическо си ги хареса и подноси като ежедневни. В деня със спорт малко се шашнах, че така и не взех други. По спешност вечерта измих едни летни сандали. Спортни са, стават.
Относно екипа, нашето физическо е първи час и я заведох с екип, но 100 пъти предупредих да се преоблече. Дневните дрехи бяха в чантичка. Не очаквах, но наистина се беше преоблякла.  Половината деца си бяха целодневно с екипа.

# 223
Излезе ни програмата. Някой да има представа какво може да СМП? Има го на много места, а математиката ни е само 1 час на ден, а трябва да е два newsm78

# 224
  • ГОре на черешата...
В тетрадките за домашна работа учителката пише както образците на елементите, така и страницата от съответния сборник, която е за домашно. На останалите задачи Андриан си пише Д.Р.
Чудя се как да го улесня при писане, мъча се да го убедя, че за него позицията на тетрадката трябва да е различна, но нали думите на госпожата са закон  Whistling. Утре ще си идва сам и няма да я видя, но в сряда ще й подшушна, да му каже да накланя тетрадката наобратно.

Освен да е самоподготовка в занималнята Rolling Eyes?
Математика са 4 часа седмично, по 2 не се слагат в един ден.

Общи условия

Активация на акаунт