КРУИЗИ /тема 4/

• 67 582
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Момичета, нашия круиз наближава, а аз още съм доникъде с информацията. Все си мислех че имам много време, а сега вече мисля, че няма да ми стигне. Всичко е купено-сам. билети, хотели за преди и след круиза, билети за влака , но не съм наясно още с никое пристанище и съответно с екскурзиите. Ще гледам да чета назад по темите(аз съм ги чела, но вече съм позабравила), но те са толкова много, че не знам дали ще успея да намеря всичко което ще ми трябва. Например ме интересуват шатълите които са от пристанищата-навсякъде ли има такива или само на някои пристанища- такъв ще ни трябва за Рим, Барселона, Тунис?, Марсилия. В Палермо разбрах че сме на пешеходно разстояние-там е ясно, само ще чета какво да видим там. В Рим сме ходили, но все пак ако решим пак да отидем шатъла от пристанището спира някъде близо до гарата в Чивитавекия ли? В самия Рим нямаме проблем. А ако не отидем до Рим- има ли какво да правим в самото градче Чивитавекия? Или нещо друго, което можем да разгледаме наоколо? Някакви идеи? Защото тази година, не тази а миналата - 2014 бяхме една седмица в Рим и ни е още прясно, та може ако има друго интересно? Тунис- дали все още е безопастно да се пътува с такси, предвид скорошните размирици или е по-добре с екскурзия. Барселона- там сме сами, май има шатъл от пристанището нали? Марсилия ми е най-нясна- не чувам хубави отзиви за нея? Може би няккаква екскурзия друга в околностите? Много дълго стана но ако някой има време с по една дума да ми пише ще съм му благодарна. Че сме 4 човека и ще са ни доста скъпички екскурзиите. А пък аз естествено пак ще си поровя назад да търся!

# 391
Момичета, нашия круиз наближава, а аз още съм доникъде с информацията...

Има много писано за пристанищата и то от хора, които знаят повече от мен, така че аз ще съм кратка (от маршрута предполагам, че сте с MSC): в самата Чивитавекия има археологически разкопки (ако ви е интересно). В Тунис ние лично записахме екскурзия до Картаген и медината, защото бяхме само две, но ако сте 4 човека ще е по-добре с такси, само предварително трябва да се разберете за цената (например 10 евро на човек или нещо такова). В Барселона има шатъли до един площад, на който му забравих името, но от там започват Las Ramblas и тръгват hop on hop off автобусите. Ние в Марсилия записахме екскурзия до Авиньон, защото аз много си падам по такива исторически места, страшно много ми хареса, имахме и обиколка на самата Марсилия + посещение на катедралата. Мога да препоръчам тази екскурзия, или ако имате до Aux en Provence, което се води едно от най-красивите градчета. Ако имаш други въпроси, пиши  Wink

# 392
  • Пловдив
Момичета, нашия круиз наближава, а аз още съм доникъде с информацията...

Има много писано за пристанищата и то от хора, които знаят повече от мен, така че аз ще съм кратка (от маршрута предполагам, че сте с MSC): в самата Чивитавекия има археологически разкопки (ако ви е интересно). В Тунис ние лично записахме екскурзия до Картаген и медината, защото бяхме само две, но ако сте 4 човека ще е по-добре с такси, само предварително трябва да се разберете за цената (например 10 евро на човек или нещо такова). В Барселона има шатъли до един площад, на който му забравих името, но от там започват Las Ramblas и тръгват hop on hop off автобусите. Ние в Марсилия записахме екскурзия до Авиньон, защото аз много си падам по такива исторически места, страшно много ми хареса, имахме и обиколка на самата Марсилия + посещение на катедралата. Мога да препоръчам тази екскурзия, или ако имате до Aux en Provence, което се води едно от най-красивите градчета. Ако имаш други въпроси, пиши  Wink
Много ти благодаря, то въпроси много, ама ще гледам да чета и да се информирам преди да питам неща които сте ги писали по сто пъти. Горе долу и за Барселона ми е ясно, притеснява ме този Тунис,Марсилия и съм в чуденка за Рим, но ще решим...

# 393
Много ти благодаря, то въпроси много, ама ще гледам да чета и да се информирам преди да питам неща които сте ги писали по сто пъти. Горе долу и за Барселона ми е ясно, притеснява ме този Тунис,Марсилия и съм в чуденка за Рим, но ще решим...

Няма проблем, нали за това сме във форума Wink Ние бяхме на подобен маршрут през май 2014, като на самия кораб решихме за кои градове ще вземем екскурзия и къде ще обикаляме сами. Все още пазя брошурите, така че ако искаш довечера мога да ти напиша на лично цените на екскурзиите за Тунис и Марсилия като ориентир...

# 394
  • София
rrp
sereiadomar много правилно ти е казала....

Да добавя, набързо:
Civitavecchia ТУК в пост 265

Другите трябва търсене, пускам ти записките си:
Марсилия
Не ми се търси, сигурна съм че има, трябва много писане, огромен град.
Ако не искате екскурзия хванете Hop-On, Hop-Off Bus, мисля беше 19-20 евро. И те са претъпкани, зависи от сезона.
Няма как да знам къде ще акостира вашият кораб, трябваше да питате там от където сте взели круиза. Пристанището е огромно, включително индустриална част. Има таксита/може да ви струва от 10 до 20 евро/, има и шатъли по 5 евро, пак зависи къде сте и какво ще предложи компанията.
Най-важното накратко...

Vieux Port
Площад Cours Julien
Булевард La Canebière
Квартал Vieil Aix
Също и Le Panier
Базилика Notre Dame de la Garde
Музей Arts Africains, Océaniens Amérindiens, Santon, Histoire de Marseille...
Palais de Longchamp
Iles du Frioul
Château d'If - Граф Монте Кристо
Major Cathedral
Basilica of St Victor
The Corniche
Има още много, но няма да имате време.

Тунис Засега по-добре вземете комбинирана екскурзия.
Гледай по възможност да включва местата, които ще ти изпиша....

Какво да видите:

Картаген
Sidi Bou Saïd
La Goulette
Casa Tradicional de Dar el Annabi
Thermes d'Antonine
Acropolium
Musée National de Carthage
Bardo museum
Mosquée El Abidine de Carthage
Lac de Tunis
Тофет

bouquet

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 14:17 от Bled

# 395

Много исках да отидем до там с лодка, но такава разходка се предлагаше само лятото... сигурно е супер интересно да се разгледа  Flutter

# 396
Здравейте, да има някой който планува круиз Източно–Западно Средиземноморие за Великден през пролетната ваканция?
Да обменим информация, оферти....!
Какво ще кажете за тези?

http://www.aviata.bg/searchcruises.aspx?destination=0&compan … 015&lasting=0

http://crusit.bg/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B8%D0%B7%D0%B8/%D0%BF%D1% … =all&escape=1

# 397
За град Тунис с 2 ръце препоръчвам Le musée Bardo. Музеят на мозайките е един от най-богатите и без него посещение на Тунис (столицата) си е загуба на време Peace

# 398
  • sofia

Много исках да отидем до там с лодка, но такава разходка се предлагаше само лятото... сигурно е супер интересно да се разгледа  Flutter

А ние бяхме в понеделник, ден, в който корабчето почива  Mr. Green  Много исках да го видя. Предлага се и март със сигурност.
За шатъла беше 8-9€ в двете посоки до яхтеното пристанище.
Барселона, (писала съм го и преди) 3€ струва Блу буса, който си е градски транспорт и има спирка веднага щом излезнеш от терминала

# 399
Здравейте, да има някой който планува круиз Източно–Западно Средиземноморие за Великден през пролетната ваканция?
Да обменим информация, оферти....!
Какво ще кажете за тези?

http://www.aviata.bg/searchcruises.aspx?destination=0&compan … 015&lasting=0

http://crusit.bg/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B8%D0%B7%D0%B8/%D0%BF%D1% … =all&escape=1

През февруари повечето български фирми пускат 96-часова разпродажба на круизи, ние така сме запазвали, в момента цените не ми се струват много изгодни, а момичетата, които ги резервират от чужди сайтове, намират и много по-намалени оферти. За Louise/Olympia до Гърция и аз съм се чудела, но според мен не си струват 300+ евро за такъв тип кораб, при положение, че за същите пари може да се пътува с MSC например. Ако искаш изчакай или се порови в чуждите сайтове за намалени цени, на първа страница има много линкове на различни езици Wink

# 400
 rrp, за Барселона - от пристанището се взема шатъла до площад Колумб, мисля бе крайната спирка... Може и пеш, но не е много близо...От Колумб тръгват автобусите Hop on, hop off. Те са най-удобни за разглеждане на града, застоянията не са малки, а и зависи колко часа имате в Барселона... После пак слизате на Колумб и на шатъла до терминала... Ние голямо бързане му дръпнахме в Барселона, но и нямахме пълен ден, а да не говоря, че забележителностите ги гледахме само отвън.... Sick
Ако сте ходили до Рим, по-добре разгледайте Civitavecchia.. За Марсилия - пак с Hop on, hop off...

# 401
  • Пловдив

Няма проблем, нали за това сме във форума Wink Ние бяхме на подобен маршрут през май 2014, като на самия кораб решихме за кои градове ще вземем екскурзия и къде ще обикаляме сами. Все още пазя брошурите, така че ако искаш довечера мога да ти напиша на лично цените на екскурзиите за Тунис и Марсилия като ориентир...
благодаря, ако имаш време някой ден ми пиши

# 402
  • Пловдив
Благодаря ви на всички че се отзовахте. Няма да ви изреждам, за да не пропусна  Laughing

# 403
  • sofia
За мен Хоп он и оф са излишни, метрото ходи навсякъде и бързо. 10 билета да 11€, много хора могат да ги ползват Simple Smile. Лично мнение
От Чивитавекиа е 1ч влака, пеша се ходи до гарата. За мен беше вълнуващо

# 404
В момента виждам, че има промоция на MSC за 15.02./16.02. - 22.02./23.02. тръгване от Генуа или Рим на Splendida за 370 евро на човек за вътрешна каюта (420 - външна, 470 - с балкон):

1   Рим (Чивитавекия)   Италия   -   18:00
2   остров Сицилия (Палермо)   Италия   12:00   18:00
3   Тунис (Ла Гулет)   Тунис   08:00   16:00
4   В открито море   -   -   -
5   Барселона   Испания   09:00   18:00
6   Марсилия   Франция   09:00   16:00
7   Генуа   Италия   08:00   18:00
8   Рим (Чивитавекия)   Италия   08:00   

1   Генуа   Италия   -   18:00
2   Рим (Чивитавекия)   Италия   08:00   18:00
3   остров Сицилия (Палермо)   Италия   12:00   18:00
4   Тунис (Ла Гулет)   Тунис   08:00   16:00
5   В открито море   -   -   -
6   Барселона   Испания   09:00   18:00
7   Марсилия   Франция   09:00   16:00
8   Генуа   Италия   08:00   -

Не знам доколко е "промоционална" цената, но края на февруари/началото на март е приятно за такъв маршрут Wink

P.S. Допълвам инфото - друга компания предлага същия круиз за 368 евро, а вторият човек заплаща само 120 евро такси Wink

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 11:56 от sereiadomar

Общи условия

Активация на акаунт