КРУИЗИ /тема 4/

• 67 620
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
  • София
rrp
Сигурно имаш предвид Aix-en-Provence до Марсилия, до там има екскурзии. Стига се за 30-40 минути.
Струва си, но си има ходене. Няма да ти казвам какво има там, сигурно си прочела.
Тя не е скъпа и дълга/4 часа/, ако е само до Aix-en-Provence, но има и комбинирана с Марсилия и Авиньон, която вече 8 часа.
Ти трябва да прецениш, при първата ще имаш достатъчно време.

Диамантче много добре звучи.
Добре дошла...
Да, такива круизи сме правили няколко и не само аз.
Страхотни са, наскоро пак предвиждам нещо такова.
Но за да сме ти полезни, трябва да знаем компанията, маршрута, сезона и т.н.
Има и писано, но не много, малко са които пътуват в тази посока.
Като имаш идея пиши....

angel ME Имаш ги....

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 12:36 от Bled

# 421
Блед, все още не съм се ориентирала към нищо конкретно. По-скоро ми се искаше да прочета някъде отзиви от първа ръка  Grinning
Ще споделиш ли инфо, къде точно си ходила по Скандинавско, с коя компания... Чудя се от къде да започна  Crazy

# 422
Здравейте,

Записахме се за този круиз:
http://www.msccruisesbg.com/index.php?m=896&id_cruiz=3986&lang=1
Ще пътуваме семейно ( с 2 малки деца - на 3 и 5) и искам да съм максимално подготвена. Колкото повече чета, толкова повече се притеснявам, а знам, че не трябва да е така... все пак сме тръгнали на пътешествие и трябва да се забавляваме. Смятам да го давам по-лежерно, с не много големи очаквания за туристически обиколки по време на спиранията и така. Смятам да се водя според децата.

Ако някой от вас е пътувал с деца, ще се радвам да сподели опит.

Благодаря!

# 423
  • София
Диамантче
Мен не ме гледай, бяхме там и преди дни, другия месец пак.
Били сме почти навсякъде, поне което заслужава.
Как да ти опиша, не е възможно, трябва да се насочиш нанякъде.
А утре рано пътувам, пак на север/ писах ТУК / пост 110.
Щом е круиз, най-добре в началото да избереш Фиордите, а след това, ако има възможност да обиколите основните градове, чак до Санкт Петербург.
Февруари ще направим друго, полет до Малмьо, после кратък круиз до Хелзинки.
Ето ти възможност...
Варианти има много, избирай....

Kapchuk
Харесах, че искате да е лежерно, само така.
Но с децата е малко трудно, но става. Няма проблем ако сте с тях, поне за нас е така с детето.
Условия супер, радост голяма.
Писали сме доста по въпроса деца, смело, не се притеснявай.
На първа страница в отдела Дечица има точно възможностите за MSC, прочети ги.
Маршрута е прекрасен, разгледай темите и всичко ще ти стане ясно.
Много хора от тук сме минали по тези места, а и в много други теми са описани.

# 424
Kapchuk, круиза ви е много хубав, ние сме правили такъв, но с Costa Cruises... Но с тези малки деца, незнам дали ще може да слизате и да разглеждате много... Имам в предвид, че разстоянията са големи ако ходите сами, а корабните екскурзии са скъпи и доста дълги...( за децата е изморително, имам дете на 3 и знам какво е...) Мисля, че Мароко не е за деца и въобще да слизате сами... В Барселона може да излезете сами, има на терминала шатъл до площат Колумб и после там спират автобусите Hop on, Hop off... Но дали имате цял ден в Барселона??? В Мадейра и Малага може да слезете сами, града не е далеч от терминала, има какво да се разгледа... Лесно е... В Тенерифе не знам как е, ние бяхме в Ланзароте и ползвахме корабна екскурзия... Разстоянията са големи, иначе може да се разходите до пристанището... Живописно е, но незан там колко е голямо самото пристанище... newsm78
За Рим също с децата ще е много трудно, пътува се доста от Чивитавекиа до самия Рим (с влак или с корабна екскурзия). Корабните екскурзии за Рим са по 8-9 часа, заради пътуването... Иначе с децата може да слезете и да разгледате самия Чивитавекиа, близо е до терминала...
На кораба за децата има развлечения, стига те да искат да остават на занималнята с аниматорите... Мойта дъщеря е доста страхлива и не би останала с непознати хора... Ние и за това още не вземаме децата с нас по круизи... Peace

# 425
Благодаря! Нашето пътуване наистина ще е приключение, защото децата ще опитат всякакви превозни средства - кола, самолет, влак, автобус, кораб, с достатъчно време за почивки, за да няма изненади. lunna pateka, и аз така си мислех да направим - в Барселона, Малага и Мадейра сами. С предварителна подготовка и без бързане ще е напълно възможно да се видят основни неща. В Тенерифе имаме приятели и ще сме с тях (именно заради това избрахме и този маршрут). За Рим нямам очаквания за екскурзия с децата. За Мароко евентуално екскурзия организрана от кораба, но там съм под въпрос.

Ще изчета какво сте писали по темите назад.

# 426
За Мароко евентуално екскурзия организрана от кораба, но там съм под въпрос.
Ще изчета какво сте писали по темите назад.

Може предварително да видиш какви екскурзии ще се предлагат за вашия круиз на сайта на MSC:

http://www.msccruises.com/gl_en/Excursions/Overview.aspx

Иначе маршрутът е супер и много ще ви хареса, на мен това ми беше първият круиз преди няколко години на същия кораб  thumbsup

# 427
  • София
Хайде, преди да съм изчезнала, сега го получих....

ТОП ОФЕРТИ

Happy Valentine’s Day

MSC Splendida 2 В 1
Специално за Свети Валентин
Нали сме влюбени и ще бъдем....

Day   Date   Port   Arrival   Departure
1   Mon   Civitavecchia   ....   18:00
2   Tue   Palermo   12:00   18:00
3   Wed   La Goulette Тунис   08:00   16:00
4   Thu   At Sea   ....   ....
5   Fri   Barcelona   09:00   18:00
6   Sat   Marseille   09:00   16:00
7   Sun   Genoa   08:00   18:00
8   Mon   Civitavecchia   08:00   ....

Дати:
от Генуа   
15 февруари
22 февруари

от Чивитавекия (Рим)
16 февруари
23 февруари

Резервации в периода 14 - 26 януари 2015г.

Клас Bella   Вътрешна € 369
Втория влюбен заплаща само пр. такси 120 евро.
Тоест 489 евро за двамата-вътрешна.
Има всякакви други каюти на малко по-висока цена.

Действайте влюбени.....
Чао...

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 18:04 от Bled

# 428
  • Бургас
Ох, Блед, страхотно е   Hug И като цена и като маршрут.
Ние в крайна сметка се колебаем между тези два круиза - http://www.msccruises.com/gl_en/Cruise-Departures/Cruise-Details … &ship_code=AR и http://www.msccruises.com/gl_en/Cruise-Departures/Find-Your-Crui … dl=n&p=1&
Тъй като ще сме с децата, а както прочетох MSC са ориентирани към забавленията за тях, отделно избрахме и кораба, заради грандиозния ремонт, който са му правили наскоро.
Сега се чудя дали да резервирам, или да чакам тези промоционални разпродажби  Thinking
А ако уцелим и хубаво време  Laughing
Моля, по-запознататите да кажат - за семейство с деца - какво да гледам - каюта или MINI SUITES?  newsm78

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 18:42 от sisi_f

# 429
Zdravejte,njakoj moze li da mi kaze kade moga da namerja korabnite ekskurzii na Costa Fascinoza za mar6rura Rim ,Palermo,Tunis,Marsilia,Savona,no na balgarski ezik.

# 430
Здравейте  Simple Smile
Преди 3-4 години бяхме на първия си круиз със Splendida и много, много искаме да повторим това приключение. Затруднението е, че този път сме с още едно дете - и то палавник на година и половина!!
Като най-удобно за пътуване съм се спряла на качване от Истанбул, а след поста на Bled за Венеция и промените от 2016та,този маршурт ми изглежда супер  Simple Smile

http://www.contitrans-m.com/index.php?m=896&id_cruiz=4581&lang=1

Въпросите са ми - мислите ли, че цените ще паднат, тези ми идват доста високи, търся и по чужди сайтове, а от Контитранс ми казаха, че 96-часовите промоции през февруари са предимно за круизи в Западното Средиземноморие.
И още - имате ли инфо за круизи от Бургас, нещо не мога да намеря за тази година.
Благодаря ви предварително!
Пожелавам на всички незабравими пътешествия  Simple Smile

# 431
Здравейте!
Ще бъдем на Сплендида от 23-ти до 30-ти март. И търсим други, които също ще пътуват тогава. Има ли някой?!

# 432
Днес ми пратиха newsletter с промоции на круизи на MSC до юни месец, има интересни неща, може да потърсите в сайта на една от големите фирми (не пускам линк, за да не се приеме като реклама). Хубав уикенд на всички   bouquet

# 433
  • София
sereiadomar
В тези оферти има нещо , което сме правили и е много рентабилно, а не толкова цените.
Нямам време да ви обясня, но то има време те са от 27.01.15 до 30.01.15...
Цените нямат нищо общо с последната оферта, която пуснах, но може нещо да се избере...

# 434
Bled Ами да, аз после ги разгледах подробно и цените за Средиземно море не са супер намалени, но позициониращите круизи, както и някои от северните са добра оферта, стига човек да има 2 седмици. Точно този маршрут, който обаче искам, изобщо не е сред намалените Sad Чудя се в момента за фиордите - 559 евро за 7 дни, с намалението от 240 евро ще се покрият самолетните билети...

Общи условия

Активация на акаунт