КРУИЗИ /тема 4/

• 67 606
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Airiin2077 направи и ти същото, докато не ти станат ясни чуждите сайтове. Не ти се отваря круиза, да ти дам информация.

Bled, благодаря много, сега ще видя какво ще мога да се справя. приятно пътуване и емоции newsm10

# 31
Някой възползва ли се от тези намалени круизи? Аз харесах няколко, но няма по-късно от януари 2015, а ние декември сме на круиз... Sick
Така че нищо няма за нас...

lyuba84, какви хора само... Ужасно е... Затова и си ходим сами навсякъде... Едни приятели искаха да идват с нас на круиз, после се отказаха и отидоха на почивка в Испания... Не може да се разчита на други хора и това е... Peace

# 32
  • София

lunna pateka , те продажбите започват от 29.09
Обмислям Канарски острови за януари. Някой ходил ли е в региона? Чудя се кой маршрут би бил по интересен -  http://contitrans-m.com/index.php?m=896&id_cruiz=4041&lang=1 или http://contitrans-m.com/index.php?m=896&id_cruiz=4043&lang=1newsm78

lyuba84, всяко зло за добро. Ще си изкарате по-добре без тези познати.

# 33
  • Пловдив
Triffy, и ние сме решили канарите януари. Само сега проучвам самолетните билети,че те са 3х цената на круиза, но пак излиза по-изгодно, отколкото промоцията с билет всъщност. Мисля да се обадя на есни агенти да видят за билета със сигурност и да двйстваме, че то няма много време. Та ако има някой идеи за региона, ще се радвам и аз да сподели. Peace

# 34
triffy, и двата маршрута са хубави. Ние бяхме миналия ноември на някои от тези места -Казабланка /Мароко/, остров Мадейра в столицата Фунчал и остров Arrеcife от канарските острови. Местата са коренно различни,  зависи какво харесвате.. В Казабранка задължително е корабна екскурзия, не е добре да се обикаля самостоятелно... Големи разстояния и престъпност, опасно е. Иначе има какво да се види - Наsan mosque /много голяма и красива джамия/, единствената катедрала в Мароко, пазари, крайбрежната улица и много мизерни квартали... Mr. Green
В Мадейра е съвсем друго-едно райско островче със стръмни брегове и много зеленина.  Тук също взехме корабна ексурзиа, но всъщност после видях, че може и самостоятелно.  Интересното е една планина от която се спускаш или с кабинков лифт или с едни дървени шейни, управлявани от местни мъже.. Ние избрахме лифта и беше невероятно,  много близо е до кея където спират пасажерските кораби.  На Аrrecife e  много екзотично -това е един вулканичен остров, без зеленина и малко кактуси... Черна почва и бели къщи..Ходихме до един национален парк Timanfaya -много красиво, яздихме камила и посетихме една винарна с дегустация на вино...Навсякъде само вулканични скали и кактуси..Екзотика... Peace

# 35
  • София
lunna pateka ,   bouquet Точно това ми трябваше-къде какво има? Иначе Мадейра и Казабланка с в двата отделни круиза и ще помисля още малко.

За полети още не съм сметнала всички комбинации по дати, но от Мадрид, Барселона има до островите с Раян на доста прилични цени.

# 36
Bled, писах им на българската фирма и ми пратиха оферта и до 1-2 дни трябва да решим окончателно.

# 37
Може ли някой да каже за началото на месец 04, 2015 г. кога ще излязат промоции за круизи по западно Средиземно море. 

# 38
# 39
  • SF
Искам да ви питам нещо много лично. Въпросът ми е за тези големите круизни кораби или фериботите за дълги разстояния.
Някой от вас има ли проблеми с вестибуларния апарат и какво усеща при пътуване по вода, но с голям плавателен съд?
Преди 2 години внезапно ми се повреди вестибуларният апарат и се страхувам, че завинаги трябва да забравя за пътуване по вода.

# 40
  • София
Приятели, поздрави от остров Andros.
Островите приключват/пътуването не/. Правим малък застой-почивка. Тук имаме на разположение над 30 плажа, които започнахме да обикаляме. До тук беше едно невероятно приключение…

За промоцията…
И двата маршрута от Канарите са прекрасни, Мадейра ми е любима и някой части от островите също. Няма да се сбърка с нито един от тях.
Аз също съм харесала два круиза от промоцията и ги мисля.
Единият е Transatlantic до Рио, цената му е просто невероятна, под 30 евро на човек на ден с таксите ??? Такава цена се среща твърде рядко. Обратен полет до Европа също се намира на изгодни цени.
Другият е на Сплендида, лошото е, че ни е доста познат кораб, маршрута също, а не обичаме да ги повтаряме. Гледаме го от Марсилия, защото ни се пътува към Френска Ривиера, повече отколкото за круиза, но може да се съчетае прекрасно.
Обърнете внимание, че на този кораб могат да се комбинират круизи, без слизане, на добри цени, ако 7 дни са ви малко.
Цената от 229 евро/която ми беше пратена/, е вдигната на 349 евро, още преди да започне промоцията.
Или е било грешка...

lyuba84
Знам, че случилото се няма да ти развали пътуването, защото си над тези неща. Опитай се да забравиш и давай смело напред.

Esmee
Много ми се иска да не се отчайваш и аз ще ти кажа защо.
Дори човек да няма проблеми с Вестибуларен апарат, е възможно да почувства дискомфорт.
Но аз конкретно ще ти кажа за случай с наша много близки приятелка.
Тя имаше твоя проблем, лежа в болница с Мениер и Конетоза.
Имаше всички признаци никога да не се качи на самолет или кораб.
Но тя го преодоля и вече няколко пъти пътуваме заедно.
Дори се шегуваме, когато на нас ни стане малко зле, на нея нищо и няма.
Сигурно знаеш, че всъщност проблема идва от постъпващите сигнали от очите и вътрешното ухо към мозъка.
За да не се правя на професор, можеш да откриеш много по-тези въпроси и след като прочетеш да се справиш и спокойно да се качиш на круиз. Всъщност, точно качването ти на кораб, ще ти даде най-точна представа, става или не. Взимаш кратка дестинация, и виждаш дали ще има последици.
Трябва да го направиш спокойно, без никакви притеснения, и аз мисля, че ще успееш. Което ти желая от сърце.
Уверена съм, без да съм медицинско лице, че тези световъртежи, да ги наречем по-просто, са лечими. Дори когато са на нервна основа, депресия, страх и т.н.
Ето един набор от медикаменти, хомеопатични, които знам от нея:
Скрит текст:
Cocculus indicus 9 СН. За гадене, повръщане и световъртеж, съпроводени от отпадналост и чувство за мускулна слабост. Оплакванията се засилват от всяко движение, от силни миризми (особено от миризма на цигари), от преумора и безсъние. Оплакванията намаляват, когато човек се затопли.
Tabacum 9 CH. Подходящ е, когато освен гаденето, повръщането и световъртежа са налице и повишено слюноотделяне, пребледняване, студена пот. Оплакванията се влошават от затопляне, а се подобряват на свеж въздух и при затваряне на очите.
Petroleum 9 CH. Подходящ е при гадене, повръщане, световъртеж и главоболие. Оплакванията се подобряват при затопляне (както при Cocculus indicus), при затваряне на очите (както при Tabaccum) и след нахранване (което е характерно само за този медикамент).
Nux vomica 9 CH. Използваме го винаги, когато повръщането води до облекчаване на гаденето.
Ipeca 9 СН. За този медикамент мислим, когато повръщането не облекчава гаденето.
Borax 9CH. При пътуване с кораб или самолет, когато симптомите се провокират от движение по вертикала (нагоре-надолу) и от навеждане напред.
Не е за пренебрегване и Кокулин, който ние тук, често коментираме.
А и той присъства в няколко от горните…
Има и едно друго средство, което ни беше показано още на първите кораби. Използваме го от години.
Масаж или масажираща гривна на акупресурна точка P-6.
Това е частта, която се намира на 2-3 см. над свивката на китката.
Гривната е много проста, един два сантиметра еластичен плат, на който има закрепено едно топче/разрязано на половина/ в единия край, обърнато към точката.

TONI-STEF
И сега има промоции за този период, но най-добре, след нова година за по-добри цени.

Airiin2077
Радвам се, можеш да споделиш, за да коментираме, ако желаеш.

# 41
  • SF
Bled, благодаря за съветите и за хомеопатията. Моят световъртеж се отключи точно след една обиколка из Цикладите. Беше страхотно, а ден след като слязохме на сушата, се появи онова странно усещане, че все едно съм на кораб. И продължи много дълго.
При пътувания със самолет не се появява (за сега поне, чукам на дърво и не казвам нищо, защото скоро пак ще съм на самолет).

# 42
Тази 96-часова разпродажба на есенно-зимни круизи е доста интригуваща. Особено интересни са 11 дневните круизи до Канарските острови. Вътрешните каюти излизат по 45 евро на човек на ден, а каюти с балкон по 65 евро. Друга много интересна дестинация е 18 дневният круиз с Preziosa от Венеция до Рио.Вътрешна каюта излиза по 32 евро, а каюта с балкон по 44 евро на човек на ден. Това са цените с пристанищни такси.

# 43
  • sofia
Аз се заинтригувах от този до Дубай(но е преди Трансатлантичиския), повече няма да правя резервации 6 мес по-рано.
Сега съобразявам всичко с вече планувания круиз, а и с тези цени планувания би паднал с 1000€ надолу

Днес по новините казаха, че круизен кораб е спасил бедстващи около гръцки острови, къде са злобарките сега (не можах да се сдържа)

# 44
Здравейте на всички, относно 96 часовата промоция, която в момента е най-обсъжданата тема, смятам че всеки, който не е опитал от емоцията да плава с круизен кораб трябва да се възползва от това намаление, защото предложенията си заслужават! Има маршрути, които са с над 50% отстъпка, но разбира се за тях трябва да се действа бързо Simple Smile Аз лично мисля че Канарски острови и Кариби си заслужават най-много, а и датите на отплаване бих казала, че съвпадат с хубаво време там Simple Smile Не му мислете много, защото местата по тези промоционални цени се изчерпват доста бързо!
Успех на всички с резервациите..

Общи условия

Активация на акаунт