КРУИЗИ /тема 4/

• 67 632
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, някой от вас има ли предварителна информация очакват ли се през 2015 и то пролетта круизни маршрути от Бургас?

На страницата на MSC (http://www.msccruises.com/gl_en/Homepage.aspx), Бургас не е включен като изходно пристанище (поне за момента), но може да го добавят от догодина. За други круизни компании нямам информация (мисля, че и Costa минаваха през Бургас). Според мен обаче още е рано, много оферти за отплаване през април-май излизат в края на януари, началото на февруари, така че може да следиш българските агенции какво пускат  Wink

# 226
Здравейте, някой от вас има ли предварителна информация очакват ли се през 2015 и то пролетта круизни маршрути от Бургас?

Все още няма официално потвърдена информация. Интереса тази година не беше много голям, но все пак се надявам да има.

# 227
  • София
Katakolon / Katakolo/ Ancient Olympia/, Greece

Обичам това място, слизаш от кораба и си на метри от прекрасни заведения. Можеш с часове да си пиеш фрапето и да си хапваш гръцки вкусотии.
Ако имаш работа в интернет, спокойно можеш да я свършиш  в почти всички заведения.
Накрая малко шопинг по Main street/така наричат търговската улица/, създадена изцяло за пасажерите от круизните кораби.
Разбира се, да не забравяме, спирката тук е заради Олимпия/35 км./, но ние сме били там многократно. И ни остава само да се насладим на барчетата и гледката…

Teddy_B  Нищо лично, ще кажа две думи за офертата. И ако може и аз да отговоря на Veneta.Hristova
Както беше казал някой наскоро, псевдо оферти. Много правилно си решила да не резервираш.
Пиша ти това, защото си отскоро и търсиш изгодна оферта.
Повтаряли сме многократно, че добра цена означава, на ден за двама да е значително под 100 евро/с таксите/. Като аз наскоро ви показах оферти от 50-60 евро и пътувам на такива.
Много лоялни агенции по света отстрани изписват точно тази дневна цена, за да може да сме ориентирани.
В тази уж промоция,  има само едно  подобно предложение, MSC Sinfonia-11 дни.
Останалите са просто търговски трик. Има още 2-3, които са на границата, но също са високи.
Ако тези цени бяха за 2 в 1, тогава можеше да кажем, че има какво да избираме.
Особено за Карибите, като знам там какви цени има, направо тези са повече от двойни.

Любче, Bastet Пускайте си колкото искате предложения и линкове, те са винаги различни, тоест няма натрапване.
Само казах, че аз не пускам, защо ?
Защото така съм решила, по-добре да разкажа, да дам насока, като кораб и цена, пристанище и т.н. Без търговски елемент.
Защо го написах и в предишен пост, Има правила:

Скрит текст:
„7. Не се допускат рекламни обяви и теми, както и аватари, подписи и др. елементи от потребителския профил, които представляват тенденциозна реклама на сайт, фирма, продукт, услуга.
Не се допускат недоговорени рекламни теми, скрити и явни реклами, както и теми с цел популяризиране на други форуми и сайтове.
ЗАБРАНЕНО Е РАЗПРАЩАНЕТО НА ЕДНОТИПНИ, МАСОВИ, ПРИЗИВНИ, РЕКЛАМНИ (за продукти или сайтове) И ПОДОБНИ СПАМЪРСКИ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ!
Молим всички получатели на подобен тип лични съобщения да информират администраторите на форума, за да бъдат предприети необходимите мерки.“

Опитвам се да ги спазвам…

Всъщност, повечето сайтове, които се пускат ги има на 1 стр. Там няма как да е реклама, защото са почти всички възможни, което е лоялно към тях. Това вече е информация, без натрапване.
А самата оферта може да се намери много лесно от всеки.
Например, пуснато е това, защото само то е наистина изгодно:
„MSC Sinfonia Източно Средиземноморие 27 Ноември Генуа 11 дни € 309“
/Само трябва да отбележим, че Sinfonia е от най-старите кораби на MSC/2002г./
Трябва да си казваме всичко и да го имаме предвид.
Копирате и го пускате в мрежата…Както и да го съкратите, пак ще свърши работа.
Веднага ще ви излязат множество сайтове, където да избирате за резервация.
Това в никакъв случай не е реклама, защото сайтовете които се показват са прекалено много, което е коректно към агенциите. А не както в случая на Teddy_B , винаги една и съща агенция, въпреки, че се преминава през фейсбук.
Аз разбирам собствениците на форума, който иска да рекламира, да го направи като си плати.
Все пак те от това се издържат…
А вие спокойно си пускайте, каквото ви хареса, особено когато офертите са наистина изгодни, а не такива, каквито са в последно време…

И за да видим, наистина кое е изгодна оферта, вижте това:

Две оферти от много,  на по-стар и по-нов кораб.

Скрит текст:
Ship: Costa Celebration / 1987/
Date: 5 December 2014
Duration: 16 nights
price  505 EUR
taxes included
Free Stay included
Flights Included
Cruise Nation Smart Package
Free Stay включени 2 нощувки Барселона
Включени полети от и до Лондон
Cruise Nation Смарт пакет застраховка

Ship: Queen Elizabeth, Cunard /2007/
Date: 2 December 2014
Duration: 14 nights
price  630 EUR
taxes included
Free Stay included
Flights Included
Cruise Nation Smart Package
FREE Upgrade from Outside to Balcony
Free Stay включени 3 нощувки Рим
Включени полети от и до Лондон
Cruise Nation Смарт пакет застраховка
Безплатен ъпгрейд от вътрешна до външна с тераса

Това е за Европа, а де не говорим какви цени има за други точки от света ???
Първо забележете, за колко дни става въпрос ?
Какви бонуси има към офертата ?
Смятайте И сравнявайте. Такива оферти има много и излизат всеки ден нови…

Veneta.Hristova  Относно круизите посещаващи или тръгващи от нашето море.
Следя ги изкъсо и мога да ти кажа почти всички, които имат такива намерения за 2015 г.
Още е рано, но ето част от тези, които ще посетят  Бургас:

Скрит текст:
Cruises visiting Bourgas in 2015
Showing 14 cruise(s)
Day of Arrival

Ship

Cruise Name

From/To

Price From  

April
Fri 24

Costa neoClassica

16 Day Italy, Croatia, Greece, Turkey

Venice / Venice

Inside $1,699.00
May
Thu 14

Mein Schiff 2

13 Nacht Schwarzes Meer Mit Sotschi 2015

Antalya / Antalya

Innenkabine 1.598
Tue 19

Costa neoClassica

Venice / Venice

Inside $1,899.00
August
Thu 27

Emerald Princess

21 Days Black Sea & Western Mediterranean Collection

Piraeus (Athens) / Barcelona

Interior $3,495.00

7 Days Black Sea

Piraeus (Athens) / Istanbul

Interior $1,299.00

21 Days Greek Isles & Black Sea Collection

Civitavecchia (Rome) / Civitavecchia (Rome)

Interior $3,545.00

21 Days Mediterranean & Black Sea Collection

Barcelona / Istanbul

Interior $3,645.00

14 Days Black Sea & Aegean Medley

Civitavecchia (Rome) / Istanbul

Interior $2,395.00

14 Days Black Sea & Aegean Medley

Piraeus (Athens) / Civitavecchia (Rome)

Interior $2,345.00
September
Fri 4

Costa neoClassica

Venice / Venice

Inside $2,349.00
Thu 24

Celebrity Constellation

12 Nights Black Sea & Greek Isles

Istanbul / Istanbul

Inside USD 1,449
Tue 29

Costa neoClassica

Venice / Venice

Inside $1,899.00
October
Tue 6

Celebrity Constellation

12 Nights Black Sea & Greek Isles

Istanbul / Istanbul

Inside USD 1,349
Tue 13

Celebrity Constellation

11 Nights Turkey & Black Sea Cruise

Istanbul / Istanbul

Inside USD 1,369

Date   Route   Cruise      Ports   From   $/Day
22
JUN       11
NIGHTS       Black Sea Cruise
aboard Rhapsody of the Seas
$1,185   $108
13
SEP       7
NIGHTS       Vistas of the Black Sea Cruise 5321
aboard Crystal Serenity
$3,376   $482
18
SEP       12
NIGHTS       Black Sea & Greek Isles Cruise
aboard Celebrity Constellation
$1,828   $152
30
SEP       12
NIGHTS       Black Sea & Greek Isles Cruise
$1,718   $143
12
OCT       11
NIGHTS       Turkey & Black Sea Cruise
$1,698   $154

Сега, друг е въпроса кои ще качват пасажери, или дали въобще ще има такива, това ще го уточним друг път, като има време.
На по-късен етап ще има още кораби, но графика не е уточнен…
При всички случай, по сигурния вариант е Истанбул…

Поздрави...приятели...след малко потегляме...
  bouquet    bouquet    bouquet

P.P.
Само да ви кажа...На тази КАМЕРА , в Katakolo, можете в реално време да се покажете на близките си. Ние го направихме....
Вижте какво е времето, 20 градуса, слънце, какво повече...
Кораба е на задна линия, но след малко тръгва, да побързаме...

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 15:27 от Bled

# 228
  • София
...Ship: Queen Elizabeth, Cunard /2007/

Bled, създаваш впечатление, че копираш и пействаш инфото за круизите, които посочваш от официалните сайтове на агенциите - шокирана съм кой би посочил грешна година на производство на кораб?!?  Shocked
Да не прозвучи дребнаво, но Куин Елизабет е от 2010 г. и за повечето пътуващи това е много важна информация... Wink

# 229
  • София
Kusadasi, Turkey   /House of Virgin Mary,  Ephesus/

Слънцето е в очите ни още от рано. Отново ще се радваме на температури над 20 градуса.
Пристанището тук е в сърцето на града. Още със слизането си вече в кафенета и магазини без брой.
Можеш да си правиш шопинг, да си пазаруваш за празниците и още.
Но, ако не си посетил Ефес и Къщата на Дева Мария, тръгвай в тази посока.
Варианти много, организирано или самостоятелно. Ние сме го правили и по двата начина, струва си…

...Ship: Queen Elizabeth, Cunard /2007/

..............Да не прозвучи дребнаво, но Куин Елизабет е от 2010 г. ..................

Абсолютно правилно, не е дребнаво, когато става въпрос за точност. Имат грешка в годината на пускане на вода, не съм обърнала внимание, набързо го постнах.
Не съм го копирала от съответния сайт, а от писмата, които получавам в пощата си.
Или са имали предвид поръчката на кораба, тя е 2007г. Или са разменени с другия кораб на Cunard, Queen Victoria. Той е пуснат през 2007г.
Вече им направих забележка в отговор към тях.
Честно казано/поне според мен/, не е никак фатално. В случая е важна самата оферта…
Съдя и по писмата в пощата ми, много от вас се интересуват от маршрута в идеалните възможности.
Дали ще мога да ви отговоря, дано.....
Като една от любимите ми компании, съм се качвала и на трите им кораба…
Mary 2, Victoria, Elizabeth са пуснати през 3 години, разликата между тях е само в това, че Mary 2 е по-голям от другите два. Това, което ще усетите във всички сфери на корабите почти не се различава, и едва ли ще почувствате някаква разлика кой кога е произведен.
Само с леко съжаление ще кажа, че нивото и на тях в последните години малко падна. Това идва от търсене на всякакъв пазар, честото сваляне на цените и т.н.
Това го казвам с оглед на предишните ми спомени, когато всичко беше на много високо ниво.
Това не значи, че сега е зле, напротив, но се усеща разлика.
Винаги бих се качвала на тях отново и отново. Дори плануваме Трансатлантик с Mary 2 при удобен случай и добра цена/в момента има такава/.

Добре, че ви показах само две прекрасни оферти, ако са повече, как ще успея да ви отговоря ???
Другата възможност няма да я коментирам, кораба е наистина един от най-старите възможни, които плават. За мен това няма голямо значение, важен е маршрута и цената. Но за вас сигурно ще има, ако е първи круиз, да не си разваляте впечатленията, помислете...

Надявам се да има нови включвания, но може и да няма....
Следват два дни в Истанбул, после дълго море до Италия.
А после към Дубай, сигурно ще е трудно и няма да има време.

# 230
  • sofia
Нашият първи круиз беше на Гранд Холидей, построен през 1985г и искам да ви кажа, че беше страхотен, за седмица дори не успяхме да обиколим навсякъде, последния ден открихме библиотеката Simple Smile. Не зная коя година е реновиран последно, но вътре нямаше следи от захабено или повредено, никъде.
Costa celebration е двойник на този кораб и искам да ви кажа, че за нас бе достатъчно голям за първи круиз, дори първия ден обикаляхме около 30 мин, докато намерим ресторанта Simple Smile
Гледахме маршрута на costa celebration и ни харесва, вероятно ще се качим първите месеци на 2015.
Круизите са гооооляма краста, не мога да се спра
2 дни до нашето заминаване, не остана

# 231
  • София
Любче от цялото си сърце ти желая един невероятен круиз.
Прекрасно време, малки вълни, много настроение...

# 232
  • sofia
Ех Блед, дай Боже!!

http://www.crocierepromo.it/it/pacchetto-viaggio-crociera/medite … ration/id,478565/
Искам твоето мнение за този круиз, с 10% от Коста идва 30€ на ден на човек, мъжа ми казва да го резервирам и съм на крачка, но януари по тези места как ти се вижда 30.01 като дата гледам

# 233
Здравейте, тъй като почти окончателно сме се спрели на кораба Епик, а дестинацията е Средиземноморието, единствено с оглед по евтини самолетни билети до пристанището и разгледах доста оферти в бълг. и чужди сайтове за март, април, но цени под 500-600 евро за 7 нощувки за човек така и не открих. Около 400 евро има круизи с 3 нощувки, което обаче ми се струва твъде малко. С тези цени от средно 550 евро на човек, на ден за двамата идва около 150 евро, а от четеното тук се убедих, че изгоден круиз е този, който възлиза на не повече от 100 евро на ден за двама. Възможно ли е цените за Епик да паднат до такива стойности? Или техните промоции главно се изразяват в борден кредит, което не е лошо, но по-апетитна би била оферта с по-ниска цена, а не с бонус кредит:). На всички, на които им предстои пътуване, им пожелавам от сърце да изживеят невероятни емоции:).

# 234
  • София
Любче,
Това е същия круиз, за който писахме и преди.
За кораба казах, но както аз, така и ти, това много не те интересува.
Ние знаем 2 и 200 !!!
Хубавото при него е, че може да се качите от няколко пристанища, не само от Савона.
Възможност да се избира порт до по-близко летище с нискобюджетни полети, ако не сте с кола.
Цената, която аз показах е почти същата, като твоята.
Но, С огромната разлика в бонусите, които излизат без пари, полети, хотели, застраховка.
Този кораб, между другото, почти винаги го има на Last minute, разбираемо защо.
Относно времето, аз много-много не го мисля, ако всичко останало ми харесва.
Възможни са изненади във всеки сезон.
Миналата година, знаеш къде бяхме по това време, плаж и жега.
Ето и сега, ние сме почти на плаж, а в Италия мина потоп.
Въпрос на късмет, ние не разбрахме нищо, сега докато се върнем, сигурно пак ще се оправи.
Затова и тръгваме посока Дубай, за по-сигурно, но не ме притеснява, дори времето да е лошо.
Тогава най-добре си почивам на кораба.
По принцип районите от круиза са повече топли, отколкото студени.
Дори риска си струва на тази цена…
И ти си като мен, още не сме отишли на круиза, а мислим за следващия.
Супер, стягай багажа и не го мисли…
Днес три пъти слизахме и се качвахме на кораба. Вече си имаме и нови приятели/чак от Австралия/, трябваше да ги разведем малко, нали ни е познато.

Veneta.Hristova
Разсъжденията са ти много правилни. Избрала си кораб на който цените трудно и рядко падат.
За 3-4 нощувки, това не е круиз, и оглед на кораба не можеш да направиш.
Бордният кредит също е намаление на цената, защото тези пари, така или иначе се харчат на борда.
Имаш време да помислиш…

Тръгваме късно, към 18ч., Дарданелите и Босфора ни очакват.
До скоро…

# 235
Момичета,  приятни круизи и попътен вятър!
Bled,  за летните круизи пускат ли ласт момент и кога да се оглеждам за такива? Става въпрос за август или септември?  ММ иска много круиз до Америка,  но не съм сигурна дали ще получим визи и съм решила нищо да не резервирам предварително (обикновено резервирам круиз в началото на годината). Ако не стане за Америка, ще търся друг, но ласт момент..Искам пак да е с Коста круизис, макар че те не пускат големи намаления. . Все пак имаме членска карта и от там се намаля нещо... Къде да гледам за промоции на Коста? До сега винаги съм резервирала директно в сайта в Коста, дали там ще отразят бъдещи промоции или да следя други сайтове, които предлагат всякакви круизи?  newsm78 Например английски или италиански сайтове, където пускат доста пакети с полети и даже хотел преди круиза...

# 236
  • sofia
Чак сега видях офертата, а дали е възможно тръгване от Истанбул? Блед, пиши ми на лично, когато можеш в кой сайт го гледаш и за бонусите аз ще търся да чета.  Hug
Блед, както казах - краста, на теб незабравим круиз посока Дубай и нищо чудно да ни изненадаш с нова дестинация Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 21:23 от lyuba84

# 237
  • Пловдив
Ох, момичета след като само ви четох най-накрая и аз букнах един круиз-погледнах набързо и в чужди сайтове но не открих нещо по-евтино и резервирах през тукашен. От1.02 до 8.02 от Генуа на Сплендида. Сега обаче вече малко съжалявам, защото се притеснявам за времето-колко ще е студено и дали ще вали. А всъщност исках да е за подарък и затова го взех-двете ми деца са точно тогава рожденници, а съпруга ми е 3 дни преди това. Но сега ми е притеснено вече и даже съжалявам. Моля ви успокоите ме - някой ходил ли е на круиз зимата-как е?

# 238
rrp, къде е круиза? Ако е в средиземно море не се притеснявай,  студено е, но не колкото в БГ през февруари... Mr. Green На кораба по принцип е много топло, даже прекалено... Зависи от пристанищата,  които ще посетите, някъде в южните части може да е и около 20градуса... Много хора плават и през зимните месеци, ние например миналата година бяхме на круиз ноември,  а тази година през декември... Друг е въпроса със самолетите,  ако има сняг или лошо време е малко рисковано, особено ако се лети от БГ... Но всичко е въпрос на късмет... Така че въобще не се притеснявай и смело напред. Peace Круиза където и когато и да е е едно незабравимо изживяване...

# 239
  • sofia
Ние поради страх от отменяне на полет(19.11 е все пак), тази нощ спим в Милано и утре се придвижваме към Савона. Времето тук е слънчево и 13-14', прекарахме страхотен ден шопинг и чакаме да се качим утре на кораба, аз се вълнувам доста, защото очаквам много от този кораб.

Общи условия

Активация на акаунт