КРУИЗИ /тема 4/

• 67 604
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
rrp, къде е круиза? Ако е в средиземно море не се притеснявай,  студено е, но не колкото в БГ през февруари... Mr. Green На кораба по принцип е много топло, даже прекалено... Зависи от пристанищата,  които ще посетите, някъде в южните части може да е и около 20градуса... Много хора плават и през зимните месеци, ние например миналата година бяхме на круиз ноември,  а тази година през декември... Друг е въпроса със самолетите,  ако има сняг или лошо време е малко рисковано, особено ако се лети от БГ... Но всичко е въпрос на късмет... Така че въобще не се притеснявай и смело напред. Peace Круиза където и когато и да е е едно незабравимо изживяване...
Благодаря за бързия отговор, така или иначе днес вече платих капаро, така че...няма мърдане ще се ходи. Маршрута е Генуа-Рим-Палермо-Тунис-Барселона-Марсилия-Генуа от 1.02. 2015. Сега вече се чудя за билетите-пак ми помогнете моля. Има две опции- директно София-Генуа(с прекачване), който пристига в същия ден около 12 ч. в Генуа(дали ще ми стигне времето?) и връщане в същия ден на пристигането на круиза-той пристига в 8 сутринта и в 12.20 ч. е обратния полет-дали това време е достатъчно да сслезем от кораба и да стигнем до летището? Или втори вариант- пътуване с Уиз до Милано ден или два преди това и връщане пак от там, но така  ни стават 3 допълнителни нощувки и доста се качва цената пък и още 3-4 дни допълнително. Кажете ми какво мислите.

# 241
  • Пловдив
рпе, тъй като ние миналата година пътуваме точно от Генуа, за връщането гарантирам проблеми никакви. Ние слезохме от кораба почти с последните групи и 10 часа бяхме вън. Летището на Генуа е на 7 км. От пристанището, може даже да не ходите с такси , а с рейс,, но гарата не е съвсем супер близо де, трябва да видите картата, за да се ориентирате. За отиването обаче е малко рисковано, не зад у го,  а защото е зима и малко да ти закъснее самолета или ако изпуснеш връзката и край. А там имаш само 2-3 часа толеранс. Не знам, ако всичко е наред, си ок с пристигането, но закъснее ли самолета.... а при качването е в Рим и май има само 1 час между полетите. За отиването, ако може да летите предния ден, е по - спокойно. Но си прецени.

# 242
  • Пловдив
rrp, смело напред! Круизът е супер, ние правихме същия миналия декември, но от Чивитавекия и с дпълнителни нощувки в Рим. Беше топло, ние бяхме взели много зимни дрехи, останаха излишни. За Генуа - тази година летяхме с Уиз до Милано. От бергамо се качвате на автобус до Милано Чентрале (това е централната жп гара на Милано), автобусите са точно като излезеш от залата на летището, на няколко фирми и билетът е 5 евро, пътуването е около час. След това от Милано Чентрале хващате влак за Генуа, можеш да видиш разписание на trenitalia.it (ще помагаме, ако се затрудняваш), ние не сме купували билети за влака предварително, защото не знаехме дали ще кацнем навреме. Затова ги купихме директно на гарата - там не се връзвай да чакаш на гишетата, защото обикновено има опашки, купувай от автоматите (където можея да плати с карта или кеш). В Генуа пристанището е много близо до гарата, аз бях чела, че е на 600м, но според мен е по-близо, т.е и с багаж се стига бързо и лесно пеша. Като излезеш от гарата и корабите се виждат. Ние бяхме на порта към 11.00 и вече чекираха, оставихме си багажа на определените места и веднага ни качиха на кораба, т. е. дори не сме и чакали да стане 14.00, за когато ни беше обявено на билетите качването. Така, че напълно постижимо е да се лети същия ден, но разбира се винаги има и някакъв, макар и минимален риск, аз го поех. За връщането вече трябва нощувка, освен ако не пуснат вечерни полети от Бергамо. За сутрешния полет ние нощувахме в Бергамо (апартамент), като хванете първия автобус (градски транспорт) за летището, в 5.20 мисля беше, спокойно хващате полета. Билетите за рейса се купуват или от автомат (такъв има на спирката до гарата, само с монети работи), или от центъра на града, до порта нуова (няма как да не я намерите) от билетните каси. редполагам, че и от Милано има много ранни автобуси, които да можете да хванете, ако решите да нощувате там. Много подробна станах, но надявам се да е полезно.
Момичета, на  всички попътен вятър и страхотни изживявания!!!
Аз все нямам време, харесала съм два маршрута за януари, но...ще мислим още, най-накрая сигурно ще чакам оферти за април-май.  

# 243
Малко глупав въпрос от мен. Но Las Palmas de G.Canaria/Canary Is., Spain как е най-удачно да се отиде до там от София? Летиш до Барселона и от там летиш до този остров или има някакъв друг вариант?

# 244
  • Пловдив
уонтт ми, има много варианти, избираш си най- удачния. Най- скъпия и изчистен е с Иберия /първия полет го изпълнява бг еър/, до Мадрид и после от там до Лас Палмас.  Аз избрах бг еър до Мадрид и от там с райън еър до Лас Палмас,  спести ми 200 евро за билета това упражнение. Има вариант и с райън еър до западна Европа,  и от там пак с тях до Лас Палмас,  виж откъде пътуват, те са доста евтини. Може и с уиз да го съчетан,  единствено дните да те устройват.

# 245
Здравейте и от мен. Отдавна си мечтая за круиз, обаче имам проблем с вестибуларния апарат и не знам как ще ми се отрази. Случва ли се много да клати? Интересува ме ако някой е ходил на круиз в Мароко да сподели впечатления.

# 246
  • Пловдив
Гала, била съм на 2 круиза само, на първия клатеше 1ден, духаше силен вятър, даже смениха маршрута,  на втория нито един не клатеше. Сега зимата ще ходим към Канарите, то там и Мароко е еднакво , януари е най-ветровито, та ще ти кажа как е било. Иначе лятото и есента и пролетта не смятам,че има проблеми.

# 247
Аз харесах канарите и Мароко през февруари или март. Ама засега в къщи получих само изръмжаване и съм бясна, защото знам че мъжа ми иска Мароко и аз да му угодя на него, ама така е като искаш да направиш нещо за някого.

# 248
 lyuba84, хубав круиз от мен.... И да разкажеш после... Peace На кой кораб на Коста сте? До Бразилия нали?

rrp, круиза е много хубав... В Палермо и Тунис ще е топло, Рим и Барселона - също може би...
За пътуването със самолети през февруари е доста рисковано, по-добре не разчитай на тези 2-3часа. Отидете предния ден и си вземете хотел, хем  ще си по-спокойна, хем ще разгледате града, в който ще нощувате... Така правим ние... Винаги излизат закъснения я на самолети, я на влакове или при слизане от кораба може да ви забавят... Тези без кредитните карти, а с депозит кеш на кораба, си тръгват последни, има опашки на рецепциите... А да бързате с багаж и деца, не е много удобно... Но вие си решавате... Аз имах едно много инфарктно пътуване с шатъл до летището в Лондон (за малко не си изпуснах самолета) и от тогава си имам "обица на ухото"... Mr. Green

Аз съм била и на Канарите и в Мароко през ноември, имаше леко вълнение от Барселона надолу към Мароко, но поносимо... Аз си пиех кукулина и ми беше ОК...  Joy

# 249
За Лас Палмас - гледах круизи/ ама къде newsm78/, които включват и самолетен билет  от/до Виена, което ми се стори по - изгоден вариант

# 250
Колкото пътувания сме имали зимата, все са със закъснения, говоря за Европа. Зимен период не бих рискувала в никакъв случай с полет в същия ден, още повече с такава малка разлика между кацане и качване. Бих пътувала на предния ден преди отпътуването и на следващия ден след пристигането. В такъв случай има само две допълнителни нощувки, на които цената е значително по-малка, ако например се изтърве кораба или самолета.

Гала, много ми се иска да те окуража за круиз, но ако има вълнение, корабът си клати. Имах "удоволствието" да го изпитам първия ден. Бих го сравнила със силна турболенция при летене. За три дни круиз, един цял ден след това ми се виеше свят, не силно, но все пак. А аз нямам проблеми с вистибулярния апарат, а само дискови хернии на врата. Така ми действа и много дълго летене със самолет. Хората сме различни, знаеш, и няма универсален отговор.   

# 251
# 252

Интересна оферта. Предполагам от Швехат излитат...

# 253
  • София
НЕАПОЛ
Точно след 10 дена отново тук:

Не знам дали е късмет или случайност, но Италия отново ни посреща слънчева и топла. Няма и следа от това, което е било преди дни.

Любче знам, че си тръгнала вече, но сигурно някъде по света ще прочетеш това.
Круиза, който коментирахме, по точно кораба Celebration вече не е част от Costa. Ще плава под влага на IberoCruceros.
Сигурно не си направила резервация, защото ако си, ще те прехвърлят на други кораби и круизи на компанията.
А качване от Истанбул, нямаше, когато гледах.
Тази информация ми беше днес на e-mail и веднага те информирам. Добре, че днес сме на суша, два дена бяхме в морето.
Колкото до изненадата, Да ще има скоро.
Попътен вятър и никакво вълнение…

lunna pateka
Last minute излиза по всяко време за кораби, които не са се напълнили. Нали всичките ни круизи и в момента са по този начин.
Круиза на който се качваме на 25-11
Скрит текст:
25.11.2014   Venice, Italy   -   17:00
26.11.2014   Bari, Italy   12:00   18:00
27.11.2014   At sea   -   -
28.11.2014   Piraeus/Athens Acropolis, Greece   07:00   18:00
29.11.2014   Heraklion, Greece   08:00   18:00
30.11.2014   Rhodes/Lindos, Greece   08:00   18:00
01.12.2014   PSD-Suez Canal Transit, Egypt   -   -
02.12.2014   SUZ-Suez Canal Transit, Egypt   -   -
03.12.2014   Aqaba/Petra, Jordan   10:00   18:00
04.12.2014   At sea   -   -
05.12.2014   At sea   -   -
06.12.2014   At sea   -   -
07.12.2014   At sea   -   -
08.12.2014   Salalah, Oman   09:00   18:00
09.12.2014   At sea   -   -
10.12.2014   Muscat, Oman   08:00   18:00
11.12.2014   Khor al Fakkan/Al Fujayrah, U.Arab Emirates   08:00   18:00
12.12.2014   Dubai, U. Arab Emirates   08:00   -
13.12.2014   Dubai, U. Arab Emirates   -   -
го резервирахме преди дни на цена 349 евро+такси/18 дни/, в момента са останали няколко каюти и вече е с 1000 евро отгоре на човек ??? Така, че важно е да хванеш момента, риск печели-риск губи.
Ще ти пратя къде да следиш Коста…Успех и прекрасно плаване.
Да побързам, за да не плаваме до кораба...
  bouquet

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 16:34 от Bled

# 254
Аз съм потресена. Круизът който си харесах днес е с по-високи цени. До вчера имаше лентичка промоция и по-ниски цени и аз си мислех, че цените са фиксирани. Това обичайна практика ли е?

Общи условия

Активация на акаунт