КРУИЗИ /тема 4/

• 67 569
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Блед, благодаря, ще погледна на лични... Peace
Гала, така е, цените бързо се менят,  промоции отпадат или се явяват след като вече сме резервирали.. Гаранция няма и човек не знае кога е най-изгодно да се резервира круиз.. Просто избираш, букваш и после спираш да следиш, за да не те е яд... Joy Аз единствено съм забелязала, че от ранно букване се пестят пари от самолетните билети и евентуално хотел... Но ако не се появят промоции ласт момент или 2в 1, цената на круиза не се променя до края.. Така че когато и да букнеш е все тая, разбира се ако държиш точно на определен кораб или дестинация. Ако ли не, търсиш най-изгоден вариант като цена или месец на плаването или чакаш нещо ласт момент...

# 256
  • София
Аз съм потресена. Круизът който си харесах днес е с по-високи цени. До вчера имаше лентичка промоция и по-ниски цени и аз си мислех, че цените са фиксирани. Това обичайна практика ли е?

гала
Цените могат да се сменят по-всяко време, и то с голяма разлика, ако кораба вече е почти пълен.
Казах го и по-горе, риск губи-риск печели.
Винаги ако чакате за добра цена, трябва да имате няколко избрани круиза, не един, където стане.
Ако не, ползвайте промоции, а не Last minute.
Аз специално чакам до последно, където стане, май все успявам.
Поздрави от ТУК
  bouquet

# 257
Не знам дали е обичайна практика, но логично е, ако имат ен на брой празни каюти, обявени на промоционална цена, при запълването им, да няма повече промоция. Промоциите са обикновено или за обявени дни, или до запълване, или... до някакви си други техни критерии....

# 258
Здравейте момичета, някоя от вас пътувала ли е със CELESTYAL OLYMPIA (Celestyal Cruises, мисля, че са към Louis Cruises)? В момента има оферти за гръцки острови с тръгване от Атина, но не знам дали цената си заслужава спрямо кораба - 226 евро за вътрешна каюта за 4 дни (56 евро на ден на човек). Освен това не съм сигурна, дали времето, което дават за пристанищата е достатъчно да се разгледат:

20.03.2015 Атина(Пирея) 11:00

20.03.2015 Миконос 18:00-23:00

21.03.2015 Кушадасъ 07:00-13:00

21.03.2015 Патмос 16:00-21:00

22.03.2015 Ираклион 07:00-11:30

22.03.2015 Санторини 16:30-21:00

23.03.2015 Атина(Пирея) 06:00

Ще се радвам, ако някой има впечатления от кораба и маршрута да сподели Wink Хубава неделя на всички   bouquet

# 259
  • Пловдив
Някои има ли които е пътувал от Генуа до София през Болоня? Устроива ни много обратния полет от там след круиза, но не мога да намеря влак нещо. Идеи за кола под наем от пристанището до летището как ви се струва? Полета е в 3 без 10 от летище Болоня, а кораба акостира в 8,00-моля по-знаещите да помагат.

# 260
  • София
Sereiadomar Накратко…
Това не е моята компания, като цяло. Въпреки, че съм се качвала два пъти.
Няма нищо общо с нормалните круизи, на които дори някъде се стои по два дена.
Може да се използва за една разходка, без въобще да се разчита, че можеш да добиеш нормална представа за местата.
Цената на първо четене изглежда ниска, но заради това, че дните са малко. Иначе отива към средно високите.
Това не значи, че не трябва да се качите, особено ако това е едно добро начало към круизите.

Rrp
Разстоянието не е никак малко, средно около 3 часа.
Кораба ще спре в 8 ч., но имате слизане, средно 2-3 часа/зависи от кораба/. Едва ли ще сте от първите, дано.
Приемаме за по-сигурно 6 часа, и става рисково.
Това е при вариант бус или влак, има ги и двете.
Но има и трансфери от и до тях.
Rent a Car е решение, но не забравяй, че и там има връщане и вземане, което отнема в някои случай много време.
Веднъж в Чивитавекия, попаднахме на обедна почивка при връщането и за малко кораба да тръгне без нас.
Най-сигурно е предварително резервиран трансфер, но дали има такъв и колко ще струва ? При него те поемат отговорност, дали е възможен.
Аз не бих го направила без нощувка, но вие си знаете дали е възможна.
А и ако вече сте резервирали полети, обмислете го добре.
Мразя подобно напрежение, може да развали хубавото преди и след това.
Писах ти в тема Сицилия, но напомням пристанища за които съм дала информация в темите:

Скрит текст:
„Описани портове
Барселона
Валенсия
Неапол
Генуа
Венеция
Дубровник
Керкира, Корфу
Катаколон, Олимпия
Казабланка
Чивитавекия, Рим
Палермо, Сицилия
Санторини
Миконос
Monacо
Маями
Fort Lauderdale, Florida
Савона
Ница
Истанбул
Argostoli, Kefalonia
Ancona
Split
Dubai
Abu Dhabi“
Има още много за които ще ви пиша тепърва, време, време ???

# 261
  • Пловдив
Явно ще се спи и на отиване и връщане, исках да се върнем по-рано но... нищо-ще запазвам тогава до и от Милано.

# 262
Здравейте момичета!
Прибрахме се. Направихме един незабравим круиз с Fantasia на MSC по източното средиземноморие. Утре ще разказвам повече...

# 263
  • Варна
Някои има ли които е пътувал от Генуа до София през Болоня?

Пристанището на Генуа е почти срещу гарата и придвижването не е сложно , но не е бързо - все пак не са като пристанищата  на Бургас или Варна , мащабите са доста различни.Почти е невъзможно да го организирате , да може да слезете с още няколко хиляди души от кораба (2-3 часа), да се придвижите , да уцелите бързо влак(поне час +към 3 часа влак) , сетне летището на Болоня е доста далеко(пак поне час).Повече от рисково.На всичко отгоре Генуа е твърде интересен град и просто е кощунство да попаднете в него и да не го разгледате.Същото се отнася и за Болоня или Милано ако изберате него за трансферно летище.Ние направихме всичко възможно да отделим няколко дни хем да успокоим трансфера , хем да поразгледаме малко Италия , така и така сме попаднали там.

# 264
# 265
  • София
SofiaBG Добре дошла
Толкова се радвам, че всичко е било толкова хубаво.
Защото ако не беше, трябваше да приема негативи, шегувам се.

Малко остана да се прехвърлим отново на вода.
Утре ни очаква ново приключение, като то ще започне по-любимият ни начин ЕТО ТАКА
Колкото и пъти да се качваме от Венеция, толкова пъти изтръпвам от вълнение.
Странно е да се чувстваш „по-голям“ на едно от най-прекрасните места на света. Да го виждаш отгоре, да приемаш поздравите на всички лодки от 13-14-ти дек. Всичко ти се вижда толкова малко, а в същия момент величествено. Няма човек, който де не обърне поглед нагоре, да не помаха, а ние снимаме ли снимаме.
Идва ти да плачеш от удоволствие в минутите, които се изнизват бързо на метри от Сан Марко. Лагуната е в краката ти, всичко наоколо е като в красив филм, сякаш докосваш всичко. Не 3D, а 8D.
Това ни очаква утре и го чакам с нетърпение.
Бих взела и най-лошия круиз/въпреки, че такъв няма/, ако тръгва и се връща във Венеция.

За да сме информирани в света на круизите, ще продължим като пускаме рубрика:

НОВИНИ

Най-голямата круизна корпорация в света, която включва цели девет компании от елита, Carnival, пуска в Twitter нова концепция с проучване за клиентите си с много награди.

Norwegian Epic ще ни предложи в новият си сезон Европа, шоу от Бродуей, както и мюзикъл с изпълнения на песни на The Beatles.

MSC Armonia завърши грандиозния си ремонт/ Renaissance Program/ и е съвсем нова.

# 266
Sereiadomar Накратко…
Това не е моята компания, като цяло. Въпреки, че съм се качвала два пъти.
Няма нищо общо с нормалните круизи, на които дори някъде се стои по два дена.
Може да се използва за една разходка, без въобще да се разчита, че можеш да добиеш нормална представа за местата.
Цената на първо четене изглежда ниска, но заради това, че дните са малко. Иначе отива към средно високите.
Това не значи, че не трябва да се качите, особено ако това е едно добро начало към круизите.

Благодаря за отговора, до сега съм пътувала само с MSC (Fantasia, Lirica) и съм много доволна, затова исках да попитам и за тази фирма - най-много ми хареса това, че се пада на рожденния ми ден, но май е по-добре да изчакам офертите през януари-февруари за нещо по-качествено Wink Относно пристанищата ще чакам с нетърпение да пишеш за Хамбург като имаш време, така и не получих отговор от някой във форума, явно не е толкова удобно пристанище...

# 267
Bled,  утре се прекачвате за Дубай, нали?  Приятно плаване и да ни чакате там... Mr. Green Peace
И аз искам круиз от Венеция, ще следя за 2015 нещо изгодно...

# 268
Zdravejte,njakoj patuval li e s Costa Fascinosa i da ima mlenie za koraba i kompanijata

# 269
Плавала съм с Costa Deliziosa,  корабите са подобни, гледах ги преди круиза на видеоклипове и снимки.. Много хубави кораби, големи, луксозни.. Компанията на мен лично много ми харесва,  като обслужване, атракции и забавления... Храната, услугите,  корабните екскурзии,  шоутата в театъра,  ресторантите и всичко останало беше на ниво... Изкарахме невероятен круиз, персонала беше винаги усмихнат, услужлив и внимателен към всички гости.  Чувствахме се като в 5-звезден хотел... Препоръчвам на всички  Соsta cruises... Peace Сега през декември пак ще плаваме с тях и въобще не мисля да сменям компанията, а само дестинациите... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт