Искам да кажа ... (3)

• 40 988
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Искам да кажа, че имам алергия с неустановен произход. Активизира се ту през зимата, ту през лятото, ту през пролетта или есента. Обикновено ме хваща от сутринта до към обяд, но напоследък се е "спецнала" и ме изненадва вечер и после посред нощ. А проявлението и е постоянно кихане и обилни воднисти сополи... извинете  Embarassed.... Исках да се тествам за алергия и двама лекари ме отказаха.... нищо нямало да се разбере от резултата, щяла съм била да дам реакция на 30 неща.  Confused Да, ама на мен ми писна вече! От седмица се сополивя по цяла вечер, отвратително е просто. Twisted Evil

# 661
И аз съм с вирус, а утре ще летя  Twisted Evil Няма как, ще зарязя всички в самолета, ама като ви чета - те ще са си болни най-вероятно. Кихам непрестанно и носът ми тече като река, особено от едната страна. На всичкото отгоре приложението пищи, че след един ден ще ми идва цикъла, въобще - сууупер.

# 662
  • София
Имам спиртен разтвор на прополис. За децата правя разтвор 1 към 10 с преварена вода. За възрастни как да си го направя?
НиноТино, обичам чесън. Обаче сега, както дишам само през устата, мисля, че ще ме изселят от вкъщи, ако се нагрухтя с чесън Joy

# 663
Каквато и тинктура да взимам, слагам 1-2 с.л. в малко вода и го пия като шот. Прополисовата е по-силна и гадна, така че бих сложила 1 с.л.

# 664
  • Ямбол
Искам да кажа, че имам алергия с неустановен произход. Активизира се ту през зимата, ту през лятото, ту през пролетта или есента. Обикновено ме хваща от сутринта до към обяд, но напоследък се е "спецнала" и ме изненадва вечер и после посред нощ. А проявлението и е постоянно кихане и обилни воднисти сополи... извинете  Embarassed.... Исках да се тествам за алергия и двама лекари ме отказаха.... нищо нямало да се разбере от резултата, щяла съм била да дам реакция на 30 неща.  Confused Да, ама на мен ми писна вече! От седмица се сополивя по цяла вечер, отвратително е просто. Twisted Evil
Моят съпруг има такава хрема и се отключи при една почивка на бунгала - плесен, мухъл, сянка и мокри крака в мокри джапанки. Сега му се появява към края на август или през септември и го държи до към октомври - ноември. Понякога трае доста дълго, понякога е само седмица-две.
За хремата пие кетотифен. За съжаление е много силно лекарство, спира алергичните сополи, но действа много успиващо и затова гледа да го пие вечер - след час от приема е хоризонтиран и напълно неадекватен. Гледа да го пропуска, когато му е възможно, но все пак работи с хора и като текне реката от носа, няма спиране по друг начин.

# 665
  • София
Янечек, аз за носа питам, да си капя...

# 666
Аааа, за носа ли - като за децата, веднъж само го пробвах и край - повече никога тази гадост няма да си сложа, направо ми паднаха очите в шепичката. На мен не ми отпушва носа, единствено ксилометозин слагам вечер, колкото да мога да спя.

# 667
  • София
Моят съпруг има такава хрема и се отключи при една почивка на бунгала...
Уж нямам досег с подобни гадове  Thinking Дали да не взема все пак да се тествам... поне ще ме ориентира в някаква посока?!

# 668
  • Ямбол
Янечек, аз за носа питам, да си капя...
Внимавайте с този прополис! По-добре през устата, а той ще действа и на хремата.
Баща ми преди време беше пипнал някаква микоза от котки на крака. И някой му казал да маже с прополис. Маза и си направи рана. Сега има огромен белег на крака си с диаметър3-4 см, а беше малко кръгче от около 0,5см.
Лигавицата на носа е много чувствителна. Ще дам още един пример с мой роднина - майка ми - някой ѝ казал да слага спирт в носа си за хремата. Да, но да се дишат парите, не директно. Резултатът е, че сега има нарушено обоняние.
Аз винаги подхождам много резервирано към бабините рецепти, понеже при предаването от уста на уста, всеки добавя по нещо от себе си и накрая става - мазало.
В момента и аз се боря с една хрема при дъщеря ми с прополис, но го пие. Хремата не се е обострила, слаба е, но започна кашлица, а вчера беше на преглед и казаха, че гърлото и гърдите са чисти. Ще запаря малко мурсалски чай, само дано не ѝ подейства ободряващо.

# 669
  • София
Ами аз от немай-къде вече...Виброцилът вече не ми действа, ксилометазолин слагах преди виброцила, муконазал слагах...Не знам, сякаш вече над седмица не мога да дишам. Теч почти няма, но никаква проходимост. Парни бани правих, нагревки с морска сол. Не знам вече какво да пробвам, само бахур не съм си завирала в носа! Много е уморително Tired

# 670
  • София
Белинда, аз си купувам едни шишенца от аптеката, най-често от Ремедиум. Пием капки от него с мъжа ми когато усетим, че се разболяваме, отделно го ползвам и за носа. Капя си по 1-2 капки в ноздра.

http://www.marvi.bg/higitest-kleeva-tinktura-ukrepva-imunnata-si … 0-50-ml-3745.html

Гадно е, да, но определено предпочитам това, пред седмици и седмици хрема и изреждане на всички видове капки за нос по аптеките.

Всеки сам преценява.

# 671
  • София
Едно към десет се капе прополисът, концентриран ще ти изгори лигавицата.

# 672
  • София
Прехвърлих набързо една тема от 2009-та за клеевата тинктура. Дават и на деца, разредени разбира се. Ето:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336338.-1;topicrefid=20;all

Белинда, пост 99 мисля е за съотношението  Peace

# 673
Омая ми хареса, както и еко селище Руминика. Точно подобно нещо търся в една стая, изчистено и опростено на макс, но просторно и с голямо легло.

belinda, спри всякакви капки, можеш да си докараш страхотен проблем.
Изтърпи 2-3дни без да слагаш, мажеш и капеш нищо в носа. Ще видиш, че съвсем скоро ще започнеш да се оправяш.

# 674
Belinda, много неприятно, пробвай инхалации най-добре. С листа евкалипт, лавандула или чесън с люспите, щом е за отпушване.
Лили, аз препоръчвам само тези бабини рецепти, които лично съм пробвала и знам, че действат  Peace Никога няма да препоръчам рецепта, която само съм чула отнякъде и не съм пробвала. Разбирам от билки, най-скромно казано, така че седя зад мнението си за всяко нещо, което съм препоръчала.

Общи условия

Активация на акаунт