Искам да кажа ... (3)

• 40 979
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Искам да кажа, че самите погребения са много тягостни, но ходенето на мястото след това помага. Когато я няма навалицата, оставаш насаме с тъгата и мислите си. А всяка тъга трябва да бъде изплакана.
Народът ни има скрита мъдрост, та била тя замаскирана под ненужни на пръв поглед ритуали. Струванията (както се наричат в част от страната ни) и всякакви ходения по гробища са именно, за да направят раздялата някак по-плавна. Както и болестите. Подготвят близките за неизбежното и "лекуват" егоизма ни.
Ако не са такива кожодери агенциите, щеше да бъде много добре, но е добре, че въобще ги има.
Подобно мрачно време отприщва едни такива житейски разговори явно.

# 91
  • В Космоса
Благодаря! Hug

С много смесени чувства относно ритуалите. От една страна смятам, че са изцяло излишни повечето неща, безсмислени и глупави, но от друга някак си не смея да не ги изпълня, сякаш ще демонстрирам неуважение ако не хвърля пръст, ако не полея вино, ако не си измия ръцете и не се избърша с отредената кърпа и пр. суеверия. За някои гробищата са утеха - да отидат, да поплачат, да се усамотят, все едно покойникът си е полегнал и си почива там на своето местенце. Може би го чувстват по-близко.
Аз обичам гробищата - едно чувство на мир и спокойствие ме обзема.

# 92
Съболезнования, Акаша! Не обичам погребения, много са ми излишни повечето ритуали. А и повечето гости...

# 93
Искам да ви кажа, че сутринта пътувах за работа час и половина!!!  Close Бях се засилила за Околовръстното, само като видях колоната още от нашата улица и направих обратен, обаче уви и по другия маршрут не беше по-добре...

Та дойдох някак си до работа, а там, паркингът зает с някакви камиони на операта или нещо такова, друг път затварят паркинга и паркираме около него, с пропуски сме, а и сме баш в центъра. Но не и днес... съответно беше ад на самия паркинг, 2000 маневри, няма места, паркирала съм неправилно, защото какво друго можех да направя  Shocked, но ако е някой по-благосклонен от ЦГМ ще отчете, че формално съм в някакви граници на паркинга  ooooh! Та има някаква вероятност да не ме вдигнат.

Изхвърчах до магазина за мляко, закъснях още и тъкмо да вляза в офиса - няма ми ключовете  Rolling Eyes И осъзнах, че аз просто не заключих колата, загасила съм двигателя и съм избягала панически (губи ми се моментът) - ключове на таблото и оркестърът да свири  bowuu И накрая се докопах до работа мокра като кокошка... и навръщане ще е същият трафик, ама аз понеже закъснях и затова ще си тръгна по-рано  Crossing Arms

# 94
  • София
Oooo, Tonka, минах по пътя с хремата и гърлобола.Как си днес?
Като изключим течащия като чешма нос, добре съм.  Grinning

Никога не съм ходила на погребения и не съм виждала мъртвец. Единствено се пречупих да видя мъртвото ни куче. В това отношение съм пълен парцал и за нищо не ставам.

# 95
Жаки много се влоши и от уж само кашлица, днес се оказа с бронхит. Изписаха и антибиотик, чувствам се виновна, че я пуснах на ясла, а и личната сякаш сто пъти каза, ами аз ви предупредих, че пуснете ли я честичко ще се виждаме, супер доволна, че предсказанието и се сбъдва. Колко дни ходи, а? Седмица изкара ли? Много ме ядоса с тези вметки! Каза, че била твърде малка и да съм я пуснала догодина. Искаше да и слага абокат и да я остави в отделение, но тя така пищеше, че все пак реши да я лекуваме в къщи с перорално АБ. Горката кашля много лошо и е вяла и отпусната.
Много ми е смотано, аз не съм я пратила за лошо, мислех че там ще е по добре нея. Не знам дали ще я пусна пак или ще търся гледачка, нека само оздравее сега, после ще мисля.
Акаша, съболезнования!

# 96
 JACKLIN*, моето мнение е, че е нормално децата да се разболяват повече в началото. Моят син беше така - през 3-4 дни болен, но сега вече издържа по няколко месеца. Не се отчайвай!

# 97
Искам да кажа, че ми и де да  smile3511 Как пък не ми провървя тази година?
Току почнах работа, в болнични съм. Колегата буди явните негативи на родителите, а аз поне месец няма да мога да се върна на работа. Остави друго, но и жена не успявам да намеря да гледа детето, заради което не ходя на работа.  Confused

# 98
Касита, тегли една. Не си стоиш вкъщи за кеф, важното е детето да оздравее, другото ще мине. Колкото и да си съвестна в работата си, все ще се намери някой, който да иска да ти подлее вода!

# 99
... захванах се с временен ангажимент. Няма ден в който да не се чудя защо се навих.

Май се разболявам и аз.  Confused

# 100
  • София
JACKLIN*, ако нямаш инхалатор, купи обезателно. Много помага при бронхитите. Моят, най-малкия, въпреки че не ходи на ясла и все още го гледам вкъщи, се скъса миналата есен и зима от кашлици и бронхити. Явно брат му и сестра му довличаха разни вирусчета, които са достатъчно слаби да не ги разболеят тях, но него го гътваха. Единствено инхалатора го спасяваше и облекчаваше дишането.

# 101
Акаша, съболезнования.

Като деца, прекарвайки летата си на село, все се случваше да има някое погребение. Бабите ни взимаха, защото абсурд да ни оставят сами, какво ли не можеше да направим сами в къщи.
Точно при мъртвеца не сме се завирали, но ковчега сме виждали, ходенето на гробища понякога също е било с нас.
Първият ми сблъсък отблизо със смъртта беше с прадядо ми. Не изпитах нищо...чувствах се точно "празна" и без грам емоция. А помагах да се направи нещо с някакъв червен конец и доста време се въртяхме около ковчега с него.
След няколко години почина и баба ми след дълга борба с рака. Не я бях виждала само 3месеца....и не можах да я позная в ковчега. Все едно виждах тотално друг човек. Беше облечена ужасно....и това може би допринесе и за абсурдната гледка...тя никога не би облякла нещо подобно...

Касита, неприятно с болничния, но щом детето се нуждае, ще го гледаш.

В града ни, търсенето на работа е мисия невъзможна. Освен за продавачи, шофьори и обслужващ персонал...друга работа няма.

# 102
Искам да кажа, че съм бясна на сина ми - забравил си е якето, сега е излязъл от плуване навън - всеки знае в Сф какъв вятър е. Довечера ще има съвет, то е ясно smile3537

Жаки, не се обвинявай, бъди спокойна и приемай твърдо нещата. Като са малки наистина е така - 1 седмица ходят, почти по 2 се лекуват. После израстват този период. Аз например съм такава паника, че болен ли е синът ми нямам сила да му измеря температурата, треперя, рева, истерична работа, и странното е че това сега го правя откакто е ученик. Преди сякаш не изпадах в такива състояния. Детето обаче трябва да е спокойно. Много пъти лекаря ми е казвал, че така само влошавам нещата, а последно време на преглед ходят само по мъжки. Аз стоя отвън и чакам пред кабинета, изнервям го явно.

Таис  Hug

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 22:33 от blackcat6

# 103
Акаша, съжалявам, мила. Sad

Благодаря! Много ми е кофти- и за детето, най-вече, и за мен си.

# 104
  • Ямбол
Аз на погребения не ходя. Само на най-най-близки и то не оставам за целия ритуал. После и на гробища не ходя. Но аз съм си такава. Нищо не значат за мен нито погребението, нито гроба.
Искам да разрешат да си взимаме праха и да не се занимавам с гробове. За себе си би било също добре, не искам никой да ми идва след това.

Днес ми е криво. Отказах услуга, за която три дни си загубих да свърша една работа за себе си и днес отказах да предоставя труда си наготово и ми казаха, че не ми правило чест. Ми на такава съм - безчестна, раздавам се за всеки, но веднъж като ми се подиграят и ставам ужасно зла и злопаметна. Сега ми е криво, че пак аз излязох лошата колега.

Общи условия

Активация на акаунт