НФСГ и НТБГ

• 12 607
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте !!! От повече от година следя темите за училищата, защото тази година сме 7-ми клас .... Shocked Интересното за мен е, че училищата към които сме се насочили не са повод за коментар от няколко години ... В интернет няма минимално инфо , а дори на страницата на НФСГ няма качена дори една снимка от 15-ти септември. Мили мами и деца, моля който има желание и възможност да напише няколко думи за тези две училища по отношение на всичко най-важно като преподаватели, натовареност и отношения между децата. Нормално е човек да иска да знае какво се случва към днешна дата ... Благодаря на всички, които ще се отзоват на това информационно затъмнение, поне за тези две училища  Grinning Grinning Grinning

# 1
Аз съм завършила НФСГ - вярно не е много скоро 2006 г., но ако имаш въпроси питай. На кратко мога да кажа, че това бяха едни от най-хубавите ми години, но всичко си е индивидуално.  Peace

# 2
Аз съм завършила НФСГ - вярно не е много скоро 2006 г., но ако имаш въпроси питай. На кратко мога да кажа, че това бяха едни от най-хубавите ми години, но всичко си е индивидуално.  Peace
Здравей ! Много благодаря за бързото включване .... Ами като всеки и аз имам много въпроси. Както споделих в горния пост, мнения, било то лоши или добри за тези училища, просто липсват. Искаше ми се някой да каже нещо по отношение на учителите, дисциплината и децата  в тези училища. НФСГ е нашият първи избор и бих се радвала да пишете за плюсовете и минусите и впечатленията като цяло за последните години. Отново Благодаря  Grinning

# 3
Нивото е много високо, преподавателите са на ниво - от тези, които са ми преподавали само 1-2 са били слаби учители. Повечето изискват знания от сборници и допълнителни помагала и не се задоволяват с това, което е по учебниците. Дисциплина има - директора те посреща на врата и прави забележка за неприлично облекло и външен вид, има охрана. Поне в моя випуск всички бяха много мотивирани и всеки се бореше за стипендия не заради 20 лв. на месец. Плюсове мога да кажа, че се учат предмети като счетоводство, правно, икономика, а в същото време има и не малко часове по език. За минуси не се сещам, освен че се иска учене.  Laughing
Дано нещата не са се променили последните 8 години откакто съм завършила.

# 4
Забравих да кажа, че половината клас замина за Австрия, Германия и Холандия, за да продължи образованието си там. /ако това се смята +/ По мое време даваха Декрет от Австрия за приравняване на образованието с това там. /трябва да провериш за това, чух че вече няма/

# 5
съпружка, изкючително ми е полезно инфото ти. Това съм го чувала от много познати, това съм чела и това ме интересува - ред , дисциплина и учене, което е в полза на децата ... те, разбира се, го осъзнават доста  по-късно  Wink
Факт е, обаче, че това е било преди. Затова и публикувах нова тема, т.к. към днешна дата никой нито потвърждава, нито оспорва тази посока в развитието на училището и ръководството. По-актуални  мнения и впечатления липсват ...  Sad

# 6
https://www.facebook.com/groups/274042062693416/ - това е групата във ФБ - там има и учители, и настоящи ученици.

# 7
https://www.facebook.com/groups/274042062693416/ - това е групата във ФБ - там има и учители, и настоящи ученици.
  bouquet

Р.Р. Дано се включи и още някой с " инфо от кухнята" ... за последните години  Simple Smile

# 8
  • София
Директен поглед над НФСГ нямам, но мога да споделя чутото от много близко дете. Миналата година беше 8 клас. За дисциплината споделя казаното по-горе, а именно,че има сериозен  контрол над облекло и поведение на учениците. От повечето учители беше доволно момичето, негативи сподели само за учителката по немски. Каза, че преподавателките по езика били 2, като едната била много съвестна и взискателна и при нея децата научавали. Другата, тяхната, закъснявала редовно за часовете и масово им давала сами да правят упражнения върху неизучаван граматичен материал. В резултат на което на края на годината равносметката не показвала научен немски. Да, факт е, че не този предмет е профилиран за училището, но щом  все пак 13 часа седмично са заети с него, то следва да се работи на ниво, а не годината да е загубена в това отношение. Беше супер доволна двойката от учителката по математика, обяснявала добре, давала домашни и най-вече ги проверявала. Нямаше сериозни оплаквания и от останалите. Училището им организира езиков лагер непосредствено след края на учебната година в Австрия, май за цели две седмици. Всичко е било на ниво като организация и контрол. Детето тепърва ще учи специални предмети от 9 клас, така че за тях нищо не е споделяло. Помня, че каза, че доста деца са завършили с успех над 5,50 и ще взимат стипендия.

# 9
пенсионирана русалка, благодаря , че споделихте, както писах ... всяко инфо ми е от помощ. Вашите думи показват, че училището не лежи на стара слава, а е все още със сериозна дисциплина и стабилни преподаватели  и мотивира и развива  децата, както от времето на съпружка  Wink

Дано се включат и още  Simple Smile

# 10
Завършила съм НТБГ през 2009 и не мога да си представя да съм била в друга гимназия. Това ми бяха най-хубавите години, които сега доста ми липсват и всички преподаватели и директори, които са били винаги плътно до нас и са ни помагали.
От това, което знам и до колкото съм информирана НТБГ разполага с повече специалности като паралелки. Аз лично завърших Банково дело с немски език.
Специалните предмети влизат от 9 клас, униформите също ги има още от 2008.
НТБГ дава много сериозно образование и е призната от всички по панаири на училища със специализирана форма на обучение по света и у нас. Няма панаир, на който да не е обрала наградите.
Иначе не знам за кои преподавателки по немски става дума от НФСГ, но аз ходех на частни при една госпожа от тази гимназия и за два месеца вече ме беше научила да чета художествена литература и да си превеждам без проблеми...  Sunglasses

# 11
Благодаря и на Вас  Simple Smile Явно добре сме се ориентирали  Wink

# 12
Опитвайки се да избутам малко темата, искам да попитам за НФСГ  и НТБГ още нещо. В сайта пише, че има приемни изпити по БЕЛ и математика и бих желала да попитам относно балообразуването .... това оценките от изпитите от НВО ли са или се провеждат допълнителни тестове в самото училище ?

# 13
За тези неща най-добре питай в самото училище, защото всеки завършил е бил с различно балообразуване предвид, че всяка година се сменя. Аз например бях с математика и тест, не съм държала специални изпити. Изпити за НФСГ имаше след 8-ми клас, но те се водеха техникум, пък ние колеж.  Peace

# 14
  • София
НТБГ и НФСГ са в общото класиране, така че балът за прием в тях  обхваща оценките от НВО по БЕЛ и мат. И това не е сменяно от поне 2010, когато се въведоха тези така наречени "матури" като вход в гимназиите. Но ако за езиковите и оценката по мат, и тази  по БЕЛ се удвояват, то в двете коментирани професионални  гимназии тежестта пада на математиката, която се утроява, а БЕЛ се взима само веднъж. Отделни изпити имат НПМГ, ТУЕС, НГДЕК, училищата по изкуствата и т.н..

Общи условия

Активация на акаунт