На кое място по красота се нарежда българката според вас?

• 34 115
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
Смесваш красота с привлекателност. Красотата е чисто физическа характеристика, има си даже и математически измерения.
Красотата като естетическа категория пък е нещо съвсем, съвсем отделно.

Не, не смесвам. Мен, като индивид, не ме интересува красотата като физическо измерение. Когато срещна някого и мозъкът ми започне да крещи "внимание, красота", то не е след като съм изчислила съотношенията между различните части на лицето, а в резултат от цялостното излъчване на красота. Освен това красотата е субективна и е повлияна от културистични характеристики. Това, което българката намира за красиво може да е грозно за китайката. Разбира се, има красота, която е извън класациите, но тя е рядка.

# 406
В такива теми осъзнавам, че козметиката и модното облекло са спасили човешкия род от изчезване  Laughing
Жените по природа са толкова грозни, отблъскващи и непривлекателни, че ако не си намажат с нещо лицата, не си променят линиите на веждите, формата на очите и цвета на косата и не се качат на х см токчета в стремеж да си променят височината, никой мъж не би ги доближил дори на километър!
Интересно ми е само защо този вманиачен стремеж всичко по една жена да се промени, се нарича поддръжка. По-правилно е да се казва дегизировка. Поддръжка означава да поддържаш нещо в първоначалния му вид. Ако го променяш, това не е поддържане.

Колкото до космите, също много интересен феномен се наблюдава. Ако окосмените женски интимни части бяха толкова първично грозна, отблъскваща, нелицеприятна и предизвикваща позиви за повръщане гледка, нас просто нямаше да ни има Laughing Нито бащите ни щяха да са поглеждали майките ни, нито дядовците - бабите.
Изумително е как една мода, появила се преди има-няма 10-20 години, се е сдобила с толкова фанатични привърженици, които са готови да я обявят за едва ли не изконно първична и неотменна.
Не се сещате, че утре ще стане модерно отдолу да сме червени, зелени или лилави и поклонничките на модата пак ще врякнат, че която не си боядисва отблъскващия и отвратителен телесен цвят, е грозна мърла и на всеки може само да му се доповръща, като я погледне  Laughing

И въобще, много е интересно как се внушава на жените, че ако не си дават поне 80% от заплатата за разкрасителни процедури, козметика и модерни дрехи, изобщо не заслужават да се покажат извън къщи, а ако го направят, ще предизвикат масови безредици и майките ще закриват с ужас очите на децата си  Laughing
То че се внушава е ясно, но всъщност интересното е как масата се връзва, че и на бой може да налети, ако ѝ се оспори правото да следва модните предписания по къртичковия способ  Wink

# 407
  • София
Ох, да бе, да, козметиката, грима, обезкосмяването и облеклото преди 10 години са го измислили... hahaha

Ти нали си си натюр, allana, защо е тази драма, фермани формат А4 и нужда от себеутвърждаване? Thinking

# 408
дразни се агала  , че някой си живее живота както той иска , а не както тя

една много известна снимка , която иЛюстрира завоя на темата :

# 409
  • София
Как я илюстрира?

# 410
За мен красотата е нещо, с което човек се ражда - черти и пропорции.

Само където ние не говорим за красота, а за поддръжка. Красива жена, която има навика да пропуска определени хигиенни навици - не благодаря.

# 411
Красотата е различна за всеки.
Това, което вие наричате красиво, за мен може да е посредствено. И обратно.
В България масово под поддържана жена се разбира основно жена с напомпани цици, устни, добавени коси, маркови дрешки със съмнителен произход, едри бижута, силен парфюм и тонове грим. Като тръгна по улиците, имам чувството, че българката живее във вечен филм - то не са чупки, пози и муцунки като че ли непрекъснато я следи камерата и тя трябва да е неотразима и винаги в кадър.
Единствено в самолетите от и за България винаги мирише на букет от всякакви парфюми. Не съм забелязала такава мъгла от аромати да се носи в немските или скандинавските линии, например. Но пък там тоалетните често остават чисти по време на целия полет.
Както някой писа по-горе - поддържаната жена живее по различен начин. Ще кажете, че не е приложимо за България, но не е точно така. Ако не си в графата на най-крайно нуждаещите се, пак можеш да изглеждаш нормално, всичко е до нагласа и приоритети, не толкова до средства. Например приоритет да ти е да поддържаш зъбите си, а не да ходиш на кръчма или да жулиш бири всяка вечер. И така нататък...

# 412
На обяд днес обядвахме с мъжа ми на открито в един ресторант. Влиза едно прекрасно създание , с хубава дълга лъскава коса, силиконови устни и силиконов бюст, горда показан от деколте на хубава блузка.
Тъкмо да кажа на мъжа ми - Леле ама  красотуля,  и момичето отваря уста да пита нещо минаващия  до нас сервитьор , от което се разкрива гледка на едни дребни жълто-кафяви  зъбки, зле подредени, а  и  на всичко от горе от този тип, който венеца се показва на 50 %.
Е, може ли мисля такова нещо.  #Cussing out
Започнала отзад напред. Ами оправи тия зъби първо, дала 5- 10 хил. или там не знам колко струва силикон, по-спешно трябвало да ги инвестира в детална хирургия.   То плачеща нужда от това просто има. Пък чак тогава сложи силикон в устните.  Така ефекта така става обратен. Rolling Eyes
А иначе младежа с нея - горд та горд, хванал я под ръка все едно мисис Джоли Пит води  Simple Smile

# 413
  • вятър в маслините, вятър над хребета
За мен красотата е нещо, с което човек се ражда - черти и пропорции.
Само където ние не говорим за красота, а за поддръжка. Красива жена, която има навика да пропуска определени хигиенни навици - не благодаря.
Заглавието на темата е "Красива жена ли е българката?", а не "Поддържана жена ли е българката?".

Имам усещането, особено при някои потребителки, че се стремят не да говорят по темата, а да насипят възможно най-много аргументи, които да сринат сънародничката. Знам ли, може да изпитват нужда всички наоколо им да са обявени за вампири, та те да се чувстват неповторимо привлекателни Tired.
(плюенето по дечица как ще станат грозни като майките си беше особено Sick)

# 414
  • София
Това, което си сложила в скоби и мен ме стресна. Не очаквах чак такава злоба. Макар че ей сега някой ще се провикне, че просто е бил откровен.

# 415
Заглавието на темата е "Красива жена ли е българката?", а не "Поддържана жена ли е българката?".

Да, но на предната страница се обсъждаше поддръжката и какво влияние оказва върху външния вид Peace .

# 416
Сложно е. Забелязват се турско-цигански черти. Дразни ме. За някои може да е хубаво.

# 417
  • В Космоса
Понеже ми е прясно да споделя относно красиви и поддържани, така и така е подхваната темата. Чехкините са красиви (с хубави лица), но неподдържани (рошави, с раздърпани и неподбрани дрехи, неглиже като цяло), а унгарките не толкова хубави, но се обличат добре и се поддържат повече. Приличат на българките много.

# 418

Италианки и гъркини- до една дебели, ама дебели. Тук-там някоя хубава коса.

Пфф, италианците по всички класации и статистики са едни от най-НЕдебелите в Европа.

Скрит текст:

Младата българка е симпатична, стройна. След 35 има тенденция за опущение отвсякъде, вероятно е ген.
Французойки - поддържани на всяка възраст, макар и рядко с правилни черти, но пък с интелигентно излъчване.
Испанки - 2 основни типа - дебели повлекани с огромни задници и сухи, изпити скумрийки. Не са хубави, но с много добро сърце. А и самочувствие, защото мъжете им очевидно ги харесват такива.
Англичанки - груби, несъразмерни, къси торсове, тънки крайници, неприятно розово-луничави кожи.
Гъркини - трътлести, възмурджави. Но пък има хубави мъже, макар и дребнички.
Най-хубави според мен - рускини, украинки. Те имат сходна тенденция като нас след една възраст да напухкавяват.

# 419
Ако ще сравняваме нациите, най-неприятните и непривлекателни лица, които съм виждала, са били на гъркини.

Общи условия

Активация на акаунт