искам бебе

• 57 380
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
На мен днес ми е втори ден със тестовете за ОВУ.Втората черта днес е доста по ясна от вчера но все още е доста бледа.По мой изчисления утре или други ден трябва да ми е датата,така че се надявам утре вече да е наситена втората  чертичка Laughing Laughing Laughing Laughing

# 121
На мен днес ми е втори ден със тестовете за ОВУ.Втората черта днес е доста по ясна от вчера но все още е доста бледа.По мой изчисления утре или други ден трябва да ми е датата,така че се надявам утре вече да е наситена втората  чертичка Laughing Laughing Laughing Laughing
Теди , за да не изпуснеш момента , а и защото другите момичета ме просветлиха, че бебеправенето трябва да се случи преди и повреме на О , хващай мъжа си и започвайте  Grinning Peace

# 122
Да да то накрая ще е суртин обед и вечер за да е сигурна работата хахах
Майтапа на страна мили момичета имам чувството че този месец много от нас ще видят две черти.Така че искам всички да мислите положително и да се наслаждавате на всеки един ден и ще видите че това спокойствие ще ни донесе мечтаните две черти.

# 123
Теди, чул те Господ! С две ръце подкрепям думите ти! И аз имам усещания  Hug Прави тестове всеки ден, за да не я изпуснеш и повече в кревата с мъжо  Heart Eyes

# 124
Пуууу, чул Ви Господ. Аз имам още девет дни до М. Нооо, за сега не усещам никаква промяна, нищо, надявам се да е на добро. Дори гърдите не ме болят като предния месец.... никакви симптоми дори като ПМС... чакам си... надявам се да не дочакам М: ) успех макиии и до две чертииии

# 125
Трябва да сме позитивни.Сега ще ви разкажа една история с едни мой познати.Опитваха се да имат бебче и накрая специалистите им казаха,че мъжа е стерилен.Понесоха го тежко...съвзеха се и си осиновиха момченце.След няколко месеца жената забременя...мъжа й през цялата бременост я обвиняваше,обиждаше и не вярваше че детето е негово.Роди се момченце направиха днк оказа се че бебето е негово.Съответно жената не можа да преглътне обидите и се разделихя.Но просто исках да ви покажа че когато човек се успокой и не го мисли толкова то си става....Така че момичета късметтттт

# 126
Трябва да сме позитивни.Сега ще ви разкажа една история с едни мой познати.Опитваха се да имат бебче и накрая специалистите им казаха,че мъжа е стерилен.Понесоха го тежко...съвзеха се и си осиновиха момченце.След няколко месеца жената забременя...мъжа й през цялата бременост я обвиняваше,обиждаше и не вярваше че детето е негово.Роди се момченце направиха днк оказа се че бебето е негово.Съответно жената не можа да преглътне обидите и се разделихя.Но просто исках да ви покажа че когато човек се успокой и не го мисли толкова то си става....Така че момичета късметтттт

Много си права, трябва спокойствие, а с това нашето постоянно мислене и търсене на желаните симптоми, никак не си помагаме!!! Защото сме в постоянен стрес, но как човек да махне с лека ръка и да си каже......всичко е ОК. Опитвам се сама да имам позитивна нагласа, но .............................не всеки път ми се получава и много често е за кратко и пак ме обзема оная мисъл, защо не се получава, като уж всичко ми е наред........

# 127
Аз също съм много вманиачена, та си мисля, че затова не се получават нещата. Бях изтеглила приложение на телефона /за цикъл, О и т.н/, купувах тестове за О, няколко пъти се опитвах да меря БТ, чета в интернет какви ли не глупости. Затова от този месец съм спряла с всичко, изтрих приложението, спирам да следя, да чета. Остава ми само БГ мама, че да си се подкрепяме взаимно. Стига сме се товарили допълнително. Когато е писано ще стане, пък колкото по-скоро, толкова по-добре.  Hug  Hug  Hug  Praynig

# 128
Аз съм същата говоря на вас за позитивизъм,но и аз имам приложение на тел пия купища витамини само търся симптоми...сега почнах и със тестове за овулация...но и аз реших вече край ще се опитам да мисля за други неща а не само за това дали този месец ще се получи....

# 129
Да се включа и аз за днес.  Peace
И аз се успокоявам с това, че не трябва да му мисля и да съм соикойна, освен това според мен се изчаква идеалния момент за да стане идеалното бебче, тоест не трябва да се разочароваме от М .(доста трудно наа практика)
Да споделя и аз една история . Имам едни познати които са сключили брак преди 8 години , а са заедно от 10 . Правят опити за бебче от 8 години -неуспешни , изследванията са наред, всичко окей. Решиха, че не искат инвитро и продължиха с опитите, а към ден днешен щастливата майка е в 6-ти месец. Тоест не винаги зависи от нас , може би иприродата има пръст в тази работа.
Но напълно ви разбирам за нетърпението. Желая на всички скоро да се похвалят  Hug

# 130
Ще се опитам да съм кратка, но въпреки това сигурно ще ми трябват няколко поста за всичко. Посетих много лекари - Русе, София, Пловдив, Плевен. Повече от 30 лекари. С конкретни въпроси. Срещнах се с много жени, които са преборили проблемите. Ще напиша обобщено, какви изводи се очертаха накрая:

1. НЯМА такова нещо, като случайност, късмет, съдба, божа работа. Биологията, съответно медицината, са безкрайно точни науки. За ВСЯКО нещо си има причина и тя може да се докаже, види, изследва, лекува, профилактира! При проблемните бременности причините са отдавна известни и елементарни, затова често дори и не ни ги назовават лекарите. Не им се занимава с глупости, по-лесно е да кажат - ми късмет, случва се.

Да, наистина се случва, но това не е късмет, а съвсем логичен процес. Не случайно природата е създала възможността, да отделяме яйцеклетка всеки месец, в продължение на години. Ако беше малшанс, да е неуспешна една бременност, щяхме да имаме 2-3 яйцеклетки и това е.

В медицината, всяко отклонение от нормата е заболяване. Същото се отнася и за неуспешните бременности. Те са чисто и просто заболяване. Понякога еднократно, понякога хронично, леко или тежко, но в никакъв случай късмет. И както всяко заболяване - или ще го преборят сами организмите ни, или трябва да си помогнем с лечение. Нещата наистина са ясни и прости. По-нататък ще се опитам да ги обясня, непрофесионално разбира се.

# 131
2. "Не заслужавам да имам бебе, къде сбърках, аз съм виновна" - няма такова нещо. Бебето не е заслуга или награда, за някакви никому неизвестни качества и постъпки. А неуспешната бременност не е наказание за безбройните ни "грехове". Всичко е биология - безпристрастна, дори безмилостна.

Да, може да се случи пак. Може да се случи няколко пъти. Може пък да не успеем за забременеем без помощ. Всичко е възможно. Но няма място за вина, самосъжаление, депресия, драматизация. Търсим причините, намираме ги и продължаваме с опитите. Може да не ги намерим от първия път. Продължаваме да търсим.

Всяка от нас може да износи нормална бременност и да си гушка накрая здраво бебе! Просто понякога пътя по който става това е по-различен. Не и невъзможен. Важно е да открием причините, които ни пречат. От там нататък става лесно.

# 132
3. Причините. Причините за проблеми със забременяването и неуспешните бременности, твърде често са елементарни. В масовия случай - не добро общо състояние на майката. Недостиг на витамини, ензими, лечими разстройства на жлезите, лечими хематологични особености, токсикации от всякакво естество и изобщо нездравословен начин на живот.

И тук се намесва ГАДНИЯ НАВИК НА БЪЛГАРИНА със забраните и ограниченията! Както, когато не ни стигат парите, не търсим нова работа, а почваме да пестим ток, вода и храна, така и когато нещо с тялото ни не е ОК, почваме да го ограничаваме. ГРЕШНО и ГЛУПАВО!

Ако избягвате 5 вида храни, няма да станете по-здрави! Токсоплазмоза може да си лепнете и докато стоите на някоя пейка или докато си чистите обувките с гъбичка. По вероятно е да си докарате недостиг на важни елементи, от неуместна диета! Да не ходите на заведение, заради цигарения дим изобщо не ви спестява в пъти по-вредните изпарения от автомобили и химикали - само дето ще сте по-нещастна! И т.н.

Не е възможно да се изолираме от вредния си начин на живот и околна среда. НО! Изключително важно е да помагаме на тялото! По време на бременност и особено преди нея! Хранителни добавки, билки, ако проблема е по-тежък - медикаменти. Задължително. За да попълним всички липси, които са попречили на правилните ни функции. А те са много в съвременния начин на живот.

Няма как да избегнем всички бактерии, химикали, консерванти, канцерогени. НО! Важно е да приемаме силни и безвредни доказани детоксиканти. Постоянно. Като арония, червено цвекло, добавки със силно антиоксидантно действие и т.н., тук въпроса е доста обширен.

Вместо да се чудите от какво да се ограничите, потърсете какво да добавите. Това е огромна първа крачка към успеха. "Бебето ще си вземе, каквото му е нужно, но то после ще липсва на Вас". Пълна глупост. Бебето не може да вземе, каквото и да е за сметка на много по-силния организъм на майката. Ако има такава опасност, тялото ни ще отхвърли бебето, ще започнат автоимунни и други процеси.
Ако нямаме достатъчно от всичко, най-много ще пострада бебето, а ние не искаме това.

Наблегнете на добавянето - на витамини, антиоксиданти, помощни медикаменти, физическа актвност, ограниченията се случват естествено.

# 133
  Здравейте момичета.Ще ви разкажа накратко моята история и дано тя вдъхне малко оптимизъм на тези които започват да се отчайват.
 Никога не съм вярвала в съдбата и аз мислех,че за всяко нещо си има логично обяснение,че невъзможното забременяване е в следствие на медицински проблем,който трябва да бъде разрешен чрез съответното лечение.И така след две години опити да забременея с приятеля ми решихме да отидем на лекар и да разберем защо не се получава.Направиха ни пълни изследвания и на двамата-оказа се че неговата спермограма не е съвсем добра,а аз имам полип на матката,хормонални смущения(прекалено висок пролактин) и ендометриоза със сраствания и по двете тръби.Поискахме и второ мнение-същото.Вторият доктор каза,че дори да се махне полипа,да се отпушат тръбите чрез лапароскопия със резултатите от спермограмата пак ще се наложи инсеминация(най малко).И започнахме да действаме - направиха ми хистероскопия за отстраняване на полипа и реших да си почина преди да предприема и лапароскопията.На насрочения преглед осем месеца по-късно ми съобщиха новината,че съм бременна в седмата седмица(бременността беше цветна,а и понеже ми казаха,че е невъзможно, изобщо не бях разбрала.Изкарах една сравнително лека бременност и сега се радваме на един малък разбойник.
  Та, за мен това си е чудо.Не знам лекарите ли са сбъркали или е просто съдба,но е факт.

# 134
Да споделя и аз един пример.Моя позната с проблеми в главата,нарушение на хипофиизата има диагноза от лекари,че никога не ще има деца.На 38г изведнъж,бременна.Когато идва момента да ражда излизат близнаци при което до момента никой не е установил,но едното бебе е мъртво.Истината е,че нямаме ние доктори,а уж медицината била напреднала вятър и мъгла.Според мен всичко е божа работа.Много често и докторите бъркат.Желая успех на всички,а и по мое време не помня да съм пила фолиева киселина.

Общи условия

Активация на акаунт