Хранене на бебе само с изцеждане на кърма

• 49 615
  • 177
  •   1
Отговори
# 45
ММ хич няма да се навие да инвестира в ел помпа. Точно вчера пак ми мрънкаше - почвай АМ и хич не ми се оплаквай!  Ами като беб не го харесва, а сега и ако се докаже АД ще трябва специално мляко...  Но  ММ пей сърце, той си спи блажено в хола и спокойствието по никакъв начин не му е нарушено ни денем, ни нощем. Та затова няма да се навие диването.

Надух ви главите, ама пак съм се сдухала.... Само си викам - още 2 мес, още 2 мес....

# 46
Ама АМ ще ти излезе в пъти по скъпо, докато моята помпа примерно излезе 170 лв.- 2012г. и ако си мисли че като пропие АМ ще има спокойствие... Joy Joy Joy Едно бебе, ако е ревливо и амброзия да пие все тая-просто характер, ако не го мъчи нещо де...
А примерно хубаво АМ е поне 20 лв. кутията и да кажем е макс за седмица. 4 седмици по 20-80 лв. идва. А като сложих, че ще го пие поне до годинката...

# 47
тъй, тъй, ама ММ е голям професор, той мнооого знае..., ние какво разбираме...

# 48
  • Sofia
Даааа, ходи им обяснявай какво и защо правиш. Аз второ дете храня така и моят мъж още се дразни. Писнало ми е от въпроси като- пак ли ще се цедиш, не се ли изцеди, по колко часа на ден се цедиш, кога ще спреш. Но като стане въпрос да купи АМ, започва да отбелязва колко е скъпо. ooooh! Няма угодия.

# 49
1905vv , ще си позволя да ти дам съвет, защото съм се цедила и през нощта през 2-3 часа и с двете деца в продължение на много месеци.
С  първото ползвах ръчна помпа и общо взето ми се събираше по 2-3 часа сън на денонощие. МЪКА.
С второто купих електрическа и си реших проблема.
Докато хранех детето с шише с едната ръка, с другата държах помпата и цедях. Така на практика , докато детето се нахрани, аз му изцеждах мляко за следващото ядене.
Издържах до преди няколко дни , защото детето ми така и така трудно заспива и помпата започна много да го разсейва и разсънва.

# 50
Благодаря ви,  desive78,Gubzerka и Елена Ди за съветите!  Heart Eyes

Точно по 2-3 часа на денонощие спя, да не говорим, че домакинска работа не мога да подхвана!
Аз нали бях поставена на диета, че да разберем дребния от какво се обринва по бузките. Ми нищо не се разбра - каквото и да хапна, бузите му пламват. Та обмислям вариант да спра въобще да цедя и да започнем с някакво АМ.  Че аз от глад и недоспиване направо не мога да гледам вече. Така ми се иска да зарежа това цедене, ама единствено ме спира това, че е зима и баткото е вероятно да влачи вируси. Пък нали докато се кърмят бебетата уж са здрави  newsm78  Не знам доколко това е верно, дали не е само някакъв мит...  Направо съм на ръба да зарежа всичко и да почвам АМ...

# 51
Айде, да не те разубеждавам, ама това за здравите кърмени бебета е мит.
Малкият ми син е все още кърмаче, а в момента пие трети антибиотик. Пусна ли баткото на ДГ  и сме готови.
Така, че си е до дете, не се заблуждавай, че кърмата е някакво чудодейно биле.

# 52
Ели, точно и аз такива съмнения имам, та съм се размислила......

Бързо да се оправяте вкъщи!

# 53
Групата на лудите  hahaha И понеже това е станало като тема за оплакване...
Още от родилното изцеждам с ръчна помпа на Бертони. По 110-120мл на 3 часа. Обаче цаденето продължава 30-40мин и то с компресия. Бебето през това време вече е огладняло и реве. Няма кой да го утеши. Мама се цеди и реве заедно с него. Знаеш колко яде, знаеш че може някой друг да го нахрани с биберона, обаче никъде не можете да отидете на почивка, на разходка за по-дълго време, в планината за ден...ами на плажа? вие ставате роб на тази помпа...Гърдите не знаят кога какво произвеждат и почват да текат постоянно. Дори да взема кърма в шише за разходката - кърмата е студена, а гърдите ми вече са ме намокрили въпреки подплънките. Ако времето е топло пък може нещо да се развали. Това е самобичуване, терор без край. В името на кърмата и кърмачето. Да не говорим за бучките, възпаленията, болките и 39° темпратура с дни, която завършва със скъп антибиотик. Не се знае на всичкия тоя зор колко още ще имате кърма, заради недобрата стимулация на гърдите. Все пак си е друго бебето да засмуче. Май недостатъците са повече. Особено ако нямаш пари за скъпа и хубава помпа. Не можеш да свършиш нищо вкъщи, не можеш да се наядеш, то какво и да ядеш, като нищо не си сготвил. Приготвяш филии или бисквити и прилапваш... Ако имаш късмет ще имаш време да си стерилизираш помпата и шишетата на тишина...
Обаче казах край! Веднъж пробвах да кърмя със силиконови зърна, но не се изцеждах, за малко да ми спре кърмата, заради не достатъчна стимулация. После пак почнах с шишето.
И от събота пак сме с опити за кърмене. Силиконки, на гърда, доизцеждане. И въпреки, че детето ми виси почти постоянно на гърдата докато се научи - хиляди пъти го предпочитам пред помпата. Въпреки че постоянно се кърмим, имам повече време за домашни задължения и хранене!

Трябва да си голям инат за да издържиш толкова месеци на цадене. Необходими са доста по-малко мъки за да научиш детето да суче от теб. Дори с кофти зърна и своенравно дете. Кърменето е хиляди пъти по-приятно от цеденето и храненето с шише.

Само месец и половина бях в този филм на ужасите и дано никога не се връщам в него повече!
Пожелавам ви скоро излизане от този ад. Ама не чрез АМ, ами чрез успешно кърмене. Слагайте детето често на гърда. Ако сте бременна - не слушайте акушерките в болницата при раждането, не давайте да го хранят с шише. Научете сайта на Хедра на изуст. Ако по някаква причина ви се наложи друг да нахрани детето - нека да е с лъжичка. Дори едно хранене с шише ви връща два дни в ада. Не четете книжките на Нестле, които ви дават в родилното, все пак Нестле продават АМ. Ако ви се наложи дохранване, използвайте дохранване на гърда със сонда. Цадете само за облекчение и допълнителна стимулация, ако ви е нужно. Детето е много по-спокойно когато се кърми.

Кърмата е най-доброто за бебето,   bouquet похвала за всички майки, които издържат на това самолинчуване в името на детето (и семейния бюджет  Rolling Eyes).

Извинявам се за дъглата изповед. Надявам се някои мами навлязли в "ада" да се сетят по навреме да научат детето да суче. Наистина си заслужава.

Поздрави на всички! Желая ви здрави и весели дечица и повече почивка Simple Smile

# 54
От мен да мине, като майка с повече опит, ще те светна, че не всяко бебе може да се научи са суче. Wink и не всеки тип зърна го предполагат.
1905vv , благодаря!

# 55
  • Драгоман

Цитат
Трябва да си голям инат за да издържиш толкова месеци на цадене. Необходими са доста по-малко мъки за да научиш детето да суче от теб. Дори с кофти зърна и своенравно дете. Кърменето е хиляди пъти по-приятно от цеденето и храненето с шише.
  Подкрепям това мнение с две ръце!!! Ако оставите детето само на гърда и не му предлагате в никакъв случай шише, то ще се научи да суче, все пак това му е в природата на всяко бебе! Ами преди много години, когато не е имало биберони и помпи как ли е било?
   Трудно е да се нагодят в началото мама и бебе, но не е невъзможно! И това, че в първия момент бебето не иска да засуква, не значи, че след някой ден не можеш отново да се опиташ да го сложиж на гърда! И моето бебе в първите си дни не умееше, но с много поставяне на гърда и без предлагане на шише, няколко дни след изписването вече си се кърмехме!  Peace
  Незнам за вас, но за мен това с цеденето си е изтезание, тормоз и разбиване на нервите на майката, а това рефлектира и на бебето. А също така без достатъчна почивка и сън, кърмата намалява. Успех и поклон пред силната ви воля да се изцеждате цяла година!   bouquet

# 56
  Ако оставите детето само на гърда и не му предлагате в никакъв случай шише, то ще се научи да суче, все пак това му е в природата на всяко бебе! Ами преди много години, когато не е имало биберони и помпи как ли е било?

И аз така си мислех и се бях заинатила да науча голямото си дете да суче.
Резултата беше- обезводнено и гладно бебе, с хлътнала до неузнаваемост фонтанела.
Едно време е било масова практика да се носи бебе на някоя роднина или комшийка да го кърми, имало е и много висока смъртност сред новородените, така, че не си мислете, че това сега е от лиготия.

# 57
  Ако оставите детето само на гърда и не му предлагате в никакъв случай шише, то ще се научи да суче, все пак това му е в природата на всяко бебе! Ами преди много години, когато не е имало биберони и помпи как ли е било?

Резултата беше- обезводнено и гладно бебе, с хлътнала до неузнаваемост фонтанела.
Едно време е било масова практика да се носи бебе на някоя роднина или комшийка да го кърми, имало е и много висока смъртност сред новородените, така, че не си мислете, че това сега е от лиготия.

Така е Ели, трябва да се вземат мерки за сигурност. Аз купих кантар. Тегля преди и след хранене. Още не успявада изцока достатъчно, но пълни памперсите. В краен случай може да се дохранва с лъжичка или пипета и опитите да продължат.  Който търси ще намери инфо. Има жени, които успешно кърмят с вдлъбнати зърна и бебета без сукателен рефлекс, които се научават да сучат. Много е трудно, в момента го изживявам, но е по-лесно от цаденето. И си заслужава мъките, въпреки че съм се чувствала като инквизитор... Нека не разводняваме темата.

# 58
  • Драгоман

Така е Ели, трябва да се вземат мерки за сигурност. Аз купих кантар. Тегля преди и след хранене. Още не успявада изцока достатъчно, но пълни памперсите. В краен случай може да се дохранва с лъжичка или пипета и опитите да продължат.  Който търси ще намери инфо. Има жени, които успешно кърмят с вдлъбнати зърна и бебета без сукателен рефлекс, които се научават да сучат. Много е трудно, в момента го изживявам, но е по-лесно от цаденето. И си заслужава мъките, въпреки че съм се чувствала като инквизитор... Нека не разводняваме темата.

Peace Няма невъзможни неща!  Peace Който търси намира Simple Smile

# 59
  • Sofia
Мисля, че е най-важното бебето да е на кърма, независимо по кой начин. След неуспеха с големия ми син, 4 години си мечтаех как втория ще го кърмя до първи клас. 16 дни се мъчихме, детето сучеше, но основно спеше. На 16 -ия ден беше 400 гр под рожденото тегло. Мерех до 50 гр изядени наведнъж. В един момент започна да яде по 10, 20 гр. А уж сучеше и преглъщаше. Това ме сломи и пак захванах помпата. Вече 11 месеца и 17 дни. Скоро приключвам.

Специално за 1905vv- няма да се отказваш, че  argue Просто намали цеденето и колкото събереш, толкова. Не минавай само на АМ, моля те! Ти просто си в кошмарно положение, ако намалиш темпото и даваш по 1-2 хранения на ден АМ, ще ти просветне.

Не знам дали съм права, но оставам с впечатлението, че повечето от вас дават току що изцедена, което за мен създава голям стрес. Аз събирах за ден напред. Винаги имах в хладилника порции за следващите 24 часа.

За здравето- моето дете от 4-тия си месец е непрекъснато болно. 2 пъти в болница, пет бронхиолита, хреми с месеци. Това изобщо не ме отказва. Кърмата си има своята полза!

Общи условия

Активация на акаунт