Боледуване на децата ни – тема 17

• 42 872
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Флудитек-ът е за влажна кашлица и бронхит  Peace
Да не е направил някаква алерг. реакция към клеевата т-ра  newsm78 А свирукането е много характерно - ако е на издишване по всяка вероятност е спазъм, ако е на вдишване може и от нослето да е. И все пак - докторът какво казва? Не знам дали си наясно, но препоръчително е да се ходи на преглед преди инхалация, защото ако евентулано е налице спазъм, инхалацията повлиява и е твърде вероятно да не се чуе такъв и да се замаскира проблема.
Ако е бронхит - силно препоръчвам намазани с мед памучни кърпи на гърдичките и на гръбчето - спи се с тях, като се избягва зоната около сърцето. Но пък ако е направил реакция към клея, може да реагира и на меда. До сега случвало ли се е да има проблем с приема на мед?

# 256
Лекарката каза, че е от сополите всичко. Не чувала спазъм. Не знам защо Флудитек изписа. Каза 2-3 пъти дневно инхалация с физиологичен да правя, да капя сребърната вода у нос и Флудитека да давам. Сега по престана да кашля. С мед нямаме проблеми.

# 257
Значи, предполагам, нямаш повод да се тревожиш, щом според док са сополи.

# 258
Аз на това кашляне от сополи не вярвам. Докато беше с разстройството тогава наистина кашляше от сополи - по няколко пъти на ден, ама сега си буха както трябва и ми е пределно ясно, че отива към бронхит, но какво да правиш с доктори на тглава не се излиза и това е.

# 259
  • Once there was a Hushpuppy...
Ама, Рали е права за Флудитека.

Не се притеснявай Кими за бронхит, защото ти сама ще го чуеш през ноща Peace
Аз, например вече толкова съм го научила, че не ми трябва да го слуша доктор/е, не че не го водя/
През ноща се разбира бронхита, когато детето спи и е отпуснато.
Около 3-4 през ноща, ако кашля и се чува хриптене от гърдите/като се наведеш/, а не от носа хрипове - то, това е бронхоспазъм или бронхит.
Чува се просвирване с хриптене едновременно в областта на гърдите, моля да правите разлика, тези, които се съмнявате за бронхоспазъм. Защото при запушен нос, също се чува свистене, но като се заслушате ще прецените от къде идва.
Това е най- лесния начин да разберете преди да го преслуша доктор.

# 260
  • Бургас
Благодаря на всички за отговорите по моя проблем   bouquet
Имам един много тъп въпрос, но наистина досега не ми се е налагало и не знам как се прави: как точно се маже содата? В смисъл, да я объркам с вода и да мажа с пръст или как?  Rolling Eyes

# 261
  • в огледалото на живота
Благодаря на всички за отговорите по моя проблем   bouquet
Имам един много тъп въпрос, но наистина досега не ми се е налагало и не знам как се прави: как точно се маже содата? В смисъл, да я объркам с вода и да мажа с пръст или как?  Rolling Eyes
Мон,за малкото дете ли питаш?
Аз съм давала с лъжичка мед и отгоре поръсвам содата.
Но ако е за него в случая май не е удачно... Confused

# 262
  • Бургас
Не, не, за баткото питам, той е почти на 9г. Има няколко малки афти, обаче са доста назад и не знам как ще ги стигна, за да ги намажа... а се оплаква, че много го болят - и гърлото като цяло, и афтите. Не яде, почти не пие, със зор изпи 2 чаши мляко и 1 вода и това е за почти цял ден..

Пръсках Тантум Верде, не помага в случая. От афтите от варицелата имах един останал спрей Орофар, пръснах и с него - има ефект, но за много кратко време...

# 263
  • Once there was a Hushpuppy...
Мон, мокриш си пръста и топиш в содата, после мажеш ако е червено гърлото, или афти.
Това е вълшебно лекарство за афти - содата Peace
По принцип сме го правили и с намотана стерилна марля, намокряме и овалваме в сода. Но,, за малка детска устичка е малко неудобно, за това директно на пръста Peace
И да не плюе веднага. Знам, гадничко е, но пък помага.

# 264
  • Пловдив
Мон, мокриш си пръста и топиш в содата, после мажеш ако е червено гърлото, или афти.
Това е вълшебно лекарство за афти - содата Peace
По принцип сме го правили и с намотана стерилна марля, намокряме и овалваме в сода. Но,, за малка детска устичка е малко неудобно, за това директно на пръста Peace
И да не плюе веднага. Знам, гадничко е, но пък помага.

Точно така правя когато аз или голямото дете има афти.
Содата много помага.

# 265
  • Бургас
Благодаря ви   bouquet Hug

# 266
Здравейте, моето момиченце 2.8мес има чести проблеми с нослето.
Всеки път я водя при педиатър и всеки път давам каквото ми предпишат...
Накрая реших да я заведа на алерголог - д-р Малячкина й направи кръвен тест, който показа, че не е алергична към прах, полени, животни и т.н.
Преди 2 дни правихме барбекю и тя беше залепена да гледа, надиша се на пушека от дървените въглища и веднага й текна нослето (бистър секрет). Имали сме още много случаи, които са започвали точно така - просто теква нослето, без други симптоми и вече си мисля, че е причинено от определени дразнители - силни миризми, студен въздух и т.н. Това не знам алергени ли се водят?
Според моите разсъждения и това, което четох - това е ринит, може би неалергичен или вазомоторен, незнам как се нарича. А ако пак се водят алергени - значи алергичен...

Има ли някоя мама, която да се е сблъсквала със същото и как се справя със спирането на секрета- ако не се спре навреме става спазъм със затруднено дишане (2 пъти е имала).

Как да различавам настинки/вируси/грип и ринитът, който ви описах по-горе?

# 267
Здравейте !Да се вмъкна в тази тема за инфо .Дано не боледуват често децата .

# 268
Момичета,сополите ни тръугнаха напред най-накрая,но ЛЛ спря виброцила,само с физ. р-р ли да промивам ?

# 269
Здравейте, моята малка направи ларингит през юни и директно в болницата, много се стреснахме с мъжът ми. Урбазон и 2 инхалации с Пулмикорт и после 3 седмици докато се възстанови напълно. Миналия месец пак се случи, но този път само с хомеопатия мина всичко (и сополи) за 6дни.
Понеже чета, че има дечица преминали през това, искам да попитам какви са ви наблюденията - при всеки вирус ли ще се случва, израства ли се? Педиатърката смята, че малката можело и да е алергична, но това нямало как да се установи преди да навърши 3 г.

Общи условия

Активация на акаунт