Боледуване на децата ни – тема 17

• 42 876
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Kaktiche....мисля че даваш твърде много неща. Даже и хомеопатични те натоварват организма. Или осцилукокциум или ифлуцид. В нашето семеиство действам с инфлуцид.
Ако не се оплаква от гърло но е червено - мед със сода, тантум верде / сладко е/ и до сега от децата около мен нико не го е отказало,  ефизол, прополки / ако е по -голямо детето/.

Гледам имуностимулатори коментирате. Писала съм и преди . На 3 години му давах де що излезе. Пи 4 АБ за една година и един път бяхме в болница. На 4 нищо не съм давала / Февруари - коласта че обявиха грипна епидемия а щяхме да ходим на ски. 3-4 боледувания между другото и 1АБ.
Та всичко дето давах явно е за майчинато ми спокойствие.

# 376
  • Once there was a Hushpuppy...
Kaktiche....мисля че даваш твърде много неща. Даже и хомеопатични те натоварват организма. Или осцилукокциум или ифлуцид.

И аз така мисля, много неща даваш. Избери си едното, и двете имат сходно действие.
Инфлуцид + Тонзилотрен/или Ангин хил/ + Шуслерова сол 3 - нещо такова е по-приемливо Peace
Като за смучене също са ти казали и Ефизол, а също евентуално и Тантум Верде.
Аз пръскам Тантум Верде, ако видя че не пие течности и го боли много.
Иначе си действам с Тонзилотрен-а  и  евентуално сода/само при остра нужда от нея Peace/

# 377
Може и Орофар да пръскаш за червено гърло-по-безобидно е една идея от тантум вердето, изписват го за по-малки дечица...

Моят сам сип пръска Peace

# 378
  • пак там
Ами не е много ясно кое от двете е по-безобидно, с този лидокаин в орофара...

# 379
Според мен и двете имат повече обезболяващо действие, отколкото противовъзпалително. Въпреки, че са точно противовъзпалителни лекарства.
За това аз никога не разчитам само на Тантум Верде при силно червено гърло с болки.Подчертах го, защото е важно да се знае, че може да се комбинира спрей с хапчета за смучене, които имат по-добро противовъзпалително действие/индивидуално/ Peace

# 380
Да ви попитам да пуснали детето събота и неделя до обяд в провинцията. Той по рядко кашля. Кашлицата е вече отхрачваща. Спряла съм инхалации и такива неща. Във вторник живот и здраве имаме час при пулмолога. Също така се колебая да го задържа ли и другата седмица вкъщи или да го пускам на ДГ.

# 381
Kimmy аз бих пуснала дечо на чист въздух. Ние с такова кашляне ходихме 3 дни на ясла таз седмица. В понеделник беше до 1:45 когато някакво дете в яслата я събудило, малката се разревала и от зор повърнала... Сестрите се намели и се обадиха да си я вземем.. 2 дена я оставих у нас. Нямаше нито температура нито други симптоми. Само остатъчна кашлица в легнало положение. Затова вчера и днес отново е на ясла

# 382
Здравейте,днес бяхме при ЛЛ на контрола за малката,според нея е добре,но още си има сополи  #2gunfire

Иначе аз съм на Панцеф,пък за афтите довечерасъм при стоматолог.

# 383
Взех вчера Тантум верде и го напръсках. Сутринта обаче се събиди със зверска кашлица, която ми напомни на ларингит и се оказах права. Педи потвърди, така, че да ни е честито  ooooh! Ще пие отново Еуриус /пил го преди повече от половин година когато пак имаше ларингит/ сироп на д-р Тайс лека нощ и тонзилотрен и Еуфорбиум за сополите. Изписа и Бисептол, но като видях, че на листовката пише АБ го отказах в аптеката. Дано съм постъпила правилно този път  Praynig
Чудя са дали да не взема сиропа на Гринтус ... доста чета за него, че е хубав и е на билкова основа?
Отделно днес се обадих да запазя час при д-р Милинич /доста ми я хвалят/ за следващия петък и ще видим какво ще ни каже за това често боледуване.

Лисичка ... бързо оздравяване  Praynig

# 384
Фейт,благодаря и на вас   bouquet

# 385
 F.a.t.e. : Ериус /калции : аз давам на сироп. Инхалации, тонзилотрен, Тантум верде. От сиропите за кашлица за ларингита по-харесвам Лека нощ или някой дето има мащерка в него.

Чудя се обаче , как отказвате АБ без да знаете какво лекувате. Вирус или бактерия. Нямате никакво изследване, нито кръвно нито гърлен секрет.

Бързо да оздравяват всички болни.

Кими аз бих пратила детето на разходката.  Hug

# 386
За ларингит знам, че пулкикорт е чудесно средство, разбира се - след консулт с лекар.

А от Гринтус ефект никакъв особен не видях, но приятелката ми е с много добри отзиви при нейното дете, така, че не знам...

Лиси, какво пак хвана  Crazy

# 387
Рали,знам ли и аз вече  Crazy

Бухам си яко и това е - бронхит каза доки ,пък и един синузит ме мъчи 

# 388
Оздравявай  Hug

# 389
Лисе, оправяй се Peace

Фейт, спокойно почти всички тук сме имали преживявания с ларингит при децата Peace
Бисептол е АБ, но как да го кажа се чудя newsm78 - нещо, като нищо....нещо, като леката категория АБ, ако въобще може така да се говори за тях. Някои го отричат, че не действал, други все още го изписват. Аз лично от дете не съм пила и не знам какво да ти кажа. Ти попитай все пак, защо ти го изписват?
Ако нямате Т, знам ли....може и да се оправите с по-леките неща, но си питай лекарката Peace

Общи условия

Активация на акаунт