Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 053
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, внимавайте витамн ц оставя ужасни жълти петна по дрешки и всичко, до което попадне  ooooh!. Едвам се изпира, аз от доста време съм давала витамн ц и в носа и в устата, най-удобен е варианта с една пипета, взимам и направо в устата, че с тая лъжица тя го плюе и после  всичко в жълти петна #Crazy.
Сега нашия секрет го борим с физ. Разтвор от банка и една спринцовка, слагам преди всяко ядене по 0,1 мл на ноздра. Дано се оправят нещата. Иначе имаме малко зачервяване долу, лекарката ни предписа да мажа с кремче Макмирор...
За космонавтчетата и чувалчетата - ние поръчахме от асда, ще ми ги донесат края на месеца и ще дам мнение. На пръв поглед нещата там са толкова сладки

# 136
Пуфис фешън колекция, в неделя купих от карфур на 20.99лв

# 137
Благодаря ви милички  Hug
аз правя инхалации с  физ. р-р както и му капя да се отпуши нослето и дърпам с това което МАМА НА  Вики и Ивка и  ми е писала, а и в ам изписана Низита
а как да давам осилококциума, знам че беше през шест часа

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 09:52 от Магдалена Величкова

# 138
Elsi, при нас лесно се изпраха жълтите петна от витамина. С бочко пера.
Ох, имаше тема, по която исках да пиша и все забравям  ooooh!

# 139
Привет, мами!

Най-сетне да  открадна малко време, че да драсна някой ред тук...

Магдалена, отвратителна е тази ситуация, в която си попаднала Twisted Evil  Аз ако съм на теб ще пусна жалба срещу въпросната лекарка, защото такова отношение към пациент, особено пък дете, е недопустимо!!!
Иначе на въпроса ти за вит.С - директно ампулката в лъжичка и в устенцето на дребс - така ми каза лекарката. Относно инфлуцида, на Филип частната педи му го изписа с изричното пояснение да не  се притеснявам, че го дават за  деца над 1г., понеже е хомео абсолютно няма с  какво да му навреди, изписа ни го по 1таб. разтворена във водичка сутрин и вечер. Официалната (тъй да я нарека) педи пък рече, че бил още малък за инфлуцид, но предвид,че тя е една по-възрастна лелка Mr. Green  и с изказванията си досега ни е довела до заключението, че е спряла професионалното разширяване на кръгозора си на нивото, каквото е учила като студентка преди 40г. #Silly, та затова се доверявам на първата повече Peace

Впрочем Филип още леко се сополяви, подкихва и прави отделни изкашляния Rolling Eyes ....Това ме държи на тръни, предвид, че официалната педи ни вика вдругиден за отложената хепатитна ваксина Confused  Спомена,че ако не се е изчистил напълно ще пуска някакви изследвания - имате ли представа какви точно? newsm78  Все ми се струва, че при една обикновена настинка не би трябвало да има отклонения в показателите на кръвна картина, ако се направи, пък детето пак да не е оздравяло съвсем.... иииии....никак не ми се рискува с ваксиниране, ако е така Crossing Arms  
Споделете мнения, моля! Confused

Иначе и ние яко се лигавим и лапаме къде палец, къде колкото може пръсти да набута наведнъж, та чак пъпчици са му избили по и около брадичката - на това го отдавам, защото ако беше някакъв алергичен обрив надали щеше да е локализиран само в тази област.

За гукането - голям е гугутко Heart Eyes и като ми се нахили с тази щърба усмивка и загугунчи и завъзкликва...направо се разтапям и разтичам от умиление Heart Eyes

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 10:06 от Miss Blondy~Redhat

# 140
Магдалена и аз правя като мама на вики и ивка.Може да му сложиш и по една капка в ноздричка Виброцил много муппомогна,но може само 3-4 пъти на ден и затова аз му ги капя през 5-6 часа и когато му е много запушен най-вече през нощта.
В Метро има Пуфис на 20лв и бял Памперс на 23.99лв.

# 141
Опитвам се да пиша от сумати време и все ми дава някаква грешка. Този сайт на моменти ме побърква.Жалко че сме малко в фейсбук защото там няма такива проблеми.

Да кажа за вит Ц - Аз давам от ампулите по 2 мл за пиене (водят се детски) като изтеглям в една спринцовка и давам директно в устата. Нито изцапани дрехи съм имала , нито имат горчив вкус. Дават се по една ампула за 5 дни. Аз си давам в някои месеци и профилактично като усетя нещо притеснително
Осцилококцинум на бебе се дава като 10 гранули се разтворят в малко вода и това е за деня, може около 3 дни да се дава заедно с Вит Ц -това ми го е казвала нашата педиатърка тя е и хомеопат.
За нослето аз съм споделяла че при нас помогна Бейби вак най много. Слагала съм Сианос и съм доволна

И аз вчера поръчах от емаг памперси на Пуфис че най ги харесвам и днес ще ми ги донесат. Много бързо действат

за гукането- ние гукаме като сме на кеф и е по рядко. но и аз и баща и не сме от най приказливите и сме по тих и спокойни . Та явно и тя ще е такава. Явно и в гукането всяко бебе си е различно както и във всичко друго.

v.r.i Май ти беше питала за главата аз наскоро питах и всички казах че бебетата си ги държат стабилно вече. Моето си я вдига и си я държи. Разглежда, набира се да е изправена но като с еумори както си я държи главата и и клюмва напред и после като събере сили пак си я повдига. Не се притеснявай всяко бебе е индивидуално , и се развива по негов си темп недей да го сравняваш с други бебета и всичко ще ти е наред Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 10:56 от везничка1987

# 142
Здравейте мами!

аз не съм писала досега в раздела "Родени", но ви следя още от Отчетните теми, като бях бременна. Терминът ми беше 04.06, но малката се роди на 23.05 секцио.

Имам едно питане. Бебчетата ви имат ли всички ваксини, които трябва? Ние сме родени май месец, така че промяната в имунизационния календар не ни касае. Но въпреки това, лекарката ни ни връща непрекъснато- къде била в отпуска, къде чакала да станем повечко килограми, за да ни понесяла добре ваксината и какви ли не още измишльотини.. Имаме единствено 2-рия прием на хепатит Б. Вече сме на 4 месеца и 1 седмица и изоставаме с 3 месеца с тия ваксини.
Мисля повече да не я посещавам тази жена. Имате ли идея дали при бебетата може да се сменя личния лекар по всяко време?

Иначе, ние си държим много стабилно главичката, гукаме, но на моменти ( 3 дена много, 3 изобщо), сега й е интересно да "пръцка" с устичка и да хвърля слюнки навсякъде. Имаме засилено слюнкоотделяне от около месец и половина вече, да видим кога ще се покаже първото зъбче.

Извинете ме, че така се включих с моите глупости, но след поредното връщане от джипито бях пред нервна криза и се нуждаех да споделя и да разбера, дали при всички е така. Simple Smile

Слънчев и усмихнат ден на всички желая!

# 143
Здравейте, момичета, благодаря за споделените мнения за козметиката за чувствителна кожа, мисля да взема на Бюбхен и ще споделя мнение в последствие, да видим как ще действа  Peace Засега мажем бебка с мехлемчето на Адерма, което ни предписа дерматоложката, очаквам в следващите дни да видя дали ще има ефект.

За главичката - ние сме от най-малките бебчета в темата /родихме се на 1 юли/, и днес правим три месеца  Party, си мисля, че е относително различно и развитието при бебчетата ни, в смисъл такъв, че едни вече са на 4 месеца и нещо, а ние с месец назад, и всички знаем колко неща се променят за седмица-две, какво остава за месец и нещо, та затова и едни бебчета вече имат развитие по отношение на главичката, при нас това тепърва започва. В този смисъл ме учудиха и думите на нашата педиатърка, според която на нашата възраст вече трябвало стабилно да си държи главичката. Дарито си мърда главичката спокойно, като я изправя е що-годе стабилна, но има много какво се желае. Ще се стараем с мъжа ми все повече да я държим по корем, да усилим и активната гимнастика, но все си мисля, че е рано още да се говори за напълно стабилна главичка на бебка. Аз съм на мнение, че всяко нещо си идва с времето и не страдам от комплекси от типа "това бебе вече може еди какво си, а ние не". Кофтито обаче е, че нашата педи, както вече писах, ни вика след две седмици да види дали има развитие по отношение на стабилността на главичката и отсега усещам, че ще си имаме спор с нея за това. Не искам насила да мъча детето, просто искам да го стимулирам да прави каквото трябва, но всичко да си дойде с времето.  Crossing Arms
Сори за дългия пост, но това наистина ме мъчи  Tired

# 144
Уфф на мен днес ми е много кофти ден... това недоспиване вечерта вече не се издържа... цял ден ми е лошо, главата ме боли и едва гледам...трудно намирам сили да поиграем и бъбрим с бебо, а трябва. Вие как се справяте с безсънието? Аз чисто физически предавам фронта  Cry

# 145
Деси добре дошла!Моята е родена на 27.05 и има поставени 1 хепатитна,2 пентаксима и 2 синфлорикса.Тази седмица щяхме да сложим и 3-те пентаксим и синфлорикс,но се разбрахме с педи да задържим малко(до 07.10),че батко ни е сополив.За смяната не мога да кажа  Peace
Гаги аз се справям като оставям Маги да спи при мен и я кърмя дремеща,ако нещо не сме спали през нощта лягам с нея на обяд и си доспивам.

# 146
Eх, пропуснах да отговоря на Чилимура за ергораниците... Сори, но сега ми светна, та да кажа - аз получих моята. Абсолютно същият модел (различен е само десенът), като този от твоя линк е и да, има един вид качулка, чиято височина се регулира според главичката на бебето Peace Лично аз съм много доволна!

Момичета, аз пак да попитам, ако някоя от вас е наясно какви изследвания следва да се пуснат с оглед ваксиниране на  бебс, когато е бил допреди дни болен?

# 147
Блонди според мен за Ц-реактивен протеин(кръвно изследване) става дума,само той може да покаже с точност здрав ли е малчо.

# 148
Здравейте!
Гаги аз се справям като оставям Маги да спи при мен и я кърмя дремеща,ако нещо не сме спали през нощта лягам с нея на обяд и си доспивам.
И аз така.   Laughing
Цитат на: *mama*na*viki i ivka* link=topic=801794.msg29139422#msg29139422

Пропуснах да ви кажа в емаг.бг има големи намаления на памперси
Благодаря за инфо-то.   bouquet Възползвах се. Аз уж все ги следя, а сега щях да ги изпусна.  Rolling Eyes
Магдалена Величкова много неприятна случка - и това ми било педиатър.  #2gunfire

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 15:43 от desi_yakova

# 149
Деси, ние сме също много назад с ваксините. Вече сме почти на 4 месеца и имаме само 2 сложени - тези от болницата (макар, че и тях много ги забавихме, БЦЖ сложихме преди месец)
Много ми е чувствителна тема това. Преди раждането решихме максимално да ги забавяме. Според някои изследвания, по- късното поставяне прави по- добър имунитет и не се бъгва толкова имунната система. Не съм против, но мисля, че трябва да се подхожда много индивидуално.
Така, че може би не е толкова тревожно.

Иначе и мен ме интересува мога ли да сменя педито. Всеки път като се видя с тая жена и  #2gunfire
Да не сте при същата Grinning

Блонди - С реактивния протеин се покачва още преди да се появят каквито и да е симптоми (хрема, зачервено гърло, кашлица)

Гаги- и ние така спим заедно, ако не съм си доспала зарязвам всичко и спя с нея. Simple Smile

v.r.i- и ние на 3 месеца си клатушкахме главата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт