Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 047
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета първо да кажа че имам проблем с влизането в сайта и не мога да разбера защо ?
Относно гърлото си лекувам само с тонзилотрен
ние вече овладяваме хремата на бебка ,баткпо и е добре а сега аз съм болна Sad
И да се похваля от нощеска вече имам цикъл чак се разплаках от щастие .
На всички болни бебоци да оздравявате бързооо

# 76
Въпрос към ЛЛЛ: от 3 дни бебето ми е изключително неспокойно, даже ревливо. Той е на 3 месеца, кърмим се на поискване. До сега качва много добре по килограм и нагоре на месец. Но от 3 дни не се храни добре- почва да плаче, дърпа се, а понякога като засуче и нервничи. Обикновено трябва да го откача от мен за да иЗлезнем, а сега като предлагам гърда все едно му давам отрова. Предполагам че е свързано със зъбите. Ръцете му са все в устата и често преглъща слюнки и понякога се дави. Притеснявам се че не иска да суче както преди. Сега като го излъжа накрая да засуче и скоро след това заспива. А на моменти засуква и като тръгне млякото и пуска и почва да плаче. Опитах да го кърмя права или в друга поза ( тъй като има силна струя и тя също го дави и почва да плаче). В определени моменти показва признаци на глад и след кратка борба почва да яде, но скоро след това заспива. Понякога спейки продължава да суче, но като слезне още мляко и той пуска гърдата. Моля, за съвет каква би могла да е причината- дали наистина от зъби или друго. През деня също е доста раздразнителен, но не през цялото време. А иначе вечер е по спокоен, макар снощи да не показваше охота за хранене както обикновено. Също се чудя трябва ли да се цедя? Има ли вероятност кърмата ми да намалее. И най важното- да се опитвам ли да го дохранвам ли?  И да допълня че стана по поспалив.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 19:39 от primavera11

# 77
Аз за гърло ползвам само прополки и ми помагат.

И аз взех космонавт 74 ти размер от български производител но е огромен и се чудя дали да го сменя за по малкия размер или не? Как мислите , може ли съвет дали сега ще наддадат много и този размер ще го изпълним скоро ?

# 78
  • София
Везничка, вече би следвало да започнат да наддават по по-малко и мисля, че 68 размер ще им е ок за зимата.

Днес беше много хубав ден! Станах кръстница на едно прекрасно момиченце! Церемонията мина добре, бебка почти не плака!:)
Все се каня да направим кръщене и на двамата ми синковци и все отлагам. Масовите събития много ме притесняват, но пък твърдо искам да ги кръстиме!

# 79
Как ви завиждам за тези разходки Sad(( с баткото излизах в 10:30ч сутринта и се прибирах в 21ч а сега не мога да мръдна , някакъв кошмар е с това плачене, тъкмо реших поне около блока да слизам докато се размрънка и то започнаха дъждове Simple Smile))) Боже как искам да обикалям улиците Simple Smile
Аз давам Вигантол има го вече в апгеките
Какче радвам се че бебчо е наред   Hug
Момичета, като ви чета започвам силно да се притеснявам, че бебо не се обръща , а дори и опити не прави, иначе е пного жилав и все се набира да става, нооо с въргенето..... Sad вие правите ли нещо, в смисъл помагате ли им в обръщанего или те самички се обръщат, тоо ние до преди две седмици спахме в шезлонг от няколко дни в люлката Да не би да е от това , само вечер спи в леглото а през деня го слагам докато се разкисне често през деня спи на ръката ми Simple Smile

# 80
  • София
Везничка,за размера на космонавтчето-зависи колко е високо бебето,ако върви по-високо е добре,че си взела по-големия номер,а нали отдолу ще има и дрехи.И все пак от размер до размер си има разлики и при моделите.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 00:15 от мария87

# 81
  • Варна
Момичета, като ви чета започвам силно да се притеснявам, че бебо не се обръща , а дори и опити не прави, иначе е пного жилав и все се набира да става, нооо с въргенето..... Sad
И ние не се обръщаме още... и аз като теб малко се притеснявам  Hug

# 82
И Слави не се обръща... въпреки, че сравнително прилично време си постоява по гръб.
Какче, добре че бебо е наред, не се обвинявай, то на цялата лудница, не е чудно човек да не домисли нещо...
И аз купих космонавтче, по-големичко е, но нали отдолу ще е с дрешки, а и сега като само лежи по-добре да не му е тясно. А и нали си е дългоран  Crazy
Ние сме във вторник на ваксина, по съвет на педи трябва да давам калциев глюконат 3дни преди, в деня и 3 дни след поставянето. Добре, ама с това пътуване съвсем изключих и вчера като се прибрахме ми светна, та ще го почна днес, дано няма проблем  Embarassed

# 83
Гаги , какво имаш предвид като казваш ,че сравнително  време е по гръбче бебо?  През другото време как лежи   bouquet

# 84
Здравейте!
Да ви се оплача - от вчера ме наболяват яйчниците, като предменструално... Все си мислех, че като кърмя, може да ме изпусне още някой и друг месец, ама май, няма да ми се случи.  Rolling Eyes По-лошото обаче е, че като че ли и Надя усеща нещо. Гладна е - слагам я на гърдата и като засуче и започва да се мръщи, да сумти, да се върти. Местя я на другата гърда - същата работа. След известно мрънкане все пак засуква, но...  newsm78
Иначе, като гледам какво слънчице се е облещило - днес ще си направим голяма разходка, да компенсираме липсата на такава в дъждовната събота.  Laughing
Приятен ден и хубави разходки от нас.  Hug

# 85
Като Ви чета, че започва да Ви идва цикъла и то на кърмещи мами, ме заболява главата; изобщо не ми се иска да се случва. Иска ми се още няколко месеца спокойствие.

И на нас изписаха Витамин Д сутрин преди хранене по 1 капка. Купих Вигантол, казаха ми че трябва да го държа в хладилник, вие така ли го съхранявате?

# 86
И ние не се обръщаме още, но не му и давам много възможност, тъй като повечето време е в количката или в люлката-само нощем е в кошарата, а иначе се набира да сяда.
Вигантола, ако не се лъжа го даваха до 24градуса за съхранение, аз не го държа в хладилник.
Миналия месец и аз имах менструални болки около дата когато ми беше цикъла, но не ми дойде!

# 87
И аз държа Вигантола в стаята.
Маги, имам пред вид, че не ползваме шезлонг, люлката рядко, така че стои сравнително доста време по гръб  Laughing Иначе разбира се се носим в другата част от времето или сме в количката, където едва има място за него, какво остава за обръщане  Crazy
От вчера имаме нов номер - пъха си крачето между пръчките на кошарката и започва да се мята с телцето, все едно иска да го счупи  #Crazy изтръпнах! Извадих го и наблюдавах - пак го набута, нарочно маймуната! Срамота, на дърти години ще трябва обиколник да купуваме  Crossing Arms

# 88
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Въпрос към ЛЛЛ: от 3 дни бебето ми е изключително неспокойно, даже ревливо. Той е на 3 месеца, кърмим се на поискване. До сега качва много добре по килограм и нагоре на месец. Но от 3 дни не се храни добре- почва да плаче, дърпа се, а понякога като засуче и нервничи. Обикновено трябва да го откача от мен за да иЗлезнем, а сега като предлагам гърда все едно му давам отрова. Предполагам че е свързано със зъбите. Ръцете му са все в устата и често преглъща слюнки и понякога се дави. Притеснявам се че не иска да суче както преди. Сега като го излъжа накрая да засуче и скоро след това заспива. А на моменти засуква и като тръгне млякото и пуска и почва да плаче. Опитах да го кърмя права или в друга поза ( тъй като има силна струя и тя също го дави и почва да плаче). В определени моменти показва признаци на глад и след кратка борба почва да яде, но скоро след това заспива. Понякога спейки продължава да суче, но като слезне още мляко и той пуска гърдата. Моля, за съвет каква би могла да е причината- дали наистина от зъби или друго. През деня също е доста раздразнителен, но не през цялото време. А иначе вечер е по спокоен, макар снощи да не показваше охота за хранене както обикновено. Също се чудя трябва ли да се цедя? Има ли вероятност кърмата ми да намалее. И най важното- да се опитвам ли да го дохранвам ли?  И да допълня че стана по поспалив.

Здравей, primavera11,
Чувстваш се неспокойна от новата ситуация и поведението на Красимир. Би могла да опиташ да кърмиш в тиха притъмнена стая и при първи признаци на глад. Много добре си се сетила, да кърмиш в полусънно състояние, да сменяш позите. Вариант ли е да изцедиш малко от силната струя мляко и след това да предложиш гърда, за да не се дави?  Понякога се случва бебето внезапно да откаже да суче. Тази ситуация се нарича кърмаческа стачка. Кърмаческите стачки обикновено траят само няколко дни, но може да продължат седмица и повече. Не винаги е лесно да се открие какво е причинило отказа от гърдата, и понякога причината остава неоткрита. В тази статияби могла да намериш много полезна информация
Бих искала да те попитам, дали в следствие поведението на Красимир се пропускат хранения? Ако чувстваш дискомфорт в гърдите и те се препълват, би могла да изцеждаш,но не докрай, за да намалиш напрежението. Като цяло кърмата ще се регулира според нуждите на Красимир- от една страна сега, когато суче по- малко, ще се образува по- малко количество мляко, а когато отново започне да суче добре, количеството мляко ще се увеличи. Би могла да се консултираш за здравословното състояние на Красимир с педиатър и да го прегледаш, дали евентуално някакъв дребен дискомфорт, като например запушено носле или зъб, не е причината за това поведение.
Ще се радвам да споделиш, дали има промяна. Hug

# 89
И Елена не се обръща, дори няма намерение. Лежи си и това е. Но и аз я държа в шезлонга много, дори спи в него много често през нощта, но не може иначе   Sad  През деня я залъгвам да си играем, но по два часа някъде. После сме на вън в количката, която пак е леко изправена и не е съвсем легнала. Притеснена съм и аз. На 8-ми сме на консултация и ще питам.

Общи условия

Активация на акаунт