Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 233 672
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 345
Аз го кърмя след хип-ската каша.

# 346
  • София
Аз имам въпрос.Започнах захранването с пюрета(зеленчукови)Изяжда по 50-60 гр. на обедното хранене.Мога ли да почна да давам и каша следобеда при положение,че не съм заместила изцяло обедното и не сме пробвали всички зеленчуци още?

# 347
Аз имам въпрос.Започнах захранването с пюрета(зеленчукови)Изяжда по 50-60 гр. на обедното хранене.Мога ли да почна да давам и каша следобеда при положение,че не съм заместила изцяло обедното и не сме пробвали всички зеленчуци още?
аз мисля че захранването е по скоро детето да свикне с различните видове храна а не толкова за заместване на храненето. Не бързай да даваш 2-3 пъти на ден твърда храна все още щом искаш да даваш каша редувай ги каша пюрета поне аз така правех в началото хем менюто ще се разнообрази хем няма да натоварваш коремчето толкова.
 а по въпроса за млякото в кашите то реално погледнато в състава на АМ също пише обезмаслено мляко

# 348
  • София
Според мен трябва да заместиш изцяло храненето със зеленчуковото пюре и да изчакаш да се регулира стомахчето и през това време да разнообразяваш със зеленчуците. Чак след това да включиш кашата.

# 349
мария 87 Не е задължително да заместваш обедното и чак тогава да почнеш с каша следобяд. Аз давам зеленчуково пюре на обяд - колкото иска ( м/у 60 и 100гр ) и след това кърмя. Така е и следобяд, давам около 60-100гр каша и давам после да суче. И така мисля да е докато имам кърма или до годинката  Peace Все пак това са препоръките на СЗО.

# 350
  • София
Аз почти бях успяла да заместя обедното хранене,но един ден преяде с тиква и се върнахме от нулата.2-3 дни не й давах пюре и после пак почнах,но сега ме е страх да давам повече,за да не стане пак така

# 351
Записвам се да ви следя.Ние сме на АМ.Смятам живот и здраве като стане на 5 месеца да започна с картоф Simple Smile Но съм сигурна, че ще ми възникнат хиляди въпроси Simple Smile

Лек ден и хубав празник на всички  Hug

# 352
Дам, тези каши... Аз купих млечни на Лактана, Хип и Хумана. Първите две са с преходно мляко, питах и ми отговориха, че ползват АМ на съотетния прозводител. А хумана са със обезмаслено мляко и сигурно ще я дам по-натам към 7-8-9 месец, макар че четох че се понасяли добре от бебчетата  Peace
Ще се радвам, да споделите и други каши, които са с АМ, мисля Милупа....
Аз още съм на безмлечна, ама предпочитам да си е млечна занапред  baby_neutral
Чудя се защо ги правят със сухо мляко, а не АМ, изобщо не са евтини и ги дават за след 4 ти месец...
В петък бяхме на консултация с малкия и според педиатърката млечните каши са с преходно мляко, а безмлечните са за бебета с алергия към млечния белтък. Аз купих млечна на Милупа и към края на седмицата я започваме Simple Smile
А имам и едно питане - когато се въведат местните пюрета кое месо е първо?

# 353
Моето бебе е на 4 месеца и една седмица. Яде 5 пъти по 200мл АМ. От няколко дни започна да се събужда и за шесто хранене към 00:00. Пред деня яде на 2-3 часа и вечер си спи. Възможно ли е млякото да не му стига вече?

# 354
Моето бебе е на 4 месеца и една седмица. Яде 5 пъти по 200мл АМ. От няколко дни започна да се събужда и за шесто хранене към 00:00. Пред деня яде на 2-3 часа и вечер си спи. Възможно ли е млякото да не му стига вече?
може вече зъбките да го тормозят. Обикновено сега започват мъките с тях. Това може да разбереш ако мине номера с водичка , биба или гелче за венците.

# 355

Това количество, което яде, е за дете на една годинка. Според мен е
абсурдно да е гладен. Събуждането му би трябвало да се дължи на
нещо друго.

# 356
Защо да е количеството за дете на 1 годинка? Малкия е на 5 месеца и половина и пие по 250 ml. на хранене. Вярно е, че яде по 4 пъти само, и има 2 заместени хранения, но когато е за хранене с АМ 250 ml. докато не ги изпие няма мира.

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 14:51 от VESS_OK

# 357
Не че се заяждам, но защо давате на децата такива количества? Педиатрите не са ли ви обяснили по колко мл АМ на колко месеца се дава  newsm78

# 358
Цитат
Не че се заяждам, но защо давате на децата такива количества? Педиатрите не са ли ви обяснили по колко мл АМ на колко месеца се дава
И аз не се заяждам,ама 'що си мислиш,че децата се гледат по калъп?! newsm78 Един възрастен се наяжда с порция 200 гр. друг с 500гр. Децата са различни и ако няма прекомерно наддаване и повръщане не е нужно да се спазват строго препоръките.

На педиатрите като гледам знанията и разбиранията им за детското хранене са на поне 40 г.

# 359
Ясно, че децата не се гледат по калъп, но все пак
е важно, че прекомерното хранене и наддаване има
връзка с рахита. Peace

Общи условия

Активация на акаунт