True Detective - Тема 2

• 53 224
  • 677
  •   1
Отговори
# 510
Интересно ми е...само дето очаквам и се надявам Матю и Уди да се появят епизодично .

# 511
Определено грабва сезона, но аз бях фен и на втори сезон, нищо, че го водат слаб.
Кафяв седан, като улика се появи в 3 еп., но аз не съм много наясно какво е "седан"., то и колата на двамата детективи е кафява, но дали е седан?
В кафявия седан има черен мъж и бяла жена, нали това бяха показанията на стареца от отдалечената къща.

Към този момент не подозирам Лилавия Хейс, нито жена му. Може би неговия грях е да е пропуснал или "забравил" важна улика /както със седана/. Предстои да разберем повече за неговия проблем с паметта, не знаем откога е и дали е само с паметта или нещо повече. Още през 90-те при разпита се намеква за паметта му.
Самият Хейс, казва при доктора /15 г по-късно/, че явно върши нещата с умисъл, но ги забравя.
За жена си, Хейс казва, че тя вижда много ясно детайлите и е добър детектив, може би е време той да прочете книгата докрай.

Интересно е, много добре заплетен сюжет и три времеви линии на действието, определено трябва повторно гледане на предходните епизоди след всяка нова серия, за да се навързват събитията.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 14:09 от нианта

# 512
Седан, комби, хеджбек

# 513
  • Карнобат
Аз усещам,че пък точно жена му явно е замесена.Много заплетена история и накрая ще излезе нещо,което не сме и подозирали.И аз си харесвах втория сезон.Музиката като цяло на сериалчето много ме кефи.

# 514
Аз усещам,че пък точно жена му явно е замесена.Много заплетена история и накрая ще излезе нещо,което не сме и подозирали.И аз си харесвах втория сезон.Музиката като цяло на сериалчето много ме кефи.
От 2 еп. Хейс и Амелия седят на бара и си разказват за фобиите. Той за вратовръзката, тя за това как два пъти в месеца се представя за някой друг. После си разказват за миналото, нейното било проблемно /без повече детайли/, но била направила нещо, било станало нещо. Имала и годеник 7 месеца. По-късно от срещата на градския съвет я прибира ей този хубостник.
Скрит текст:
Може би в по-нататък ще разберем подробности, но засега нейната загадъчна мания да е някой друг и проблемното й минало ми се виждат "лесно" като логика да бъде заподозряна. Може би това е просто начин творческата й душа да вижда света по-различен.
Но, спор няма, много умна жена е и е в разследването от самото начало и участва активно в него и е много интимна с главния детектив.
Да видим в 4 еп. какво ще дадат от повторното разследване от 90-те. Там май ще е разковничето на нещото забравено от Хейс.

# 515
И на мен ми хареса втори сезон, носеше съвсем различна атмосфера и енергия от първия.
Много ми хареса Винс Вон, много му отиват сериозни роли.

# 516
  • София
Хейс има проблеми с паметта още по време на оригиналното разследсване. Поне аз това разбрах. Кафявия седан, намерените неща в гората... Прави/чува/разбира неща, но после ги забрав...?!
Изключвам Амелия да е замесена, защото ни я навират прекалено явно, а и ще е прекалено. Искам да вярвам в нещо по-добро и възвишено. Стига моля ви се. :О Просто тя е много умна и проницателна жена. Не мога да си представя как се гаври или убива малки деца.
На мен ми е най-любопитно какво ще е случи през 90-те години и дали ще намерят момиченцето. Интересно и защо то никога досега не е намерило начин да се върне или съврже с татко си (майката я видяхме, пропаднала работа). Може би е гузна за нещо. Дано не е пряко или косвен замесена в смъртта на брат си.
И явно разплитането на загадката и случая ще се реши в последната времева линия - реалното/сегашно време, когато дъртия Хейс ще се сети за нещо сюблимно и така... Simple Smile

# 517
Чудя се какво значение има ,че позата от снимката на момчето е същатта в която го намериха. Това не води ли до идеята,че някой от семейството е замесен?
 Братовчеда ,дето ни го показаха на погребението ...твърде плоско ...или?
Помня,че някои неща ,за които мислехме,че са знаци в първи сезон  (лалета от картина,същите като десена на полата:) ) не доведоха до никъде...

# 518
  • addicted
Инфарктен край на четвърти епизод. Но така е,
Скрит текст:
не се закачаш с ветерани..

# 519
  • Карнобат
Направо не ми се искаше да свършва.Трудно издържам до следващият епизод.Много силен поне за мен е този сезон.

# 520
  • Belgium
Съгласна за края на 4-ти епизод, чудесен клифхенгър Simple Smile

3-ти сезон започва да ми харесва все повече и повече, нямам търпение за следващите епизоди.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 11:54 от Лу

# 521
  • Карнобат
https://www.instagram.com/p/Bs4SIBmgNHj/?utm_source=ig_share_she … hid=1kjsvrvilrf19   Какво ще кажете за това?Зная,че Ник обича да подсказва,че снимки,такива похвати.Сякаш ни подхвърля улика.
За мен журналистката е дъщеря на изчезналото момиче и има афера със сина на Хейс.

# 522
Сцената от линка е в стил Туин Пийкс, нищо не вдявам Rolling Eyes Ако виждате някакви символики, споделете, че аз трудно ги навързвам.
Аз търся подсказки в героите и думите им, хич ме няма в откриването на такива символики.

Две неща ми направих впечатление.
В сцената със майката на момичето и учителката, майката каза, че е ужасна ... и  каза: "Децата трябва да смеят".  В бележката, която семейството получи, казаха да не търсят момичето, че то е добре, че никога няма да го намерят и че децата трябва да се смеят /по памет, не цитирам дословно/.
Възможно е майката по косвен начин да е замесена, някой от нейния кръг да е решил, че детето не заслужава тази майка., може да е от пилешката фабрика, те малко като секта изглеждат, всички работници, че и бивши са считани за семейство, демек лели колкото искаш.
Друга вероятност е съмненията на родителите на Том /така ли се казваше бащата?/, че момиченцето не е негово да са верни и истинският баща да се е свързал с детенцето, да я е примамил с "истинско семейство", лели и прочие и да я е отвлякъл, но братчето й да се е опитал да я защити и да са го убили, така или иначе те не го смятат за част от семейството.

Второто нещо, което ми направи впечатление е Хейс, който на първата им среща с Амелия /среща с  много неловка тишина на моменти и неспособност да говорят за нищо съществено извън криминалния случай/, Хейс каза че има умствено увреждане, обаче тя не попита нищо повече. Това беше странно. Репликата просто увисна, все едно е нещо в реда на нещата.

Много ми харесва сезона, става все по-интересно и напрегнато.

# 523
  • София
Да, страхотен е сезона. Нещо ключово убягва на дъртия Хейс, ама да видим кое ще е то Simple Smile
Ама как свърши сам серията, БУМ, хах Wink
Този Фреди категорично го отхвърлям от заподозрените, да видим дали ще го обвинят, защото май от чутото от Хейс няма да се стигне до там. Но знаем, че някой е осъден и този някой най-вероятно е невинен или нещо подобно. Това се разбра от първите епизоди. Нерешен случай, но имаме някаква присъда, но на кой и защо не знаем още. Мен и онзи отеца от сектата ми изглежда подозрителен, но на този етап нямам основен заподозрян. Много майсторски подхвърлят по много малко и объркано, за да ни затрудняват и нас на макс.

# 524
  • Карнобат
Извънредно пуснаха 5 епизод в HBO.

Общи условия

Активация на акаунт