Проблеми с изплащането на болнични листове от НОИ-5

• 128 963
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
  • На брега на реката
Здравейте. До скоро бях в майчинство, но дъщеря ми тръгна на ясла и се върнах на работа. Както се и очакваше, се подкара с болистите и в момента съм в болничен. Имам 2 въпроса: при представяне на болничния лист, трябва ли да представя и банкова сметка, или ще преведат сумата на тази, по която са изплащали болничните/майчинството до сега. И др.въпрос, на каква база ще ми бъде изчислен болничния, при условие, че до скоро бях в отпуска за отглеждане на дете до 2 години.
Благодаря!

# 361
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте. До скоро бях в майчинство, но дъщеря ми тръгна на ясла и се върнах на работа. Както се и очакваше, се подкара с болистите и в момента съм в болничен. Имам 2 въпроса: при представяне на болничния лист, трябва ли да представя и банкова сметка, или ще преведат сумата на тази, по която са изплащали болничните/майчинството до сега. И др.въпрос, на каква база ще ми бъде изчислен болничния, при условие, че до скоро бях в отпуска за отглеждане на дете до 2 години.
Благодаря!

Няма нужда от повторно представяне на сметка, освен ако не искаш да я смениш с друга.
Болничният се изчислява върху предходните 18 месеца.Втората година (колкото си ползвала) влиза на база МРЗ за периода.

# 362
  • На брега на реката
Благодаря много за бързия отговор  bouquet

# 363
  • Sliven, Bulgaria
 Здравейте, искам да попитам кога ще ми бъде изплатен болничния лист  , който е издаден от 07.10.2015 г  за 30 дни и  е представен от работодателя ми на 09.10.2015 г. в НОИ. Все още нямам превод , а са изминали вече 17 работни дни от датата на издаването.
Благодаря ви предварително   
 bouquet

# 364
На 3.11. или на 5.11според мен ще имаш превод

# 365
  • Sliven, Bulgaria

Благодаря ти за отговора, а уж трябваше бързо да ги превеждат.Ще мине точно месец  Simple Smile

# 366

Благодаря ти за отговора, а уж трябваше бързо да ги превеждат.Ще мине точно месец  Simple Smile
Здравей. Аз съм г/д като теб - в болничен съм от 28-ми септември до 1 ноември - 34 дни. За септември се поемат от работодателя, а за октомври в статуса ми в НОИ пише, че е започнало изплащане, което най-вероятно ще се случи др. седмица до 5-ти. И аз първоначално си мислех, че ще е по-бързо, но така се плаща май. Болничния ми бе заведен там на 6-ти октомври.

# 367
Аз също се интересувам в болничен от 22.09.2015 г. подаден от работодателя в НОИ на 13.10.2015 (45 дни преди термин) кога да чакам плащане защото в саита им по ЕГН И ПИК  като проверявам пише че по случая е започнало плащане

# 368
  • София
15 работни (не календарни) дни от датата на подаване на болничния е срокът за изплащане.

# 369
  • Пловдив
Аз също се интересувам в болничен от 22.09.2015 г. подаден от работодателя в НОИ на 13.10.2015 (45 дни преди термин) кога да чакам плащане защото в саита им по ЕГН И ПИК  като проверявам пише че по случая е започнало плащане
Провери на получени обезщетения кога си получи пари по него.Щом пише,че са започнали плащания,нещо са превели.Вчера имаше превод.Ти банк сметка проверяваш ли си я?

# 370
сега погледнах пише нормален превод т.е трябва да са преведени но аз получавам смс от банката като ми се преведат пари може би понеделник да престоят малко нямам смс няма и пари още. Аз се притесних защото на 27 ми преведоха за септември болничните и не очаквах след няколко дни да преведат и за октомври

# 371
Здравейте
Бременна съм в 5 месец и по препоръка на лекаря ми излязах от 17.09 съм в постоянен болничен,вече имам издадени общо 3 - до дори този от септемри не ми е изплатен. Не ми беше подадено Приложение 7 ,но и него предадох на работодателя си. Имам достъп до сайта на НОИ и мога да следя ,този от септември е подаден на 08.10 а другите все още не са. Но при подаване на първия болничен ,нямаше го това приложение 7 за банковара сметка. Нещо друго трябвали да се подава ,не съм излизала до сега в болничен ? В системата на НОИ първия болничен е със статус обработва се ,и пише че нямам предоставена банкова сметка? И другото което забелязах оня ден е .че на  Код на причина за врем. нерабо-тосп. по болн. лист  - 0 ,а в болничния си пише 1.Писах им имейл на 28.10 но все още нямам отговор. Следващите два поредни болнични са издадени от ЛКК комисия но не ги виждам в Справка по ЕГН за представени документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО ,  само ЕЛЕКТРОНЕН РЕГИСТЪР НА БОЛНИЧНИТЕ ЛИСТОВЕ И РЕШЕНИЯТА ПО ОБЖАЛВАНЕТО ИМ.
Общо взето ми е пълна каша,някой може ли обясни какво става? newsm78

# 372
В сайта на НОИ ми изписва че болничния ми е изплатен и днешна дата на ведомост, обаче нямам нищо преведено все още. Някой има ли представа защо се получава така?

# 373
НОИ превеждат пари само вторник и четвъртък. щом ведомостта е от днес, значи утре сутринта ще ти ги преведат.

# 374
Ясно, благодаря !  bouquet Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт