Нашите кухни - 55

• 97 617
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Върху плота държа само кафемашината и машината за вода (за филтиране на вода, колкото кафемашина е)
Другите джаджи са прибрани -фритюрник, хлебопекарна(напоследък само меси), цитрус преса, пасатор (най-използвания уред в къщи заедно с машината за вода, но е прибран)

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 23:14 от Desem

# 151
Аз затове си мечтая за дълъг, дълъг плот,( че то сегашния ми е на практика 60 см свободен, от общо 1.80 , в който има мивка, робот, който ползвам ежедневно,eл. кана, дехидрататор- стои предимно лятото и есенна, зимата го прибирам, хлебопекарна, кухненеска везна и уред за кълнове) .Иначе съм съгласна, че разположението е много лично решение и варира от човек до човек и семейство до семейство.
В тази връзка да попитам, четох че стандарта за разстоянието до горните шкаъове е 55 см. Някой от вас правил ли е на по- ниско.бмислям дали да не ги направя от 50 см. Аз съм ниска, мъжът ми също, за децата да не говорим.
Освен това обмислям на половината от шкафовете отдолу да зарочват с отворено рафтче, на което да си дърга бурканите с продукти и пр. Нещо подобно

В момента повечето продукти, които ползвам ежедневно са на отркити рафтчета, тъй като в сегашната кухня нямаше друг начин и открих че така ми е много удобно- неща от рода на кафе, захар, брашно ,овесени ядки, варивата- елда, нахут, просо, ориз, какти и разни макарони, кус куси, ядки и сушени плодове - така освен че са ми доснъпни са ми и пред погледа и когато готвя нещо , по лесно ексеприментирам, присещам се какво да забъркам с наличните неща или какво да прибавя към нещо.

Нещо такова е

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 23:48 от anamar

# 152
Анамар, вярно е, че откритите рафтове са много удобни за държане на буркани с подправки, а и внасят особен уют в кухнята, но за мисля, че почистването им е един малък ад, като се има предвид сместа от прах и мазни изпарения, които се наслояват поповърхността на една кухня. Даже и при добър абсорбер този риск съществува особено в градските жилища.

# 153
  • София
Моя приятелка е нисичка и си направиха горните шкафове така, че да са им удобни. не са се съобразявали с друго освен с височина, която лесно да достигат.

# 154
  • София
Струва ми се, че като ги мерих, кухненските шкафове в Икея бяха монтирани на 50см над плота.

# 155
Здравейте,
присъединявам се към вас. Изчетох последните ви 2 теми и ще продължа да чета назад, защото и аз съм на тема кухня. Обожавам комбинацията бяла кухня и дървен плот /или имитация на дърво/, като тази на Алмара . Имам обаче следния въпрос: по отношение на замърсяването, как се справяте с бялото? Ако преди сте ползвали друг цвят кухня, а сега ползвате бяла, или обратното, забелязвате ли разлика в замърсяването и как поддържате бялата кухня?
Към Алмара, въпросът ми е от какъв материал е кухнята? Поздравления, страхотно изглежда твоята кухня.

# 156
  • София
tanzu, мисля, че това не е нейната кухня, а просто снимка, която илюстрира това, което иска да попита.

Според мен нищо не пречи горнтие шкафове да са по-ниски от стандарта (или пък по-високи). Единственото, което може би е добре да се съобрази, е височината на абсорбатора. Все пак куните си ги правим за наше ползване и е най-важно на нас да ни харесват и да са ни удобни.

Харесва ми такава идея горните шкафове да завършват с открито рафтче.

# 157
  • София
нашите горни шкафове са на 50 см от долните, направихме ги така защото гърба е от икеа и си е 50см.
още не сме си строшили главите, пък сме високи хора в семейството  Rolling Eyes
абсорбатора не е за вграждане и е на 60см.

# 158
  • София
На Алмара е бялата кухня от преди няколко страници.

Аз съм ползвала две по-тъмни кухни - едната с дървени вратички цвят златен дъб или нещо подобно, а другата малко по-светла. Определено светлата кухня (почти бяла е нашата) ми е вижда по-лесна за подръжка с оглед на това, че всяко петно си личи и много бързо бива отстранено. На тъмните вратички поне аз по-трудно фиксирах спорадичните замърсявания при готвене. Даже на миналия ми плот често се оказвах неприятно изненадана когато мъжа ми, например, покапе от нещо и не забележи, за да го избърше.

Иначе прах, мазно са си все едни и същи, независимо от цвета.

# 159
и аз да се включа за мнения за мдф, акрил бяло?

# 160
Ако изясниш какво точно те интересува, може и да ти отговорим?  Whistling

# 161
  • Пловдив
Старата кухня беше дървесен цвят с масленозелен плот и гръб.Сегашната е бяла ,с бял гръб и черен плот.Според мен замърсяването е еднакво,просто на тъмното не личи веднага.Сега го забелязвам веднага и поддържката май е по лесна.Още не мога да бъда категорична-все пак от десетина дни я ползвам

# 162
А кога ще пуснеш снимки и ние да я видим?  Simple Smile

# 163
tanzu, отговарям на въпросите ти веднага. Няма нищо по-лесно от почистването на моята кухня, наистина. Според мен проблемът не е толкова в цвета, колкото в материала, боите, покритието. имам предвид, че съм чистила различни по материал и цвят кухни - например на вилата сегашната кухня е цвят орех от ПДЧ - е няма почистване това чудо. С какъвто и препарат да съм пробвала все стои на петна, като го погледна на светлината. В стария апартамент кухнята също беше бяла, но от старичките ПДЧ вратички, лъскавки дени такива, абе класика в жанра от преди 20-тина години - същото нещо - стане ли петно, нЕма почистване.
В сегашната ми кухня, като видя, че някъде нещо е изцапано, го избърсвам само с влажна кърпа за секунда и не остава ни следа - МДФ са ми вратичките, боядисани с бяла боя, но каква точно не зная. Доволна съм безкрайно от факта, че се почистват изключително лесно и бързо.

На плота си държа само кафемашината и тостера - това са двете неща, които се ползват ежедневно. Всичко останало е прибрано в шкафовете и вадя при нужда. Първо нямам много работен плот и второ не обичам да имам сто неща наредени. Освен това така не се и цапат толкова много, колкото ако стоят постоянно на открито.

И аз имам един въпрос към онези, които ползват индукционни котлони. Чувате ли при нагряване едно странно скърцане?Не зная как да го обясня, но съм сигурна, че ако и при вас е така, ще ме разберете.

# 164
  • Пловдив
Нат,и по-горе писах.Аз правя доста голям ремонт.Кухнята дневната и хола са почти едно помещение.
Вече е боядисано,декорирано,но чакам ламината да се смени.Естествено ,че ще снимам.Даже мисля да снимам и разпределението ,което съм направила.Нареждах вече 2 пъти и все пак си мисля, че може и да е по -ергономично.Та всеки съвет ще ми е добре дошъл.
Иначе дивана го поръчах при Начеви ,но там е ...бавна работа.За ноември ми е поръчката,дано не го забавят.

Общи условия

Активация на акаунт