Нашите кухни - 55

• 97 268
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
А как се изчисляваше нужния капацитет на абсорбатора? Кубатурата на помещението ли трябва да е неговият капацитет на час  newsm78

Кубатурата на кухнята по 12 пъти за час подновяване на въздуха = ...м3/ч което за мен лично е малко

Т.е. ако помещението ми е 35кв.м, височината на тавана - 2.70 кубатурата е 94.5. Това, умножено по 12 прави 1134, такъв капацитет ли ми трябва  Shocked

абе да нямаш грешка в квадратурата. Това е доста голяма кухняяяяя. На нас хола с трапезарията ни е 35 м2   Shocked

# 481
Здравейте
Знае ли някой къде мога да намеря такова или подобно кошче за кухненски плот( малко иноксово)
http://zebrahome.bg/stellar-metalno-koshche-za-otpadyci.html
Благодаря

Zdraveite, eto tuk popadnah na tova koeto tarsite:

http://www.enikom-m.com/bg/product/0/koshche/41221-promotions.html?page=4

daje e v promociya  Simple Smile

# 482
  • Раковски
А как се изчисляваше нужния капацитет на абсорбатора? Кубатурата на помещението ли трябва да е неговият капацитет на час  newsm78

http://eurolux.bg/l_bg/Eurolux_bg/index.html#p=6

# 483
  • София
Здравейте, искам да попитам какъв е минималният размер на кухненски плот, там където ще се работи. Знам, че всеки има нужда от различно пространство, но ще се радвам ако споделите вашите с какви размери са. Кухнята е малка и не мога да се простирам много, но ми се иска мястото да е достатъчно.  bouquet

Г-образен: 1,30+1,15 м
върху 1,30 са ми мивката и котлоните (2ка)

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 21:00 от Desem

# 484
Мерита, и моето е холокухня, няма стена и си мисля, че трябва да се има предвид
 целия обем на помещението, нали не бъркам  Rolling Eyes

Шадоу, благодаря за линка, сега ще погледна   bouquet

# 485
Здравейте!
С ремонтите полека-лека доближаваме до кухнята. Понеже аз обичам да правя планове и да се информирам предварително започвам с няколко общи въпросчета към Вас, а и да ровя в нета.
1. Според вас дали уредите за вграждане са по-удачни от тези свободностоящи?
До сега всичко ми е било отделно, но съм се замислила, че вградените са по-компактни и ще изискват по-малко чистене.
2. Замислила съм се за цветна кухня. Къде мога да погледна/купя/поръчам цветни ел. уреди - хладилник, пералня, съдомиялна?
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 486
По отношение на аспираторите би трябвало да се вземе под внимание цялото помещение, все пак изпаренията от готвенето не остават само в кухнята, когато тя е свързана с хол и трапезария.

За вградените уреди си мисля, че наистина са по-удобни за чистене, вратички като всички останали. Миялната ми е вградена, пералнята не, сътветно на миялната почиствам само вратичката, а на пералнята всякакви подробности по копчета, циферблат, стъкло и прочие.

# 487
  • Раковски
Здравейте!
С ремонтите полека-лека доближаваме до кухнята. Понеже аз обичам да правя планове и да се информирам предварително започвам с няколко общи въпросчета към Вас, а и да ровя в нета.
1. Според вас дали уредите за вграждане са по-удачни от тези свободностоящи?
До сега всичко ми е било отделно, но съм се замислила, че вградените са по-компактни и ще изискват по-малко чистене.
2. Замислила съм се за цветна кухня. Къде мога да погледна/купя/поръчам цветни ел. уреди - хладилник, пералня, съдомиялна?
Благодаря предварително на отзовалите се.

1. По-добра визия и по-добра хигиена.
2. За уреди може да изчакате и попитате човек който ще ви прави кухнята, може и отстъпка да ви направят.

# 488
  • София
подкрепям Shadowman, уредите ние ги взехме всички с отстъпка от мебелната фирма, спестихме сигурно около 500-600 лева. Вградените уреди изглеждат в пъти по добре отколкото самостоятелните, поне за мен, аз харесвам изчистени неща. За цветни уреди аз съм много против, ние заложихме само на иноксови. Просто цветовете са ми обвързващи и като ми писне от тия цветове мога да ги сменям така лесно, първо бяхме избрали кухнята да има зелени елементи, но се отказахме точно по тази причина. Заложихме на цветни аксесоари които са лесно сменяеми.

# 489
То, ако са вградени, ще отпадне въпроса за цветни уреди.
Аз не знаех, че уредите могат да се вземат от мебелната фирма.
До сега съм правила няколко ремонта с цялостна подмяна на обзавеждането. Ползвала съм и частен майстор и фирма. Винаги са ми казвали да съм купила предварително всички уреди и аксесоари, за да могат да съобразят шкафовете/полиците с тях. newsm78
Ама кухня ще правя за първи път.
Иска ми се всички уреди да са от една марка и да ползвам някаква отстъпка в цената и сервиза после. Снощи разглеждах дълго в Технополис, но на нищо конкретно не се спрях. Ясно ми е, че една марка са добри в хладилниците, друга - в друго. Компромисен вариант ми трябва на мен.

# 490
Ако имам някои налични свободностоящи  уреди едва ли бих ги хвърлила, за да купя за вграждане, но при положение, че всичко трябва да се купува сега, определено съм "за" вградените. Другите стоят като кръпка, ако не се измисли нещо и не се вградят все пак, но това изисква по-голям размер на плота и т.н.
Цветните ел. уреди са с ненужно висока и неоправдана цена (според мен) само заради цвета. И аз съм припадала по червен хладилник, но не бих си сложила, ангажиращо е. А и ако кухнята е цветна, става съвсем цветови бъркоч, извинете  Embarassed

# 491
Към настоящият момент имам напълно оборудвана и функционираща кухня. Всички ел.уреди в нея са свободностоящи. Някой са стари (наследени от родителите ми), други по-нови, трети - съвсем новички. Кухнята ми в момента е в бяло-синьо-сиво. Старите уреди са бели, новите - инокс.
Понеже осн. ремонта на самото помещение не е правен от как е построен блока, от 2-3 год. съм захванала основен ремонт на всички помещения под ред. За това ще правя всичко изцяло наново. Нищо работещо и запазено няма да се изхвърля - имам къде да го преместя.
Знам, че цветните уреди са по-скъпи заради цвета, но бих си взела, защото ми харесват и защото мога да съобразя цветовата концепция (нали ще правя всичко наведнъж). От години мечтая за сини ел. уреди. Mr. Green

# 492
  • София
delia кой ще ти прави кухнята? Примерно можеш да уговориш с дизайнера запазените уреди така да бъдат вмесетени в шкафове че да не са вградени но и да не се виждат. Сини ел. уреди не съм срещала до сега  Rolling Eyes Shocked

# 493
# 494

Общи условия

Активация на акаунт