Нашите кухни - 55

• 98 510
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • Софето
Благодаря ,момичета ,насочихте ме  bouquet Имам вариант фурната да е под котлоните под абсорбатора ,имам и вариант да е по средата на един от колонните шкафове .На второто място ще е по-красиво ,,по-функционално ще е обаче под котлоните newsm78 ще го обсъдя и с човека, който ще работи кухнята ooooh! Харесала съм си котлони на Gorenje четворка и е на 399лв на промоция в момента.На сегашната ми фурна са четири и да ви кажа ,случвало се е и то често да си ги ползвам едновременно е ако не 4 то 3 от тях.Чудех се ,дали да не взема 2-ка котлони и в последствие да си купя още 2 индукционни Mr. Green на ММ му става лошо от мен и вече е почти примирен.......... Mr. Green

Аз си взех на АЕГ този модел, по-голям е от обикновените двоини и побира две тенджери едновременно. Работи отлично и седи много красиво.
http://www.technomarket.bg/products/09114908/aeg-hc-452020-eb

# 346
  • Раковски
Привет  Hug
Харесах си съдомиялна машина, чиято ширина е 45 см., а ми се иска всички шкафове в кухнята да са широки 60см. Изпълнимо ли е така да се изпълни, че всички вратички да имат еднакъв вид, въпреки, че миялната  е от по-тесните  newsm78
На модекс вратичните каква ширина бяха? Време е вече да пазарувам уредите, до два месеца трябва и кухня да поръчам, започна се  Crazy

Вратите на модекс са по-поръчка, тоест както ги поръчаш. А що се отнася до вратите може да се получи.

# 347
Вратите на модекс са по-поръчка, тоест както ги поръчаш. А що се отнася до вратите може да се получи.

Благодаря ти, отново полезен - както винаги   bouquet

# 348
  • Ловеч
Момичета, може ли идея как да закрепим микровълновата под горните кухненски шкафове, за да не заема място на плота. Нещо да е и красиво. Кухнята ми е бяла, а плота и гърба е избелен дъб.

Моята е ето така - http://prikachi.com/images/12/7703012n.jpg , въпреки, че бях скептично настроена да е така и бях склонна да я командировам на село... вече ми харесва, а и ми е удобна.

Привет  Hug
Харесах си съдомиялна машина, чиято ширина е 45 см., а ми се иска всички шкафове в кухнята да са широки 60см. Изпълнимо ли е така да се изпълни, че всички вратички да имат еднакъв вид, въпреки, че миялната  е от по-тесните  newsm78
На модекс вратичните каква ширина бяха? Време е вече да пазарувам уредите, до два месеца трябва и кухня да поръчам, започна се  Crazy

Може и да може, вероятно проблем с външната врата няма да има, просто ще е по широка със по 7,5 см  от двете страни. Не знам обаче дали няма да е проблем за вътрешната част, защото трябва да влиза плътно в шкафа. Такива са и изискванията на производителя. Имам същата която си избрала ( видях в другата тема )

# 349
  • Русе
Като имаш място, не се й замисляй за голяма, вземи си, няма да съжаляваш, а разликата е 50-ина лв обикновено.

# 350
  • София
Като имаш място, не се й замисляй за голяма, вземи си, няма да съжаляваш, а разликата е 50-ина лв обикновено.
Peace
45-см съдомиялна май се взема като компромис заради липса на място. Изобщо не се замисляй, вземи голяма, вместо да си създаваш главоболия с вместване на малка.

# 351
Еее, опасни сте, разколебахте ме сега за тази миялна  Laughing И по-добре, де - май наистина е по-удачно да е от по-големите. Благодаря ви  Hug

А сега ще съм ви още по-благодарна, ако подскажете с какъв планер си правите проекта, че имам свалено едно АЛНО и не мога да разбера как се прави  Embarassed Искам да си направя съвсем първоначален план като изходна позиция и да коментираме тук   bouquet

# 352
  • Варна
Peace
45-см съдомиялна май се взема като компромис заради липса на място. Изобщо не се замисляй, вземи голяма, вместо да си създаваш главоболия с вместване на малка.

+1  Peace

...
А сега ще съм ви още по-благодарна, ако подскажете с какъв планер си правите проекта, че имам свалено едно АЛНО и не мога да разбера как се прави  Embarassed Искам да си направя съвсем първоначален план като изходна позиция и да коментираме тук   bouquet

Аз използвах програмата на ИКЕА.

# 353
За миялната твърдо съм "за" по-голяма.Има съботи я пускам по три пъти  ooooh!
Скрит текст:
Само да кажа, че след като взехме нашата видях модели с отделно чекмедже за приборите и много ми хареса.Пести място за мен.
За проекта - моята кухня си я нарисувах на милиметрова хартия в мащаб с моливче.Важното е размерите да са ясни.Разбрахме се с мебелиста и с рисунката.После той ми я направи на програма, но аз си я виждах в главата - това беше да съм сигурна, че и той вижда същото.Най-важното е човек да знае какво иска.За това трябва много разглеждане на вече готови.

# 354
Преди време и аз показвах моята кухня като нова, сега мога да споделя на правещите в момента кухня някои впечтления от мен след 6 месечно ползване, та:
1/ И аз заложих на горни шкафове почти до тавана, верно трябва стол или стълбичка, но си е важно място за съхранение на неща, които се ползват по-рядко. Доволна съм, че ги имам и не съжалявам, на мен ми харесва как стои визуално и така даже ми се струва по-завършена и цялосттна... ох незнам как да се изразя.....
2/ Вградихме котлони двойка, които наистина са недостатъчни.... мислех, че може да се ползва с 2 съда едновременно.... и да.... и не.... ако съдовете са малки става, иначе не.... така че който има място да заложи на тройка или четворка....
3/ Ние имахме налична само свободностояща микровълнова, която запазих...а и бюджета определи да си я оставим, та ми заема място на плота.... свикнах, но май е по-добре вградената....
4/ В тоя ред на мисли исках и настоявах за вграден хладилник и въпреки всички упреци от мои познати купихме хладилник за напълно вграджане, така ми харесва повече и съм доволна, новсе пак е важно да се знае, че вътрешния обем не е кой знае колко голям... гледам, че много семейства избират американския тип с 2 врати и по-голяма вместимост....
5/ Доволна съм и от вградения отцедник/сушилник за чаши и чинии в горен шкаф - много полезен и пести място от плота.... а и визуално съм ЗА колкото може да е по-прибрано, още едно "ЗА" за вградените уреди...

Все още бюджета отива за други покупки и не съм купила фурна за вграждане и миялна 45 см , ползвам една свободно стояща фурна засега - мъка, така че ще чета отзиви ...

Дано съм била полезна някому. Хубав и усмихнат ден!!!

# 355
Ава, да, сигурно е удобен и твоят вариант с чертежа, но аз искам тук да го кача преди да говоря с майстор - със сигурност ще иска някакви корекции, на хората в темата разчитам на съвети, тъй като това ще ми е 1-ва такава кухня, бюджетът ми не е кой знае колко голям и искам да е максимално удобна и функционална. Вече като имам по-избистрена идея, ще дам проекта на двама-трима майстора за калкулация и ще решавам кой ще я направи.
Така, че си ми трябва програма  Thinking

G-bone, ще видя икейската, но аз защо си мисля, че тя си е само за техните модули  Thinking

Бъни, благодаря, че сподели отзиви, полезни са  Hug Имаш ли снимка на вградения отцедник? Аз по принцип искам да ми е стоящ на плота, защото ще ми е по-удобно, а и не ме притеснява, че ще изглежда натрупано. Даже искам и релса за окачване на каквото-има-там, много ми харесват тия релсички с натрупаните черпаци и кошнички с подправки  Heart Eyes

# 356
Само да вметна,досега бях с хладилник и фризер напълно вградени..Повече ток харчат.Сега ще ги сменям.

# 357
Скрит текст:
Ето, отцедника е 70 см широк.

# 358
Мерси  Hug Мн. хубаво изглежда, но не е ли голяма хамалогия всяка чашка и чинийка да се вдигат горе по n-пъти на ден  Rolling Eyes Може би изхождам от това, че до сега не съм ползвала съдомиялна, с нея сигурно е по-различно, тъй като съдовете са и изсушени, иначе голямо пръскане и оливане ми се вижда  Thinking

# 359
  • София
мен дизайнера ме отказа от отцедника, било много неудобно, стичало се много вода по ръцете като ги вдигаш горе. Ние имаме обаче и съдомиялна и мини отцедниче което се слага на мивката.

Общи условия

Активация на акаунт