Нашите кухни - 55

• 97 362
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Рали, и аз  имах твоите притеснения.... мия все още на ръка в мивката по няколко пъти на ден (майчинство съм) и не ми пречи, даже ми стана навик, като тик на дясната ръка... ха-ха-ха... плакна, малко отцеждам и хоп надясно и нагоре  Laughing, самия отцедник има тавичка, където се събира вода, но почти не съм намирала вода, защото е малко и се самоизпарява..... нека кажат и другите дами, то си е до човек.... Нямам и капка по плота вода, не го оливам... Иначе и аз копнея за миялна машина, ноооо когато бюджета позволи, оставила съм си най-крайния шкаф вляво от мивката с изведени тръби и контакт за миялна 45 см... ох дано е скоро...
Потърсих в нета, моя най-вероятно е този : http://www.rosi.bg/ottcednik-rosi---za-shkaf-600-700-800-900-mm-920.html

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 12:22 от Bunnyslava

# 361
Бънислава, хубава се е получила кухнята, много добра композиция със секцията на хола.

Имам въпрос за оцедника, би ли споделила каква марка е, от неръждаваема стомана ли е?

И въпрос към всички, забелязах, че под фурната има вентилационна решетка под фурната, това съм го забелязала на малко кухни. В зависимост от модела вградена фурна ли се определя нуждата за тази решетка, в указанията за монтаж ли го изискват?

# 362
Трохичка, направо ме застреля с въпроса за марката... ми незнам.... иначе е неръждаема стомана - да.... показа ми го мебелиста, който ни направи кухнята, харесах го и така....

Вентилационна решетка е добре да има във всяка кухня с вградени фурна/хладилник.... майка ми е без и не й се "ветри" фурната, остава някаква застояла миризма и т.н.  Това е твое лично решение.

# 363
  • Раковски
мен дизайнера ме отказа от отцедника, било много неудобно, стичало се много вода по ръцете като ги вдигаш горе. Ние имаме обаче и съдомиялна и мини отцедниче което се слага на мивката.

Има поставки за сухи чинии, а тези мокрите не е задължително да поставяш мокри съдове.

# 364
  • София
здравейте,

да се включа в темата с един въпрос: с какво покривате шкафовете в кухнята, в които слагате сухите чинии, чаши и т.н.?

# 365
  • Варна
Имаш предвид едно време бабите ни като поставяха вестници във всеки шкаф ли?  Mr. Green Mr. Green

С нищо не покривам!

# 366
  • Варна
Rallichka, икейската програма наистина си е само за техни модули, но пък на мен ми беше най-лесно да работя с нея. То пак зависи какво точно искаш от програмата де...Аз исках да си "разиграя" няколко варианта кое-къде-как и да видя как ще изглеждат в 3Д, не съм се занимавала да сменям цветовете на вратички и т.н., въпреки че има и такава опция, а за модулите не ме притесняваше, че са икейски - все е шкаф  Peace

missence, и аз с нищо не покривам, не виждам смисъл.

# 367
  • София
Имаш предвид едно време бабите ни като поставяха вестници във всеки шкаф ли?  Mr. Green Mr. Green

С нищо не покривам!

Не, имам предвид, че чашите, които ползвам ежедневно ги поставям в шкаф, след като изсъхнат, но ги обръщам надолу, за да не събират прах. От тази гледна точка не е хигиенично да ги обръщам директно върху плоскостта на шкафа, а и не е добре за самата плоскост (образуват се кръгчета).
Освен да ги слагам с отворената част нагоре.  newsm78

# 368
С вестник.  Joy

Нито покривам, нито обръщам. Мързелива съм и нехигиенична, стоят си нагоре с главите  Mr. Green . В шкаф за няколко часа колко ли прах ще натрупат. Нали са за ежедневно ползване.  Mr. Green

# 369
missence, аз съм сложила подложка за сервиране. Нещо такова https://www.mobbo-bg.com/index.php?show=p&sgid=58&pid=64556
Изрязах я, за да ми паснат размерите и ми върши чудесна работа Peace

# 370
  • София
La Kamba, много ти благодаря.   bouquet И аз ще си купя такива.  Peace

# 371
  • Варна
missence, а нещо такова дали няма да ти свърши работа:
http://www.shiho.bg/index.php?route=product/product&path=59_ … p;product_id=1269
http://www.shiho.bg/index.php?route=product/product&path=59_ … p;product_id=1268
Виждала съм ги в китайските магазини и в Джъмбо, навити са на ролка и са гумени, предполагам няма да се хлъзгат  Peace

# 372
Виждала съм ги в китайските магазини и в Джъмбо, навити са на ролка и са гумени, предполагам няма да се хлъзгат  Peace
Ползвам такива мрежи под тенджери и чинии в големи чекмеджета. Но са миризливи и не бих захлюпвала чаша върху тези подложки.

# 373
  • София
Благодаря ви за насоките. Ще потърся подходящи подложки.  Peace

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 16:28 от missence

# 374
  • Варна
Не знаех за миризмата  Sick

Общи условия

Активация на акаунт