Новородено през зимата

• 44 991
  • 312
  •   1
Отговори
# 240
привет,чудя се за изписването през зимата кое ще е по подходящо да използвам-столче за кола или порт бебе от количката,и като дрешки мисля да е с боди дълъг ръкав и по дебело плюшено гащеризонче,но за космонавт не съм сигурна дали да слагам или не-защото от болницата в колата и от колата направо вкъщи Simple Smile

# 241
Столчето за кола е абсолютно задължително.  ooooh! Може да бъде заменено единствено със специален кош за новородено, който е пригоден за превозване в кола и има съответните колани за обезопасяване на бебето вътре.

# 242
В колата, задължително столче. И десет минути да сте в колата, безопастността е най-важна.  Peace

# 243
Здравейте и от мен!Предстои ми раждане в края на февруари и в този смисъл се чудя как да облека бебето за изписването или по точно как да го завия,дали да купя космонафт(незнам удачно ли  е или по скоро удобно ли е за толкова малко бебе) или да ползвам една по дебела пелена?

# 244
  • Варна
За 1 минута излизане от сградата до колата и още 1 от колата до жилището, не мисля, че чак космонавт е необходим. В комплектите за изписване има дебели пелени, загърнете го и готово. Нас ни изписаха на 22 -януари, времето беше слънчево и топло, поне 7-8 градуса Simple Smile

# 245
  • София
Дъщеря ми се роди февруари месец. Бях купила комплект за изписване. Акушерката я облече с част от дрехите от комплекта, повечето не бяха използвани. Пелена не съм използвала. Имах чувалче, което беше ушила майка ми.

# 246
 За мен космонавта беше супер удобен. Малките номера се разкопчават отгоре до долу до петите, така че е супер лесно обличането и събличането. Комплект за изписване не съм ползвала. Както на теб ти е по-удобно. И в двата случая няма да му е студено на бебето  Peace

# 247
На мен ми предстои раждане през ноември. Така и не ми харесаха комплектите за изписване и сама си направих комплектче, а за отгоре взех едно пухено одеало.

# 248
На мен ми предстои раждане през ноември. Така и не ми харесаха комплектите за изписване и сама си направих комплектче, а за отгоре взех едно пухено одеало.

И аз така смятам да направя живот и здраве за януари!
Какво включва твоето комплектче?
А одеалото от къде го взе? Аз мисля да поръчам от Минене...

# 249
За одеало аз лично препоръчвам тези от типа "порт бебе" на Bebetto. Пускам ориентировъчен линк: http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=74. То се закопчава с тик-так копчета и е много плътно, така че обгръща бебенцето изцяло. Разбира се, всяко друго по-дебело одеялце ще свърши работа - все пак става дума за няколко минути от изписването до колата и от колата до дома...
Аз чакам моята принцеса всеки момент да се роди и също събрах неща, които харесвам, а не съм купувала готов комплект за изписване. Включих шапка, ръкавички, чорапки, боди с дълъг ръкав, ританки, гащеризонче и едно не много дебело космонавтче. Даже смятам, че съм прекалила, но акушерката ще прецени какво да сложи Simple Smile

# 250

И аз така смятам да направя живот и здраве за януари!
Какво включва твоето комплектче?
А одеалото от къде го взе? Аз мисля да поръчам от Минене...

Комплектчето ми е боди с къс ръкав, боди с дълъг ръкав и отгоре гащеризонче, което е с презрамки, не с ръкав, шапка, чорапки, ръкавички и буйки. Одеалото ми е от Минене     Wink мисля, че е достатъчно и не са нужни тези комплекти от 20 части, но всеки си избира  Simple Smile

# 251
Да ви питам слагате ли на бебчетата чорапи, когато са с ританки докато са вкъщи?(за 40-дневно бебе питам ако има значение)

# 252
Да ви питам слагате ли на бебчетата чорапи, когато са с ританки докато са вкъщи?(за 40-дневно бебе питам ако има значение)
Под ританките винаги обувах чорапки още от новородена. Така се чувстваше добре и краченцата винаги бяха топлички. Simple Smile

# 253

Или чорапчета под ританките или върху ританките от памучните терлички, които са като буйчици Simple Smile

# 254
  • Габрово
Слагах чорапи под гащеризона, които винаги бяха изритвани и стояха вътре на топка. И двете ми деца го правеха и спрях да им ги обувам.
Ако искаш ги обувай отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт