Отговори
# 180
Малко банална стана темата за тази тапа, ама трябва да попитам - имах по тоалетната хартия едно такова слузесто и лигаво (малко на сопол си приличаше, извинявайте за описанието). Та въпросът ми е дали наистина е това? Защото съм чувала, че имало кървави нишки в него, а в това нямаше. Беше прозрачно, може би леко жълтеникаво. И, ако наистина е т.нар. тапа, как мога да разбера дали е паднала цялата  newsm78

# 181
Според мен е тапата, най-вероятно вече е паднала цялата - нали миналия ден имаше малко кръв? Айде, ще гушкаш бебок скоро  Hug

# 182
клеопатра, ето това е тапата и според мен. Моята падна цялата наведнъж - беше с формата и големината на гол охлюв, колкото малкия ми пръст да речем. Изобщо не се притеснявай, при прегледа лекарката ти е разширила шийката, затова си прокървяла малко и сега пада тапата - нормално е. Кога ще родиш - божа работа, но ти си близо до термин, така че когато ида се случи все му е време Simple Smile
гъбка, не само срамните устни, цялата област на триъгълника ми е подпухнала от поне 2 месеца. Не е белег за скорошно раждане.Simple Smile

# 183
Много ви благодаря  Hug. Бях се отчаяла с това безсимптомие, а сега така живнах. Много искам да си видя бебчето и да го прегърна. Колкото аз се зарадвах, толкова пък мъжа ми се паникьоса и иска да ходим до болницата  hahaha. Все пак имам напредък, а кога ще се случи - наистина Божа работа. Важното е да мине всички по живо по здраво.

# 184
Да стане 1-ви Октомври и спирам да стискам кълки  hahaha hahaha hahaha и юнака да излиза  Joy Joy Joy
И аз това чакам  Grinning Да дойде утре да си е тук докито и вече го пускам  Joy Joy Joy

И на мен май са ми като подути тия части отдолу...ама вече не им обръщам внбимание, защото си мисля че е нормално до някаква степен и там да има трансформации newsm78 newsm78

Аз да ви се оплача Sad Sad Знам че някъде назад беше разнищвана темата със стриите, но аз да си кажа. 9 месеца нищо и тука от 2-3 дена  след като ми падна корема надолу и още толково ми изкочиха едни вени и капилярчета, та за капак и тия гадни работи  #Cussing out #Cussing out #Cussing out И вчера уж бяха 2-3 чертички само, пък днес като се огледах с по-голямо огледало....ко да видя  Shocked Shocked от едната страна не били 2-3 чертички, а доста повече  smile3514 newsm61 newsm61 newsm61 tantrum tantrum Banghead Banghead Banghead Толкова бях доволна,че ще ми се размине без тях, ама не Crossing Arms Crossing Arms

kle0patra, стискам палци скоро събитието да се случи, всичко да мине ок и да ни зарадваш с новината Hug

# 185
Това слузесто нещо като гол охлюв или сопол на  мен ми тече всеки ден - някой път и по 3-4 пъти. Не е гаранция, че е тапата. Въобще тая тапа не я признавам аз, дори съм почти сигурна, че ще я изпикая, а дори и да не я изпикая - няма как да разбера, заради течението. Бях убедена, че ще родя още към 20-ти, защото имах някви си там болки - уж контракции. Така като гледам - дори може да пренося, то не остана време. Нямам вече прегледи, никой няма да ме пипа отдолу, че да ми проверява разкрития или шийки. Имам насрочена консултация дни след термина - ако евентуално не съм родила.... Срамните ми устни са ми подути от няколко седмици, или по-скоро да го кажа уголемени. От няколко дни не ставам през нощта до вц - аз лягам към 12-1 и ставам към 6, но през този период хич не ми се ходи.

# 186
  • Бургас
моля ти се....тия стрии направо ми е болна тема!!!! Сега си взех на ХИПП масажно олио п/в стрии, ама мн малко ми се струва...бая бързо ще свръши. На мен по бедрата ми се появиха, а на корема над пъпа....ми то само там рита и опъва как няма да се появяват.
Чета дали има някакъв лек-не или ще избледнеят само или така ще си останат....нз направо. Много напълнях последните месеци...и явно квото и да се прави кожа е, майка ми вика че и тя имала ама се махнали ама...не ми се вярва  Sad Sad Sad

# 187
Момичета прекалено много се хващате за всяка казана/прочетена дума.. голямо бебе е над 4кг, паднала тапа не означава веднага раждане, тесен таз не означава, че не можете да родите бързо.. термин е ориентировъчна дата за раждане и не е обещаната дата за раждане.. Simple Smile успокойте се и се опитайте да си починете последните дни преди раждането, защото после идват други тревоги Wink

Peace

И аз затуй вече не го мисля - като му се излиза - ще излезе. Явно му харесва на топличко в мама. Папка, хълца, пръцка, носят го насам-натам... Че и аз да съм, и аз няма да искам да излизам никъде  hahaha

# 188
Аз се мажа с лосион п/в стрии на Maternea от 3-4мес и бях супер доволна, че ще ми се размине и цък..не стана номера Close Close Close И аз си качих доста, ама на мен са ми отстрани на корема и то сега се появиха, ама и на мен там ми бият шутовете и като започне да се опъва и имам чувството, че от там ще си направи път за излизане Joy Joy Joy
До колкото ми е известно на мен, лек няма. ММ има такива екстри и някои са си червени, а други са много "избелели". Ясно е, че ще си ги носиме после за спомен Mr. Green Mr. Green

# 189
gabsolini не е от килограмите, аз съм качила 9 кг, коремчето ми не е много голямо. Имах си стари сътрии от пубертета, които се поразшириха и толкова, НО вчера видях че на коремчето са се появили две стрии, още са малки и почти незабележими, но имам още 2 седмици до термин и .....
Не съм спряла да се мажа с какво ли не, но всичко е до кожа. Препоръчаха ми ето това кремче за вече появили се стрии, но виждам че не е препоръчително по време на бременност и кърмене. Другото, което съм чувала за пресни стрии е Контратубекс.

# 190
Ох тези стрии,засега нямам,но не се мажа редовно,защото от мазането ми се стяга корема,иначе ползвам маммадона на чико,от пубертета имам по дупето,но сега почти са се скрили,сиг защото съм сложила 1 кило на дупето,но се притеснявам,като родя дали при свиването няма да се появят,но се надявам с упорито мазане да не се получи този ефект... Иначе съм качила много малко 8-9 кг и то с пиене на добавки,че бебока на ехографа е мъничък ,но като се има предвит ,че  нормалното ми тегло е 40-41 тг,едва ли мога да износа бебе 4 кг .. Simple Smile

# 191
Хайде и от мен запис в новата тема Simple Smile

# 192
gabsolini не е от килограмите, аз съм качила 9 кг, коремчето ми не е много голямо. Имах си стари сътрии от пубертета, които се поразшириха и толкова, НО вчера видях че на коремчето са се появили две стрии, още са малки и почти незабележими, но имам още 2 седмици до термин и .....
Не съм спряла да се мажа с какво ли не, но всичко е до кожа. Препоръчаха ми ето това кремче за вече появили се стрии, но виждам че не е препоръчително по време на бременност и кърмене. Другото, което съм чувала за пресни стрии е Контратубекс.
Благодаря за инфото  Hug Hug Hug Ще го тествам това кремче, но живот и здраве по-нататък, че се надявам да се кърмиме. Другото още утре като излизам ще си го взема да пробвам Simple Smile Simple Smile че и аз имам още 2 седмици и да не ми стане корема като чертеж  Mr. Green Mr. Green

shewolf91, до колкото знам, стриите се получават и при рязка смяна да теглото, т.е. може и при качване и при сваляне на кг. ММ така ги е получил - от рязко сваляне и качване на кг. И не мисля, че твоите кг играят кой знае каква роля в това дали бебо ще е голям или малък. Сестра ми беше 45кг с мокри дрехи и с племеницата качи 20 кг, като тя преди това и два не можеше да качи, но пък дете беше малко, ама тя се роди и в началото на 8-я мес. Не знам, но това си е различно за всеки

# 193
Хайде да ви споделя за последните октомврийчета, че много станаха вече Simple Smile

мама Doros е родила момиченце - 3550 и 51см на 26.09

На 28 Септември две мами прегърнаха своите слънца
мама lileto77 роди момче 3260 гр., 50 см.
мама Slunce grey даде живот на малка принцеса - 3385гр.

А днес е истински бебевалеж Simple Smile Имаме си две двойки близначета - момиче и момче на мама Аничка_81 и две момиченца на мама Danaq1985 Simple Smile А мама taft даде живот на малко юначе по-рано днес Simple Smile

Честито на мамите и техните семейства Simple Smile Да са живи и здрави малките слънца  Hug

# 194
 newsm44 newsm44 newsm44 smile3501 smile3501 newsm81 newsm81
Леле колко много бебчета Grinning Grinning Честито на мамите ! Да са живи и здрави и те, и малките бебоци  baby_neutral baby_neutral Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт